Google+ Followers

tiistai 20. syyskuuta 2011

Terveisiä Pohjois-Kurjalasta

Luumuja ja viinirypäleitä tuomisiksi...
ELOKUINEN AAMU

Heräs elokuinen aamu
usvapeitto pellon yllä.
Tuska hyinen hyljätyllä
hyinen öisten usvain haamu.

Nousi päivä paistamahan
kultaan koivun latvat peitti.
Hämyn helmat pois jo heitti
helmat kullan tuntumahan.

Lauloi lintu laulurastas
tuskan tuiman tyynnytellen
sulo suulla soinnutellen
- kuuli korva, sydän vastas.

- Ilona Karjalainen -

Miehen veljen perheeltä tuli komeita Tyrnin oksia marjoineen...
Sadetta on viime aikoina saatu melkein kiitettävästi, mutta kunnon ruskaa ei ole tullut. Siksi en ole vielä ottanut ruskakuvia, vaan käyttänyt viime syksyisiä. Leena Lumin puutarhasta voitte lukea tästä.

Marjoja ja hedelmiä on saatu, toisille riesaksi asti. Mekin olemme saaneet tyrninmarjoja lahjaksi kahdesta talosta. Nämä kuvassa olevat ovat vielä poimimatta, se on minun tehtäväni. Mies ei sattuneesta syystä kykene.

Eilen kävi kaksoset kylässä mummon luona, paistoin heille pannareita. Hyvin kelpasi molemmille, ja loput pyydettiin mukaan. Tänään paistoin perunarieskoja kahvileiväksi ja muuten, hakkasin sienet, ja tiskasin. Kahville tuli vieraita, joten hyvinpä arvasin.

Eilen paistoi aurinko mahtavasti, mutta ikkunanpesut ovat yhä tekemättä.
Sadetta on luvassa lopuksi viikkoa, toivottavasti ei koko aikaa sentään.

Politiikan osalta tämä syksy on värikäs, ja odotuksia täynnä. Riidellään yhä Kreikan tukipaketista eduskunnassa, mutta mitä sillä saavutetaan? Taitaa olla poliittista irtopisteiden keruuta, ei muuta. Pressan vaalitkin lähentyvät, kaikia ehdokkaita ei ole vielä nimetty, mutta uskoisin, että jostakin jo olevasta ehdokkaasta se presidentti sittenkin valitaan. Se ei ole Timo Soini.

Kesälahti haluaa kiireesti liittyä Kiteeseen, mutta Rääkkylä ei varmastikaan niin tee. Toivottavasti Tohmajärvikin osaa pysytellä Kiteestä erillään, ja liittyy aikanaan Joensuuhun. Meillähän on Niirala, rajanylityspaikka, jota pitäisi voida kehittää. Näillä kunnilla ei rahaa ole. Taas on Hellillä miljoonan ylitys Tohmajärven osalta bubjetissa, ja toinen miljoona Kiteen osalta, Kesälahti ei tarvitse lisää maksaa. Tämä on ihme, sillä lääkäreitä on milloin sattuu muutama, ja välillä ei yhtään. Apteekissakin on hiljaista, kun ei ole reseptinkirjoittajia.


Samettiruusut eivät olleet parhaimmillaan...
Tulee kuulemma puutetta kananmunista, monet pienet munantuottajat ovat lopettaneet. Sama kohtalo on lihan osalta, siankasvattajat lopettavat kannattamatonta tuotantoaan. Meijeri on kuitenkin optimistinen, se olettaa saavansa lisää maitoa Pohjois-Karjasta. Joensuussa on suuri juustola, johon tarvitaan paljon raaka-ainetta. Meidän kylämme osalta maidontuotanto ei varmasti nouse, vaan laskee. Yhtään tosi suurta navettaa ei ole, vaan ne suuremmatkin lypsykarjatilalliset ovat lopettelemassa, kun eläkeikä on käsillä. Tosin lienee yhden tilan sukupolvenvaihdos meneillään, mutta silläkään ei maailmaa pelasteta. Ikävää että näin on. Ihmiset kouluttavat lahjakkaat lapsensa parempiin ammatteihin, jossa ei tarvitse kerjätä toimeentuloaan! 


Maaseudun ja maanviljelijöiden asiat ovat tosi huonosti, niitä  ei hoida kukaan! Kaikki puolueet vain kalastelevat ääniä milloin missäkin vaaleissa. Sitten ihmetellään, miten kannatus on tippunut NOIN ALAS?
Aili-mmummon tuumailuja Euroajasta voit lukea tästä.


Oikein mukavaa viikon jatkoa kaikille lukijoille toivottaa Aili-mummo!
26 kommenttia:

 1. Luumuja, rypäleitä ja tyrmäysmarjoja :) Nampskista. Peikko luulee, että kohta kaikilla on oma poss syämässä ihmisten pöydiltä tippuvan ruuan, pari kanaa olohuoneessa ja kaneja pihalla kasvamassa. Kun kaupasta ei enää saa mitään.

  VastaaPoista
 2. Hei Aili!
  Meijeristin on edellenkin mukava kuulla puhuttavan meijeristä, kun täältä mainitut laitokset ovat kadonneet kuin tina tuhkaan.

  Poliitikkoja olen väsynyt kuuntelemaan, tuntuu että kaikki heidän aikansa kuluu turhasta riitelyyn kuin pahaisilla mukuloilla. (=lapsilla)

  On uskomatonta, että joku yleensä jaksaa yrittää vielä viljelyä ja kotieläinten pitoa, kun koko ajan painetaan alaspäin kaikkia mahdollisia tuottajahintoja. Kaupan osuudet nousevat tuottajaan verraten todella suuriksi, ja me kuluttajat saamme maksaa yhä vain enemmän päivittäistavarasta.
  Mitenkähän kauan meitä voidaan nylkeä, kun nytkään moni ei pysty enää ostamaan kuin välttämättömän.
  Ei ole helppoa pieneläkeläisellä, kun kehotetaan ostamaan, että pyörät pyörisivät. Kun eurot on kukkarosta loppu, ei voi osallistua kulutusjuhlaan.

  Tyrnimarjoja minäkin sain, kun niitä ei ole itsellä, eikä ole tullut laitettua. Aina jostain saa, jos haluaa. Kuvassasi on komeat marjamäärät, mutta poiminta on hankalaa.

  Mainitsit etteivät samettiruusut ole kauneimmillaan, mutta kauniiltahan nuo nytkin näyttävät, minun mielestäni.
  Mukavia syyspäiviä sinulle edelleen, ei kuunnella poliitikkoja :))

  VastaaPoista
 3. Todella asiaa kirjoitit tuosta nykymenosta maataloudesta. Täälläkin karjat loppuvat, mutta yksi viljeliä uskaltaa investoida, ennestään yli 100 lypsävää ja taas valmistuu lisätilaa 60 lehmälle ja samanverran nuortakarjaa. terveyytä tarvii isäntäväellä että pystyy tilaa pyörittämään.
  Kauniithan nuo samettiruusut yhä ovat.
  Olen jo saanut kukkia paljon poiskin, mutta osa vielä iloisena kukkii, pitää antaa kukkia niin pitkään kuin jaksavat.
  Ilosita viikkoa sinne teille!

  VastaaPoista
 4. Kiitos terveisistä,nami,nami,luumut rypäleet ja tyrnimarjat,ja kukkasiakin viellä löytyy,hyvä kirjoitus maataloudesta.Hyvää viikon jatkoa Aili-Mummo<3

  VastaaPoista
 5. Katsoin otsikkoa ja ensi silmäyksellä luulin kirjoitusvirheeksi. Sitten luin tekstisi, hienon ja punnittua puhetta täynnä. Otsikko olikin juuri sopiva.Täällä on karjat myös käyneet vähiin, jokunen suurtila vielä uskoo tulevaisuuteen. Onneksi meijeriosuuskunta Maitomaa on säilynyt ja työpaikat pysyneet ja jopa lisääntyneetkin, tosin Arla Ingmanin omistamana nykyisin.


  Kiitas Aili kantaaottavasta puheenvuorostasi.
  Hyvää syksyn aikaa ♥

  VastaaPoista
 6. Hei Aili-mummo

  Tulipa vesi kielelle, kun katselin noita luumuja ja tyrnimarjoja.

  Täälläkin on satanut koko päivän, joten tänään ollaankin oltu tiiviisti sisähommissa.
  Eilen oli täälläkin ihana aurinkoinen ilma.

  Kauniita ovat vielä samettikukkasi.

  Niinpä..tuntuu tosiaan, että maaseudut jäävät kokonaan unholaan. Noustaan kapinaan noita herra politiikkoja vastaan.
  Vaikka eihän se auta sekään.

  Mutta toivon kuitenkin oikein hyvää viikon jatkoa sinulle ja iloista mieltä.

  VastaaPoista
 7. Moi Isopeikko!

  On ne luumut ja typäleet hyviä, tyrnit vain terveellisiä..;)

  Voi käydä niin, jos ja kun ruoka loppuu, sehän se on viimeinen konsti, että kasvattaa ruokansa itse.

  Siitä vain kokeilemaan Peikko, miten helppoa on itse kasvattaa omat ruokansa<3

  Kiitos kommentistasi, ja kauniita ilmoja sinne Peikkometsään<3

  VastaaPoista
 8. Hei EilaM!

  Kovasti on meijerit ja maidot huventuneet entisajoista! Ennen oli melkein joka kirkonkylässä oma meijeri, sitten ne piti yhdistää yhdeksi suureksi meijeriksi, ja nyt senkin tulevaisuus on vaakalaudalla. Maito tuodaan jostakin Keski-Suomesta, (oliko?) Jyväskylästä, juotavaksemme. Hyvä kun ei Puolasta saakka..;/

  Se on todellinen ihme, että kaupan osuus ruuan hinnasta on 30%, valtio vie siitä 13% (alv), osan ottaa jalostusteollisuus, ja se vähäisin osa jää tuottajalle, joka kasvattaa ruuan, laittaa tuotantopanokset, maksaa tuotantorakennukset, koneistuskulut, verot ja kaikenmaailman laskut, jotka johtuvat tästä tuotannonhaarasta.

  Kateeksi ei käy myöskään pieneläkeläisen tai muun pienituloisen ihmisen osa. Viime aikoina on hintoja reippasti korotettu, mutta eläkkeet ovat pysytelleet entisellään. Kulutusjuhlia ei tarvitse viettää, muiden kuin niiden hyvätuloisten ja hyväosaisten, joilla on tarpeeksi millä mällätä.

  Vanha ruuan sälöäminen talven varalle, on hyvä juttu meille pienituloisille. Se säästää vähiä eläke-euroja muihin tärkeisiin asioihin, kuten välttämättömiin lääkkeisiin ja sähkölaskuihin.

  Sen olemme oppineet, ettei poliitikkojen puheisiin kannata paljon luottaa, paitsi ehkä poikkeustapauksissa. Varsinkaan näiden nykypoliitikkojen! Vastuu on kuulijalla, kun poliitikko puhuu.

  Emme siis usko poliitikkoja, vaikka vaalilupauksissa annettaisiin meille taivaat ja maat samssa ovenavauksessa.:D

  Oikein hyvää syksyä myös sinulle EilaM, ja lämmin kiitos kommentistasi<3

  VastaaPoista
 9. Hei Mummeli!

  Tikkalassa ei robottinavettoja ole, ei varmaan koskaan tule olemaankaan. Näin uskon.

  Täytyy olla hirmuinen määrä lapsenuskoa ammattiin, että sillä elää, kun ei ole minkäänlaista varmuutta tuotannon kannattavuudesta. Yhtäkkiä voi kaikki muuttua ihan erilaiseksi.
  Totuus on, että maanviljelijöitä vihataan ja kadehditaan monella
  taholla, se on ihan selvää.

  Toivon minäkin, että tuotannon lisääjät jaksaisivat, mutta kun ikää on +50v, alkaa vanhuus vaivata ja siinä sivussa sairaudet.

  Sinulla Mummeli on aina kauniita kukkia paljon! Osaat hoitaa kukkiasi hienosti ja taidolla.

  Oikein kirkkaita syyspäiviä sinulle, Mummeli, ja mukavia kävelyretkiä luonnossa Himmun seurassa<3

  VastaaPoista
 10. hyvä juttu.. asiaa.. kyllä on huolestuttavaa jos maalta loppuu viljelijät. Onhan se kovaa työtä jota nykyään sentään koneet helpottaa.
  Luin juuri kirjoituksen ja taisi tulla telkkaristakin että, kun täällä kaupungissa työttömyys on nousussa niin ihmiset suuntaavat takaisin maalle.. Ja ne on nuoria ihmisiä. Sehän siinä oli positiivisinta. Elämällä on tapansa selviytyä. Poliitikot saatiin nyt viimein tosi töihin kun tuli tosi kriisi ja talouspakote. Ne onkin lusmuilleet liian kauan. Toivotaan että kuulemani on totta, sillä maaseutu täytyy pitää elossa ja tuottavuus yllä. Kyllä monet ikä ihmisetkin haluais maalle, mutta se meidän terveys ja kunto ei enää kestä Se on nuorten juttu.

  Minä olen yrittänyt juoda tyrnimehua, monella tavalla ja se on aina tehnyt minut pahoivoivaksi. Siinä on joku aine jolle olen kai allerginen, vatsa ei kestä. Olen saanut ihan Marttojen valmistamaa, kaupasta ostettua ja itsetehtyä, aina sama juttu.. mikään ei käy.Onneksi muut marjat käyvät.
  On kyllä rehevä kuva tyrnimarjoista. Luulin että on kirjoitusvirhe Aililla, kun luki "kurjalasta" nyt en ole varma oliko se satiiria vai onko siellä joku sen niminen kylä. Mutta niin tai näi, kurjala on tällä hetkellä maailman tilanne. Toivotaan että tilanne selviää, olisi kauheeta jos tuo kriisi lävähtää yhtäkkiä vielä täysillä Suomeen. Kuka meitä jeesaa , täytyy laittaa avustuspyyntö hallaaholaisille..Ja oma kana keittiöön ja possu viekkoon, onhan se aika siisti eläin, ehkä se oppii potalle kun opettaa;)) . Ah onnea! ;))

  VastaaPoista
 11. Hei Ritva!

  Todella makeita nämä kotimaiset luumut ja rypäleet, söimme niitä kylliksemme, ja tytöt ottivat osansa.:D

  Vanha ammatti pitää vielä puoliaan, ja ammattiylpeys. Meitä maajusseja on nöyryytetty siitä pitäen, kun Suomi liittyi EY:n eli nykyiseen EU:n.

  Kiitos kommentista, Ritva ja mukavaa viikon jatkoa sinulle<3

  VastaaPoista
 12. Moi Minttuli!

  Kun ei muuta kehuttavaa ole, kehutaan sitten kurjuutta, sitä meillä riittää! Varsinkin tätä maalaisten elämän kurjistamista poliittisten päättäjien taholta.;/

  Jos en ihan väärin muista, Kiuruvesi oli Suomen suurin maitopitäjä, vai lieneekö asiat muuttuneet viime vuosina?
  Hyvä että jotkut vielä uskaltavat panostaa tähän ammattiin, vaikka mitään takuita ei ole tulevaisuudesta. Mahdottoman tempoilevaa ja lyhytjännitteistä tuo nykyinen politiikka!
  maatalouden alasajo tietää runsaasti myös muiden työpaikkojen menetyksiä, jopa moninkertaisesti. Joten menettäjä ei ole yksinomaan maatalous, niin kuin luullaan.

  Hyvä että teillä on säilynyt meijerin työpaikat, ja jopa lisääntyneetkin. Juustomeijeri taitaa pyöriä aika pienellä porukalla entiseen monialaiseen meijeriin verrattuna.

  Oikein mukavaa syksyä sinulle, Minttuli, ja kiitos kommentistasi<3

  VastaaPoista
 13. Hei Eila!

  Samanlaiset säät meillä on viime päivinä olleet, joskus sentään aurinkoakin näkee, ja se tekee mielen iloiseksi.:D

  Jotenkin tuo Etelä-Suomi liike on saanut nykyhallitukseen ja eduskuntaan ylivoimaisen enemmistön; tienkin siksi, kun suurin osa ihmisistä asuu etelässä ja siellä suurkaupungeissa ja niiden liepeillä. Meidät syrjäalueiden ihmiset lempataan jonnekin tietymättömiin ja unohduksiin. Köyhän ääni ei kuulu taivaaseen, sanotaan, ei ainakaan eduskuntaan asti.

  Köyhä voi kapinoida vain vaaliuurnilla äänestäessään, ja se ihme tapahtui jo viimeisissä eduskuntavaaleissa. Mutta jatketaan me protestia, tuleehan niitä vielä vaaleja..;)

  Oikein mukavaa viikon jatkoa sinulle, Eila, ja kiitos kommentista<3

  VastaaPoista
 14. Moi Aikatherine!

  Se juttu, että nuoret ja koulutetut kaupunkilaisnaiset muuttavat maalle, on hyvä asia. Saahan joku onnellinen poikamies heistä emännän ja vaimon taloonsa, se on iso asia: elämä jatkuu! Ja taas etsitään maajussille morsianta, miten hupaisaa..;)

  Malla voi olla elämä aika kovaa ja työpäivät pitkiä, mutta siinä tuntee elävänsä aina ajan hermolla, aina sattuu ja tapahtuu. Elämä ei ole tyhjää, niinkuin se voi kaupungissa olla. Rahaa ei yleensä ole paljon, mutta tavallisesti on keinoja selviytyä.

  Poliitikot ovat elämästä vieraantunutta porukkaa, harva heistä tietää, mitä on rehellinen työ ja toimeentulon hankkiminen. He voivat nostaa itse omaa palkkaansa milloin haluavat, ja yleensä tuhansilla euroilla yhdellä kertaa.

  Ikävää että olet allerginen tyrnille, on kuulemma hyvin vitamiinipitoinen marja. Mutta onneksi voit käyttää muita marjoja sen sijaan, hyvä juttu<3

  Kurjala kuvaa kotiseutumme tilannetta, eli satiiria se on.:D

  Toivoa voidaan mitä vaan, mutta saattaa olla ettei toiveet toteudu. Sitten tehdään kuten sinä sanoit, pannaan possu 'viekkoon' ja kana keittiöön, mutta minne panemme lehmän? Meillä on vielä se vanha kivinavetta, kyllä sinne yksi lehmä sopii hevosten lisäksi..;) Kyllä me vanhat pärjätään, on pärjätty ennenkin<3

  Mutta halla-aholaisiin en luota, niillä on vain suuri suu ja suuret puheet.;(

  Oikein hyvää viikon jatkoa sinulle, Aikatherine, ja kiitos kommentistasi<3

  VastaaPoista
 15. Maukas postauksesi! Oikein vesi herahti kielelle luumuista ja viinirypäleistä. Meidän luumuista ei enää tule näitä punertavapintaisia, kun luumupuu kuivettui, mutta keltaisia ja sinisiä kyllä.
  Hurjan satoisa tyrnin oksa! Siinä on vitamiinit talven varalle tiiviissä pakkauksessa!

  Kaipa tätä kotomaata kohta Kurjalaksi kokonaisuudessaan jo voipi kutsua. Kotikylässäni oli ennen vanhaan lehmiä joka talossa ja mökkeröissäkin vähintään yksi kanttura. Nyt on pellot paketissa ja täynnä visakoivun taimia. Kylällä on yksi ainut urhoollinen, serkkuni poika, joka viljelee isovanhempieni tilan rippeitä. Kova halu oli siirtyä lihakarjaan, mutta meidän onneksemme (tinkimaito!) hoitaa myös lehmiä. Hän on myös vuokrannut naapureiden pellot heinämaikseen.
  Äitini - karjakko ammatiltaan - hoiteli mökkinsä pikkuruisessa navetassa parhaimmillaan kolmeakin lypsävää nuoren karjan ja possun lisäksi. Hevonen ja kilipukki tarvitsivat myös heinää, joten sitä haravoitiin pitkästäkin matkasta. Ja meijeriautolle mummeli tonkkansa aamuisin työnteli maitokärryillä. Kuka tänään jaksaisi sellaista yrittää? Menis mukavuusalueen ulkopuolelle. Pellot pakettiin ja karja korkealaitaiseen, siitä helppo elämä ja "vapaa liikkuvuus". Tottahan on, että maataloustyöt ovat raskasta ja sitovaa työtä.
  Hattuani nostan niille, jotka huolehtivat puhdasta kotimaista ruokaa pöytiimme.

  Mitä tulee tämän hetken politiikkaan Suomessa - ja vähän muuallakin - ei tiedä, mitä pitäisi uskoa. Parasta kun ei usko lähes mihinkään. Silloin ei ainakaa pety.

  VastaaPoista
 16. Voi mahdoton miten on paljon tyrniä yhdessä oksassa.
  Hyvää keskiviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 17. Hei Anja!

  Tuo herkkuastia oli jonkin verran täydempi kun se tuotiin, kerkisimme jo siitä tyttöjen kanssa maistella melko paljon!

  Onneksi on marjoja ja mukavia naapureita ja sukulaisia, joilla näitä herkkuja on. Luumut olivat tosi makeita, ainakin useimmat.:)

  Oli niitä lehmiä ennen täälläkin joka mökissa, sellainen mökki oli harvinaisuus jossa ei ollut yhtään. Ja muutamasta lehmästä likeni maitoa meijeriin asti, kun se raha oli kiven alla. Työkkäriin ei ollut menemistä, jos mökissä oli neljä lehmää..;) Jos oli useampi lehmä, sai kuulla olevansa jo suurtilallinen.:D

  Olette saanut maitotingin sukulaispojalta, hienoa! Tilamaitoa olisi kiva juoda, mutta nyt on se laktoosi-intoleranssi, ja vatsa ei taida enää kestää sitä tilamaitoakaan. Kahdeksan vuotta lehmien hävittämisen jälkeen iski sekin "tauti" ja poikaamme myös samaan aikaan.

  Viljely on sellaista työtä, josta ei paljon palkkaa heru, laskuja sitäkin enemmän. Tavallisesti "palkkana" on terveyden menetys!

  En ymmärrä, mihin maailma on menossa, mutta aika pessimistinen aavistus minulla siitä asiasta on.

  Kunhan kokeilevat niin sitten näkevät, ne jotka ovat sitä näkemässä!

  "Niin se maailma muuttuu, Eskoseni", voisi sanoa...

  Mukavaa viikon jatkoa sinulle<3

  VastaaPoista
 18. Hei Sylvi!

  Näin on!

  Mukavaa loppuviikkoa sinulle, Sylvi<3

  VastaaPoista
 19. Mikähän tähän suomen maahan on mennyt kun lehmiä,kanoja ja muitakin maatilan eläimiä hävitetään,miksi mikään ei enää kannata, voi niitä aikoja jolloin kävin polkupyörällä peilarilla maitoa maatalosta, ja kananmunia Moilasen emännältä, samasta talosta kävi katri-helena äitikin ,taisi katri itsekkin käydä, asuimme heidän naapurina. Tyrni on vitamiini pitoisuudeltaan mahtavin, ihana marja. Muuten täällä se marja tyrni asuu 25km.päässä. Katsoppas Aili blogistani num.18 lisäsin koulukuvan 6 luokalta aseman koulu,sain tänään sen seijalta, jota näin kesällä, seija istuu eka rivillä vas.ensimmäinen. Siellä vielä asuu jouni liimatta,urpo papunen, jukka varonen,pirkko asikainen ynmm...seija kertoi.

  VastaaPoista
 20. Hei Pepita!

  Eniten näitä viime vuosikymmeniä täällää maaseudulla on muuttunut EU. Tiloja on lopettanut ennätysvauhtia, ja robottinavettoja rakenett jonnekin se sijaan. Meidän kyläämme ei ole ilmestynyt ainoatakaan sellaista. Tavallisesti tällaisessa navetassa on saoja lehmiä, yhden robotin navetassa 0n 60-70 lypsylehmää. Investoinnit ovat mahtavat, ja peltoa on oltava satoja hehtaareja.

  Kun kerrot noista maidonhakureissuista, olette asuneet Uudessa Värtsilässä, jota Peijonniemeksi sanotaan. varmaan sekin Moilasen tila, josta kerrot, oli aika pieni maatila. Sen kylän asukkaita ja taloja en tunne, en myöskään noita koulutovereitasi. Ei kai tuo Asikainen, ole sairaanhoitaja, joka on työssä Tohmajärven terveyskeskuksessa? Siellä on eräs sen niminen nainen nykyisin vastaanotossa, hyvin ystävällinen ja palvelualtis ihminen. Etunimeä en tiedä, mutta sukunimi voi olla myös miehen nimi.

  Varoset ovat sukuani, mutta eivät nämä Varoset, varmaan Saarion Varosia tämä koulutoverisi.

  Tiedän tyrnin hyvän vitamiinipitoisuuden..;) Marja Tyrni on asia erikseen, häntä en tunne.

  Katri-Helena on varmasti vanhempi kuin sinä, hän on v. 1945 syntynyt. Sinun koulussa olessasi tehnyt jo uraa kauan aikaa.:D

  Kiitokset kommentistasi, Pepita, ja oikein mukavaa loppuviikkoa sinulle<3

  VastaaPoista
 21. katri-helena on minua 9v. vanhempi, samaa peijoniemen koulua kävin 4 vuotta,se oli sitä puhelinlangat laulaa aikaa,kun hän sieltä aloitteli laulu-uraa,muistan kun hän ajeli vaaleansinisellä Anglialla.Jukka Varonen on tengasta. pirkko Asikainen on hänen tyttönimi,mutta voi olla naimisissa, niin sukunimeä en tiedä.

  VastaaPoista
 22. Pepita!

  Kiitoksia paljon selvityksestä!

  Ajattelin että olit vieläkin nuorempi Katria..;)
  Minun pikkuserkkuni ovat Murtoin Varosia.:D

  Oikein kivaa loppuviikkoa sinulle, pepita<3

  VastaaPoista
 23. Hymyilevä eläkeläinen23. syyskuuta 2011 klo 11.10

  Upea tyrninmarjaoksa!

  Jo muutamasta marjapensaasta on paljon iloa, jopa täällä Mynämäessä. Jätin yhden punaisen viinimarjapensaan marjat linnuille, Pihapihlaja on jo syöty putipuhtaaksi.

  Tässä nykyajan politikoinnissa on se hyvä puoli, että uskalletaan sanoa asiat halki. Joskus sanotaan ajattelemattomastikin ja joku poliitikko on hyvä silloin tällöin panna jäähylle. Onneksi ei eletä 30-40-lukua, jolloin sanoista ryhdyttiin tekoihin.

  Surettaa kyllä ketä tahansa maanvilejelyksen nykytila Suomessa.

  VastaaPoista
 24. Moi Hymyilevä Tuula!

  Nyt nuokin oksan marjat ovat jo pakkasessa. saimme Tyrniä noi kolme litraa tai enemmänkin; kiitos anteliaille naapureille ja sukulaisille!

  Aika viheliäisiä päästeltäviä nuo marjat ovat. Kun olin tuon litran päästellyt irti, pakotti koko illan ranteita. Naapuri kertoi päästeleensä ainakin 100 litraa; sanoi kaatavansa osan pensaista pois, on liian suuri työ.

  Asioiden halkisanominen voi olla hyvä tai paha, joskus olisi hyvä miettiä ennakkoon, mitä sanoo. Ehkä se on pelkkää tottumattomuutta, kun lauotaan mitä sattuu sylki suuhun tuomaan. Myös minulla on tuo paha taipumus, mutta nyt jo hieman osaan itse arvioida sanomisiani. Joskus ne vain jaksa pidellä suitsista kiinni tarpeeksi tiukkaan, vaan annan mennä.

  Jäähylle pano on hyvä esitys, sitä kannatan!

  Ehkä ei pitäisi kirjoittaa politiikasta mitään, mutta kun haluan ottaa kantaa itselleni tärkeisiin asioihin; ja olen aina ottanut! Jotkut voivat loukkaantua, se on pahinta. Haluan silti olla suora ja rehellinen ihminen (vaikka se onkin typerää ja lapsellista)!

  Maanviljelijöiden tila on minunkin sydäntäni lähellä, olenhan yksi heistä<3

  Oikein mukavaa viikonloppua sinulle, Tuula<3

  VastaaPoista
 25. Kiitos terveisistä!
  Hyvä runo!
  Kylläpä on komeita tyrnin marjat.
  Mukavia tohuja ja herkutuksia, itse pesin jo ikkunat, viikko siivouksenkin tuossa tein, nyt pitää hiukka huilata koneella :)

  VastaaPoista
 26. Moi Seijastiina!

  Yritän aina löytää hyviä runoja, kiitos tästä Ilona Karjalaiselle!

  Komeita ovat tyrnit, ja vitamiinipitoisia!

  Minulla tämä elämä on aika hidastempoista, ensin pitää aikoa, joskus aika kauankin..;)

  Sinä olet vielä niin nuori ja tomera nainen, Seijastiina<3

  Oikein mukavaa huilaushetkeä sinulle, ja kaunista viikonloppua, Seijastiina<3

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥