Google+ Followers

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Kontkasten kanssa Joensuun teatterissa

Aili-mummon ensimmäinen matkakirja (48 sivua).
Hakematta se löytyi,
saapui särkemättä mitään.
Nieleskeltiin, että olisiko onni ilmoitusasia.
Toisillemme, on se,
eikä muista niin väliä.

- Mari Mörö -
Ps. Kiitos Leena Lumille joululahjasta!
Teuvo Pakarisen muovailema  pariskunta seisoo ulkona lumisateessa.
Kävimme eilen illalla Joensuun kaupunginteatterissa Kontkasten mukana Sound of Music musikaalia, ja on sanottava, että se oli elämys. Esityksen ohjauksen ja koreografian on tehnyt vierailija Mikko Rasila. Musikaalin on säveltänyt Richard Rogers, käsikirjoitus on Howard Lindsay ja Russel Crouse, suomennos on Esko Elstelän. Upean lavastussuunnittelun oli tehnyt vierailija Risto Karhula, ja lapsikuoron harjoittamisen Jonna Imeläinen, joka esitti musikaalin pääosan, Maria Rainerin roolin. Ja lisäksi paljon muita ammattilaisia tekemässä tätä hienoa tuotantoa. Lapsiavustajia oli runsas joukko, jokaiselle roolille oli kaksi henkilöä. On sanottava, että lapset esittivät osansa oikein hyvin. Nunnat ja juhlavieraat olivat samoja henkiöitä. Tässä musikaalissa nunnatkin lauloivat ja tanssivat. Orkesteri oli kahdeksanjäseninen, eikä sitä ollut piilotettu monttuun, vaan se oli ylhäällä osittain näkyvillä. Kaksi roolihenkilön esittäjää (Arto Heikkilä ja Riitta Piiroinen) olivat sairastuneet, ja heillä oli niin hyvät sijaiset, ettei mitään esityksestä huomannut, se sujui saumattomasti.

Musikaalia on esitetty ensimmäisen kerran Broadwaylla vuonna 1959, se perustuu löyhästi Maria Augusta Trappin muistelmiin laulava Trappin perhe.  Yksityiskohtia ja pääjuoni on von Tarppin perheestä, mutta oleellisia seikkoja on muunneltu musikaaliin, kertoo näytelmän esite. Puvustus ja lavastus on upea!

Minusta tätä näytelmää kannattaa tulla kauempaakin katsomaan, se on niin hyvin esitetty.  Sound of Musicia mainostetaan maailman suosituimpana musikaalina. Esityksen kesto 2 tuntia 45 minuttia väliaikoineen.

Lisää vaate- ja huoltotilaa on tehty alakertaan, ja ravintola on saanut käyttöönsä entiset vaatetilat. Teatterissa on jopa hissi, jolla liikuntaesteisen on hyvä siirtyä kerroksesta toiseen. Kaikki parannukset on tehty järjen kanssa, korjaukset ovat parantaneet suuresti teatterin ja ravintolan toimivuutta, ja on entistä asiakasystävällisempi.
Pihakarhu on saanut lunta peitokseen (Teuvo Pakarinen).
Enää alle kaksi viikkoa jouluun, alkaa olla aika suunnitella tarkemmin jäljellä olevat työt. Pojan perhe on mennyt Rääkkylään toisen ukin ja mummon luo.


Muutaman päivän perästä on postitattava myös joulukortit, jotka ovat minulta kirjoittamatta, mieshän ei sitä koskaan tee. Mutta onneksi sentään hän pitää huolta autosta ja polttoaineesta, sekä kantaa puut uuniin. Se onkin raskasta. En jaksa enää kipeillä käsilläni retuuttaa kovin painavia kantamuksia. Kauppaostokset ovat myös raskaita, nykyään on maidot ja piimät raijattava kaupasta jääkaappiin, muut ostokset ovat onneksi kevyempiä.


Saadaanpa nähdä, mitä tuleva viikko tuo meille tullessaan, toivottavasti vain hyviä ja mukavia asioita.
Niitä toivotan teillekin, hyvät uudet ja entiset lukijani!
                                   Aili-mummo
              12 kommenttia:

 1. Niin ne touhupäivät on jo esillä. paljon on kaikenlaista mukavaa puuhaa minullakin, vaikka täällä vain himmun kanssa elelen. Olen kyllä tehnyt laatikoita jo pakkaseen että tytöt käydessään saavat viedä mennessään. Sitten jouluaattona syön yhden ja joulupäivänä toisen tyttären luona, jos keli pysyy sellaisena että viitsii lähteä. On kiva heille laittaa kun ei itselle tarvi. ja he ovat työssä aatonaattoon asti.
  Nyt on meillä lunta vähän liikaakin. Eilisen päivän satoi räntää ja lumen alla on vettä, ikävä keli.
  Oikein hyviä päiviä sinne.

  VastaaPoista
 2. On teillä ollut ihana ilta teatterissa. Sound of Music, ah ihana musikaali. Joensuun teatteri, komea rakennus, ja ravintolassa olen nauttinut miljööstä.
  Mukavia joulupuuhia sinulle. Eikä rehkitä noiden hommien takia.

  VastaaPoista
 3. Trappin perheen tarina kiehtoo aina vaan.
  Muistan aina sen ensimmäisen elokuvan, ai, ai.

  Ihanaa, että saitte kokea elämyksen.

  VastaaPoista
 4. Ihana ilta teillä on ollut teatterissa,voi,voi teilläkin niin paljon jo lunta,ja valoisaa,täällä harmaata,hyvää alkavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
 5. Hei Mummeli!

  Näin me saamme nauttia jälkipolvemme auttamisesta tehdessämme näitä jouluun liittyviä pikkupuuhiamme. Uskon, että tyttäretkin ovat iloisia äidin tekemistä ruuista.

  Meilläkin on satanut lunta ainakin pari päivää peräkkäin. Toivottavasti se ei sentään sula pois, kun pakkasta ei aina ole. Vesisade joulukuussa ei oikein sovi tunnelmaan.;/

  Oikein mieluisia ja onnellisia hetkiä sinulle, Mummeli ystäväsi Himmun seurassa.<3 Paljon iloa ja valoa elämääsi, Mummeli.<3

  VastaaPoista
 6. Moi Minttuli!

  Joensuun kaupungintalo on muistaakseni Eliel Saarisen piirtämä komea rakennus. Kaupunginteatteri ja teatteriravintola pitää siellä majaansa...

  Esitys oli todella upea, siksi mainostan sitä muillekin.;D

  Kiitoksia toivotuksistasi, ja sitä samaa toivotan myöskin sinulle, Minntuli.<3

  VastaaPoista
 7. Unelma!

  Hieno tarina perheestä, joka oli vähällä joutua sodan jalkoihin, mutta nunnien avustuksella selvisivät pulasta.:)

  Olen tuon elokuvan nähnyt ainakin pariin kertaan, joten tarina on melko tuttu.<3

  Oikein mukavaa pyhäiltaa sinulle, Unelma, ja hyvää tulevaa viikkoa.<3

  VastaaPoista
 8. Hei Ritva!

  Valitettavasti teatteri-illat ovat kovasti harventuneet. Mielellään käymme aina muun joukon mukana, yksin ei tule lähdettyä. Nyt olimme tosin omalla kyydillä.

  Toivotan teillekin valkoista lumisadetta, mutta liian lämpimässä lumi sulaa. Jospa vain pakastuisi teilläkin!

  Oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle, Ritva, ja samoin perhekunnallesi.<3

  VastaaPoista
 9. Entiset lukijat eivät kuitenkaan taida olla entisiä. Kieli on aika kimurantti juttu :)

  VastaaPoista
 10. Hymyilevä eläkeläinen14. joulukuuta 2011 klo 11.27

  Tuommoiset teatteriretket ovat hauskoja koko perheen performansseja. Jo matkalla virittäytyy hyvään tunnelmaan ja jos esityskin on vielä hauska, niin tulomatkalla riittää puhetta ja tunnelmointia.

  Jouluisia tunnelmia!

  VastaaPoista
 11. Hei Isopeikko!

  Oikein hyvä, jos ne "entiset" ovatkin nykyisiä lukijoita.

  Tuo kieli on tosiaan jokaisella omanlaisensa, sinulla varsinkin, Peikko.;D Minulla tosin riippuu mielialasta se, millaista kieltä käytän. Liian rohkeasta kielenkäytöstä tosin jotkut lokkaantuvat,.;/

  Mukavaa viikon jatkoa sinulle, Peikko.<3

  VastaaPoista
 12. Hymyilevä Tuula!

  Tosi on, mitä sanoit.;)

  Oikein jouluisia tunnelmia myös sinulle, ja "karvaiselle mynämäkeläismiehelle".<3

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥