Google+ Followers

sunnuntai 15. elokuuta 2010

Leena Lumi: Suvisunnuntain suloa ja vähän tulevasta

2 kommenttia:

 1. Hei AILI!
  Olen nyt kaikessa rauhassa tutustunut täällä kotonani osittain runotuotantoosi, ja mukava on ollut lukea. Paljon hyviä runoja löysin, ja näköjään lemppareitani löytyy myös sinun nettisivultasi.
  Teet paljon työtä, kun kirjoitat niitä sinne lisää koko ajan, mutta lukijoiden kannalta se on hieno ratkaisu, varsinkin kun olet jo julkaisusi lähes myynyt.
  Varastokirjaston kautta sain kaukolainana kaksi julkaisua, ja Joensuun kirjastosta yhden. Nyt palautin ne kirjastoon ja huomenna varmasti lähtevät jo paluumatkalle.
  Ilmoitan kyllä sinulle, jos otan runojasi esityksiini, tai KUN OTAN..
  Yleensä teen aina ohjelmiston jonkun teeman alle, joten siitä riippuu sitten myös esitettävät runot.
  Vuosia sitten esitin runonäytelmän YHDEN NAISEN KAPINA, ja siinä oli juuri karjanhoito pohjana. Karjaa kasvattanut nainen sai tarpeekseen lannan lapioimisesta, ja muutti elämänsä täysin salaisten haaveidensa suuntaan... jotka olivatkin aikamoisia.
  ---
  Nuo kuvassasi olevat salkoruusut ovat todella kauniita, mutta vaativat varmaan lämpimän kasvupaikan.
  On myönnettävä, että Leo Karppanen ei ole mikään turha tallustaja, hänen moninaiseen kädenjälkeensä saavat tutustua vielä tulevatkin sukupolvet.
  Täälläkin on tämä koneeni nyt
  h i r v i t t ä v ä n h i d a s.
  Mahtaako johtua runsaista ukkosista, joita näilläkin seuduilla on pyörinyt.
  Näkemisiin taas ja mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Heippa Eila!

  Olipa mukavaa, että halusit tutustua runoihini. Sinulla lausujana on varmasti oma mielipiteesi niistä---.

  Minä olen kirjoittanut niihin kaikki traumani ja tuskani, joskus myös iloni. Ensimmäisessä kokoelmassa minulla oli vielä paljon tallella elämäniloa ja uskoa, mutta pojan kuoleman jälkeen kaikki muuttui totaalisesti, myöskin minä. Elämäniloni oli menetetty ja persoonani muuttunut. Suru, tuska ja ahdistus jäivät tilalle.

  En minä ole kirjoilla edes halunnut "rikastua" eikä niiden painattaminen tuo rahaa, vaan enimmäkseen vie sitä. Oikein hyvilläni olen, jos pääsen omilleni.

  Yhden ohjelman teimme minun runoistani kolmestaan v. 2000; siinä olivat mukana myös laulut, jotka T. Latvala on säveltänyt kuoron ja muiden laulajien esittäminä.

  Karjanhoito oli minulle rakas työ ja harrastus <3

  Jokaisella on valta muuttaa oma elämänsä toiveidensa suuntaan, mutta emme voi olla ottamatta myös muita perheenjäseniä huomioon.

  On mielenkiintoista nähdä tuleeko eteesi sellaista teemaa, johon nämä runot sopivat, mutta ehkä jos otat aiheesi meistä maalaisemännistä.

  Leo Karppanen on hieno taiteilija, jota arvostetaan liian vähän. Halusin nostaa häntä enemmän esille.

  Meillä ei onneksi ole nyt ollut ukkosta, mutta sadetta olemme kuuroina saaneet.

  Kiitos kommentista Eila, ja mukavaa viikon jatkoa sinulle :)))

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥