Google+ Followers

maanantai 22. marraskuuta 2010

Yllätysarvonta Leena Lumilla


Ihmeidentekijä/ seitsenpäinen metsänvaltias/ on pysähtynyt niityn laitaan/
se lajittelee vuosikymmeniä, kertaa/pyydystää valtavalla verkolla tapahtumia./
Syventymisen hetki: miten kauas on mentävä/ taaksepäin miten pitkälle äänen/
kannettava. Että näkymätön kävisi näkyväksi./
Elementit puhuvat: maa, ilma, tuli ja vesi./ Kuunpimennyksen hetki: hääyö./
Olkaa rohkeita että voisin edes kerran olla/ heikko,/ nähkää selvästi: viha sulaa, jään alta nousee/
rakkaus, minun pakastettu sydämeni/ kadotettu lasikenkä./
Älä minua halua: halua läheisiäsi./ 
Älä minua kaipaa, kaipaa sitä/ jolle olet ainut.// Arja Tiainen
***
Tämä postaus on siksi, että osallistuisitte Leena Lumin yllätysarvontaan. Hänellä on arpajaisvoittona tuo kuvan dekkari, Pasi Ilmari Jääskeläisen Harjukaupungin salakäytävät. Kirja kertoo Jyväskylän kaupungista, josta eläessäni olen kulkenut ohi jonkin kerran. Toivon siis että osallistutte, arvonta on ensi sunnuntaina 28. päivä marraskuuta.
***
Eilen oli koko tyttöpoppoo mummon luona "päivähoidossa" vanhempien mentyä Joensuuhun jouluostoksille. Lapsia ei haluttu mukaan siksi, että oli kysymys joululahjoista. Tytöt olivatkin hyvillään pitkästä aikaa, sillä matkan jälkeen mummo oli viikkokausia kipeänä. Kaksoset piirsivät innokkaasti, muut tekivät muita juttuja. Tarjoilu teki hyvin kauppansa, piirakat loppuivat ennätysajassa, kananmunia syötiin, pullat kelpasivat parempiin suihin ja lopuksi herkuteltiin jäätelöllä ja jäätelökakulla. Palanpainikkeena oli mehua ja maitoa. Sitten leikittiin, katseltiin DVD:ltä Tikua ja Takua sekä luettiin satuja yhdessä. Kiitollinen kuulijakunta liimautui mummon kylkeen kiinni, Angi istui osittain sylissä. Kyllä mummolla oli mukavaa. Viimeksi leviteltiin kaikki talon palapelit, yksi pantiin paloina vaatekomeroon piiloon. Pari palapeliä jouduin itse kasaamaan. Mutta kyllä meillä oli mukavaa!!!

Ukki kävi hirvijuhlissa Onkamon koululla, josta oli ostanut hirvijauhelihaa. Siitäpä sitten syömme tulevana vuotena. Tänä vuonna kaadetaan kuulemma ennätysvähän hirviä, joten paljoa ei myytävääkään ole, siksi hirvet saavat nyt kasvaa. Ei kai vain luulla, että hirvet olisivat metsistä loppuneet tai vähissä? Hirvilaskentakin tehdään varmaan joka vuosi. Mies aina valittaa, että hirvet syövät puuntaimia, hän ostaa Venäjältä voimakastuoksuista kauneussaippuaa, joka on juuri omiaan hirvien karkotukseen. Lehmän jälkeisetkin kelpaavat siihen tarkoitukseen, mutta kun ei ole itsellä lehmiä, pitää ostaa saippuaa.

On vielä tekemättä monta hommaa ennen joulua, se hapankaalikin. Tänään varasin aikoja kampaajalle ja jalkojenhoitajalle, verottajaakin olisi käytävä tervehtimässä. Ja kaikenlaista muuta pientä.

Viikko on taas alussa. Oikein hyvää viikon jatkoa kaikille lukijoille toivottaa Aili-mummo!


8 kommenttia:

 1. Hymyilevä eläkeläinen22. marraskuuta 2010 klo 20.09

  Venäläinen kauneussaippua karkoittaa siis hirvetkin!

  Kateellisena tässä luen noista lapsista: ilman lapsia ei ole oikeaa joulun odotusta. Mutta niin hullu sitä ihminen on, että minä sille 32-vuotiaalle pojalleni ostan muutaman joululahjan ja ukkokulta paistaa kalkkunan!

  VastaaPoista
 2. Hei Hymyilevä!

  Niin kovaa ainetta se venäläinen kauneussaippua on, että parempi käyttää sitä hirvikarkotteena kuin kasvosaippuana; lemu on KAMALAN VOIMAKAS.

  Lapset ovat ihania, varsinkin oman suvun vekarat. Ja tietysti se oma rakas poika, vaikka onkin jo aikuinen mies. Älä menetä toivoasi Hymyilevä, minunkin poikani oli jo 34v. kun hän meni avioliittoon. Ja isäni oli paljon, paljon vanhempi.

  Oikein hyvä että miehesi auttaa sinua jouluvalmisteluissa<3

  VastaaPoista
 3. Kaunis runo ♥
  Hirvijuhlien aikaa taitaa olla ;D

  Joulun hommelit on vielä minulla tekemättä, mies tuossa maustekaappia rakentaa,taitaa tulla ihan nätti.
  Minun pitäs leipoa kakkuja, en tänään jaksa :)

  Kiitos kommentista blogissani ja levollista iltaa ♥

  VastaaPoista
 4. Moi Seijastiina!

  Runo on sitä vähemmän tunnettua Arja Tiaista, löytyy kokoelmasta Vallan Casanovat (1979). Huomasin tilastoista, että Tiaisen runoja luetaan, yksi oli suosituimpien blogien joukossa. Muutenkin pidän Tiaisesta, hän on räväkkä sanomaan<3

  Voi voi, mahdottomasti on minullakin tekemistä, mutta vähän päivässä, paljon viikossa, sanotaan. Kyllä se siitä, kun ajoissa aloittaa...

  Kiva kun miehesi ottaa osaa näihin kotihommiin, se on rakkautta!

  Kiitos kommentista itsellesi ja samoin oikein viihtyisää iltaa sinulle Seijastiina<3

  VastaaPoista
 5. Kohta onkin aika käydä herättämässä joulupukki :)

  VastaaPoista
 6. Moi Isopeikko!

  Arveletko että joulupukki nukkuu niin sikeästi, ettei herää herättämättä? Se olisi jotakin - ennen kuulumatonta ;) Minä kuitenkin arvelen, että ne ahkerat kauppiaat ovat herättäneet joulupukin jo aikaa sitten töihin, nythän on jo pukin sesonkiaika. Yritän pitää toisella silmällä vahtia, vilahtako pukin punainen nuttu jossakin lähialueella.

  Oikein hyvää joulun odotusta sinulle Isopeikko<3

  VastaaPoista
 7. No niin Joulu tulossa ja lämpöisestä on palattu kotomaahan, täällä Joulupukki valmistautuu kohta kulkemaan pakettien jaossa, vaikka minäkin sain lahjoja, kasvohoitopaketin sain lahjaksi mutta tuon jalkahoidon olisin ottanut mieluummin se tekee kintut niin keveäksi astella, ainakin hetkeksi aikaa.

  Jostain täältä luin että pääsit kirkollisvaltuustoonkin, mitä sellainen homma oikein pitää sisällään, mitä siellä tehdään? minä olen ihan ummikko noissa valtuusto asioissa, osaan kyllä sano mielipiteeni mutta siihen se sitten jääkin. :)

  Ihanaa joulun odotus aikaa Aili-mummolle ja muulle kotoporukalle.

  VastaaPoista
 8. Hei Vaarinkukka!

  Vanha kunnon joulu, jota lapset ja aikuiset odottavat kovasti<3 Lämpimästä palattua oli monenlaista terveyskränää, mutta ne ovat jo onnellisesti ohitse.
  Toivottavasti itsekin voit hyvin, ja sydämen innolla askartelet iki-ihania joulukortteja ystäville ja sukulaisille lähetettäväksi. Kuten olet askarrellutkin ;))

  Kirkkovaltuustosta en paljon osaa sanoa, sillä nyt oli ensimmäinen kerta tulla valituksi, en ole ollut aiemmin edes ehdokkaana. Uskoisin, että tehtäviin kuuluu seurakunnan asioiden suunnittelu, järjestely ja niiden toimeenpano. Tietysti pitää edustaa myös omankylän ihmisiä ja heidän tarpeitaan. Asia selviää varmaan muutaman seuraavan vuoden aikana.

  Mielipiteen ilmaiseminen onkin hyvin tärkeä juttu, ja myös perustelut sille mielipiteelle.

  Oikein ihanaa adventtia sinulle Vaarinkukka, ja kiitokset kommentistasi<3

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥