Google+ Followers

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Tuassiisa pittää tunnustoo!

Sain pitkästä aikaa uuden haasteen nuorelta blogiystävältäni Maamalta, joka asuu ja opiskelee Englannissa. Maamalla on hauska ja asiapitoinen blogi, Kello viiden kahvi, jossa hän kirjoittelee ja keskustelee meidän lukijoidensa kanssa. Maama on erikoistunut ruoka-asioihin.


Olen jo kymmenkunnan kertaa vastannut näihin haasteisiin, ja kertonut itsestäni lähes kaiken kengännumeroa myöten...
Ensimmäinen tehtävä oli siis kertoa se, keneltä sain haasteen, linkin kera, tehtävä täytetty. Seuraavana on kerrottava seitsemän faktaa (tosiasiaa) itsestä:


1. Ihan äskettäin siirryin kahdeksannelle vuosikymmenelle, joten mittarissa on jo melkoinen määrä kilometrejä. Lapsenlapsen mielestä olen h u i k e a n   v a n h a!!!


2. Mieluisimmat ja rakkaimmat vieraani ovat viisi lastenlasta, ja heidän vanhempansa. Viisi ihanaa tytöntylleröä...


3. Olen koko ikäni asunut maalla, mie oun mualaisakka, joka ajattelloo ja puolustaa muaseutuu viimesseen verpisaraan suakka.


4. Oun ollut kylätoiminnassa mukana vuoskymmennii...


5. Nyt oun sittä sotkeetunna myös seurakunta-asijoihin, alako justiisa yhteisvastuukerräys. Suatta suaha miusta kohtapuolin vieraan...


6. Kaikenlaista 'jäynee' on kyläläisile järjestänä, muunmuassa tieasijoita yhteesä 30 vuotta, yhistyshommii, ja näytelmissäkkii oun ollu mukana piäle 10 vuotta.


7. Kylän historija ja perinne ovat tulleet tuttaviks, kun oun tehny niistä kirjoja. Runoja oun rustaillu ihan omaks huviks, van on niitä kansiinnii pantu.


Sittä pitäs huastoo joitakuita uusii blogistija, van mie jätän teile ihellenny valittavaks, kuka teistä lukijoista ottaa huasteen vastaan... Toivon jotta jotkut teistä ottaa...


Siinä seol, ei männy pitkään.


Oikeen mukavoo keskiviikkoo teile kaikile lukijoile toivottaa Aili-mummo!

28 kommenttia:

 1. Mukavoo kun vastaelit tuohon huasteeseen omalla murteella. Hyvin vastasittii..
  Kommeeta talvipäevee!

  VastaaPoista
 2. Oljpa haaska vastaas huasteesee, mut sinultaha sekkii onnistuu! Ku oot monjpuolinen taetaja ja sanan säelöö ossoot nii lupsakasti käötellä. Että ei ku hyvvee jatkoo sulle, Aeli!

  VastaaPoista
 3. Hei Minttuli!

  Voi tokkiisa, niin vuan vaihtu kirjakiel murteeks, tuntu ihan juhlavalta miusta;DD

  Mukava ku out tyytväine, Minttuli.<3

  Oikeen ihanoo keskiviikko iltoo siule.<3

  VastaaPoista
 4. Moi Anjuska!

  Haaska mikä haaska, näin taitaat sannoo Nilsijässä;DD Meijjän kylälä on yks emäntä siitä ilimansuunnasta, ja se huastaa silleen.

  Savonmurretta osovvaa meistä useempikkii, van meistä pohjoskarjalaisista myö ei sanota iännettä ae, vuan meilä on siinä ai, elikkä ei iännetä niin levveesti kun varsinaiset savolaiset. Ja sennii 'oljpa' meilä sanotaan 'olpa' iliman j:tä.

  Hyvvee jatkoo siulekkii, Anja-Rekina, ja kiitokset kommentista.<3

  VastaaPoista
 5. Mukavasti taas tunnustelit. Monessa olet mukana ollut.

  VastaaPoista
 6. Vierivä kivi ei sammaloidu. Sinä olet Aili ehtinyt moneen mukaan. Maalaisakat ne onkin ihan parhaita. Etenkin jos heitä on siunattu maalaisjärjellä:). Minusta tuntuu, että sinua on!

  Hyvää viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 7. Mukavia tunnustuksia,kyllä sinäkin kerkeät moneen paikkaan,mukavaa keskiviikko iltaa:)

  VastaaPoista
 8. Unelma!

  Kun ei ossoo suutaan kiini pittee, sitä joutuu jonnekkii;D Vastuuta oun kantana kotpihassa ja mualimala.

  Hauskoo viikon jatkoo siule, Unelma.<3

  VastaaPoista
 9. Moi Mine!

  Miulahan ei muuta oukkaa kun sitä mualaisjärkee, vuan hyvä kun ies sitä;D

  Jotennii miusta tuntuu, jotta siun kauniissa piässäs on samaten sitä mualaisjärkee, ollaanko myö sittä hengenheimolaisii?

  Kiitos, samon siule, Mine.<3

  VastaaPoista
 10. Moi Ritva!

  Mukavoo, jos näin on;)

  Oikeen hyvvee loppuviikkoo siule, Ritva.<3

  VastaaPoista
 11. Olet monitaitoinen ihminrn ja tarmokas. Sinulta käy kaikki.
  kohta tullaan perässä kahdeksallemymmenelle, ai ai, Onneksi ne on vain numeroita.
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 12. Sylvi!

  Lämpimät kiitokset sanostasi.<3

  Oikein mukavoo, jotta tulet jälestä, ollaan molemmat vanhoja mummonrupukoita;))

  Sitä sammoo siulekkii, Sylvi.<3

  VastaaPoista
 13. Aili-mummo on etevä nainen ja ennättävä, monessa mukana.
  Kiva kuulla jälleen tuttua murretta :)
  Mukavaa torstaita sinulle.

  VastaaPoista
 14. Seijastiina!

  En nyt enää kovin monessa, mutta olen ollut;)

  Kiva kun pidit;D

  Samoin sinulle, Seijastiina.<3

  VastaaPoista
 15. Olipas kivaa luettavaa, minulle ihan uutta asiaa kaikki :) Olet kerrassaan merkillinen kasikymppinen kun bloggaat, näet vielä lukea ja kirjoittaa ja olet ajantasalla meidän nuorempien kouhotuksista :) Vertaan omaan mummooni, joka tuntuu elävän kaukana pula-ajoissa edelleen, eikä suin surminkaan edes halua ymmärtää meidän nykynaisten erilaisia ajattelutapojamme.

  Maalla on mukavinta kaikista! Voi kun jo pääsisin lomille Suomeen, äidin luokse syötettäväksi ja hemmoteltavaksi Ryttylän perämetsään. Hih. Nauti sinä rauhasta minunkin puolestani! Ja kiitokset tuosta liiankin edustavasta blogini esittelystä ;)

  VastaaPoista
 16. Moi Maama!

  Sanoin että olen kahdeksannellakymmenellä eli täytin äskettäin 70v. Tietokoneet ovat tulleet tutuiksi, sillä se minulla on ollut jo yli 20v.

  Monelle meistä tulee dementia tai alzhaimer, ja ihminen alkaa elää menneisyydessä. Toivon kovasti, ettei minulle niin kävisi. Isän suvussa ei dementiaa ole ollut, mutta mitäpä sitten, jos jos se tuleekin vaikka äitini puolelta?

  Toivottavasti sinäkin lomilla pääset piipahtamaan tänne Suomeen äitisi hemmoteltavaksi.<3

  Kyllä minä nautin tästä maalaiselämästä niin kauan kuin saan sitä viettää ja olen siinä kunnossa; kiitokset toivotuksistasi, Maama.<3

  VastaaPoista
 17. aina sitä jotakin uutta ilmestyy. tää oli kiva murteella tehty juttu.

  minulla oli vielä sellainen viesti, että sinulla näkyy tuo pieniä sanoja oikein ja kai se ajatellaan aktharinekin.. mutta joillakin on yhä se hakkerin kaappaama otsikko mun nimellä, eli se ric. ajatellaan aikatherine teksti Rode Island.. se on hakkeri. ei pidä edes yrittä avata vaan poistaa jos näkyy.. oikea osoite ajatellaan aikatherine sivulle on http://aikatherineblogi.blogspot.com

  ilmoitan tästä, kun on tullut kyselyjä että miten mun sivu löytyy. harmittaa niin vietävästi, kun ei tuo googlekaan siinä mitään tehnyt. poistin vain sen sähköpostiosoitteen käytöstä ja nyt on uusi.. jolla nykyiset sivut on kaikki. haasteista en nyt välitä, mutta se oli kiva se tarina kiertää blogistaniassa, kun se oli sellainen jokaisen oma persoonallinen jatkokertomus , mie tykkäsin seurata sekä kirjoittaa, sellasta toivoisin lisää..

  VastaaPoista
 18. On se mukava tuo Sinun murteesi, Aili-mummo!

  Olet toimelias ihminen ja saat myös paljon aikaan, se näkyy kaikesta. Et taida olla sitä lajia, joka jättää kesken mitä on aloittanut! Maalaisnaisena
  olet kärsivällisyyteen kasvanut,
  ja se on hyvä!

  Kyllä taas on viikko kulunut nopasti- Oikein hyvää
  viikonloppua Sinulle
  Aili-mummo♥

  VastaaPoista
 19. Ai, kun ihana esittely itsestäsi, mistä saa heti käsityksen kuinka lämmin ihminen olet. Ei siihen tarvita titteleitä eikä kummempia korulauseita.

  VastaaPoista
 20. Moi Aikku!

  Ongelma tuo Rick;/
  Minulla se Rick näkyy vielä Bloggerin lukuluettelossa, vaikka olen sen poistanut moneen kertaan, mutta sieltä se ei ole hävinnyt. Tähän sivupalkkiin se ei onneksi ilmesty enää.

  Olisiko syytä pyytää Googlea poistamaan tämä saastutettu blogi, kun se ei näy muuten onnistuvan?

  Huomasin tuon jatkokertomuksen, mutta en ole jaksanut sitä seurata. Sinulla kyllä niiden kertomusten teko onnistuu hyvin, mutta minä taidan olla liian käytännöllinen ihminen...

  Oikein mukavaa viikonloppua sinulle, Aikatherine.<3

  VastaaPoista
 21. Moikka Herne!

  Omasta mielestäni en ole enää mikään aikaansaappa mummo, on tullut liian paljon elämään noita rajoituksia;/ Ne on otettava kaikessa huomioon, ihan joka päiväisessä elämässäkin...

  Harvoja asioita olen jättänyt kesken, mutta on toki niitäkin ollut. Mutta se tapahtuu siksi, että suunnitelmat muuttuvat;)

  Kärsivällisyyskään ei ole parhaita puoliani, mutta on pitänyt kasvattaa sitä itsessään elämän vaikeuksien mukana.<3

  Liian nopsaan viikot vierivät, ja kuukaudetkin, aika suorastaan lentää loppuaan kohti...

  Oikein hyvää ja kaunista viikonloppua sinulle, ystävi Herne siellä Jöötanmaalla.<3

  VastaaPoista
 22. Hei Annu!

  Ihana käsitys sinulle, Annu, minusta;D

  Korulauseita elämä ei ole minulle opettanut, valitettavasti;)

  Oikein mukavaa viikonloppua, Annu.<3

  VastaaPoista
 23. Heippa! Ooh, ymmärsin väärin ikäsi mutta ei se mitään :> Oma mummoni, josta puhuin on 76, eli jonkun verran sinua vanhempi. Hän ei ole siis nähnyt lukea eikä kirjoittaa enää 10 vuoteen ja menetti ajokorttinsakin vaikka kovasti taisteli sen puolesta, että saisi ajaa edelleen. Hän se alkoi vaan olla jo vaaraksi liikenteelle sillä hiljaisella menollaan :/

  Tämä seikka ei siis yhtään muuta hämmästystäni siihen, että kirjoitat täällä todella aktiivisesti, ja olet perillä meidän nuorten asioista :) On todella mahtavaa löytää ystäviä eri sukupolvien edustajista, vielä kun löytyy yhteisiä kiinnostuksen kohteita. :)

  Kesälomille olen tulossa Suomeen seuraavan kerran joten eiköhän silloin pääse vähäksi aikaa äidin hemmoteltavaksi. Heh.

  Mukavaa helmikuun jatkoa sinne päin!

  VastaaPoista
 24. Aili, tätä oli oikein mukava lukea!

  Seurasin hiukan tuota ikäkommentoinstiasi Maaman kanssa ja täytyy sanoa, että ole onnellinen, että osasit nettiin tarttua. Tämä ei ole koko elämä, vaikka välillä siltä tuntuukin, mutta voi tulla aika, jolloin ilman nettiä on tosi, tosi ikävää ja kuin pudonnut kelkasta. Minulla on itseäni nuorempi ystävä, joka ei osaa käyttää edes sähköpostia ja hän on nyt sattuneesta syystä kotirouvana. Hän ei harrasta puutarhaa, ei lue paljon etc. ei koiraa, kania, ei kissaa ja aina on aika pitkä. Minä keskin kyllä vielä muutakin menoa kuin tämä netti ja blogi, vaikka kaikki ei uskokaan, mutta antaas olla kun ei enää jaksakaan niin mennä, sitten tuhanen vuoden päästä. Silloin on kiva olla kontaktissa vaikka sun kanssa helposti tai meilata Jaelille kauas tms. Ja netistä löytyy vaikka mitä kiinnostavaa, kuten myös luonnosta, puutarhasta ja kirjoista.

  Siis hyvä sinä! Äitini ei ikinä olisi tähän alkanut...

  Lauantai-illan huumaa sinulle & co!

  VastaaPoista
 25. Moi Maama!

  Miula on ollut kova oppimisenhalu ihan nuoresta pittäin, nyt kyllä tuo ikä tekköö jo varovaiseks, ei maha mittää;D

  Meitä immeisii on monta sorttii, jokkainen meistä taaplovvaa tyylillään.<3 Moni immeinen jaksaa vielä vanhanakkii oppii uusii asijoita, ja ennen muuta haluvaa oppii. Se tekköö elämän mielenkiintoseks;)

  Oikein hyvvee uutta helemikuun viikkoo siule, Maama.<3

  VastaaPoista
 26. Moi IhaNainen!

  Tunnen monta ihmistä, jotka vasta nyt eläkeläisinä, ovat opetelleet netin ja tietokoneen käyttöä, ja hyvin menee.<3 Kysymys on rohkeudesta ja tiedonhalusta, jota voi myös uteliaisuudeksi nimittää;DD

  Kun olen kuullut valituksia siitä, että aika käy pitkäksi, sanon, että se on asianomaisen itsensä syy: aina löhytyy tekemistä ja uuden oppimista;) Aika ei todellakaan käy pitkäksi, kun käy vaikka netissä, siinä hurahtaa pari-kolme tuntia ihan huomaamatta.

  Löysit paljon perusteluja netille ja blogeille, sähköpostille ja niin edelleen. Yhdyn niihin koko sydämestäni.<3

  Ja matka ei merkitse mitään: toisella puolella maapalloa olevalle viesti siirtyy muutamassa silmänräpäyksessä - ihmeellistä;DD

  Oikein ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle, Leena-IhaNainen.<3

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥