Google+ Followers

perjantai 3. joulukuuta 2010

Mummo ja joulutonttu konsertissa


LAMAJOULUA

- Osta nyt maksa ensi vuonna ja
muista meitä kolahtavat postilaatikkoon
viisikymmentä miljoonaa tervehdystä
osoitteesta toiseen
Hyvää joulua
Iloista Joulua
Joulurauhaa
Armorikasta Joulujuhlaa
"Heinillä härkien kaukalon nukkuu
lapsi viaton"
Riemuitkaatte, riemuitkaa
supermarketissa silmät korvat täynnä
joulutunnelmaa
joulupukit porot pulkat
nisset nasset tonttulakit enkelhapset
joulukääröt ruoat ynnä muut.
- Osta nyt! Tee meidät kaikki onnellisiksi
joulu on vain kerran vuodessa.
- Lamajoulua sinulle ystäväni!

AN kokoelmassa Elämänpelto (1991)Kuten kuvasta näette, joulutonttukin on hyvin väsynyt kiireeseen ja jouluhöösäykseen. Tuossa se vain istuu sohvalla kädet ristissä, mutta juuri äsken se otti imurin kauniiseen käteen ja rupesi siivoamaan. Sitä ennen se lämmitti tuvanuunin, joten ei se ihan joutilaana ole ollut. Ja muutenkin, kyllä muori pitää huolen siitä, että tontulla riittää pientä puuhaa, tärkeää tai sitten vähemmän tärkeää.

Eilen illalla olimme Joensuussa Rakastan Elämää konsertissa, jossa esitettiin oopperaa, operettia ja ikivihreitä, järjestäjänä Joensuun Oopperayhdistys. Esa A. Luukkainen toimi tuottaja-juontajana, ja puuhasi meille valmiit kyydit paikanpäälle. Muusikot olivat kansainvälisiä, primaksena Vasile Pantir, romanialainen viuluvirtuoosi. Solisteista mainittakoon sopraano Elina Risku, mezzo-sopraano Maarit Aura, tenori Joonas Eloranta, baritoni Riku Pelo ja basso Jari Parviainen. Mukana oli myös oopperakuoro 15 hengen voimin. Orkesteria ja kuoroa johti musiikkituottaja Pekka Mustaniemi. Harmonikkataiteilija Arto Tarkkonen sekä säesti että lauloi useita kappaleita. Kuuluttaja Esa Luukkainen yllätti yleisön iloisesti kuuluttamalla, että Arto Tarkkonen juhli 50v. syntymäpäiväänsä!

Mieluinen yllätys meille tohmajärveläisille oli se, että myös "Laulava Puutarhuri" Esa Luukkainen esitti useita kappaleita venäläisiä sävelmiä sekä duettona Elina Riskun kanssa operetista Iloinen leski. Menneinä vuosina Esa L. lauloi oopperaa ja operettia, ehkä haaveilikin musiikillisesta urasta, mutta sitten tiede vei voiton, ja nykyään hän on paneutunut opiskeluun ja väitöskirjatyöhön. Esa on monilahjakkuus, joka on menestyksekkäästi kokeillut useita eri elämänaloja. uskonpa että saamme kuulla Esasta hyvin pian---. Onnea miehelle, joka ei takerru lillukanvarsiin!

Basso Jari Parviainen esitti oopperakuoron kanssa Rakastan Elämää- konsertin nimikappaleen konsertin päätteeksi. Aplodit olivat mahtavat; kädet ovat tänään kipeät taputtamisesta. Yleisö lähti hyvin tyytyväisenä konsertista koteihinsa. Paljon kiitoksia järjestäjille ja esiintyjille hienosta taide-elämyksestä!

Jälleen on pitkä viikonloppu, onhan maanantaina itsenäisyyspäivä; vaikka itsenäisyyttä ei enää ole, ainakin päivä (noin silmänlumeeksi) on jäljellä. Mainio huvinäytelmä veronmaksajille, saa osallistua ihan kotisohvalta käsin. Suosittelen!!

Oikein hyvää viikonvaihdetta kaikille lukijoille toivottaa Aili-mummo!

12 kommenttia:

 1. Joulutonttu näyttää kyllä vähän väsyneeltä, sitä tämä joulun alus on, muistetaan nyt kuitenkin levätä ,että jaksetaan iloista tulevasta juhlasta ♥

  Sitä ennen rauhallista itsenäisyyspäivää tulevaa :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kirjoitus ;)) Hymyn kare kävi monta kertaa suupielessä...tykkään!!!
  Arto T:n kanssa olin samalla luokalla lukiossa ja onnittelinkin häntä fb:n kautta! Mukavaa vaihtelua arkeen tuollaiset konsertit ja kun vielä kuljetuskin järjestetään, ei tarvitse tuskailla sen kanssa. Voi vain mennä ja nauttia konsertista ja aplodeerata. Tuo sinun runo oli oikein osuva (ensimmäiset hymyt ;)) Onko noita sinun runokirjoja mahdollista ostaa ihan ikiomaksi?
  Mukavaa itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 3. Moi Seijastiina!

  Joulutontulla on jo tuota ikääkin melkoisesti, ja se on kovin ahkera poika. Lepääminen askareitten välillä on tietysti tärkeää, se pitää tontunkin muistaa. Mummo muistaa kyllä levätä ihan oma-alotteisesti, välillä on ihan pakko.

  Joulu on ilon ja rauhan juhla, olkoon se sitä meille kaikille.

  Hyvää pyhää ja itsenäisyyspäivää sinullekin Seijastiina, ja kiitokset kommentistasi<3

  VastaaPoista
 4. Erkki: Eikös olekin ihan tontunnäköinen tuo joulutonttu?

  Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle Erkki<3

  VastaaPoista
 5. Hei Punatulkku!

  Hienoa jos tykkäsit; tämä vanhan iän huumori on niin vaisua ;-)

  Mummokin on ihan tonttu, välillä. Tonttuilu on sukuvika, luulisin.

  Minustakin nämä yhteiskuljetukset kulttuuritilaisuuksiin ovat kivoja, liput tilataan valmiiksi; matkan saa kulkea tutun väen seurassa perille asti ja sieltä takasin.

  Olet samaa ikäluokkaa Arto T:n kanssa, sinähän vasta juhlitkin merkkivuottasi matkoilla. Ajattelin että Arto voisi olla vaikka oma poikani, ja hän on jo ikämies.

  Runokirjojani saa ostaa minulta tai niitä voi kysyä myös Joensuusta Ahjosta, mutta ei siellä ainakaan Ruistähkähumppaa ole.

  Kiitokset kommentistasi ja oikein hyvää itsenäisyyspäivää sinulle Punatulkku<3

  VastaaPoista
 6. Peikko luulee, että tontuistakin on mukava välillä vaan olla :)

  VastaaPoista
 7. Isopeikko!

  Niin se taitaa olla: pitää välillä levätä että jaksaa :-)

  Kiitos kommentista ja hyvää itsenäisyyspäivää sinulle sinne Peikkometsään<3

  VastaaPoista
 8. Hymyilevä eläkeläinen5. joulukuuta 2010 klo 20.39

  Täälläkin päin tonttuillaan. Ja kotitonttu on tosiaankin kätevämpi kuin yleskone.

  Joulun alla on hienoa myös rauhoittua vaikka konsertissa kuten siellä teillä.

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 9. Hei Aili pitkästä aikaa!
  Sinullapa on ollut hieno torstaikonsertti. Siitä saa jo potkua omaankin eloon. Kirjoitit konsertista niin lämpimästi, että se oli taatusti nautittava.
  ---
  Minä olen, todellakin, ollut hieman liian kiireinen, ja kun jostain on silloin luovuttava, jätin blogin vähäksi aikaa.
  Olemme parin muun mummun kanssa käyneet Salon ala-asteilla esittämässä runoja, kun saimme pienen apurahan sitä varten. En muista kirjoitinko siitä jotain. Mukavaa se kyllä on ja jatkuu edelleen, mutta voimia ja aikaa vie. Minä olen joutunut hoitamaan kokonaan kaikki yhteydenotot rehtoreihin ja aikataulujen laatimisen. Nämä kaksi muuta runomummua ovat kovin vähän käyttäneet tietokonetta, joten minun on ollut pakko hoitaa ne kylkiäishommat. Seitsemäntoista keikkaa on takana ja suunnilleen saman verran edessäpäin.
  Nyt kuitenkin aikataulutus on jo aika selvää, että vähän helpottaa.
  ---
  Huomenna on se tavallinen itsenäisyyspäivän esiintyminen, tällä kertaa Salon kaupungin juhlassa. On vaikeaa aina löytää ohjelmaa, kun on niin usein näitä itsenäisyysesiintymisiä ollut. Siitä saa kumminkin pienen palkankin, joten eläkeläisen on yritettävä.
  ---
  Mukavaa itsenäisyyspäivää ja joulun odotusta sinulle, terkuin Eila

  VastaaPoista
 10. Moi Hymyilevä Tuula!

  Näin joulun edellä tontutkin stressaantuvat, kun yrittävät tehdä kaikkensa läheistensä eteen. Tämä meidän oma kotitonttu jaksaa vielä juoksennella maailmalla yhtenään, tänäänkin kävi Venäjällä. Sillä aikaa minä sain nauttia lastenlasten hauskasta seurasta. Tonttu varmaan lepäilee huomenna itsenäisyyspäivänä.

  Kiireitä riittänee teidänkin omalla kotitontulla. Yritä hauskuttaa hänen elämäänsä jolloin kivalla jutulla, mistä hän tulisi iloiseksi :))

  Konsertteja ja pippaloita on moneen makuun ja menoon; teillä vielä ehkä enemmän kuin meillä täällä periferiassa. Muita pikkujouluja ei sitten paljon kaivatakaan---.

  Oikein hyvää itsepäisyyspäivää sinullekin Hymyilevä<3

  VastaaPoista
 11. Hei EilaM!

  Konsertti oli ihan mahtava! Usein käymme teatterissa, se on kummankin yhteinen harrastus; mutta konsertti on ainakin yhtä hieno juttu kuin näytelmä, usein parempikin elämys.
  ------
  En osannut yhtään aavistaa että sinulla oli sellainen este, ajattelin tapahtuneen jotain kauheaa, mutta onneksi erehdyin!

  Te olette todellisia runomummuja, sanoisinko Te onnelliset<3 Toivotan teille onnea ja iloa ainakin sata kiloa! Ymmärrän että olette olleet innostuksissanne asian johdosta, ja hyvä niin.

  Olet esiintyjänä "vakiokalustoa", kysyntää riittää juhlista toisiin ja kolmansiin juhliin. Se on hyvä se. Minäkin käyn silloin tällöin kutsuttuna esittämässä usein omia runojani, tänäkin syksynä kahdessa eri tilaisuudessa. Tavallisesti teen sen ilmaiseksi, mutta joskus maksavat jopa matkarahan.

  Oikein hyvää jatkoa sinulle Eila esiintymisen saralla:))

  Kiitokset kommentistasi ja ihanaa itsenäisyyspäivää sinulle EilaM<3

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥