Google+ Followers

torstai 23. helmikuuta 2012

Vain hyviä uutisia!

Karjalaisen uutinen 21.02.2012.


On lähdössä elämään poika isosilmä, 

on ottanut elämän käsiinsä iso pieni poika,
se on airoissa joilla hän soutaa pois.

Myötätuulessa soutaa, hitain vedoin
hartiat kupruillen, nuori ja viisas,
voimansa tietävä.

Ja tyttö pähkinäsilmäinen pitää perää.

- Helena Anhava -

~~~~~
Hyviä uutisia olemme saaneet tuutin täydeltä!
Tänä aamuna 23.02.-12 syntyi naapurivaltioon, Ruotsiin uusi pikku prinsessa, josta aikaan tulee maahansa kuningatar. Vuosilukua on ehkä tässä vaiheessa mahdotonta sanoa. Siis nelinkertainen eläköönhuuto: Huraa, huraa, huraa, huraa. Eläköön hän elämänsä terveenä ja onnellisena! 
~~~~

Sitten hieman vanhempi uutinen.

Piispa Wille Riekkisen suuriin saappaisiin valittiin uudeksi piispaksi teologian tohtori Jari Jolkkonen. Otan asian esille siksi, että tunnen hänen äitinsä, lehtori Ulla Jolkkosen, o.s. Kontkanen. Lämpimät onnittelut uudelle piispalle, hänen äidilleen sekä Jolkkosen ja Kontkasen suvuille! Näin saivat Kontkaset oman piispan, mistä he ovat varmasti ylpeitä.

Nuori piispa on syntynyt 1970 Ilomantsissa, missä hänen vanhempansa asuivat ja olivat työssä opettajina. Ulla Jolkkonen on biologian ja maantiedon lehtori, syntynyt Koskenkorvan Kontkasten sukuun, ja ollut elämässään monessa mukana.

Jari Jolkkonen on vihitty papiksi Kuopiossa 1995, kertoo sanomalehti Karjalainen.
Hän on ollut työelämässä seurakuntapappina Kuopiossa, sotilaspappina Santahaminassa, tutkijana Helsingin yliopistossa, systemaattisen teologian opettajana Joensuun yliopistossa sekä piispan teologisena sihteerinä Helsingin tuomiokapitulissa. Vuodesta 2007 Jari Jolkkonen on toiminut piispainkokouksen pääsihteerinä.

Myös puoliso on pappi, Hanna Vasiljev. Perheessä on viisi lasta, joista kaksi vanhinta koulussa.
Valitettavasti Jari Jolkkonen ei ole meidän piispamme...

Tämä uutinen ei ylittänyt Hesarin uutiskynnystä.
Tohmajärvi sai myönteisiä uutisia. Vanhusten hoitokoti Pikkupiha palkittiin valtakunnallisesti La Carita säätiön toimesta, toisena oli osasto Helsingistä Koskelan vanhusten keskuksessa. Hesari uutisoi jälkimmäisen, mutta ei Pikkupihaa...


Olen muutaman kerran käynyt alakuvassa olevan rouvan luona, joka on hyvin viihtynyt Pikkupihassa, onhan siellä puhe- ja seurustelukavereita omasta takaa. Täällä asuu useita yli 90v. vanhuksia, toisilla muisti toimii, toisilla ei. Mutta talon väki ehtii usein ulkoiluttaa näitä hoidokkejaan, vieraallekin keitetään kahvit. Pikkupihan johtaja on vasemmalla näkyvä rouva, Elina Martiskin, jolle vanhusten hyvä hoito on sydämenasia. Pikkupihassa on 0,8 hoitajaa asukasta kohti. Palkattuna on kahdeksan lähihoitajaa ja yksi sairaanhoitaja. Ateriat valmistuvat  paikanpäällä, ja asukkaat voivat osallistua talon toimintoihin kykyjensä mukaan. Vanhukset saavat käydä asioillaan vessassa yölläkin. Vaippojen käyttö on minimaalisen pientä. Hoidettavia on kahdeksan Pikkupihassa ja kaksi henkilöä tukiasunnossa. 


Onnitteluni Pikkupihan henkilökunnalle ja asukkaille!


Lämpimät tervetulotoivotukset uudet lukijani Marjatta H. ja AnnaY; toivon että viihdytte seurassamme!


Oikein hyvää ja mukavaa torstai-iltaa kaikille lukijoille toivottaa Aili-mummo!

16 kommenttia:

 1. Hyvä kun on hyviäkin uutisia.
  Ville-piispan saappaat ovat suuret, kuten sanoit. Uskoisin tämän uuden ne ainakin osittain täyttävän. Vaimonsa Hanna on täältä Suonenjoelta ja samoissa seurakuntanuorissa toimi missä omakin lapseni aikoinaan. Syntymäpaikkana kylläkin mainitaan Sonkajärvi..
  Onpa siellä teillä hieno vanhusten hoitokoti. Soisi kaikille hoivaa tarviseville samanlaiset olosuhteet.
  Oikein mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Minttuli!

   Tosi nuorihan tämä uusi piispa minusta, vanhasta mummosta on, mutta toivotaan, että hänestä kehittyy hyvä ja ihmisiä rakastava piispa. Piispa Wille Riekkinen säilyy kyllä ihmisten muistissa humaanisuutensa ja hyvän huumorinsa ansiosta; varmaan hänellä on paljon muitakin ansioita, joita en kaikkia tunne. Muutamia Riekkisen puheita olen livenä kuunnellut, ja hän sai kuulijansa nauramaan upeasti. Toista sellaista piispaa en kyllä tiedä;)

   Pikkupiha on todella hieno hoitokoti, tekee tosi hyvää hoitotyötä, jossa vanhukset viihtyvät ja ovat onnellisia.<3 Tällaisia hoitokoteja lisää joka puolelle Suomenmaata;D

   Oikein leppoisaa loppuviikkoa, Minttuli.<3

   Poista
 2. On hienoa lukea, että jossain on hyvä vanhusten hoito. On löytynyt hyvä henkilökunta, jotka jaksavat pitää vanhuksia ihmisinä eikä numeroina. Ihanaa,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mummeli!

   Kaikki riippuu hoitokodin henkilökunnasta ja heidän otteestaan hoidettaviinsa ja työhönsä. Kunnioitus vanhuksia ja heidän tarpeitansa kohtaan, vanhusten arvostaminen ja hyvä kohtelu, ovat tämän työn kulmakiviä. Sellaisessa kodissa haluaisivat kaikki viettää viimeiset vuotensa.

   Oikein hyvää loppuviikkoa sinulle ja Himmulle.<3

   Poista
 3. Tämä onkin ollut oikea hyvien uutisten päivä.

  Onnea pienelle prinsessalle ja onnea uudelle nuorelle piispalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on todella ollut;DD

   Kunpa joka päivä olisi vain hyviä uutisia.<3

   Poista
 4. kiitos positiivista postauksesta. tää mmaailma on niin täynnä kaikkee muuta ettå sä teit minit hetkeksi unelmien maahan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että kerrankin on hyviä uutisia melkein kasapäissä.<3

   Oikein mukavaa viikonloppua sinulle Aikku tv. Aili-mummo!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Todella hyviä.<3

   Mukavaa viikonloppua sinulle, Annatv. Aili-mummo.<3

   Poista
 6. Aili!

  "Vanhukset saavat käydä asioilla vessassa yölläkin..." En ole edes kuullut, että Suomessa on sekin ollut kiellettyä...

  Olen nyt liittymässä eutanasia aktivistiksi ja sitä asiaa vetää yllättäen paitsi kärsimyskuolemia nähneet lääkärit, osa heistä, myös ainakin yksi rovasti...Ystäväni kuoli viime vuonna Kerimäellä saamatta tuskiinsa riittävää kipulääkitystä. Perhe ei ikinä toivu traumasta, jonka asia aiheutti. Tämän päivän Hesarissa eräs lääkäri kirjoittaa,että kuolemaa ei aina edes saada kivuttomaksi ja hän kannattaa eutanasiaa teityillä ehdoilla.

  Minun piti sinulle kertoa, kun olet sukusi asioista kiinnostunut ja minä en ole kovasti ainakaan vielä, niin nyt tein jotain. Äitini, joka on siis pakkoluovutetusta Karjalasta, Valkjärveltä, on muutaman vuoden epäillyt, että hänen äitinsä on yhtä hieman kuuluisaa (en tiedä, millä mitataan) sukua äitinsä puolelta. Mitään selvyyttä ei ole hän saanut asiaan. Nyt hän on tulossa huhtikuulla ja minulla odottaa häntä täällä yllätys eli hän on S:n sukua ja tilaan myös suvun sukukirjan ja ilmoitan, että vuoden sukukokous on silloin ja silloin - Karjalassa. Siinä on mummolla ihmettelemistä;-) Nyt pitää vain olla ihan hiljaa siihen asti...

  Minulta meni polvi sillä lumityöviikolla (R. reissussa), joten en ole ihan iskussa. Ei enää lumitöitä, sillä siinä tulee jalkaan kierto. Ottaa niin päähän ja olen nyt särkylääke huuruissa ja polvi tuettuna. Tunnen itseni ihan raihnaaksi, kun äitini painelee monta kilometriä päivässä. Vanhuus ei tule yksin.

  Oikein mukavaa viikonloppua sinulle, Aili-IhaNainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena-IhaNainen!

   Laitoksia on monenlaisia, mutta tavallisestihan laitoksissa vanhuksilla pidetään vaippoja, ja jos vanhus haluaa vessaan, hänelle äyhkäistään vain, että sinullahan vaippa, tee siihen;( Todella 'ihmisystävällistä', eikös?

   Uskon, että eutanasiasta tulemme vielä paljon puhumaan. Ellei ihmiseltä saa kovia kipuja pois, on parempi antaa kuolevalle halutessaan armokuolema. Tämä sillä edelleytyksellä, että kuoleva ihminen itse on tehnyt hoitotestamentin. Säännöt on oltava selvät, ettei ihmisiä tapettaaisi jonkin hoitajan tai lääkärin mielijohteesta.

   Sinä järjestelet äidillesi yllätystä, oikein hyvä;D Tiedätkö, onko äitisi nimi tuossa kyseisessä sukukirjassa? Ihan hienoa, kyllä luullakseni äitisi ilostuu sukukokouksesta;D

   Ikävää, että polvi tykkäsi huonoa sinun lumitöistäsi. Sinun kannattaa varmaan vastaisuudessa varustautua hieman paremmin lumi- ja muihin vastaaviin töihin, tukisiteillä tai ns. teippauksilla; Anja kertoi siitä aivan äskettäin blogissaan. Niin se valitettavasti on, että harva meistä selviää ilman vaivoja vanhuudesta. Mutta sinähän et ole mikään vanha, ihan nuori likka vasta;DD

   Samoin sinulle, Leena-LumiNainen, oikein suloista viikonloppua sinulle ja LumiMiehelle.<3

   Tv. Aili-mummo (kirjoitan vieraalta koneelta, eikä tunnukset ole mukana).

   Poista
 7. Aili, sun ei tarvitse nyt mulle enää vieraalta koneelta vastailla, mutta minä vastaan nyt sulle: Siis serkkuni selvitti tuon suvun (missä olisimmekaan ilman nettiä!) ja siellä oli mainittu ne neljä pitää, jossa sitä S.-nimeä olevat ovat kaikki tätä sukua. Kirjaa ei ole vielä minulla, joten en tiedä, onko äitini nimi siellä, mutta tutkin sukuseuran sivuja ja siellä on yksi kirjoista sama kuin on äidillä ja minulla ja siinä on kuvia äitini perheestä ja yksi kiva kuva, jossa äitini pikkuisena syöttää kanoja, jotka juoksivat pihalla vapaina. Ja yksi serkkukuva, jossa mm. kaikki tätini sekä heidän serkkunsa.

  Näin ne Anjan teippaussääret ja olivat komiat! Minulla on nyt jonkinsortin tuki, mutta ei kovin hyvä. Pitää hankkia parempi. Toistaiseksi en saa tehdä lumitöitä. Onhan minulta kielletty laskettelukin sen kiertoliikkeen takia. Saan uida, hiihtää, ratsastaa ja patikoida, mutta ei mielellään jyrkkää mäkeä alas, kiivetä saa vaikka kuinka. Minulla taitaa olla joku yliliikkuva polvi tms. Totuushan on se, mitä Siri Hustvedt sanoi: "Vanheneminen on hauskaa, mutta ikävää kun kroppa pettää." Ja hän on mun ikäinen!

  Love
  Leena

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Hannele, niin on;D

   Yleensä saamme lukea niistä päinvastaisista tapauksista...

   Poista
 9. Moi Leena LumiNainen!

  Kiitos selvityksistä.<3 Olin eilen lapsenvahtina pojan luona, ja ajan kuluksi kirjoitin sieltä;D

  Hienoa, että todella äitisi on siinä sukukirjassa ja hänen tätinsä. Sukuseurat tuovat yhteen myös ennen täysin tuntemattomia ihmisiä, heistä saa monesti hyvää seuraa ja ystäviä;))

  Itse lasken omaksi suvuksi ne ihmiset, jotka kuuluvat omaan sukuhaaraani, mutta jos kaikki tuo S:n suku polveutuu samoista kantavanhemmista, he tietenkin ovat kaikki silloin sukua (enemmän tai vähemmän).

  Varmasti nyt on viisainta karttaa niitä lumitöitä sinun, ja pitää hyvää huolta jalastasi. Varajalkoja kun ei ole, valitettavasti.

  Oikein leppoisaa viikonloppua sinulle, ja herra LumiMiehelle.<3

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥