Google+ Followers

maanantai 13. helmikuuta 2012

Toivoa vai pelätä?

Tammikuusssa ikkunasta otettu kuva...
Vuosien ketjussa
helisevät päivät, ei näitä valettu muottiin.
Lähelle päästään, kiinni ja auki
ja uudelleen.
Sanottava on: häikäisee.

~~~~

Huomata saa.
Kaikki on kohdallaan tai vielä paremmin
paikallaan, ei pelkällä silmäyksellä
mitään näe.
On hankittava puun maltti.

~~~~

On monenlaista lujuutta.
On puun lujuus: ajallaan se kasvaa mittaansa.
On maan lujuus: se antaa kasvun vuoksi kaikkensa.
Ja on ajatusten lujuus: löytää kaikessa tarkoitus.

- Mari Mörö -

Näin kirkas aurinkoinen sää oli sunnuntaina 12.02.-12.
Huomenna, jos Luoja suo, vietämme Ystävänpäivää...

Kiitän teitä, blogiystävät, viihtymisestä seurassani ja kivoista kommenteistanne. Olen saanut nyt parin viime vuoden ajan keskustella kanssanne sydämeni kyllyydestä. Mummon blogissa on jo lähes 4300 kommenttia, ja lisää toivottavasti tulee...

Upeimmat ystävät löytää netistä, kyllä kannattaa kirjoittaa blogeja ja osallistua kaikenlaisiin keskusteluihin!!

Kevättä kohti käymme joka päivä, ja meille täällä "Kurjalassa" aurinko on näyttäytynyt joka päivä, ja valaissut maailman ihmeellisen kauniiksi. Mitään pahaa ei juuri nyt halua muistaa eikä murheen mustaa viittaa panna päälleen. Maailman meno on ahdistavaa ja joissakin paikoissa ihmiset ovat epätoivoisia.

Jos tosiasioita katselee, on helppoa yhtyä toisten murheeseen. Äsken tutkailin tiliotettamme, ja ihmettelin, miten paljon on rahaa mennyt erilaisiin hoitoihin ja lääkkeisiin. Siinä se on, kun Helliltä ei enää saa kunnon palveluita rahapulan vuoksi, on ne palvelut ostettava omalla rahalla. Hellin johtajat ehdottelevat pienipalkkaiselle väelle palkanalennuksia, mutta ei tietenkään  johtoasemassa oleville henkilöille.

Myös muu yhteiskunta on aina valmis uhraamaan pienituloiset ja kaikkein kurjimmassa asemassa olevat ihmiset. Nyt on ruvennut lakaisemaan suuri luuta, työttömiä tehdään ennätysvauhtia. Missä vielä olemmekaan, me suomalaiset yhteiskunnan elätit ja eläkeläiset??

Talon takaisessa koivikossa on paljon lunta...
Vaikka pelottaa, on uskallettava vielä toivoa. Niin sanottu hyvinvointiyhteiskunta meiltä on jo viety, siitä on ihan turha soittaa suuta poliitikkojen. Toki hyvinvointia vielä joillakin on, ainakin heillä, joilla on runsaasti rahaa. Tänne susirajalle ei yhteiskunta halua enää panostaa, on pelastettava Helsinki ympäristöinen, ja muu saa mennä!!


Anteeksi, hyvät ystävät, että tähän taas lankesin...
Kunpa apteekista saisi sellaista lääkettä, joka kasvattaisi optimismia ja hyvää mieltä! 


Toivotan teille kaikille iloa, valoa ja aurinkoa runsain määrin, sekä oikein hyvää Ystävänpäivää huomenna 14. päivä helmikuuta 2012!!
                                  Aili-mummo34 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja hieno runo.
  Niin eihän sitä tiedetä mihin ollaan menossa.)) Vain Luoja sen tietää.
  Minä turvaan ja luotan Jumalaan, ja rukoilen tämän maailan edestä ja itseni että voisin omalta osaltani auttaa. Moni on heittänyt Raamattun sanoman roskakoriin ja luottaa itseensä. Ei enään anneta toistenkaan raamattuun uskoa, vaan jotka uskovat niitä syrjitään.
  No ei tämä minun käsissäni ole vaan Jumalan.

  Oikein mukavaa ilontäytteistä Ystävänpäivää sinulle ja kiitos myös blogistasi ja kommenteistasi.♥

  VastaaPoista
 2. Mari Mörön runo on viisas!
  Niinpä, optimismi on hakusessa, kun noita päivittäisiä uutisia seuraa, mutta yritetään kumminkin löytää joka päivälle niitä ilonpilkahduksia. Näin Ystävänpäivän aikaan on ollut ilo löytää monta hyvää blogiystävää..
  Hyvää Ystävänpäivää Aili ♥

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat ja runo,eipä sitä tiedä mihin tämä maailma menee, toivotaan että saamme olla terveenä ,amoin sinulle Aili-Mummo oikein hyvää ystävänpäivää:)

  VastaaPoista
 4. Kyllähän noista asioista saa purkautuakin! Kuten Minttuli kommentoi, on optimismi hakusessa, kun pieniä verotetaan. Mutta silti toivotan sinulle oikein aurinkoista mieltä ja ystävänpäivän iloa!

  VastaaPoista
 5. Kirjoituksesi pisti miettimään. Samaa säästölinjaa on Espoossa terveydenhoitopuolella. Tilasimme kuukausi sitten aopille 84 v.ambulanssin, kun hänellä otti sydämmestä todella lujaa ja pyörytti niin että kaatuili, kalpeni niin ettei yötä vasten voitu häntä jättää omaan kotiinsa yksinään. Pari tuntia odotimme ambulanssia ja kolmen soiton jälkeen, sitten tuli paikalle ja amblulanssi mies tutki verenpaineet ja sanoi ettei ota kyytiin. Soittakaa aamulla takaisin jos pahenee. Unta ei saanut anoppi, tuskaisena pysyi ja valvoimme, aamulla mies yritti soittaa kolmeen eri terveyskeskukseen lääkäriaikaa. Ei saatu, lopulta mies meni päivystykseen anopin kanssa. Loppujen lopuksi verenpainelääkkeet jotka kesällä määrättiin ovat aiheuttaneet nämä rytmihäiriöt, pahan olon, vaikean hengittämisen ja paniikin. Lääkkeet saatiin vaihdettua monen mutkan kautta. Sanoivat muuten terveyskeskukssessa, yksityiselle pääsee heti. Näin meillä etelässäkin.

  Toivon sinulle Aili-mummo todella parempaa oloa ja apua sinun tilanteesi. Sisua ja hampaiden kiristystä tässä yhteikunnassa.

  Me blogiystävät pystymme tiedoilla ja yhteyksillä toisiamme tukemaan ja auttamaan. Suurena apuna olet minulle ollut. Kiitos ystävyydestäsi♥

  VastaaPoista
 6. Niin, mitäpä tähän nykymenoon voi muutakaan - kun antaa tulla mitä on mielessä ja mikä huolettaa. Aina näistä jotenkin on selvitty. Ollaanhan me, ei niin nuoret tytöt, jo niin monia eteenpäinpäinmenoja ja takaisinlipsumisia nähty vuosien mittaan, ja tässä me vaan kirjoitellaan juttuja kaiken maailman luettavaksi.

  Hyvää ystävänpäivää Aili-mummo.

  VastaaPoista
 7. Aika huonoja uutisiahan tänne Pohjois-Karjalaan on viime aikoina tullut. Täällä Kontiolahdella harmitellaan varuskunnan lakkauttamispäätöstä, koska se paitsi vie työpaikkoja, niin on mentaalisella tasolla iso isku paikkakunnallemme. Mutta päätös on jo tehty eikä mikään taida enää auttaa.

  Olen samaa mieltä kanssasi myös terveydenhoitopalvelujen alasajosta. Onneksi kuitenkin vielä jostain hoitoa saa, kuten isänikin sai juuri tänään, vaikka toimenpidteen kanssa (pallolaajennus) vetkuteltiin (meni sairaalaan jo viime viikon lopulla sydänoireiden takia ja vasta tänään tutkivat kunnolla ja tekivät toimenpiteen).

  Yritetään kaikeasta huolimatta sinnitellä. Ja kyllähän murheistaan saa kertoa. Jos joku ei kestä niitä lukea, niin jättäköön lukematta. Ei elämä kenelläkään aina ole ruusuilla tanssimista enkä minä ainakaan ymmärrä sitä, ettei vaikeuksista saisi kertoa.

  Hyvää Ystävänpäivää myös sinne suuntaan, mummoni kaima!

  VastaaPoista
 8. Hieno runo. Sitä ajatusten lujuutta eli kaikessa tarkoituksen löytämistä tänä päivänä joutuu todella hakemaan. Joskus aktiivivuosina olin sitä mieltä, että on yritettävä tehdä parhaansa muuttaaksemme asioita paremmiksi. Nyt eläkeläisenä sitä näköjään vaan antaa mennä, taivastelee ja tuskailee tätä kaikkea. On kuin sivustakatsojana omassakin elämässään.
  Pitäisi herätä potkimaan päättäjiä kinttuihin. Vaikka minkä se tuuli kivelle voi. Viisaat päät tekevät mielestään viisaita päätöksiä, mitä siitä, jos työttömiä tulee lisää, jos nuoret ja vanhemmatkin syrjäytyy ja ihmisten henkinen pahaolo lisääntyy.
  Ja silti. Periksi ei anneta. Ennen se häntä katkeaapi ennenkuin hammas irtoaapi, sanoi susikin tarrattuaan hevosen häntään. Jos ei muuta jakseta, niin räksytetään rinnalla ja puretaan tuntojamme täällä blogistaniassa. Minua ainakin kovasti helpottaa suoltaa sanoja bittimaailmaan. Ja sen kyllä huomaa, eikös.
  Nyt lopetan lätinät ja toivottelen sinulle ihana Aili-mummo suloista Ystävänpäivää. Kiitos blogiystäväni monista mielenkiintoisista, hienoista postauksistasi ja kannustavista kommenteistasi.
  Häntä pystyyn ja ilo pintaan!

  VastaaPoista
 9. näinhän tää menee Aili-Mummo ei meiltä mummoilta mitään kysellä, meijä pitää vain sopeutua ja sopeutua.. Verrattuna euroopan muihin maihin, meillä ei ole vielä ihan kurat pöksyissä. Ystäviltä se positiivisuuskin löytyy ja lapsilta tietty. Nyt alkaa olla jo minulla puuhaa kun pitää huomenna lähteä matkalle.. Suokoon luoja suopean sään. iloista ystävyyttä myös jatkossa

  VastaaPoista
 10. HEi Sylvi-ystävä!

  Sinulla on turva Jumalassa, se on hyvä ja luotettu asia monen kohdalla.<3 Kiitos siitä, että olet rukoillut ja rukoilet puolestamme.<3
  Kuten sanot: kaikki on Jumalan kädessä, niin tapahtuu.<3

  Kiitos sinulle, Sylvi, kaikesta ystävyydestäsi! Olet ollut hyvänä ja kauniina esimerkkinä kristitystä ihmisestä: siunausta sinulle, ja oikein hyvää Ystävänpäivää.<3

  VastaaPoista
 11. Moi Minttuli!

  Pitäisi osata sulkea paha ulkopuolinen maailma oman elämänpiirin ulottumattomiin, vaan aina ne ikävät asiat nousevat realistille mielen päälle;/

  Sanoit hienosti ilonpilkahduksia, juuri niitä, kun harvemmin niitä suuria aiheita löytyy. Jos edes ne kantasivat meitä harmaassa arjessa. Todellakin niitä on: kaikki te ihanat blogiystävät, joilta saa hyvää palautetta ja lohdustusta elämän vaivoihin ja vastuksiin;D

  Oikein hyvää ja aurinkoista Ystävänpivää myös sinulle, Minttuli.<3

  VastaaPoista
 12. Ritva!

  Me emme voi ohjata maailman asioita, vaikka halujakin olisi;)

  Terveyttä me kaikki toivomme itsellemme ja läheisillemme, se on tärkeintä elämässä.

  Oikein hyvää ja antoisaa Ystävänpäivää sinulle ja perheellesi, Ritva.<3

  VastaaPoista
 13. Hei Helmi-Maaria!

  Olet nuori ihana ihminen, jolle toivon elämäntiellä kaikkea hyvää ja kaunista;D

  Aurinkoa ja lämpöä päiviisi, ja iloa työhösi: Oikein antoisaa Ystävänpäivää sinulle.<3

  VastaaPoista
 14. Hei Maiju!

  Olen kuullut verenpainelääkkeistä, ettei niitä ole hyvä vaihtaa ykskaks toisenlaisiksi. Jos on sopivan lääkkeen löytänyt, samassa lääkkeessä on syytä pysytellä. Juuri sopimattomat lääkkeet aiheuttavat paljon kaikenlaisia vaivoja ja kohtauksia, puhumattakaan lääkemyrkytyksistä.

  Hienoa, että lopulta saitte anopille hoidon, helpolla ei nykyään selviä mistään. Vanhaa sairasta ihmistä ei saa jättää yksin palloteltavaksi. Olette tehneet ihan oikein, ja varmaan anoppisi on kiitollinen.

  Olen oikein iloinen, jos olen voinut olla joksikin avuksi sinulle;D Myös minä saan teiltä joka päivä lohtua ja iloa elämääni, vuorovaikutus on (toivottavasti) molemmin puolista.

  Oikein hyvää ja antoisaa Ystävänpäivää sinulle, Maiju.<3
  Lämmin kiitos sanoistasi;)

  VastaaPoista
 15. Moi Pikoliini!

  On todellakin jo aika monet lumet ja kesät nähty, joten ei pitäisi enää mistään hämmästyä. Helppoa ei elämä ole ollut meidän ikäluokallamme, mutta nyt saamme kuulla vaikka mitä. Nykyihmiset osaavat vaatia yhteiskunnalta paljon enemmän kuin me olemme koskaan vaatineet tai odottaneet. Huomaamme olevamme muinaisjäänteitä joltakin menneeltä kaudelta, emme muovaudu ensinkään oikean uudenajan ihmisen muottiin;)

  Samoin sinulle, Pikoliini: mukavaa Ystävänpäivää.<3

  VastaaPoista
 16. Hei Anna-Elina!

  Kontiolahtea on kohdeltu tosiaan huonosti, menettäähän se paljon työpaikkoja, ja kokonaisen varuskunnan. Kontioniemen varuskunta on meidänkin vanhemman poikamme koulutuspaikka, ja sen apuun lähinnä luotamme maanpuolustuksessa. Tuntuu että nyt ei enää mikään riitä, meiltä viedään pian paitakin päältä;/

  Hienoa, että isäsi sai vihdoin hoitoa; sydänsairauksissa voi olla hetkistä kysymys...

  Sinnikkyyttä elämä meiltä vaatii, on vaatinut ennenkin, ja niistäkin vaikeuksista on selvitty;)

  Oikein hyvää Ystävänpäivää, Anna-Elina, ja kiitokset kommentista.<3

  VastaaPoista
 17. Moi Anja-Regina!

  On niin vaikeaa olla sivussa syrjästäkatsojana, kun on halua vaikuttaa asioihin;) Minusta näyttää siltä, että näillä nykypolitikoilla, jotka niitä vaikeita ja "viisaita" päätöksiä tekevät, ei ole ollenkaan sitä viisautta eikä minkäänlaista käytännön kokemusta päätettävistä asioista. He ovat ihan pihalla kuin lumiukko, ovat vain viisaan näköisiä;) Sellaiset "viisaat" meidän asioistamme päättävät, tämä on minun mielipiteeni.

  Sinulla kyllä sana lentää, Anja-Regina, ja se on mahtava juttu;DD
  Saamme ainakin makeasti nauraa, ja sehän on jo puoli voittoa;))

  Kiitos lohduttavista sanoistasi.<3
  Samaa toivotan myös minä sinulle. Oikein hyvää ja antoisaa Ystävänpäivää sinulle ja Simo Sallinpoika Hurtalle.<3

  VastaaPoista
 18. Hei Aikatherine!

  Pitäisi ihan säätää laki, että mummoilta on pakko kysyä mihin suuntaan mennään;DD
  Ainakin harakat nauraisivat meille makeasti.O_O

  Sitä emme vielä teidä, mihin liemeen joudumme näiden takuiden kanssa. Paras olisi antaa Kreikan siirtyä omaan valluuttaan, ja painaa paljon setelirahaa, jolla velat maksettaisiin. Useat viisaat ovat sitä mieltä...

  Kaikki te kommentoijat olette positiivisia ihmisiä, ja haluatte lohduttaa vanhaa höppänää.<3

  Oikein hyvää matkaa sinulle, Aikku, ja miellyttävää ja antoisaa Ystävänpäivää sinulle matkallesi.<3

  VastaaPoista
 19. ♥Hyvää Ystävänpäivää,
  Aili_mummolle!♥

  VastaaPoista
 20. Oikein hyvää Ystävänpäivää
  sinulle, Herne-ystäväni.<3<3

  VastaaPoista
 21. Hyvää ystävänpäivää Aili- mummo ♥

  VastaaPoista
 22. Hyvvee ystävänpäevee sinne Kurjalaan tiältä tulevasta Kuopijon suurkunnasta, jos semmonen totteutuu. Varmastihan se tämän hallitus pistää tuulemaan ja nämä rupukunnat yhteen. Asiasta toeseen.
  Koetan suaha tuonne ommaan blogiini tuas jottain elämänmyönteisyyttä. Ettei aena vuan surussa rypemistä.

  VastaaPoista
 23. Hyvää ystävänpäivää, ystävä! Päivä vain ja hetki kerrallansa. Sillä periaatteella koitan porskuttaa. Jos luo silmänsä liian kauas, voi helposti optimisminsa kadottaa. On niin monta asiaa joka voi mennä vikaan. Tässä hetkessä selviäminen riittää. Ja tässäkin hetkessä voi joko kääntää katseensa tuolla takana vellovaan sotkuun. Tai edessä olevaan kahvikuppiin ja palaseen suklaata. Aina kannattaa ottaa posittivisia irtiottoja, jos suinkin pystyy:).

  Paistaa se päivä Kurjalaankin, onneksi.

  VastaaPoista
 24. Olipa toivorikas teksti, kiitos tästä. Ja kiitos itsellesi viihdyttävästä, mieltä avartavasta ja ajatuksia nostattavasta blogista, joka on houkutellut minut pauloihinsa monena synkeänä iltana :) Kuten jo aiemmin kirjoitinkin, on kerta kaikkiaan mahtavaa lukea eri ikäisen, eri aikakausia eläneen ihmisen ajatuksia ja rinnastaa niitä omaan elämään, tutkailla asioita useilta eri näkanteilta ja lopulta huomata, miten samanlaisia me kaikki olemmekaan. Kamppailemme samojen yhteiskunnallisten porsaanreikien kanssa ja heristämme kimpassa nyrkkiä suurille päättäjille, kun päättävät väärin :) Netti tosiaan yhdistää ihmisiä, siinä olet oikeassa, vaikka siinäkin pätee sääntö: hyvä renki, mutta huono isäntä. Me kaikki nettiystävät kun olemme oikeasti olemassa olevia ihmisiä! :) Sitä ei sovi meidän bloggaajien kuunaan unohtaa, ja sen muistaessamme saattaa joskus käydä niinkin onnekkaasti, että pystymme toisiamme tapaamaan lukijoiden kesken. Sellaisia päiviä odotellessa..

  Oikein mukavaa, aurinkoista ja kevätrintaista ystävänpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 25. Hyvää ystävänpäivää! Kreikkalaisten tilanne vaikuttaa todella kurjalta. Jos emme auta heitä, voi tapahtua ikäviä asioita, jotka sekoittavat koko Euroopan, meidänkin maan elämän ihan kokonaan, Toivokaamme parasta.

  VastaaPoista
 26. Punatulkku, kiitos. Samoin sinulle, oikein hyvää myöhäisiltaa.<3

  VastaaPoista
 27. Hei Beate56!

  Kurjoohan se elämä on tiälä, van taitaa se olla teiläkkii päin;) Se tuo vallasväk kun kiäntää sen kommeen selkäpuolen meile syrjäseutuloihen asukkaile, nii vihur rupivaa puhaltelemaan ja pakkanen kärvistelemään;/

  Van näitä aikoja on meilä monenlaisii, on parempii ja huonompii. Pittää vuan uskoo, jotta joskus se aurinko paistaa vielä risukassaannii (jos paistaa);)

  Surut pittää surra sillon, kun neun kohala, se suattaa viijjä aikoo jonnii verran. Van toivon, jotta siitä se siunnii elämä vielä kirkastuu.<3

  Oikkeen hyvvee männyttä ystävänpäivee siule, Beate, ja yritähän välilä ies leikilläs hymmyillä.<3

  VastaaPoista
 28. Hyvää ystävänpäivää ja -vuotta! ♥!

  VastaaPoista
 29. Kultainen Mine!

  Siula on ihan oikee peraate tuo: "päivä vain ja hetki kerrallansa", siitä kannattaa pittee kiini;) Jos jaksassii aina nähä vuan ne hyvät ja mukavat jutut, ja unohtas sen muun pahan ja uhkoovan mualiman.

  Sie out viisas nuor immeinen, Mine, ja osoot neuvoo rakkauvella meitä muita; kiitos niistä.<3

  Toivottaan silleen, jotta päivä paistaa sinne Istanpulliin ja tänne perimmäiseen Kurjallaan;)

  Oikeen hyvvee ystävänpäivän jäläkeistä päivee ja iltoo siule, Mine.<3

  VastaaPoista
 30. Moi Maria!

  Oikein mukavoo, jos out pitäny lukemastas. Eihän nämä jutustelut pelekkee viihettä ou, van toivosin, jotta näistä jonnii viisauven jyväsen löytää. Niin kun usseimmila meistä on jotakin semmosta, mitä ei kaikila muila ou. Sie kirjuttelet noista ravintoasiojoista assiintuntevasti, varmasti ossoot neuvoo niitä viisaita opettajissii;)

  Kyllä mie uskon, jotta myös kaikki ollaan immeisii, toiset nuorempii ja toiset vanhempii. Jokkaisela omat piähän pinttymät ja keppihevoset;D Tokkiisa hauskoohan se olis joskus tavata, van ei kaikki ihan yhtä aikoo.

  Mie tuas toivotan siule oikein kivvoo huomista päivee, kun tää päivä on jo pitkälä, lähelä puolta yötä.<3

  Kiitos kaunis kommentista, Maria (murteela Mar).<3

  VastaaPoista
 31. Hei Anna!

  Tilanne on tosiaan huolestuttava niin Kreikan kuin muidenkin Euromaiden osalta. Tänään taas niitä joidenkin maiden luottoluokituksia laskettiin, onneksi ei vielä Suomen
  ;)

  Toivokaamme siis parasta, pelätkäämme pahinta.O_O

  VastaaPoista
 32. Marleena!

  Samoin sinulle: siis hyvää ystävän vuotta.<3

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥