Google+ Followers

perjantai 5. elokuuta 2011

Millainen olikaan Poikamiehen pesäpuu?


Loppu hyvin - kaikki hyvin! Vihreäliivinen mies ohjaaja Veijo Tikka.
Harhaa kuvitella / että ihmiset / valitsisivat toisensa, /
ei, ihot ne valitsevat / meidän puolestamme, /
ja kertovat myös / suureen ääneen /
sen mitä emme koskaan / haluaisi kuulla vielä tänään //

~~~~

Ravistele ihmistä hyvin / ennen lopullista nauttimista /
Käännä pohja valoa vasten / ravistele, nostata / 
sakka pintaan, tarkastele / vierain silmin /
ennen kuin kaadat sen / ja olet mennyttä miestä //

- Tommy Tabermann -

Unelma ja poikamies Immu keskustelevat...
Kävimme katsastamassa viime keskiviikkoiltana Poikamiehen pesäpuuta Värtsilässä. Näytelmän on kirjoittanut Matti Wanne ja ohjannut Veijo Tikka. Näytelmä on hauska, erityisesti ensimmäinen osa. Näytelmää esitetään enää kaksi kertaa, sunnuntaina 7.8 ja 14.8., sitten se on loppu. Käykää kiiruusti, jos aiotte mennä!

Tekstit olivat painuneet hyvin esittäjien päähän, takeltelua ei ollut kuin ehkä nimeksi. Näyttelijäporukan ikähaitari yltää lähes vauvasta vaariin, tosin se "vauva" oli jo teini-ikäinen, ja esitti onnistuneesti haastemiestä (Maisa Sutinen). Adalmiina- neitinä nähtiin poika, Aleksi Hämäläinen, joka puhui falsettiäänellä. Päätähti oli poikamies-liikemies Immu eli Timo Laakkonen, jolla oli tulla sotkua monien halullisten naisten kanssa.  Leskirouva Signekin, vanha nainen, haaveilee nuoresta sulhosta, jonka hän luulee saavansa rahalla ostetuksi. Samaa arvelee neiti Adalmiina. Lisäksi kukkakauppias Unelma on oikein innokas kodinperustaja ja vuoteenlämmittäjä Immulle, mutta neljäntenä asiasta on kiinnostunut terveyssisar Irmeli. Näiden neljän naisen välillä käydään taisto Immusta, joka ilman romani-Veeran apua olisi saattanut joutua mille naiselle tahansa. Sitä ihmettelen, mitä taisteltavaa tässä luuserissa oikein oli?
Poikamiehet Immu ja Alpe ovat hätää kärsimässä Signe-rouvan kynsissä!
Oikein hauskaa oli seurata Immun kaveria, toritaulutaiteilija Ruubensin (Kuisma Lipponen) touhuja, jolla oli säilössä virkistysjuomia. Näitä kaverukset nautiskelivat yhdessä. Välillä pistäytyi haastemies (Maisa Sutinen) karhuamassa saatavia, ja välillä taas pankinjohtaja (Raimo Tiittanen). Ohjaajalle ( Veijo Tikka) oli annettu Alpen rooli, joka oli erään lajin liikemies. Minusta upein roolihenkilö oli Veera (Alisa Hämäläinen), joka kantoi ylpeänä ja itsetietoisena romaninaisen pukunsa, ennusteli korteista, ja sai jotakin tolkkua poikamiesten sotkuisiin naisasioihin.

Näytelmä kesti väliaikoineen noin 2½ tuntia, eikä ikävä yleisöä yllättänyt. Kaikki toimi oikein hyvin, paitsi ehkä väliajan kahvitus. Sitä juotiin vanhassa viljamakasiinissa, mutta homman voisi hoitaa jouhevamminkin.

Kauniit kiitokset värtsiläläisille, jotka jaksavat vuodesta toiseen tehdä yhdessä uuden näytelmän iloksemme! Entinen Värtsilän kunnantilan navetta on ollut hyvässä käytössä jo kymmenet vuodet. Navetan vintillä on esityksille hyvät tilat eikä sadekaan haittaa. Puuttuu vain nouseva katsomo...

Romani-Veera povaa Unelmalle...
Viikko on kulunut marjastuksen, säilönnän, näytelmän ja kaupunkireissun parissa. Paljon aikaa ei ole jäänyt blogien päivityksiin, lukijat taitavat olla palailemassa kesälomilta takaisin. Ja pian alkavat teeveestä suoltaa "roskaohjelmia", joihin Emmerdalekin kuuluu. Saapas nähdä, koska saan kyllästymispisteeni täyteen tästä sarjasta, merkkejä siitä on jo olemassa.

Kun käyn harvoin Joensuussa, asioita kertyy ihan liikaa, mihinkään kylävisiitteihin ei jää enää aikaa. Kyläilemään on lähdettävä ihan erikseen, silloin voi jutella ihmisten kanssa kaikessa rauhassa. Ja vielä on tohmajärveläisten Votkaturistit katsomatta, sitä näytetään elokuun puoleen väliin asti.
Signe-rouva on tullut tervehtimään Immua, vieraana myös taulutaiteilija Ruubens.
Sadetta ovat lupailleet. Meillä Pohjois-Karjalassa on ollut tänä kesänä kova pouta, vettä on saatu harvoin ja vain nimeksi. Voi olla ettei karjatilallisia naurata. Viljatkin on vielä puimatta, näyttävät kyllä melkoisen valmiilta. Ennen sai aina olla jostakin huolissaan, se oli elämäntapa!


Nyt ei tarvitse enää huolehtia muusta kuin valtionveloista, jotka kasvavat koko ajan...Muuten voi pitää niin lystiä kuin sielu sietää!


Oikein mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille toivottaa Aili-mummo!

20 kommenttia:

 1. Kesä ja kesäteatteri, ne kuuluvat yhteen. Miten vain lie meillä tänä suvena jäänyt väliin.
  Meilläpäin on taas satanut vuorokauden, olisi sinne päin osa vedestä joutanut.
  Kiitos runosta. Taberman osasi.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Minttuli!

  Sinulla on ollut niin paljon muita menoja, ettet ole ehtinyt paneutua koko teatteriasiaan. Minäkin alan vähin erin kypsyä liikoihin teattereihin, mutta kyllä nyt sentään joitakin voi käydä katsomassa..;)

  On se kumma, toisille sataa, toisille ei;?

  Tosiaan: Tommy osasi<3

  Oikein mukavaa elokuista viikonloppua sinulle, ja kiitos kommentistasi, Minttuli<3

  VastaaPoista
 3. Hei Aili-mummo.

  Kiitos kauniista Tommyn runoista.

  Hauskalta tuntui tuo teatteriesitys kirjoitelmastasi päätellen.
  Niin..kohtahan tämä kesä on ohi ja kaikki nuo kesäteatteri esityksetkin loppuvat.
  Ja niinpä on aika taas alkaa iltaisin katsomaan tv:tä kera "sukkaneuleen". Näin kesällä ei ole paljon kerennytkään tv:n ääreen istahtaa. Ja uusintojahan tuolta taitaa vaan tullakin.

  Meillä täällä Outokummussa sataa. On satanut koko päivän ja tätähän me olemme odottaneetkin jo kauan aikaa. Toivottavasti tekin saisitte sadetta sinne Tohmajärvelle.

  Nyt en taidakaan toivotella aurinkoista viikonloppua vaan toivon, että tuuli toisi tämän sateen teille päin, koska tekin siellä tarvitsette vettä kuivuuteen. :)

  VastaaPoista
 4. Tabermann on hyvä, vaikka yhtään ei ole hätä käännetty ruattiks (poikamiehii on puolet, yksineläjii)

  VastaaPoista
 5. Hei Eila!

  Tommyn runot ovat paljonpuhuvia..;)
  Niihin on aina hyvä palata!

  Todella hauska näytelmä, melkein liiankin hauska;)

  Neulominen on ihan hyvä työ teeveen parissa, minäkin neulon syksyisin suuren joukon villasukkia lapsille, ja vähän aikuisillekin. Jälkeä syntyy ihan huomaamatta. Jotkut ahkerat neulovat sukkia ja tumppuja myyntiinkin, mutta minä en ole niin ahkera. Lisäksi kipeät käteni ja hartiani asettavat omat rajoituksensa.

  On se nyt illalla vähän tihuutellut täällä meilläkin, mutta lisää saisi sataa, kunhan ei pilaa ihmisten viljapeltoja.

  Kiitos sateen toivotuksista, Eila, se on hyvä...

  Oikein mukavaa viikonloppua sinulle sinne Kumpuun, ja suurkiitokset kommentistasi<3

  VastaaPoista
 6. Moi Hannele!

  Nii-in. Kukahan kääntäisi Tabermanin runot ruotsinkielelle? Voisit vihjata, jos tunnet ruotsalaisia runoilijoita...Kirjat ovat menekkitavaraa;D

  Varmaan naisväki lukisi näitä mielellään...;))

  Kiitos kommentistasi, Hannele, ja oikein hyvää ja mukavaa viikonloppua sinulle<3

  VastaaPoista
 7. (minä yhden runon käänsin, ihan huviksi)

  VastaaPoista
 8. Hannele:
  Sepä hauskaa..;) Jatka mukavaa harrastusta, varmaan onnistut!

  VastaaPoista
 9. Tommy Taberman, yksi tämän ajan runoilijoita, jolla varmaan olisi vielä ollut paljon annettavaa.
  Tuo Emmendale oli kauan yksi lempisarjani, mutta valitettavasti sekin on mennyt niin nykyaikaiseksi ettei enään jaksa sillain kiinnostaa, kai sitä vieläkin tulee seurattua, kun ei niin paljon tule sellaisia ohjelmia joita jaksaisia seurata, en edes kauniita ja rohkeita ole enään vuosiin viitsinyt katsoa, tyhjän jauhamista. Onneksi ei ole pakko katsoa sellaista,m ikä ei vähääkään onnosta.
  Nyt toivon teillekkin sateista viikonloppua. meillä toissapäivänä satoi mukavan kuuron. Nytkin on pilvistä, mutta poutaa.

  VastaaPoista
 10. Kaunis Tommyn runo, kiitos kun laitoit sen tänne.

  Kiva teatteriesitys, ainakin sellaisen käsityksen sain kirjoituksestasi.
  Täytyisi yrittää vaikka ensikesänä käydä joku teatteriesitys katsomassa. Olen joskus käynyt, ja ne on kivoja.

  Aurinkoista viikonloppua <3

  VastaaPoista
 11. Sinä olet sellaine kulttuuri ihminen.
  Toimeias ja kerkiä moneen paikkaan.
  Kiva kun on teatterin harrastelijoita.
  Hauska niitä on katsella.

  Oikein mukavaa viikonloppua sinne teille!♥

  VastaaPoista
 12. Kesäteatteri kuuluu kesään, hyvä kun on noita harrastelioita,kiva kun ihmiset käyvät katsomassa,kaunis runo.Oikein hyvää viikon loppua Aili-Mummo<3

  VastaaPoista
 13. Hei Mummeli!

  Tommy oli / on ihana, ihan meidän naisten mieleen, mutta ei kirjoita enää uusia runoja...Ottavat uusia painoksia Tommyn vanhoista kirjoita, nyt on julkaistu Tommyn ensimmäinen runoteos, Ruusuja Roosa Luxemburille. Olen sen joskus lainannut krjastosta.

  Emmerdale on myöskin minun mielisarjojani, samoin miniän, mutta se muuttuu liiaksi alkuperäisestä. Nautin englantilaisen maalaiselämän kuvauksesta, mutta nyt sarja on ihan jotakin muuta. On tulossa kuulemma lisää muutoksia, ystävättereni kävi Englannissa kuvauspaikoilla, ja siellä heille oli kerrottu, että kuvauspaikat taas muuttuvat.

  Kaunarit minäkin lopetin jo useita vuosia sitten, se rupesi liikaa nyppimään, inhosin jotakin sen päähenkilöistä niin paljon, etten viitsinyt enää katsoa. Sukurutsausta koko sarja, höh;/

  On satanut yön, ja jo illalla aloitteli, mutta rutikuiva maa tästä tuskin on paljon kastunut. Toivottavasti sataa vielä lisää...

  Oikein mukavaa elokuista viikonloppua sinulle ja Himmulle, ja lämpimät kiitokset kommentistasi, Mummeli<3

  VastaaPoista
 14. Moikka Seija!

  Oikein hauska tosiaan tämä Poikamiehen pesäpuu, näyttää olevan uusia suosikkinäytelmiä.

  Oikein hauska kesäharrastus on tämä kesäteatteri. Monet harrastajanäyttelijät käyvät katsomassa kaikki lähiseudun näytelmät, jopa sadan kilometrin päästä. Mekin ennen...

  Oikein miellyttävää viikonlopua sinulle, Seija, ja kiitos kommentistasi<3

  VastaaPoista
 15. Hei Sylvi!

  Varsinainen kulttuurihenkilö olet itsekin, Sylvi, mutta otan kiitollisuudella vastaan tuon nimityksesi. Kulttuuria olen suorastaan rakastanut, ja sitä olen harrastanut koko ikäni<3

  Lämpimät kiitokset kommentistasi, ja oikein miellyttävää elokuista viikonloppua sinulle ja perheellesi, Sylvi<3

  VastaaPoista
 16. Hei Ritva!

  Noissa näytelmissä on kova työ harjoittelusssa ja vielä kovempi esittämisessä. Onhan se kiva, kun ihmiset käyvät katsomassa suuren työn tulosta.

  Tabermann on yksi mielirunoilijoistani.

  Kiitos kommentistasi, Ritva ja oikein miellyttävää viikonloppua sinulle<3

  VastaaPoista
 17. Mukava, kun minäkin pääsin nyt tuohon kesäteatteriin blogisi kautta. Niin hyvin tuon teatterin kulun kerroit. Viisas tuo kommenttisi "mitä nuo naiset tuossa luuseissa oikein näkivät". Anoppini tapasi sanoa."Parempi yksin kuin huonon kaverin kanssa".

  VastaaPoista
 18. Sinulle Aili on tunnustus odotamassa Männiköllä :)

  VastaaPoista
 19. Hei Irene!

  Sinäkin olet siis nähnyt poikamiehen pesäpuun?

  Hauska näytelmä, mutta mielestäni naisia aliarvioiva.

  Samanlainen sananparsi on meilläkin, ihan tarkkaa sanamuotoa en nyt muista.

  Oikein miellyttävää viikon alkua sinulle, Irene, ja kaunis kiitos kommentistasi<3

  VastaaPoista
 20. Moi Maiju!

  Suurkiitokset Maiju<3

  Oikein miellyttävää elokuuta sinulle;)

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥