Google+ Followers

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Kuin lumiukko auringossa

Lasten piirustus ja runo teoksesta Mummo ja muusat
Lumiukko ylioppilas
se auringossa paistatteli.
Olipa keli kuin keli,
se valossa hymyeli.

Yhä aurinko porotti ahkeraan.
Se lumiukkoa sulatteli.
Ja eräänä päivänä huomataan
ettei lumiukkoa olekaan...

Aili Nupponen, ym: Mummo ja muusat (2010)
~~~~
Tämän päivän Helsingin Sanomissa on taas julkaistu vaaligallupeja eri puolueiden kannatuksesta.  

Myös pääkirjoitus puhuu samasta asiasta. Syyksi esitetään vaalirahasotkua, joka sopivasti, juuri vaalien edellä, on nostettu tutkintoineen ja syytteineen julkisuuden pääkohteeksi. Vaalirahasotkusta kärsivät juuri kolmen suurimman puolueen edustajat. Kyselyn teki TNS- Gallup 1.-24.1. 2011, ja kyselyyn vastasi yhteensä 2346 henkilöä. Johtava puolue on tämän mukaan Kokoomus 21,0%, seuraavana täpärästi Keskusta 18,3% ja kolmantena SDP  18,2%. PerSut ovat neljäntenä 16,7%, Vihreät 8,8%, ja Vasemmistoliitto 8,1%; RKP:lla on 4,2 % kannatus ja KD:lla 4,1%.
 
Perussuomalaisten kannatus on noussut viime kesästä jo 7%, ja jos linja jatkuu tähän suuntaan vaaleissa, saattaa hallituspaikkakin löytyä. Näin jännittäviä vaaleja ei ole ollut meillä vuosikymmeniin. Kansa on kyllästynyt vanhojen hallituspuolueiden politiikkaan, varsinkin, kun koko ajan löytyy yhä uutta ja uutta törkyä esiin. Myös SDP:n kannatus laskee kuin lehmän häntä, vaikka puoluetta johtaa kärkikolmikko: Jutta, Eero ja Mikael. Tylsä se silti on, ei pääse mihinkään. Näkee sen, ettei kansa usko enää poliitikkoihin; saa nähdä vaaleissa kuinka moni äänestää vai jättääkö koko homman väliin. Voi käydä niin kuin lumiukolle: kun paistattelee auringossa liikaa, sulaa vedeksi, eikä sitä enää olekaan---.

Tiedän ettei minun joidenkin mielestä pitäisi kirjoittaa näistä politiikkaennusteista mitään tai korkeintaan kehua ja kannustaa heidän ehdokastaan. Vaikka olenkin maksanut erään puolueen jäsenmaksun, uskallan vielä ajatella omilla aivoillani. Puoluetoimistojen valheisiin en enää usko enkä liiemmin myöskään ehdokkaiden omiin lupauksiin. Yhtenä päivänä puhutaan yhtä, seuraavana päivänä jo päinvastaista. Edes lakeja ei eduskunnassa osata laatia oikein, vaan tehdään mokia yhtenään. Ehkäpä pitäisi ottaa eduskunnalta lainsäädäntöoikeus pois, koska se on kyvytön niitä laatimaan eikä noudata itsekään säätämiään lakeja. Nämä lait on säädetty vain meitä typeriä veronmaksajia varten, joita voi lyödä kuin sitä kuuluisaa vierasta sikaa. 

Onhan se eduskunta "tasapuolinen": On säädetty laki että lapsilisiä ei makseta tosiköyhille (toimeentulotuella oleville) ollenkaan, mutta rikkaille maksetaan (olipa tuloja tai omaisuutta miten paljon tahansa). Toki tällaisten poliitikkojen omaantuntoon ja hyvään tahtoon pitää luottaa, jättäähän se hätää kärsivät oman oman onnensa nojaan, mutta rikkaille riittää sympatiaa! Tämä laki on ollut voimassa jo 20v, joten se ei ole tämän viimeisen hallituksen tuote. Voisi siteerata Raamattua: Autuaita ovat köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta. Ennen köyhät saivat kuolla tiepuoleen kerjuureissullaan.

Jotenkin tuntuu siltä, että tällaisia vanhoja aikoja kohti ollaan kulkemassa kovaa vauhtia. Mistään budjettileikkauksista ei myöskään ennen vaaleja puhuta mitään, ne pitää salata viimeiseen hengenvetoon asti. Leikataan ja kovasti - köyhiltä. Hinnat ja välilliset verot nousevat huimasti, joten kaikkein kipeimmin tämä iskee pienituloisiin ihmisiin. Mutta niinhän se Raamattu tästäkin sanoi, että sillä jolla on vähän, otetaan sekin vähä pois, ja annetaan rikkaille. Juuri niin - mennään oikein ison kirjan opin mukaan! Ja Suomessa kaikki hyvin---.

Tällaisia ajatuksia nousi mieleeni tänä keskiviikkona, kun etsin kirjoitusaiheita tätä blogia varten. Toivottavasti tekin, hyvät lukijat, saitte ajattelemisen aihetta. Meillä kaikilla on vain yksi ääni, jota ei sovi kovin kevytmielisesti antaa  kenelle tahansa. 

Oikein hyvää loppuviikkoa kaikille lukijoilleni toivoo Aili-mummo!

12 kommenttia:

 1. Hymyilevä eläkeläinen26. tammikuuta 2011 klo 20.43

  Ei tässä mitään muuta kuin äänestämään ja äänestetään se johtava puolue pois sieltä johdosta. Johtoon ihmisiä, jotka käsittävät, että on olemassa muutakin kuin suurpääomaa ja osakkeenmistajia ymmä muita kultalusikka suussa syntyneitä.

  Ihmisille töitä ja sairaille hoitoa!

  VastaaPoista
 2. Köyhiä on niin monta, että niiltä viety vähä onkin paljon yhden rikkaan pussissa. Sitäpaitsi köyhiä tulee sillä konstilla koko ajan lisää :)

  VastaaPoista
 3. Moi Hymyilevä!

  Kyllä totisesti jotakin muutosta tähän menoon on saatava! Meille on vain vaikeita aikoja luvassa, vaikka sitä ei ääneen sanota.

  Ihmisille töitä, niinpä. Mutta kun ne työt menevät Kiinaan tai muuanne. Ehkä sentään ei ne hoitotyöt, jos ei vanhuksia viedä kauas itäisille maille tai Afrikkaan, tai niille Dubain hukkuville saarille: ks. Pekka Havukaisen blogia Pajapellon nurkasta;?

  Kiitos kommentistasi, Hymyilevä<3

  VastaaPoista
 4. Moi Peikko!

  Rikkaus on harvojen riesa, mutta köyhyys sen kun kukoistaa;/

  Kiitokset kommentistasi, Peikko, ja oikein hyvää loppuviikkoa<3

  VastaaPoista
 5. Hyvää viikonloppua Aili-mummo, näin pikainen toivotus ♥

  VastaaPoista
 6. Sinun mummo pitäisi oikeastaan olla poliitikko, kun noin hyvin kirjoittelet köyhän kansan puolesta. Niinhän nekin.

  Saattaa olla, että tulevissa vaaleissa koetaan vielä suurempi yllätys kuin oli vennamolaisten esiinmarssi 70-luvulla. Silloinhan ei roknooseihin ollut luottamista.

  Kyllä minäkin olen siunuustellut esimerkiksi noita jätevesimeinauksia: mökin mummolta vaadittiin kalliita puhdistamoja, mutta ökyviljelijä saa työntää tonneittain haisevaa moskaa mummon ikkunan alle. Eikä tainnut paljon lieventyä vaatimukset vaalienkaan alla, ellei mummo satu olemaan riittävän iäkäs.

  VastaaPoista
 7. Samoin, Seijastiina, hyvää viikonloppua sinullekin<3

  VastaaPoista
 8. Moi Erkki!

  Ei rehellinen ihminen voi menestyä poliitikkona, on oltava ovela ja osattava manipuloida ja petkuttaa äänestäjiä. Sain kokemusta paikallispolitiikasta ihan tarpeeksi yli 20v. aikana, jotka olin siinä työrukkasena ja järjestöjyränä mukana. Mutta jotakin silti sain aikaan kotikyläni hyväksi, aika paljonkin.

  Mainio esimerkki tuo romutettu jätevesilaki: panee kaikki köyhät mummot maksamaan isoja summia vähäisistä päästöistä, tai jopa olemattomista päästöistä. Meilläkin iso metsä kuluttaa kahden hengen ravinteet, kieltäydyin edes harkitsemasta minkään puhdistamon rakentamisesta. Ei olla pohjavesialueella, ei ole läheisyydessä minkäänlaisia vesistöjä.
  EU tekee paskastakin ongelmajätteen, ennen se on ollut lannoite, jolla maan kasvu turvataan. Kyllä paska kuuluu peltoon, jolla kasvatetaan ruokaa tai rehua. Järki on kaukana näistä nykyajan poliitikkojen ajatuksista: Kun ei tiedä mitään, ei myös ymmärrä mitään. Mutta lakeja vaan värkätään toisten ihmisten pään menoksi.

  Kiitos kommentistasi, Erkki, ja hyvää viikonloppua sinulle<3

  VastaaPoista
 9. lapsilisät maksettiin kunkunkin lapsille, tasa-arvoo

  VastaaPoista
 10. Uskoisin sen, jos maksettaisiin myös niille köyhimmille, mutta ehkä Ruotsissa asiat on toisin;/

  Kiitos kommentista, Hannele<3

  VastaaPoista
 11. "järjestöjyränä"

  On siinä mahtanna jytinä käyvvä.

  VastaaPoista
 12. Tuollainen sanonta oli käytössä, ja jos lukee ne kaikki lehtikirjoitukset, jotka silloin tehtiin, muistaakseni 138 kpl, jotakin tosiaan tapahtui;?

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥