Google+ Followers

lauantai 9. tammikuuta 2010

Raportti sieltä ja täältä

Lettukestit heinäkuussa 2009 Eeva ja Arvo Mannisen mökillä. Kyllä se käly paistaa erinomaisia lettuja! Kuva AN.

Kuin majatalo/ on ihminen./ Huoneita joka tilanteeseen./
Huutohuone./ Ilotytön sviitti./ Peseytymishuone/ Katumussoppi./
Haarniskaholvi./ Kateuskammio./ Rakkaudenaula./ Lemmenvälikkö./
Surujensali./ Unohduksenparveke./ Masennuksenmakuuhuone./ Unelmien ullakko./
Lokeroita loputtomiin./ Ihmisessä./ Pieniä ja suuria./ Helposti muuntuvia./
Ihminen on majatalo./ Kasvava./ Kehittyvä./ Kerran hajoava.//

Helena Niemeläinen runokokoelmassa Majatalo. Kitee 1989

Hän on kirjailija, Seppo Lappalaisen serkku. Helena on julkaissut kolme runokirjaa omakustanteena, joista Majatalo oli ensimmäinen. Pilvienkeli ilmestyi 1993, ja Runoallakka 2002. Romaaneja ovat Vallaton: hoitaja Elinan raportti. Ilias 2005; Vallaton vapaalla: Elinan raportti n:o 2, omakustanne 2006, ja Vapaa ja vallaton: Elinan loppuraportti, omakustanne, 2009. Helenan tiedot löytyvät Latvavesiltä-tietokannasta osoitteesta http://pkkirjailijat.jns.fi/show.cgi?id=110


Helena oli hoitoalan työssä eläkeikäänsä asti. Kokemusta on tullut ammatista ja ihmisistä varmaan runsaasti, joista nuo kolme romaania ovat syntyneet, mutta myös runoissa Helenan ammatti näkyy ja tuntuu.
***
Mies on rakastunut joulukuuseen eikä anna heittää sitä pellolle. Pidämme varmaan kuusen sisällä juhannukseen asti ellei pidempäänkin. Saa nähdä miten käy: tytöt ovat varmasti hyvillään kun milloin tulevat käymään! Sain muuten joululahjaksi pojan perheeltä hienon hiirimaton, joka on tehty isomman kaksosen piirustuksen mukaan. Aiheena on punatulkku, lintu visertää "meemmeima" ja linnun pään päällä on pitkä rivi sydämenkuvia! Kyllä mummon nyt kelpaa surffailla netissä tai tehdä muita tietsikkahommia. Kaksostytöllä on hyvin empaattinen luonne, joka ottaa osaa toisen ihmisen iloon ja suruun. Lapsella on hyvä sydän, jollainen meillä kaikilla tulisi olla.

Ja taas on saunailta. Olemme saunoneet kolme kertaa viikossa viime aikoina ja tietysti vastan (ei vihdan) kanssa. Se näyttää tekevän hyvää kipeille käsivarsille ja olkapäille...

Oikein hyvää pyhänseutua ja joulunajan päättymistä kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo!

4 kommenttia:

 1. Hymyilevä eläkeläinen12. tammikuuta 2010 klo 17.11

  Hei, anna miehen säilyttää kuusi: miehessä on vielä pikkupoikaa - muistan kun meidän Kalle-poika niin kauan kuin asui kotona, samoin piti kuusesta kiinni.Piti joskus viedä salaa pois.

  VastaaPoista
 2. Ajattelin ihan samoin, mutta saa nähdä kauanko hermot kestää?

  Miehiä aina lapsettaa...

  Kiitos kommentistasi Hymyilevä!

  VastaaPoista
 3. Hymyilevä eläkeläinen13. tammikuuta 2010 klo 13.42

  Hoksasin vasta äsken katsella noita diojasi. Siellä on yksi uskomaton kuva, 20/101. Aivan kuin jostain sadusta tai tieteiselokuvasta!

  Muuten: länsisuomalaiset ne vasta kiukkuisia ovat ja totisia, karjalaisia kokemuksieni mukaan aina välillä naurattaa, mikä laskettakoon suureksi plussaksi.

  VastaaPoista
 4. Oliko se budapestiläinen kylpylä vai kukkivat omenapuut?

  Joo, kyllä meidän karjalaisten on välillä ihan pakko nauraa, ei se pelkkä kiukutteleminen pitkälle auta. Ja kun osaa nauraa itselleen, se on lähes tärkeintä elämässä. Huumori auttaa meitä selviytymään elämämme pahoista päivistä.

  Itseironista elämää sinullekin Hymyilevä!

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥