Google+ Followers

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Joensuun Botaniasta ja Hellistä

Palmupuun varjossa...
HIMA

Kliivia kukkii ikkunalaudalla kaupungissa, 
sinne uuteen kotiin se on juurtumaan tuotu.
Täällä maalla taas kuolleeksi heittytynyt onnenapila 
nostaa ensimmäisen verson, kuultavan punaisen.
Aamulla kasvot ja yöllä hiljainen odotus,
johon mahtuu niin kuiske kuin hiljainen kohina,
melkein kesäsateen ropina.
Olen hereillä ja jouten ja uneksin vain,
kuten se entinen mies, 
Monsieur Montaigne, jäykkä Pariisin patsas.
Mutta sinä olet siellä, nukut jo
siinä liian leveässä sängyssä,
johon jokainen unelma uppoaa
ja joka silti vie yötä eteenpäin.
Ja kun mietin, tulen heti sinne minäkin
ja jonnekin pehmeään vajoan jälleen;
aina, aina olen siellä missä sinä,
jossain omassa kodissa, tutussa himassa,
jos sellaista sanaa osaan vielä käyttää.
Niin kuin minä olen kokonaan sinua ja sinun,
niin alkaa ja etenee kevät taas, kukkii
ikkunalaudan kasvien ja ruukkupuitten varjoissa,
joita yön autojen hitaat valot
yhä uudestaan ja uudestaan heittävät kattoon.

- HANNU MÄKELÄ -

Oikealla koristeananas
Retkeilimme viime lauantaina Joensuussa Itä-Suomen yliopiston omistamalla Botannialla, jota myös Perhospuutarhaksi on kutsuttu. Tosiaan, oli siellä ainakin yksi perhonen, jonka näimme liihottelevan, mutta perhosten toukkia oli puutarhaan tuotu runsain määrin. Joten ainakin muutaman viikon perästä perhosia varmaan löytyy.

Teimme oikein perhematkan naisväen kesken. Pojan vaimo ajoi autoa, mukana olivat tytöt ja heidän serkkunsa sekä minä. Yliopisto aikoo kuulemma luopua tuosta hienosta puutarhastaan, onhan heillä jatkuvasti ollut rahavaikeuksia. Väkeäkin on irtisanottu paljon. Nyt on perustettu myös tukiryhmä Botanian ystävät, joka aikoo keksiä, millä rahoituksella kasvitieteellinen puutarha voisi toimia eteenpäin. Se löytyy tästä.

Botanian puolesta voi kirjoittaa nimensä myös adressiin ihan fyysisesti paikanpäällä, johon minäkin nimeni raapustin, ja toivoakseni moni muukin.

Botanniassa on kakadu papukaijoja, ja muuan heistä, Juuso niminen, puhuu. Sana oli muistaakseni "terve". Lisäksi oli yksi vihreä papukaijapariskunta, jonka nimeä en tiedä. Varsinkin lapsia nämä kiinnostivat kovasti.

Vaikka riisuimme päällysvaatteet naulakkoon, tuli siellä trooppisella osastoilla kuuma, joka taas talviosastolla jäähtyi. Hyvä etten vilustunut, mutta ääni melkein meni käheäksi. 
Ensimmäisen kerran näen kun rahapuu kukkii...
Kolmella meistä oli mukana kamera, koska valokuvaaminen ei ole kielletty. Ellu oli lapsista ainoa, joka kuvasi; hän pitääkin kovasti valokuvaamisesta. Miniä taas kuvasi omalla järkkärillään hienoja otoksia, suunnitelmissa on varmasti kuville käyttöä. Ja minä taas kuvasin teitä varten, rakkaat blogiystävät!

Nuo botanian kasvit ovat meille tuttuja siitä, että pidämme useimpia niistä huonekasveina eli ruukkukukkina   kodeissamme. Paljon oli siellä vasta ruukutettuja kasveja...

Toivon hartaasti, että botania saisi jatkaa eteenpäin, ja lapset ja aikuiste voisivat opintomatkailla tässä hienossa laitoksessa. Ikävää, jos kaikki aotaan lopettaa iänikuisessa rahan puutteessa!
Hän on botanian vetonuala, Juuso-pappukaija, puhuu ainakin yhden sanan...
Monet teistä muistanevat sen mainion Paras hankkeen, jonka piti 'parantaa' sosiaali- ja terveyspalvelujamme. Meille perustettiin 3-4 vuotta sitten neljän kunnan keskeinen Helli, joka on ainoastaan osoittanut meille huonot puolensa. Yhtenä innokkaimmista puuhamiehistä oli nuori kunnanjohtajamme Olli Riikonen. Nyt olemme tulleet katkeraan päätöspisteeseen tai ainakin lähelle sitä.


Hellin kuolinkamppailusta kirjoittavat Matti Kosonen blogissaan Näin se on nähtävä ja sanomalehti Karjalainen. Koko Hellin toiminta-aika on menty yhä alaspäin, palvelut huonontuneet jatkuvasti ja laskut kasvaneet. Sanovat että Hellin tileistä ei ota selvää Erkkikään, mutta jatkuvasti joka vuosi saamme maksaa miljoona tolkulla lisää rahaa. Lisäksi kiteeläiset ovat vallanneet meidän terveyskeskuksemme potilaspaikat, ja tohmajärveläiset saavat hoitoa Tikkalamäellä keskussairaalan tiloissa. Joten niistäkin laskut lankeavat Tohmajärven kunnalle.


Monien meidän osaksi on tullut etsiä palveluja yksityislääkärien kautta ja tietysti maksaa itse. Minäkin investoin polviini 600 euroa päästäkseni kunnolla kävelemään. Eilen kävin asioilla  kirkonkylässä, kirjastollakin, mistä toin runsaasti lukemista. Se on vielä toistaiseksi maksuton palvelu, saa nähdä kuinka kauan. 


Toivotan tervetulleiksi uudet lukijani Harakan ja Marjatta H:n. Viihtykäätte Aili-mummon blogi(e)n parissa...


Oikein hyvää keskiviikkopäivää kaikille lukijoilleni toivottaa Aili-mummo!

37 kommenttia:

 1. Raha ei tuo onnea, mutta harmittavan moni asia se rahassa riippuu. Toivotaan, että saatte pitää botanianne.

  Säästetään säästetään, kuinkahan moni säästö se oikeasti siellä tuo säästöjä? Tuo terveydenhuollon heikkeneminen on kyllä todella kurja juttu. Taidetaan Suomessa mennä samanlaiseen "yksityis-sairaalakäytäntöön", kun täälläkin. Sitten se raha vasta ratkaiseekin.

  Miehelläni on täällä paikattu polvi, melkein 20 000 euron arvoinen. Sen laskun maksoi kyllä onneksi vakuutus:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mine!

   Näin huonoa rahatilannetta en muista yhteiskunnassa olleen aikuiselämäni aikana. Nuo ns. säästöt voivat aiheuttaa myös valtavan suuria vahinkoja ja menoja, joita ei laskelmissa oteta huomioon. Valtio tekee päätöksiä, jotka kaatuvat kuntien piikkiin, ja veroprosenttia korotetaan jatkuvasti. Tästä esimerkkinä pienten lasten kotihoito, joka aiotaan lyhentää kolmesta kahteen vuoteen. Kunnille tulee paineita saada päiväkotipaikkoja suuria määriä lisää, yksityinen perhepäivähoito on pienentynyt jatkuvasti koko ajan...

   Onneksi sen miehesi polven maksoi vakuutus, muuten olisi ollut todella suuri lasku!

   Oikein hyvää viikon jatkoa sinulle ja perheellesi, Mine.<3

   Poista
 2. Jospa tuo auttaisi asiaan, kun rahapuu noin innolla kukkii! Kyllä tuollaiset paikat pitäisi säilyä kaiken kansan nähtävillä. Aivan upea paikka varmastikkin. Mutta tuo raha, se on tänäpäivänä jokapaikassa loppunut, millä ihmeellä näitä kaikkea ennen rakennttiin ja ylläpidettiin, ei voi kuin ihmetellä-

  Mutta kuitenkin, aurinkoisia päiviä ja kiitos kauniista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mummeli!

   Rahat ovat siirtyneet huijareiden ja ahneiden firmojen ja yksityisten taskuihin;/ Ja hyvin usein raha siirtyy veroparatiiseihin, jonne eivät verokarhun kynnet yllä.

   Ihmetellä on minunkin pitänyt, mikä meidät on tähän tilanteeseen ajanut. Vastuunkanto on tänä päivänä sitä, että valtio siirtää sen vastuun pienille ja vähäväkisille kunnille, ja itse (valtio) luistelee omista vastuistaan. Ottahaan se tosin noiden konkurssimaiden velat maksaakseen, mutta me suomalaiset olemme joutavaa porukkaa, ja me itäsuomalaiset sitäkin enemmän...

   Aurinkoa ja lämpöä sinunkin elämääsi, Mummeli.<3

   Poista
 3. Kylläpä tuo rahapuu kukkii kovasti empä minäkään ole aikaisemmin nähnyt,niin rahastahan jokapaikassa pulaa,säästetään ja säästetää siitä huolimatta aurinkoisia päiviä Aili-Mummo:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Ritva!

   Mitäs, jos otettaisiin rahapuusta rahaa ja maksettaisiin ne velat pois: helppoa kuin heinänteko;DD
   Vaan ei se 'raha' taida kelvata velkojen maksuun; kiva oli nähdä silti tuo rahapuun kukkiminen;DD

   Kauniita poutapilvipäiviä sinulle, Ritva, ja valoa elämääsi.<3

   Poista
 4. joka paikasta se raha nyt tuntuu loppuvan, mutta kyllä sitä tuntuu riittävän uusiin hulluihinkin miljardi hankkeisiin kuten yks guggenheim on hesassa nyt kai onneksi vähän laantunut. sensijaan talvipuutarha vasta avattiin uudistettuna ja sinne on pitänyt lähteä jo monesti, koskakohan? Toivon jatkuvuutta sinne Jouensuunkin puutarhaan, onhan se tärkeä paikka , että sielläkin on lähellä oma ihana Botniansa.. Toivotaan parasta, luotan siihen että asiat järjestyy lopulta parhain päin

  VastaaPoista
 5. unohtu sanoa että upee ruyno oli myös ja Botania oli se paikka sori, kun meni Botnian kanssa sekaisin. Se on kun ei oo siellä käynyt..sinulla on yhä käytössä nää sanahirviöt, just ja just selvisin..plääh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Aikatherine!

   Tuo Guggenheim on minustakin joutava rahastushössötys; viedään viimeisetkin valuutat ulkomaille;/

   Rahaa pitäisi siis painaa enmmän, onhan se inflaatio jo valloillaan, ja kaikki vain kallistumistaan kallistuu;(

   Hienoa, että Hesassa on Botania remontoitu! Kannattaa käydä katsomassa;))

   Oikein hyvää viikon jatkoa sinulle, Aikku, ja anteeksi ne sanahirviöt.<3

   Poista
 6. Tuollainen trooppinne puutarha on ihan ja miten se saattaakaan sytyttää jossain nuoressa kävijässä innon vaikka kasvitieteeseen.

  Ei uskoisi rahapuuksi tuota kukkaa!

  Mukavaa viikon jatkoa sinulle, Aili-IhaNainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei IhaNainen!

   Innostava paikka on minustakin tämä kasvitieteellinen puutarha;DD

   Olen samaa mieltä: eipä uskoisi rahapuuksi;)

   Oikein hyvää loppuviikkoa sinulle, Leena LumiNainen.<3

   Poista
 7. Toivottavasti säilyy kävijöiden ihasteltavana tämä trooppinen puutarha papukaijoineen. Vaikka nythän on vallalla kaiken hengiltä säästäminen. Kai lopuksi meidän kaikkien, jos tämä meno saa jatkua.
  Kaikesta huolimatta mukavaa ja kevyttä keskiviikkoa sinulle Aili. Kiva postaus jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anjuska!

   Samaa toivon minäkin, olisipa varaa tehdä lahjoitus...

   Hengiltäsäästäminen on ihan uusi termi; varmaan se siihen johtaa tuo tolkuton säästämisvimma!

   Oikein lupsakkaa keskiviikkoiltaa sinulle, Anja-Regina.<3

   Poista
 8. Kiitos pistäymistä Botaniassa. Panoraamakuvat antavat kunnon katseluelämyksen. Kuin myös sinun ottamasi kaijoineen. Toivottavasti vetoomukset auttavat ja puutarha säilyisi. Sama lakkautus taitaa uhata myös kuopiolaista kasvitieteellistä.Ison vahingon tekevät jos suunnitelmat toteutuvat. Se on niin kovin lyhytnäköistä nykyisin tuo päättäjien toiminta.
  Hyvää loppuviikkoa ja vielä kiitos hyvästä postauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli!

   Läksin mukaan, kun kuulin että miniä on lasten kanssa sinne menossa;) Viimeisestä käynnistäni on vuosikymmen aikaa tai enemmänkin.

   Mitähän maksaa uuden kasvitieteellisen perustaminen, jos enää ikinä on varaa moiseen 'ylellisyyteen'. Toivottavasti botania yhdistää laajat kansankerrokset laitoksen säilyttämiseksi;)

   Olen samaa mieltä kanssasi: tyhmää ja likinäköistä toimintaa tuollainen lakkauttaminen.

   Samoin sinulle, Minttuli, ja kiitokset kommentistasi.<3

   Poista
 9. Harmi kun raha on aina se pahe.
  Olisihan se harmi jos sulkevat.
  Toivottavasti saavat rahoituksen jatkamiseksi.
  Kauniita kasveja siellä.

  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Aili.mummo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sylvi!

   Tällaisia suunnitelmia täällä vanhassa kotimaassasi on poliitikoilla. Sen minkä vanha polvi on aikaan saanut, nuori polvi hävittää;/
   Me itärajan ihmiset olemme kaikkien nousukasministereiden silmätikkuja, eikä meille armoa anneta, ei edes oikeutta!O_O

   Oikein hyvää loppuviikkoa sinulle, Sylvi, ja perheellesi.<3

   Poista
 10. Kiitos Aili Hannu Mäkelän runosta ja pitääpä laittaa 'korvan taakse' muistiin tuo Botania, jos vaikka tulisi pistäydyttyä. Ja luulisi, että kävijöitäkin riittää tuolla, lapsiperheille varsinkin. Nyky politiikka saa karvat pystyyn, eipä ole kauaskantoista näkemystä enää millään hallituksella.
  Mukavoo loppuviikkoa sinne rajan pintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Beate56!

   Kiinnostava paikka se on aikuisillekin, saati sitten lapsille; 3v. ei tosin kovin paljon asiaa ymmärtänyt, mutta osasi hän silti käyttäytyä hienosti;)

   Kuten varmasti hyvin tiedät, yliopistothan joutuvat 'kerjäämään' osan toimintarahoituksestaan yksityisiltä, valtio luistelee velvollisuuksistaan näissäkin...

   Samoin sinulle, Beate.<3

   Poista
 11. Kivalta kuulostava Botania-reissu. Harmillista tuo lääkäröinnin tila siellä :/

  Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Helmi-Maaria!

   Samaa mieltä molemmista.<3

   Oikein hyvää torstaipäivää sinulle.<3

   Poista
 12. On se iso harmi, jos tuon Botannian lopettavat. Minä kävin vuosi sitten toukokuussa kuvailemassa kukkia ja perhosia. Se olikin mielenkiintoinen huone se perhoshuone. Tosi isoja, kauniita perhosia lenteli ympäriinsä. Joku pieni tyttö pelästyi ja joutuivat perääntymään pois siitä huoneesta. Mutta kaunista siellä on ja tosiaan joillakin osastoilla ihan trooppinen ilmasto. Minäkin olen allekirjoittanut adressin Botannian puolesta. Näin ainakin jollakin tavalla vaikuttanut siihen, ettei kaikkea ajeta alas näiltä kulmilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Punatulkku!

   Eipä sieltä valtion suunnasta ole luvassa paljon muuta kuin harmeja; P-Karjalaa on kuritettu olantakaa, kaikki vedetään pois;/ Kaikki huononnukset ovat ns. uudistuksia, kukkaiskieltä, uskotellaan että tämä on jotain parannusta entiseen, vaikka asia on päinvastoin.

   Nyt oli näköjään vasta toukka-asteella nämä perhoset, toukkapusseja oli kasveissa runsaasti;D

   Hyvä että sinä ymmärrät nämä asiat, ja olet kirjoittanut nimesi adressiin. Samme nähdä, lähteekö asia liikkeelle uudelta pohjalta, valtiolta tuskin tulee edes lämmintä kättä.

   Hyvää torstaipäivää, Punatulkku.<3

   Poista
 13. Meilläpäin "hyvinvoinnin yksikkö" on nimeltään Akseli. Samaa rataa kulkee terveyspalvelut teillä kuin meillä; ehkä säästöjä tulee vihdoin siten, kun potilaat ehtivät heittää veivinsä ennen kuin pääsevät hoitoon.

  Rahaa riittäisi vallan mainiosti, kun esimerkiksi verotusta porrastettasiin paremmin eli ne maksavat enemmän, joilla on enemmän. Ja Guggenheimin voivat omilla rahoillaan perustaa ne, joilla rahoja on eikä kerjätä maksumieheksi valtiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hymyilevä Tuula!

   Samaan halpaan olemme siis langenneet, jota Paras hankkeeksi nimitettiin;/ Nähtävästi se onkin kaikkein huonoin hanke, mutta äkkinäisiä on jymäytetty kerrankin kunnolla;((

   Varmasti silloin tulee säästöjä kaikille, kun ihmiset kuolevat pois eikä tarvitse maksaa enää eläkettä ja kustantaa hoitoja.

   Politiikka ja yksityistäminen on sotkenut kaiken. Ai että näen punaista, kun herra K:n naamataulu tulee näkyviin...
   Guggenheimista olen ihan samaa mieltä: juuri niin kuin sanoit.<3

   Poista
 14. Harmi jos se puutarha lopettaa, kerran olen käynyt tosi kauan sitten, vieläköhän ensi kesänä pääsee käymään, vai sulkeutuuko ovet piankin. Toivotaan että jokin ratkaisu löytyy. Laitoin uuden postauksen, ja kysymyksen sinne, toivoisin mielipiteitä minkalainen astiasto kelläkin on. Keäistä Aurinkoa sinne tohmajärvelle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Pepita!

   Harmi todella; uskoisin, että puutarha on auki vielä tämän vuoden, mikäli määrärahat riittävät.;)

   Pitääpä käydä katsastamassa blogiasi;)

   Oikein mukavaa kevään alkua sinullekin Pepita sinne Turun suuntaan.<3

   Poista
 15. Juuso on kaunis.

  Uskallan olla Guggenheimista eri mieltä. SE toisi rikkaat turistit Suomeen. Olen nähnyt Helsingin ja varsinkin Tallinnan keskustassa, miten paljon he tuovat rahaa! Tallinnassa on keskiaikainen keskusta, Pietarissa valtavat taideaarteet ja upeat rakennukset. Meillä ei ole mitään vastaavia vetonauloja. Guggenheim olisi. Ajatelkaa tätäkin puolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä: jos se rahoitus löytyy yksityiseltä puolelta, mutta ei verovaroista! Suomalainen kulttuuri kuolee rahan puuteeseen, ja moni muukin asia;/

   Pietari saa kiittää keisareitaan eli tsaarejaan hienoista palatseistaan ja taideaarteistaan;DD

   Helsinki on kaunis kaupunki noin pienen maan nuoreksi pääkaupungiksi, mutta hyvin suuria vetonauloja taitaa olla vähän.<3

   Poista
 16. Kiitos Hannu Mäkelän hienosta runosta.

  On se sääli jos tuon teidänkin Botnaisen lopettavat, Sääli se oli täälläkin, kun Miniä olisi nyt viime reissullaan halunnut viedä lapset Jöötteporin perhoshuoneelle, mutta
  perhosia ei siellä enää ole, vaan palmuja.

  No, nyt istun tässä tämän oman Rahapuuni vieressä ja samalla kun hörpin kaffia, katson tuota kukkaani, joskohan sen saisi kukkimaan yhtä hienosti, kuin tuossa Aili-mummon kuvassa! En tiennut että se kukkii, mutta nyt alan hoitamaan sitä oikein hellästi, jos se innostuisi
  kukoistukseen!

  Leppoisaa kevätmielistä viikonloppua ja oikein aurinkoisia päiviä Sinulle, Aili-mummo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Herne!

   Sääli todella, jos Botania lopetetaan;/ Toivotaan, että rahaa vielä jostain löytyy sen ylläpitämiseksi;)

   Rahapuun kukkiminen taitaa olla melkoisen harvinaista, minäkin näin nyt sen ensi kerran;) Onnea sinulle, että saat sen rahapuusi kukkimaan.<3

   Oikein mukavaa kevätviikonloppua, Herne-ystävä.<3

   Poista
 17. Todella harmillista tuon Hellin kanssa. Sen piti lähentää seutukunnan väestöä, mutta tulos oli päinvastainen. Musta-valkoinen asenne pilasi hyvän ajatuksen, "Helli on hyvä, joten ei sitä tarvitse kehittää". "Helli on paha, se pitää lopettaa".
  Miksi ei suostuttu neuvottelemman silloin kun Helli olisi vielä voitu pelastaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista tosiaan;/ Nyt on käynyt selväksi jo Olli R:llekin, joka oli yhtenä innokkaimmista perustamassa sitä, että Helli on fiasko ja vie kuntamme konkurssiin!
   Kauan se kestikin, ihan liian kauan. Meille on selvää, jos liitytään Kiteeseen, Tohmajärveltä loppuu suurinpiirtein kaikki. Olli oli nuori ja kokematon poikanen, ja muut 'päättäjät' lässyjä. Meitä on viety kuin sitä kuuluisaa tyhmää pässiä - narussa;((

   Oikein hyvää viikonloppua , Matti.<3

   Poista
 18. Aili, kuka sitä Botaniaa ylläpitää? Voisivatko he pohtia jotakin vaihtoehtoisia rahoituslähteitä? Yrittää hankkia esim. joitakin yksityisiä firmoja/ihmisiä tukemaan sen aukioloa. Voisivatko he kenties myydä jotakin taimia sieltä ulos?
  Suututtaa se, että kaikki pitää lopettaa. Johtajatkaan eivät keksi suurten palkkojensa eteen mitään oikeita toimia, joilla saataisiin tärkeät palvelut turvattua. Tavalliset veronmaksajat saavat sitten kaikki mokat maksaa. Kannattaako tuohon Finnairiinkaan enää kaataa rahaa? Se on pelkkää liiketoimintaa eikä näytä enää pärjäävän kilpaileville lentoyhtiöille. Miksi veronmaksajien pitää sitä tukea? Että poliitikot pääsisivät ilmaiseksi matkustelemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Irene!

   Botania kuuluu Itä-Suomen yliopiston alaisuuteen, eli sekin on valtion rahoittama laitos. Nyt on perustettu botanialle tukiryhmä, joka yrittää löytää keinoja botanian säilyttämiseksi. Myötätuntoni sille ryhmälle, ja jos olsin nuorempi, saattaisin liittyä siihen ryhmään.<3 Jotain pikkutavaroiden myyntiä sinne oli laitettukin, mutta uskon, ettei niistä suuria summia saada. Taimista voisi myös saada jonkin verran rahaa...

   Sanopas muuta: älytöntä tämä rahan tunku johtajille, niille ei tunnu olevan äärtä, ei rajaa. Veronmaksajien piikkiin menee vieraiden valtioiden velkakin. Kyllä nyt joku roti pitäisi asioihin ja päättäjiin saada. Joka päivä löytyy yhä uusia epäilyttäviä asioita, jotka pitäisi saada kuriin ja järjestykseen.

   Tällaista se on ns valtionohjaus: ei ohjausta ollenkaan, vaan isot kihot saavat kaiken minkä he älyävät vaatia itselleen;//

   Poista
 19. "Niinpä: jos se rahoitus löytyy yksityiseltä puolelta, mutta ei verovaroista! Suomalainen kulttuuri kuolee rahan puuteeseen, ja moni muukin asia;"
  Olen samaa mieltä Guggenheimin rahoituksesta, Aili. Suomessa alkaa olla jo niin rikkaita ihmisiä, että he saisivat lahjoittaa reilusti kulttuuriin ja hyväntekeväisyyteen. Niin tehdään muualla, mutta täällä ökyrikkaat istuvat rahojensa päällä.

  VastaaPoista
 20. Kiitos, Anna: olemme siis samaa mieltä.<3

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥