Google+ Followers

tiistai 30. maaliskuuta 2010

Helli hellii itseään...

Käpytikkakoiras lensi eräänä päivänä olohuoneen ikkunaan, ja pökertyi. Kuva AN.

Olo on välillä ollut kuin tuolla tikalla, joka makaa tiedottomana lumihangessa. Juoksuja riittää yksityislääkäriltä röntgeneihin ja muihin kokeisiin, ja sitten taas takaisin fysiatrin luokse. Ei jouda paljon kirjoittelemaan, kun pitäisi saada selväksi, mikä minua oikein vaivaa. Särkyjä on ollut pian puolivuotta, fysikaalisia hoitoja olen saanut 15 kertaa ja akupunktiohoitoja neljä kertaa. Hieman vähemmän on särkenyt kuin aloittaessani tämän rumban, joten uskon että toivoa vielä on. Vai olisiko parempi heittäytyä sängynpohjalle odottamaan kuolemaa?

Helliltä ei heltiä lähetteitä erikoissairaanhoitoon, vaan Helli on päättänyt, että potilaat hellikööt itse itseään. Näin tulee suuria säästöjä. Oman kunnan röntgenlaitteilla ei saa kuvata yksityislääkärin lähetteellä eikä myöskään ottaa laboratoriokokeita. Tohmajärven laitteet Helli aikoo myydä, näin saa johtajien palkat muutaman kuukauden maksetuksi. Ainakaan viime perjantaina 26.3. ei ollut kunnassa yhtään lääkäriä, vaan terveyskeskus sai sanoa eioota asiakkaille. Eikö olisi jo meidän tohmajärveläistenkin aika järjestää oma mielenosoitus, vai tyydymmekö maksamaan kaiken omasta pussistamme??? Kaikilla ei liene varaa siihen...

Uskon että terveyskeskuksen henkilökunta on ihmeissään tästä kehityksestä. Vielä viime vuonna oli lääkäreitä yleensä 2-3. Lokakuussa pyrin tämän vaivan vuoksi ensi kerran lääkäriin, mutta en päässyt, oli vain kaksi ylityöllistettyä lääkäriä. Marraskuussa sain ensimmäisen kortisonipiikin olkapäähäni, ja samoin toisen, joka tosin meni "harakoille". Kolmatta en saanut joulukuussa, vaan lähetteen kuntoutukseen. Ja tässä on nyt tulos...

Onhan se hyvä, että näitä kestopuheenaiheita riittää, mutta vielä parempi olisi, jos nämä terveysasiat eivät olisi joka päiväisiä valituksenaiheita. Minne ne kuntien maksamat rahat oikein menevät - eivät tunnu ainakaan menevän potilaiden hoitoon. Siitä niitä suuria säästöjä syntyy, sitä kannattaa Mari Kiviniemenkin kehua! Kiviniemi on pannut kuntien asiat ihan sekaisin, en kannata Keskustan puheenjohtajaksi!

Pian hiljennymme pääsiäiseen, me maan matoset.
Oikein miellyttävää hiljaista viikkoa kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo!


9 kommenttia:

 1. Hymyilevä eläkeläinen30. maaliskuuta 2010 klo 18.13

  Luin kiireessä ja hajanaisesti nyt tuon blogisi. Mutta sen sanon, että terveydenhuoltoa ajetaan nyt alas; olen juuri menossa kunnantalolle kuuntelemaan, miten paikallista terveydenhoitoa uudistetaan...


  Lintuparka!

  VastaaPoista
 2. Joo, "uudistetaan" tarkoittaa aina että huononnetaan. On sanottava, että "itse piru on merrassa" vanhojen puheiden mukaan. Säästöä syntyy sillä, että potilaat jätetään oman onnensa nojaan eikä edes lääkäreitä ole. Tällä tavoin toimii se kuuluisa ja kiitetty "Paras-hanke", jota Kiviniemikin mainostaa.

  Ei sille tikalle niin huonosti käynyt: Kun se oli levännyt tarpeeksi, se lähti lentoon. Niska taisi olla muutamia päiviä kipeä, mutta sitten se oli ihan ennallaan.

  Kiitos kommentista Hymyilevä!

  VastaaPoista
 3. Voi yritä jaksaa Aili-mummo!

  Ja mun blogissa on tänne myös se piristynappi, kopioi se sieltä molempiin blogeihisi!
  Olet sen ansainnut:)
  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Voi Rea, kiitoksia paljon, kaksi nappia on "piristystä" ihan liikaa...

  Tänään tuli käytyä Kiteen terkkarissa niitä röntgen kuvia otattamassa. Sitten ne poltettiin DVD:lle, joten siitä voi katsella itsekin niitä.

  Oikein Hyvää ja levollista Pääsiäistä sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 5. Hyvää Pääsiäistä Aili mummolle ja kotokulmien kulkijoille. :o)


  *****************************
  Kyllä nuo terveys tai arvaus keskusken toimet näkyvät täälläkin, uusia lääkäreitä ei palkata, omakin alueeni on ollut jo ilman vaikka kuinka kauan, ja lopettamistahan tälle meidän asemalle suunnitellaankin, minulla onneksi on vielä työterveyshuolto joka toimii kitkutellen ja vitkutellen.

  Veden lirinää lumien sulamisen merkeissä sinne sinulle. :o)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentista Vaarinkukka!

  Tilanne terveyskeskuksen osalta on surkea: Tohmajärvellä ei ole yhtään lääkäriä, joten jos sellaisen haluaa, voi turvautua yksityiseen tai sitten Kiteen terveyskeskukseen.
  Tulin juuri Kiteeltä röntgenkuvia otattamasta.

  Oikein ihanaa kevättä ja pääsiäistä sinulle ja Vaarille!
  Toivossa on sentään hyvä elää...

  VastaaPoista
 7. Hei Aili!
  Voi tikka parkaa, sanon ensin. Selvisikö vielä elämään, vai menehtyikö siihen?
  Kylläpä se Hellin toiminta tuntuu sekavalta, kerrassaan kaoottiselta. Luin sitä todella ällistyneenä, kun oma perhekin on joutunut kokemaan monenlaista mieheni maksansiirron takia. Tosin meillä oli niitä alkuvaikeuksia siksi, kun erikoisen sairauden selville saaminen kesti sairaalan potilaanakin yllättävän pitkään.
  Tavallaan sinä olet oman sairautesi kanssa samassa tilanteessa, kun et tiedä mistä kivut johtuvat. Jokaista potilasta helpottaisi jo selvä tieto säryn aiheuttajasta, päästäisi ainakin oikeaan lääkitykseen.
  Nyt miehelläni on asiat toistaiseksi hyvin, niin hyvin kuin ne elinsiirtopotilaalla voivat yleensä olla. Apua on saatu aina tarvittaessa ja omaan lääkäriin (tai vastaavaan) on ainakin vielä saatu myös puhelinyhteys silloin kun on ollut kysyttävää.
  Siirtopotilaanhan tavallinen nuhakuumekin voi viedä sairaalahoitoon.
  Minä toivon sinulle nyt kaikkea hyvää. Voin kertoa, että en myöskään hyväksy tätä byrokratiaa, enkä taida äänestää ollenkaan. Suututtaa, kun tuntuu, että tavallisilla ihmisillä ei ole enää mitään väliä, kunhan herrat saavat rahansa ja optionsa.
  Pääsiäistä kuitenkin myös sinulle, koeta jaksaa. Äläkä puhu mitään sinne sängynpohjalle jäämisestä.
  :)Terveisin Eila

  VastaaPoista
 8. Hyvää pääsiäistä Aili-mummolle. Meillä Kesälahdella ei ole ollut lääkäriä tämän vuoden puolella yhdeksänä päivänä ollenkaan ja lisäksi on useita päiviä jolloin on ollut vain puoli päivää. Lisäksi Tilaaja lautakunta päätti tasapuolisuuden nimissä, että meille riittää laboratorio näytteen otto neljänä päivänä viikossa. (muissa kunnissa näytteet otetaan jokaisena arkipäivänä)

  VastaaPoista
 9. Hei Eila, ja kiitos kommentista!

  Tikka oli noin varttitunnin tiedottomana hangella, mutta virkosi siitä ja lähti lentoon. Mies seurasi sitä, ja sanoi, että muutaman päivän sillä oli ollut niska kipeä, mutta sitten se taas oli ennallaan. On käynyt lähes päivittäin syömässä talia ja siemeniä.

  Paljon onnea miehellesi ja sinulle miehesi maksansiirron johdosta! Hienoa, että meitä ikäihmisiä vielä autetaan...

  Nyt ei meidän kunnassamme ole ollut lääkäriä moneen päivään, jos haluaa Hellin hoitoa, on mentävä Kiteelle lääkäriin. Helliin liittyneistä kolmessa kunnassa ei aika ajoin ole ollut yhtään lääkäriä, joten eipä voi hommaa ainakaan kehua.

  Hyvää Pääsiäistä sinulle ja miehellesi Eila!

  Matti Kososelle:

  Näin meitä siis Helli hellii - lopettamalla palvelut. Eilen sanottiin, että lääkäriä ei ole ollut vieläkään Tohmajärvellä, joten on käytävä Kiteellä jos palveluita haluaa. On erittäin huono homma: auttaako enää mikään? Ehdottelin näille paikallisille minäkin mielenosoitusta. On sanottava ainakin Tohmajärven osalta, että mahdollisimman surkeita luottamushenkilöitä ainakin kepulaiset ovat valinneet johtajikseen. KH:n pj:n tunnenkin jo entisiltä ajoilta, ja tiedän, ettei se raukka muuhun pysty.

  Hyvää Pääsiäistä sinulle Matti, ja yritetään keksiä jotakin...

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥