Google+ Followers

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Matkalla Alaniassa 2.

Alanian kaupunkia 116.04.2012. Usvainen näkymä...
Maanantaina 16.04.2012 teimme Deturin järjestämän vuoristokyläretken. Se oli matkamme jännittävin tapahtuma. Kävimme ainakin kilometrin korkeudella. Kaikkiaan sanottiin vuoriston olleen 1,2 km korkuinen. Alkupään tie oli leveämpi ja kestopäällystetty, sillä mahtui jopa sivuamaan vastaantulevan auton. Retkiauto oli normaalia kapeampi ja lyhyempi bussi, noin 25-30 hengen auto. Kuski ajoi tätä reittiä ensi kertaa, ja siksi ajoimme alkumatkan toisten autojen perästä. Deturilla oli retkellä mukana kolme autoa. 

Maanantai valkeni aurinkoisena ja kauniina, mikäpä meidän oli retkeillessä...
Matkaan piti lähteä aamulla kello 9.15, mutta aikataulut oli laitettu niin huonosti, että me jouduimme odottelemaan toisia lähtijöitä muilla pysäkeillä kymmeniä minuutteja, mikä hieman harmitti...

Alanian kaupunkia. Vuorinen niemi näkyy kauempana, linnoitus on siellä.
Eräs pysähdyspaikka vuoristoretkelle mennessä.

Ensimmäinen kohteemme oli pieni vuoristokylä, jossa kyläseppä valmisti myyntiin mm. veitsiä, joiden kahvat tehtiin eläinten (vuohen?) sarvesta. Puhuttiin puukoista, mutta minusta se oli vain veitsi. 

Kylässä oli  oma moskeija, sisällä en käynyt, sillä olisi pitänyt riisua kengät. Lisäksi sisällä oli täysin pimeää, joten kuvien ottaminenkaan ei olisi onnistunut. Ulkorakennukset (eläinsuojat) näyttivät myöskin huonokuntoisilta, jossain oli katto romahtanut sisään. Kevät oli jo pitkällä, puissa olivat hiirenkorvat, ja maa vihersi.
Ensimmäisen vuoristokylän rakennuksia.
Kyläseppä tekemässä veitsiä.
Vuoristokylän rakennuksia.
Kylämoskeija ulkoapäin.
Mummo ja aasi odottavat ratsastajia.
Seuraava etappimme oli ruokapaikka, joka oli ulkoilmaravintola alla olevan kuvan kohdalla. Siellä oli kalankasvatusta, mutta tuossa uomassa ei kaloja ollut. Ravintola sijaitsi yläkerrassa, katto oli päänpäällä, muuten paikka oli ilman seiniä. Tätä ruokapaikkaa hoitivat perheen miehet, saman perheen naiset hoitivat kotia, ja esittelivät sitä meille turisteille. Kirjoitan heistä kuvien kanssa seuraavan kerran.

Ruoka ravintolassa oli hyvää, ja annokset olivat suuria. Otin kanaa salaatin ja riisin kanssa, Mari söi kalaa, joka oli omasta kasvattamosta saatua.

Ulkona kylän mummot olivat keränneet koko kylän aasit turistien ratsastusta varten. Mummo talutti aasia, ja vieras istui aasin selässä satulassa. Huomasin myös muutaman muulin. Ratsastuksesta perittiin pieni maksu. Ratsastuksesta sai halutessaan aasilla ratsastuskortin muistoksi. 
Ruokapaikan putous. Siellä kasvatettiin kaloja.
Retken selostus jatkuu seuraavassa postauksessa.
~~~~


Uusi viikko on alussa. Toivottavasti tällä viikolla on lämmintä säätä, ja saamme myös kaivattua sadetta. Meillä on täällä rapakelit pahimmillaan...


Kiertelin eilen kylillä Yhteisvastuukeräystä kuljettamassa talosta toiseen. Vielä yksi sunnuntai on uhrattava tälle harrastukselle, ja sitten keräys päättyy.


Toivotan Irenen lämpimästi tervetulleeksi lukijakseni!


Oikein hyvää ja aurinkoista viikkoa kaikille lukijoille toivottaa Aili-mummo!

20 kommenttia:

 1. Kiinnostava retki teillä on ollut. Näitä kuvia on mukava katsella, kun en koskaan Alaniassa ole käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelma, sitä tämä matka todella oli.

   Oikein hyvä, että sinua kuvat kiehtovat.<333

   Poista
 2. Varmasti oli kiva retki, näki vähän paikallista elämää lähempääkin.
  Aika vaatimattomasti he siellä asuvatkin.
  Ja turistit ovat heille varmaan tärkeitä rahantuojia.
  Ja hyvää ruokaa saitte vattanne täyteen, kuullosti niin hyvältä, että ihan itselläkin tuli nälkä!
  Meillä satelee tällähetkellä sellasta aika lämmintä sadetta, hiljalleen, ei tuulen kanssa. Kyllä pian jo joka paikassa vihertääkin kauniisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Harkka!

   Elämä tuolla vuoristossa on hyvin vaatimatonta, tuskin hyvin ylellistä muuallakaan. Turismi lienee yksi parhaista rahantuojista. Ahkeraa väkeä, tekevät hirmupitkiä päiviä. Palvelualttiutta heillä on paljonkin;))

   Siitä sateesta se kevät lähtee, minäkin odotan sitä, mutta ei taida huomenna tulla. Ihanaa, kun ruoho alkaa kasvaa ja kevätkukat nousevat näkyviin;DD

   Poista
 3. Kuulostaapa kivalta matkalta! Ja ruoka on varmasti ollut hyvää. Kävin viime kesänä ensimmäistä kertaa Turkissa ja oooh, aah mitä ruokaa sieltä saa!! Aurinkoa myös sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka oli hyvää sekä hotellissa että muualla.
   Sinullakin oli hyviä kokemuksia Turkista;))

   Oikein kaunista kevättä sinne Myncheniin.<333

   Poista
 4. Kaupunki on kasvanut kovin paljon siitä kun eka kerran kävin siellä.(-93) Silloin Alanya oli hyvä paikka käydä. Noissa vuoristokylissä turisteille näytetään eksotiikkaa...
  Ruoka Turkissa on mielestäni tosi hyvää.
  Kiitos matkatarinasta Aili ja lisää odotellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Minttuli!

   Alania kasvaa hurjalla vauhdilla, rakennuksia nousee kuin sieniä sateella;)) Todella eksoottista siellä vuoristossa onkin, ei mitenkään loisteliasta! Mutta ihmiset ovat tyytyväisiä elämäänsä, ja se on tietysti tärkeintä.<33

   Ruuasta olen samaa mieltä, ravintolassa oli paljon henkilökuntaa, jotka passasivat meitä hymyssä suin ravintolapäällikköä myöten;))

   Ole hyvä vaan, Minttuli.<333

   Poista
 5. Mukava matkatarina, kiitos että jaoit sen meille. Joskus pitäisi lennähtää Turkkiin. Yassar Kemalin kirjoissa on paljon kuvattu näitä vuoristomaisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anja-Regina!

   Käy ihmeessä Turkissa, jos et vielä ole käynyt.
   Noita Kemalin kirjoja en ole tainnut lukea, mutta ne vuoret sain nyt nähdä;))

   Poista
 6. Mukava matka kertomus,kiitos siitä:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritva, ole hyvä;))

   Hyvää kevätviikkoa sinulle.<333

   Poista
 7. Ihana kevät on siis jo Turkissa asti! Jospa vapuksi ehtisi tännekin. Aikamoista vuoristokylien eksotiikkaa olet nähnyt. Vanhat mummotkin on huolittu töihin; ei taida eläkejärjestelmä oikein pelata vuoristokylissä. Vaan yhtä uteliaina varmasti kylien asukkaat katselevat turisteja kuin turistit kyläläisiä. Kivaa siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hymyilevä Tuula!

   Kevät on siellä, ja monessa muussa paikassa Euroopassa. Ehkäpä kevät pitää kiirettä, jotta ehtii ainakin sinne Etelä-Suomeen Vapuksi. Täällä on lunta vielä paljon...

   Turkissa kuuluu olevan eläkejärjestelmä ja työttömyyspäiväraha, mutta ne ovat varsin pieniä. Eläkkeeseen riittää kuulemma jo 20 työvuotta, mikä on mahdottoman lyhyt aika.

   Varmasti olimme yhtä uteliaita molemmin puolin. Heillä odotukset tietysti olivat enemmän taloudellisia;))

   Poista
 8. Kivasti mukaan tempaava matkakertomus, minä olen kans aina hinkunut vuorille, ja samantapaisia mustoja on, Olen käynyt Espanjan, Kanarian, Rodoksen, Kreetan vuorilla. Marmariksessa kävin vain laivalla ja ostin nahkatakin miljoona liiraa;))DD
  Siellä on sitä meren sumua aina, muistan että mun kuvat oli kans utuisii..nämä kodit on mielenkiintoisia, minä ostin mummolta käsin kudotun pienen rukousmaton ja liinan pöydälle. Voi että matkakuume iskee pian, odotan jatkoa. Jos laitat mun sähköpostiin osoitteen niin voin lähettää keräykseen rahaa. Keräsin aikaisemmin itse, täällä kaupungis ei pääse rappuihin on oltava kaduilla, en ole enää kerännyt. mun sähköposti on aikunblogi@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Aikku!

   Oletpa sinä kovasti matkustellut ja retkeillyt vuoristossa, sieltä näkee kauas;DD

   Nykyään liira on 0,5 euroa tai melkein sitä; ei ole enää miljoonia;))

   En tiedä, onko turvallista lähettää postitse rahaa, mutta voin lähettää pankkitilin numeron, jolle voit maksaa Yhteisvastuukeräykselle suoraan. Minulle ei tarvitse maksaa.

   Olet hyvä ja auttavainen ihminen, Aikatherine.<333

   Toivon että pääset pian toivomallesi matkalle...

   Oikein ihanaa kevättä sinulle.<333

   Poista
 9. Ai sinäkin olit matkoilla. On mukava nähdä ja lukea matkastasi. Sinä osaat kirjoittaa niin elävästi.
  (voi kun osaisin minäkin huokaus!)
  Mielenkiinnolla odotan lisää.
  Okein hyvää viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sylvi-ystävä!

   Niin olen ollut, tämä oli viivästynyt syntymäpäivämatka;))

   Kyllä sinä kirjoitat hyvin, Sylvi, ei ole mitään syytä vähätellä taitojasi.

   Minäkin odotan matkakertomustasi innolla uudessa matkablogissasi.<333

   Ihanaa viikkoa sinulle, Sylvi.<333

   Poista
 10. Olet saanut jo yhden kevään. Vai oliko se jo kesää siellä Turkissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anna!

   Ei todellakaan ollut kesää, vaan kevättä. Ilmat olivat viileät ja tuuliset!

   Hyvää kevättä, Anna.<333

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥