Google+ Followers

torstai 26. heinäkuuta 2012

KIVISTEN KUKKIEN PUUTARHA
DEBORAH SMITH: Kivisten kukkien puutarha. Suomentanut Auli Hurme-Keränen. Karisto, Hämeenlinna 2009. Lisäotsikkona on Romanttinen sukutarina Syvästä Etelästä. 328 sivua, pokkari.


Takakannessa on lyhyt juonipaljastus:


"Eletään kesää 1972. Vasta 7-vuotias Darleen Union on yksinäinen pikkutyttö, joka tietää sanomattakin, että suvun valta ja vauraus erottavat hänet muista lapsista. Darleen on menettänyt molemmat vanhempansa auto-onnettomuudessa ja elää mahtavassa marmorikartanossa isoäidin luona, tämän värillisen sihteerin tytär ainoana leikkitoverinaan."


Rutiköyhä Waden perhe saapuu Pohjois-Carolineen etsimään töitä perheen isälle, Jasper Wadelle, joka on kivenhakkaaja. Hän saa töitä Burnt Standista, vaaleanpunaisen kaupungin marmorilouhokselta, sen omistaa Hardigreen suku. Suvun mahtiäiti oli ollut Esta Hardigree, joka oli perustanut marmoriyhtiön vuonna 1925. 


Kirjan kertojana toimii 7-vuotias Darleen, joka kasvaa vuosien mentyä naiseksi. Hän ystävystyy kymmenvuotiaan Eli Waden kanssa, ja huomaa nopeasti pitävänsä lahjakkaasta Elistä suunnattomasti. Elin äiti, Annie Gwen,  pääsee töihin päärakennukseen, marmorikartanoon, jossa Elikin käy oppimassa koulun jälkeen kirjanpitoasioita. Isä ylenee louhoksella työnjohtajaksi, mutta sitten tapahtuu jotakin dramaattista, Swan Herdigreen sisar, Caroline, katoaa ja heti epäillään perheen isää, Jasper Wadea, murhaajaksi. Perhe sanotaan irti työpaikoistaan, ja isä vangitaan. Näissä melskeissä sheriffi ampuu Jasperin, ja paikkakunnan ihmiset pitävät ilman muuta Jasper Wadea kadonneen Caroline Hardigreen murhaajana.


Ajan myötä käy selville, että Hardigreen että Waden suvuilla on ollut yhteinen menneisyys, mistä jälkipolvet eivät tiedä. Loppukirja on sukujen menneisyyden, Caroline Hardigreen oletetun murhan ja tulevaisuuden selvittelyä.


Eli Wade menestyy valitsemallaan uralla ja rikastuu. Hän saapuu Solon nimellä ulkomailta tutustumaan uudelleen Darleen Hardigreeniin äitinsä ja sisarensa, Bellin,  kanssa. 


Kaivosyhtiön johtaja, Swan Hardigree, on vanha nainen, joka tekee tiliä elämästään. 


Elille selviää, ettei hänen isänsä ollut murhannut ketään, tekijät löytyvät toiselta taholta. Painajainen Waden perheen osalta on ohi...


Mutta mitä muuta kohtalo on varannut näille kahdelle perheelle, tulee ilmi kirjan loppupuolelta. Darleen on opiskellut asianajaksi, ja hoitaa erään säätiön palkkaamana asianajajana puolustamassa huono-osaisia ihmisiä. Lopussa selviää, että hänen palkkansa maksaa säätiö, jonka takaa löytyy Eli Wade eli herra Solo.


Deborah Smith on entinen toimittaja ja romanttinen menestyskirjailija. Hänen tuotantonsa on suunnattu naislukijoille. Romaanit ovat sukutarinoita, joissa esiintyy vahvoja naisia. Suomeksi ovat lisäksi ilmestyneet romaanit Karhuvuoren varjo, Omenan tuoksu, Kotona laaksossa, Risteävien polkujen kahvila ja Kuin lempeää sadetta.


Toivotan kaikille lukijoille viihtyisiä hetkiä tämän romaanin parissa!
                                          Aili-Mummo
8 kommenttia:

 1. Kiitos tästä romaanin juonen kerronnasta,hyvää loppuviikkoa Aili-Mummo:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ritva, ole hyvä!

   samoin sinulle ja perheellesi.<3333

   Poista
 2. Olenpa tainnut lukea tämän, mutta unohtanut. Viihdyttävä kirja, kuten kirjailijan muutkin. Muistan parhaiten Omenan tuoksun. Viihde-ja romanttisten kirjojen parissa on mukavaa olla välillä.
  Kiitos Aili hienosta esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei Minttuli!

   ihan samaa mieltä, romantiikka on meidän naisten keskuudessa suosittua.<3333

   oikein hyvää viikonloppua, MINTTULI.<3333

   Poista
 3. Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta kirjalta.
  Kiitos hyvästä esittelystä.
  Osaa niin elävästi esitellä.

  Kaikkea hyvää sinulle Aili-mummo. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sylvi, ole hyvä, kiitos että olet tyytyväinen.<3333

   Oikein hyvää ja kaunista viikonloppua sinulle ja perhekunnallesi.<3333

   Poista
 4. Aili, koko kirja ja myös kirjailija vaikuttaa kiinnostavalta. Tuo Omenan tuoksukin...

  Pidän kirjoista, joissa on joku rankka tapahtuma ja sitten siihen palataan aikojen päästä ja sieltä selviääkin sitten vaikka mitä. Se tosin tosi. Hyvä tai paha. Usein raha. Tai rakkaus. Kielletty rakkaus.

  Lumoavaa viikonloppua sinulle, Aili-IhaNainen! Mahtavaa huomata nyt, että sinulla on aikaa lukea eli ei niin pahaa etteikö jotain hyvääkin, vaikka tietenkin olisi ollut parempi olla terve, mutta...joskus nainen ei saa levätä muuta kuin sairaana. Olin tällä viikolla siinä polvikuvauksessa ja saan tietää jotain tiistaina klo 16. Kaikki kunnon lääkärit ovat lomalla. Tai siis eihän näin saa sanoa;-) Vaan siis minun mielestäni ne tutut lääkärit ovat kaikki lomalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HEI LEENA-IHANAINEN!

   Deborah Smith ei ole tainnut olla sinun kirja-arvostelujesi joukossa...

   Kyllä tässä kirjassa on rankkoja tapahtumia ihan riittävästi, vaikka se ei varsinainen dekkari olekaan. Uskon kirjan kiinnostavan sinua. Amerikassa D.S. on luettu kirjailija, ja painokset suuria.

   Omenan tuoksua ja muita D.S:n romaaneja en ole lukenut, mutta näin alkuun päästyä voisin kyllä lukea lisää.<33

   Olen minä koko ikäni lukenut, mutta nyt hieman enemmän, kun muuhun en ole kyennyt. On vielä säilöntäaikakin, kiireisin vuodenaika meillä naisilla.

   Toivottavasti polvesi salaisuus nyt selviää, ja saat tietää, mitä toimenpiteitä sen johdosta tulee suorittaa. Palaavat lääkäritkin kesälomilta kohtapuolin...

   Keskiviikkona otetaan kädestä kipsi pois, ja ranne kuvataan. Toivottavasti se silloin on parantunut!

   Oikein ihanaa ja kaunista viikonloppua sinulle, LEENA-IHANAINEN & Co.<33333

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥