Google+ Followers

tiistai 23. helmikuuta 2010

Luodaanko Suomeen uudelleen luokkayhteiskunta?

Jäniksenjälkiä lumipenkassa ja ketun kaivama kolo oikealla talomme edessä. Viljanjyviä linnuille tiellä vasemmalla. Kuva 20.02.2010 AN.

Mieleeni tuli lukiessani Hymyilevän eläkeläisen blogia
http://tammikuu44.wordpress.com/2010/02/22/hosselikoulua-oikeaan-amerikan-malliin/
ollaanko meillä Suomessa siirtymässä tähän Amerikan katastrofikapitalismiin, josta Hymyilevä kirjoittaa. Ensin halutaan yksityistää kaikki palvelut, sitten koulutus muuttuu maksulliseksi. Yksityistetään, yksityistetään, samoin kuin useat valtioyhtiöt jo tähän mennessä on yksityistetty. Rahat menevät tietenkin valtion suurien velkojen maksuun, koska nyt jälleen kerran on eletty velaksi. Omaisuudet siirtyvät keinottelijoiden haltuun. Muutaman vuoden perästä on taas uusi kupla räjähtämässä silmille, kiitos rikkaiden keinottelijoiden. Ja tällekö emme mahda mitään vai emmekö halua edes mahtaakaan?

Paavo Lipposen hallitukset toteuttivat jo kokoomuslaista politiikkaa kiitettävästi, mutta samaa linjaa on jatkanut innokkaasti Matti Vanhasen hallitus. Esko Ahon hallitus liitti meidät maalaiset Brysselin orjuuteen, mutta kun Aho ei menestynyt presidentin vaaleissa kävi hän opiskelemassa Amerikassa muistaakseni Harvardin yliopistossa amerikkalaisia yritys- ja muita oppeja päästen peräti Sitran johtajaksi. Manaan Ahon alimpaan helvettiin jo siksi, että hänen takiaan maanviljelijät ovat nykyään pelkkiä herrojen narreja, joita erilaiset "direktiivitarkastajat" käyvät nöyryyttämässä. Aina on menty rahamiesten ehdoilla ja heidän määräämässään suunnassa ja tahdissa.

Riittäisi jo typerän amerikkalaisuuden ihaileminen. Meillä on ollut pohjoismainen "hyvinvointiyhteiskunta", jota saamme kiittää paljosta. Koulunkäyntimahdollisuudet ovat olleet tasa-arvoisia, varattomien vanhempienkin lapsilla on olleet hyvät mahdollisuudet valmistua kunnon ammatiin. Samoin kansanterveyspuolella meillä on paljon menetettävää, yleinen sairasvakuutus ja -päiväraha sekä ennen muuta terveyskeskusjärjestelmä. Sosiaalihuolto- ja erilaiset eläkejärjestelmät ovat tärkeitä asioita jokaiselle kansalaiselle. Jos tämä kaikki tuhotaan, olemme todella heikoilla sekä kansana että yksilöinä.

Rikkaiden kelpaa hourailla siitä, että he kyllä jaksavat maksaa itse kaiken. Mutta entäs sitten me muut? Näyttää siltä, että olemme palaamassa vanhaan feodaaliseen yheiskuntaan, jossa on superrikkaat ja sitten se köyhä ihmisarvoton alamainen ja nöyrä kansa, jota sopii potkia päähän niin paljon kuin lystää.

Tähän on siis tultu AD 2010. Hyvää tiistai-iltaa kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo!

10 kommenttia:

 1. Hei Aili-mummo

  Kyllä se niin taitaa , tai siis niin se on .Kyllä olen huomannut tämän yhteiskunnan suuren eron,oltuani poissa vuosikymmeniä
  Suomesta.
  Köyhät maksavat rikkaiden rikkauden.
  Kaikki yksityistäminen on jo aika peloittavaa, kkun ajattelee mihin se vielä johtaakaan.
  Amerikan malli ei meille sovi, mutta sitä meille vaan tyrkytetään vaikka emme tahtoisi.

  Ikävää, hyvin ikävää.

  VastaaPoista
 2. Mikä on saanut Suomen herrat niin yksimielisiksi amerikkalaisen yhteiskuntamallin paremmuudesta?
  Tähän kysymykseen tuskin kukaan arvoisista päättäjistä haluaa antaa rehellistä vastausta, mutta pahalta tuntuu tämä ainainen kansan kusettaminen. Vaaleissa kuitenkin muka ollaan "kansan ja pienen ihmisen" asialla. Paskapuhetta!

  Kiitos kommentistasi Rea. Sinulla on varmasti näkemystä näistä asioista koska olet asunut muuallakin...

  VastaaPoista
 3. Järkyttävintä on ollut nähdä, kuinka paljon köyhiä SUOMALAISIA on maassamme.Monella ei ole edes kunnon ruokaa vaikka ovat tehneet töitä ja maksaneet veroa tähän maahan vuosikymmeniä.
  Työttömäksi jäätyään ei heille anneta ihmisen arvoa.

  VastaaPoista
 4. Työtön ja työhön kykenemätön ihminen on ihmisarvoton päättäjien mielestä. Ruokajonot kaupungeissa ovat kasvaneet jo vuosia, ihmiset on pakotettuja kerjäämään ja anelemaan, kun päivärahat ja eläkkeet ovat liian pieniä. On juostava luukulta luukulle, jos meinaa pärjätä.

  Onneksi en ole tarvinnut koskaan kerjätä enkä mennä kortistoon päivärahalle. Vaikka tulot ovat pienet, pitää yrittää elää niiden mukaan.

  Kiitos kommentistasi Rea!

  VastaaPoista
 5. Hymyilevä eläkeläinen24. helmikuuta 2010 klo 20.11

  Tänään keskiviikkona katsoin televisiosta välikysymyskeskustelua eduskunnasta. Kovia sanoja puhuttiin ja kahtiajako havaittiin: leipäjonot ovat taas kasvaneet, köyhyysrajan alapuolella elää liian suuri määrä ihmisiä.

  Tähän köyhyyskeskusteluun oli vaivautunut tulemaan pääministerin lisäksi vain kaksi ministeriä, Katainenkin oli isyyslomalla ja menossa jonnekin hiihtokeskukseen.

  Että semmoista huolenpitoa kansalaisista!

  VastaaPoista
 6. Mitäpä köyhät hallitusta kiinnostasi, heistä kun ei ole suuria tuloja, mutta menoja on sitäkin enemmän. Suurituloiset ovat aina suurituloisten puolella, joten vallan kammareissa eletään sen mukaan. Se "veroelvytys", jota hallitus on tehnyt, kohdistuu lähes kokonaan hyvätuloisiin, pienituloiset eivät maksa valtionveroa. Kunnat taas ovat joutuneet nostamaan omaa veroprosenttiaan jo moneen kertaan, ja tämä kohdistuu myös niihin pienituloisiin ihmisiin.

  En usko enää poliitikkoihin enkä heidän kauniisiin lupauksiinsa, ne ovat yhtä tyhjän kanssa.

  Kiitos kommentistasi Hymyilevä!

  VastaaPoista
 7. Hei Aili

  Blogissani on sinulle jotain.......:)

  VastaaPoista
 8. Katsoin Rea, mitä sinä tuolla tarkoitit:jälleen haaste.

  Kiitos kiitos, yritän vastata kun kerkiän...

  VastaaPoista
 9. Hei Aili-mummo!

  Juu, se haaste on luettavana siellä minun blogissani jos haluat sen tehdä?
  Ja se tunnustus on kai tarkoitus kopioida omaan blogiin.
  Minä laitoin omani sivun ala-laitaan!

  VastaaPoista
 10. Olen kyllä mietiskellyt haasteen vastaanottamista, kunpa joku haastamistani henkilöistä ottaisi haasteen vastaan...

  Taidan ensin kirjoittaa Angin synttäreistä, joita juhlimme tänään.

  Hyvää jatkoa sinulle Rea!

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥