Google+ Followers

maanantai 29. lokakuuta 2012

Valtuustovualit ja Tikkalan koulu

Viime talven lumia...
Maa halusi antaa taivaalle 
jotakin, mitä se oli itse tehnyt.
Lahja olisi pieni järvi, rikkumaton.
Mutta oli kesä ja paljon tekemistä,
maa myöhästyi ja oli tullut syksy,
              rannan puut olivat mustia rankoja
              järven reuna säröillä.

- Risto Rasa -

Epähenkilön puupatsas.

Terveeks hyvät immmeiset! 

Neun jo kunnallisvualittii jo pietty. Ja tällä kertoo ei ollut hävijön suaneita, van pelekkii voittaajjii kaikissa puoluvveissa. Eikä ennee Tohmajärven Keskustalla ollu suoroo enemmistöö, eikä senpuoleen viäreekää. Rosenttiloissa Keskustoo iänesti 38,1 rosenttii iänestäjistä, ja sillä sai puoluve kaikkijjaan ykstoista paikkoo. Viime vuoliloista tul miinusta kolome paikkoo ja samoin miinusta 340 iäntä. Yhteesä Keskusta sai 916 iäntä.

Äsdeepeekii sai vualvoiton ja 33,3 rosenttii iänistä. Sillä lohkivvaa valtuustosta yheksän paikkoo, lissäystä yks, ja iänii lussala 36.

Kokkoomus sai iänii 12,8 rosenttii, paikkoja kolome eli yhtä paljo kun ennenniii, iänii tul 307; miinusta kaheksan iäntä. Ei järin paljo...

Perussuomalaiset tahi kansankielelä Persut sai iänii 11, 6 rosenttii, paikkoja kolome. Ennestään puoluvveela ol yks paikka; iänii yhteesä 278 elikkä lussoo 168 iäntä.

Ja sittä KD eli ristilliset, saivat iänii 4,2 rosenttii iänistä, ja saman yhen paikan kun ennennii. Yhteesä 102 iäntä, miinusta ol 12 iäntä.

Ja muita ei sittä ollukkaan. Nyt puoluvveet piäsöö neuvottelemaan keskuuvessaan, van mie pelekeen, jotta yks ja sama puoluve ei ennee vie sekä valtuuston että kunnanhallituksen puhheenjohtajjiin paikkoja ihelleen, mikä on miusta ihan oikein. Kun ne sannoot, jotta ahneela on pa*****n loppu, mie uskon siihen. Jos vanhat merkit paikkasa pittää, suattaa käyvä niin, jotta Vuokko heiluttelloo jomman kumman nuijjoo, ja mallikkaasti heiluttellookii...

Tikkalasta piäs Marko, Mervi ja Juulia valtuustoon, jotta onneks olokoon kaikile! Marko ja Juulia on jo vanhoja tekijöitä näissä hommissa. Tohmajärven eli Tohmiksen valtuustossa on kaikkijjaan 27 paikkoo. Entinen kunnanjohtajakkii Teuvo Korpelainen, piäs Demarien listalta sinne. Viimeks hiän evusti Keskustoo... Jotkut neun vuan semmosii, piäsööt läpi, vaikka vaihtasivat puoluvetta joka vualiloissa. Semmonen henkilö on yks Persujen evustaja...Ja sillä puoluvveela on kaikki evustajat uusii.

Näissä vualiloissa loistivat poissa olollaan naisehokkaat, vuan joka neljäs ehokas ol nainen. Seun aika vähä, van ei taijja naiset innostuu näistä politiikan kiemuroista ja riitelyistä. Naisile riittää aina kothommii, kun tekkööt ne vielä leipätyön lisäks.

Laiton sittä kuvan meijjän uuvvesta koulusta, missä myö käyvvään iänestämässä.
Tuo oikeenpuoleinen punertava rakennus on vanhoo ossoo, se jäi palamata. Siinon tilat päivähoijole, on eskoulukkii, keittijö, ruokasal ja kästyöluokka. Alakerrassa lämmitys ja saunatilat. Taitaa tuola rakennuksen piävyssä olla vielä vessattii, en tiijjä, lienöökö ennee käytössä.

Meijjän vanha koulu palo kesälä 2004, ja sen tilale rakennettiin tämä moterni koulu, jossa just ja just on kolome luokkoo yhtä monele opettajale, eskouluu varten ei tiloja tehty. Van piti ottoo tilloo päivähoijjolta, kun ei muuten ou. Liikuntasalikii pit tehä valtuuston piätökselä sataneliöinen, kun 120 neliömetrii ehoteltiin. Nyt tänne on pantu kahen koulupiirin oppillaat, van ihteesäppä suavat syyttee lyhytnäkösyyvvestään nekkii valtuutetut...
Tikkalan uus koulu, meijjän iänestyspaikka. Kuva kyläyhistyksen sivuloilta.

Tikkalan kyläyhistys pittää kokouksijjaan koulula. En tijjä, miten paljo koulu on muussa käytössä, van vanhan koulun aikaan tais joka arki-ilta olla jokkii seura tahi kansalaisopiston ryhmä pitämässä kokouksijjaan koulula. Kyläkuorokkii harjottel vuosii tai vuoskymmenen koulula yhtenä iltana viikossa. Ja kaheksankymmentäluvulta lähtiin pit näytelmäryhmä talavisaikaan harjotuksiisa koulula. Kevväälä siirryttiin sittä seurointalole jatkammaan niitä. Van nyt ei vuoskymmenneen ou ollu yhtään näytelmee tällä näytelmäporukala, se kuol ja kuopattiin vanhoin kansa. Jotkut on käynyt Kemmiin porukassa mukana, van tältä matkalta on aika pitkä lenkki tehä satoja harjotuksii. Mervi Venäläinen, nykynen ohjooja, assuu tässä koulun likelä. Viime kesänen näytelmä, Kätkäläinen, ol Mervin ohjooma; ja hyvin ohjattu se ollii, ei ou valittamista miula.

Jiähään sittä outtelemmaan talavee, tää lumenhärmä, mikä jossain on, sullaa vielä poikkeen. Ainahhii siätieteilijät niin väittäät.

Toivottelen teille, hyvät lukijat, oikein hyvvee alakuviikkoo ja sen jatkoo. Tätä kuukautta on vielä par päivee, jotta ottakkee siitä ilo irti!
                                          Aili-Mummo

Ps. Ilimotan teile, jotta Anja Regina pittää lokissaan arpajaiset. Neun tästä päivästä aina 11. marraskuuta 2012, voimassa, jotta olokeepa hyvä ja ottakkee ossoo!! Palakinnot on hyvät!

37 kommenttia:

 1. Risto Rasa kuuluu suosikkilistani kärkeen.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Hannele, lumi puki patsaalle vaatteet (siis: vuatteet) piäle..;))))

   Poista
 3. Niin kaikki puolueet voittivat,hih,mukava puupatsas.Kyllä piti monta kertaa lukea että pääsin kärryile tosta murteesta.Samoin sinulle mukavia loppukuun päiviä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän ne sanoot puoluvejohtajat, kun niitä huastatellaan..;)))

   Oikein hauskoja loppuun päivii siulekkii, Ritva!<3333

   Poista
 4. Komea on koulu Tikkalassa, kylläpä siellä äänestämässä on hyvä käydä! niin ne saa taas valitut alkaa kuntiamme hoitamaan parhaaksi katsomallaan tavalla. Nyt kun ei enään tarvi luvata mitään, ei edes kuuta taivaalta.
  Oikein hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mummeli!

   Seun harvinaista, jotta kyllään tehhään uus koulu!;))
   Suaphan nähä, nää ajat on vaikeita, valtijo ei kun runttovvaa lissee velevollisuuksii kunnile eikä anna rahhoo, vettää nekii entiset vähät poikkeen;/
   Ei tosijaan tarvihe ennee luppaila mittään, kaikki on männy omat ja vieraat..;(

   Kiitos, Mummeli, samoin siule!<3333

   Poista
 5. Joopati joo, vaalit olj ja män! Mitä nuista ennee, tiälläkii vaehtu porukka , sua nyt nähä miten sujjuu yhteistyö?

  Mukavoo viikko ja kiitos runosta, tykkeen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Minttuli!

   Enhän mie sinnuu varte näistä mittään huasta, van tiijjän jotta oma porukka niitä luveskelloo ällätikun kansa! Kahtoot kenenkä puolele mie oun asettuna. Suavatpa juorukellot tuas uutta kalakattamista, seun miusta hyvä! Tyhjän jauhaminen on niin raskasta työtä, jotta eijjou tottakaa!;)))

   Samoin siule, Minttuli!<333

   Poista
 6. Kaunis koulu siellä teillä onkin.Meillä täällä on ollut kolme pientä koulua. Ensin suljettiin yksi ja nyt uhkaillaan sulkea jo toinenkin.
  Niin se kylä pikkuhiljaa hiljenee, kun siihen on hyvät neuvot, jos niin vois sanoa.
  Kuntayhtymän jälkeen kaikki on täällä huonompaan päin menossa.
  Uimahallikin suljettiin ja nyt siittä käydään kädenvääntöä, että avataanko vai ei.
  Mutta mitäs me pienistä..
  Hyvää maanantaiiltaa sinne sulle!

  VastaaPoista
 7. Harakka!

  Totta mooses koulu on pien ja kommee. Teilä on sulukemiskierre mänössä, toivottaan, jotta eivät sitä viimestä sule!

  Pahaks on tää aika männy, kuka lie rosvonnu ne rahat, vai männöökö ne ulukomaile? Niistä kuntayhtymistä ei taijja olla paljo appuu muuta kun köyhtymisessä. Seun ainakkii meijjän kokemus näistä aisijoista.

  Voi pahkeinen, en paremmin sano, jotta kehtovvattii uimahallin sulukee; sehän tuop terveyttä teile kaikile, ei semmosta sua sulukee!:/

  Niinpä, mitäs myö pienistä!

  Mukavoo muananti-iltoo siule, Harakka!<3333

  VastaaPoista
 8. En tiennytkään,että vanha koulu on palaa paukahtanut! Kävin lapsena monissa hiihtokisoissa siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olen asiasta kirjoittanut, mutta et tainnut silloin vielä lukea blogiani! Näin ikävästi kävi, mutta onneksi saimme uuden koulun tilalle!<333

   Kävin joskus minäkin Tikkalan koululla hiihtämässä koulujen välisissä kisoissa, kerran jopa Peijonniemen koululla asti. Vuosi saattoi olla 1953. Olin silloin 11 vuotias.<3

   Poista
 9. Jännee hommoohan iänestäminen tuppoo olemaan, turhoo aikoo siihen männöö, ratiota huuvatin, telkku piällä ja vuan en suannu itelle het alakuun mukavata tietoo! Eilistä iltoo meenoon vuan, selevishän se, piäs tyttö sinne vaikka ensimmäistä kertoo yritteli...kouluja käynny ja siivoo työtä tekköö, Marttojen piälikkö oikein tiällä meijän kaupunnissa on.....parasta toivon ja pitkee pinnoo, tälle valitulleni toivotan ja sammoo matkoo sinne Tohmikseen terkkuja Aili- mummo tulloo tieltä ...;)

  Puolta yötä näyttee kellot tuas hupeni aika...panen muata..;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maikku!

   Siepä sen sanot!
   Mie sain jo yheksän perästä tiijjot netistä, pienet kunnat joutuu vällein...

   Kiva kun iänestit Martta-tyttöö!<333 Seun hyvä alaku, martola on ylleesä järki piässä

   Hyvvee matkoo miekii toivotan siun martta-tytölles ja siulekkii, Maikku. Out niin mukava "tyttö" siekii!<333 Huumorin kukka seun kaunehin kukka, totes jo Uuno Turhapurokii erräässä elokuvassa..;)))

   Oikein leppossoo tiistai-iltoo siule, Maikku!<3333

   Poista
 10. Niinpä olette taas saaneet äänestää ja parasta toivoa.
  Mukavan näköinen puupatsas siellä lumen alla.
  Hyvää viikkoa sinne.
  Täällä on koulaisilla lomat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sylv!

   Ei olleet vielä ottaneet iänoikeutta poikkeen, jotta kävin iänestämässä kuten tavallista.

   Vai on koululaisila lomat, meijjän lapsiin lomat on jo pietty aikasemmin..;))

   Oikein hyvvee tiistai-iltoo siule ja miehelles!<3333

   Poista
 11. Nämä vaalit meni meiltä ihan ohi. Niin kuin näköjään liian monelta muultakin suomalaiselta. Pitäisi ihan taas uudelleen ryhtyä mietintätöihin, että onko siellä jotakin puoluetta, jonka kokisi omakseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mine!

   Mie ymmärrän sen, jotta sielä Turkissa assuissa ei Suomen vualit kiinnosta. Varmaannii teijjän iänoikeus on sielä entisessä asunpaikassa, ja ehkä olette joskus palata sinne!<333

   Puoluvveita on Suomessa ihan liijjaks asti, on vara mistä valita..:)) Ehkäpä KD (kristillisdemokraatit) kiinnostaisi teitä?

   Poista
 12. Toivon että hyvää seuraa
  näitten äänestysten tuloksena!

  Komean koulun olette saaneet, se on
  ihme, kun ei niitä enää pikkupaikoille
  rakenneta, vaan lapset lähetettäisiin
  toisille paikkakunnille kouluun.

  Kovaa meteliä piti pitää ja
  nimilistoja kerättiin täälläkin,
  kun pieni kyläkoulu purettiin ja kaikki
  pikkulapsetkin olis sitten saaneet mennä
  isompaan kouluun toiselle paikkakunalle.

  Mutta lopulta herrat päättivät rakentaa
  koulun sen puretun tilalle, joka oli
  ihme.

  Hyviä syystunnelmia ja leppoista mieltä,
  sinne Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Herne!

   Toivotaan ihan sammoo asijoo myökii!:))
   Sattu onneks se koulunpalo sikä hyvvään aikaan, jotta se uuven teko ol mahollista. Jos olis ollut vuotta myöhemmin, olis suattana jiähä haaveeks!

   Meilä on ennee kolome ala-asteen kouluu koko kunnassa, van on kuntii, joissa on ennee yks ala-aste kirkonkylässä.

   Näyttää siltä, jotta se metelinpito ei paljoo auta, van teile tais auttoo!:)))

   Samoin siule, mukavoo syksyn jatkoo sinne Jöötanmuale, ja ilosta mieltä siule ja lähheisilles, Herne!<33333

   Poista
 13. Tikkalasta pääsi läpi kolmaskin edustaja ;)
  Terkuin Venäläisen Mervi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anonyymi Mervi!

   Anteeks kamalasti, kun luvin nuo tulokset niin huonosti, jotta en siun nimmees huomannu!<333
   Paljon Onnee ja menestystä siule kunnanvaltuutettuna!<3333 Korjoon tuon virheen tuohon postaukseen;)))

   Oikein hyvvee viikon jatkoo siule, Mervi!<3333

   Poista
  2. Eipä hätiä, ei aiheuttanu minkäänlaista vahinkoa! Ei ees miun herkkään hipiään ;) Oikein hyvää ja tunnelmallista loppuvuotta Sinullekin!
   Mervi

   Poista
 14. Kivasti kommentoit paikallisia vaaleja. Harmi, että koulu on iltakäytöltään hiipunut, minusta koulutilat on rakennettu yhteisillä varoilla ja kalliisti joten pitäisi saada liki ympärivuorokautiseen käyttöön ja hinnoittelu sellaiseksi, ettei yhdenkään yhdistyksen toiminta sammu vuokravarojen puutteessa.
  Luin äsken vanhan kotikuntani valittuja, ei sielläkään haittaa ollut läpimenolle siitä, että kh:n tasolla kokoomukselaisena asioita hoidellut siirtyi persuihin. Läpi meni että lätkähti. Vaan jännä nähdä, kun vastuun kantaminen alkaa, luistellaanko niinkuin täällä tähän asti ja tehtaillaan valituksia aina vanhusten palvelutalon rakentamista myöten, periaatteesta jarruttaen.
  No, hyvä kuitenkin että on paljon uusia valtuutettuja. Heillä on uusia ajatuksia ja ennenkaikkea intoa muuttaa asioita parempaan suuntaan. Kyllä kokemuksesta tiedän, että pitkässä juoksussa alkaa vanhemmiten leipäännyttää hidas asioiden etenemistahti. No, nyt tais mennä liturgian puolelle, sorry!
  Leppoisaa viikkoa sinne tohmajärveläiseen maisemaan. Lunta vaan ei liukkaita kelejä! <3333

  VastaaPoista
 15. Vastaukset
  1. Tuula, kiitos!
   Leppoisaa viikon jatkoa sinulle!<3333

   Poista
 16. Hei Anja-Regina!

  En aina malta olla puuttumatta paikallisiin asioihin, ja politiikkaankin, vaikka kaikki ulkokuntalaiset ei siitä pidäkään. Mutta minusta on kiva hämmentää soppaa, kun tiedän aiheuttavani hämminkiä eräissä piireissä.

  Ihan positiivisella mielellä ajttelen noita valtuutettuja, heillä ei tule olemaan helppoa, kun rahat on vähissä, ja valtion edustajat kiukuttelevat pienille kunnille. Kitee on katastrofikunta, meidän asiat ei parane Kiteeseen liittymällä. Olemme nähneet jo, mitä "etua" meille on Kiteen kanssa yhteistyöstä, kuten Hellistä. Helli puretaan nyt pois, kun ei enää maksumiehiä ole.

  Tuosta "vastuunkannosta" minäkin Persuja syytän, he kaikkoavat kauas pois, kun jostakin asiasta pitäisi vastata. Pelkkä politiikka politikoimisen vuoksi ei pitkälle kanna, sen taitaa jo Timo Soinikin huomata; hän oli pettynyt heidän vaalitulokseensa, odotukset olivat niin korkealla!;/

  Tuo leipääntyminen on tuttu juttu, se tulee ajan kanssa kuvioihin mukaan. Ja turhautuminen.

  Lämpimät kiitokset, Anja-Regina! Samoin sinulle ja Prinssipuolisollesi, oikein hyvää viikon jatkoa!<3333

  VastaaPoista
 17. Hyvä se on, kun kaikki puolueet voittivat vaaleissa!
  Tikkalan koulu näyttää komealta. Nykyaikana mitataan millimetrin kanssa jokainen rakennettava neliö, ettei vaan tehdä liian kallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Irene!

   Onhan ne äänet jokaisessa vaalissa voitettava uudelleen, siksi tappiokin muuttuu voitoksi!;)))

   Tämä meidän kylämme on kunnan keskustaajaman, Kemien, ohella, ainoa joka kasvaa ja vetää uusia asukkaita puoleensa. Nuoret ihmiset saavat myös lapsia, ja se pitää kyläkoulumme pystyssä..:DD

   Kunta myy kaikki joutavat kiinteistöt pois, niistä on vain kuluja!

   Mukavaa keskiviikkoa, Irene!:)))

   Poista
 18. Aili, ennen oli ainakin kotikylällä, Luvialla, aina menossa joku näytelmä. Minäkin kävin vuosia nuorisoseuran näytelmäkerhossa, tanhuryhmässä ja 4H:ssa. Viimeksi mainittu taisi olla ensin ja siinä sitä syttyi kipinä puutarhaan. Sitten tuli näytelmäkerho ja kerran sain olla isossa pääosassakin ja Porin radio haastatteli. Sitten tuli muutama vuosi tanhuttua ja käytiin Kekkosellekin esiintymässä;-)

  Mitään ei olisi enää ilman muutamaa puuhanaista, joista valovoimaisin on entinen kuvaamataidon opettajani, joka on innostunut musikaalien ohjauksesta. Kaikki liput on aina näytöksiin loppuun myyty ja mekin olimme täältä asti katsomassa Viulunsoittaja katolla, jossa Merin kummitäti lauloi pääroolin.

  Toisaalta olen kuullut, että on aika aktiivista jumppaharrastusta, milloin minkäkin nimistä. Kylät, joissa on oma vanha henki ovat aivan eri kuin vaikka tämä saaristokaupunkilaisuus, jossa nyt elän. Tavallaan tämä on kuin eläisi Jyväskylän lähiössä, mutta aiha upeassa, kun iso Päijänne on koko ajan näkyvissä. Kaikki touhu keskittyy sitten noin 18 kilometrin päähän eli kaupunkiin, mutta kukin menee omille kiinnostuksen kohteilleen, eikä välttämättä synny mitään kylähenkeä, jota on ilmeisesti vieläkin omassa kotikylässäni. Siellä on myös kohteliasta ikäihmisiä kohtaan, että OP ilmoitti, ettei laskujen maksamisesta peritä eläkeläisiltä mitään. Äitinikin käy harva se päivä pankissa ja aikoo käydä, kuten on pankinjohtajale ilmoittanut, siihen hetkeen, kunnes ovelle tulee pääsymaksu.

  Eräs porilainen pankki teki emämokan ja ilmoitti lehdessä, että heille saa laskuja tulla maksamaan vain päivänä x ja kellon aikana x. Muutama tunti viikossa suotiin pankin vahoille asiakkaille. Kova oli tilien katoaminen pankista seuraavan viikon aikana;-)

  Täytyis soittaa äidille, mutta odotan, että siellä rauhoittuu...Äiti lähti ajoissa 85 -vuotisjuhliaan pakoon Helsinkiin ja hummasi siellä siskojensa kanssa. Sai sitten kuulla, että kylältä on porukkaa hänelle tulossa keskiviikkona, joten ei siinä muu auttanut kuin tilata kylän paakarilta jättimäinen täytekakku ja voileipäkakku. Äiti on kotiutunut eilen illalla myöhään ja aamulla jo klo 8 on tuttu pitopassari seisonut kakkujen kanssa ovella;-)

  Minua nyt vaalit eivät kiinnostaneet yhtään. Paljon enemmän kiinnostaa USAn vaalit, jossa on tosi iso ero, pääsekö Obama jatkoon vai ei. Olen siis sataa demokraattien puolesta.

  Kaunista keskiviikkoa sinulle, Aili-IhaNainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kylillä on henki, joko posi- tai negatiivinen, kuten kotikylässäsi tuo ensinmainittu!<3 Tikkalassa on mielestäni ollut myös positiivinen henki, joskin myös sitä toista henkeä esiintyy. Kateutta ja kaunaa kun löytyy vähän joka kylästä, ei sille mitään mahda!;/

   Sinulla on hauskoja harrastuksia nuoruudessasi, mikä on hienoa!<3 Minä löysin parhaat harrastukseni vasta keski-ikäisenä, ja se vasta toi mukanaan burnoutin ja myöhemmin poikani kuoleman!

   Sinä mainitsit kuvaamataidon opettajasi esimerkillesenä puuhanaisena, sellaisia tarvitaan ehdottomasti! Nykyään löytyy tosi harvoja ihmisiä, jotka panevat itsensä likoon harrastusten takia, useimmat vetäytyvät omaan ylhäiseen yksinäisyyteensä viettämään aikaa itsensä kanssa...

   Olisi ollut hirmu hauskaa kuulla ja nähdä tuo Viulunsoittaja katolla! Parhaan esityksen katsoin 1970-luvulla Joensuun teatterissa, tykkäsin siitä mahdottomasti!<3

   Sinulla on onneksi Jyväskylä melkein nenän alla eli pienen matkan päässä, jonne pääset nopeasti kulttuuriharrastuksiin:)))) Meillä on matkaa Joensuuhun 40 km yhteen suuntaan, ja näin ikäihmisenä en jaksa usein lähteä teatteriin tai konsertteihin.

   Meillä toimii toistasataa vuotta vanha urheiluseura TiVe (Tikkalan Veikot), saa nähdä miten kauan. Muistaakseni se on 1908 perustettu...

   On hienoa, että pankki antaa eläkeläisten maksaa laskunsa ilmaiseksi, se on minusta hyvää ja positiivista mainosta pankille:)))) Suosittelen muillekin pankeille samaa käytäntöä!

   Äitisi on vielä 'riski likka', kun hetkessä perui päätöksensä. Olisihan se ollut noloa, jos ei olisi ollut onnitteluja vastaanottamassa; paljon onnea hänelle omasta puolestani! Pitopalveluemännälle on tullut tosi kiire kakkujen kanssa, mutta ammattilaisena hän teki sen, mitä pyydettiin!<3

   Sorry, tiedän ettei teitä muukalaisia meidän vaalimme kiinnosta, mutta ihan hauskan pidon takia niistä kirjoittelin. Uskon, että 'tohmislaisia' kyllä kiinnostaa...Itsekin olen ollut vaaleista kiinnostunut, istuinhan jostain 1980-luvulta lähtien n. 15v. vaalilautakunnassa. Totta kai minäkin jännitän USA:n pressan vaaleja demokraattien puolesta...;))

   Samoin sinulle, Leena-IhaNainen!<33333

   Poista
 19. Savolaisittain sanottuna (eli vastuu luetun ymmärtämisestä on lukijalla): Jos muualla voitti kaikki puolueet niin vastaavasti Kiteellä hävisi kaikki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Matti!

   Noinko ikävästi kävi teillä?
   Jos oikein kovasti yritätte, voitte tappion kääntää voitoksi (ainakin teoriassa)O_=

   Oikein hyvää jatkoa sinulle Kiteen kunnanvaltuustossa!<3333

   Poista
 20. Miten herkullisen hyrisevä murre liukuikaan blogitekstiisi. Risto Rasa kuuluu myös lukemieni runojen joukkoon, ei välttämättä useimmin luettaviin, mutta aina tiettyihin tunnetiloihin. Vaalit, hmmm, niistä riittäisi melkoisesti ihmettelyä ja miettimistä, ja nykyisin ehdokkaan valinta on entistä vaikeampaa...:)

  VastaaPoista
 21. Hei Pitsit sekaisin!

  Tässä meijjän murteessa on pitkii sanoja, ne tuntuu miusta omituisilta, varsinnii Turun murteen perästä. Ja jotennii tää savokarjala on semmosta 'muatiismurretta', jota ei huasta muut kun mualaiset. Ennen koulussa ei ois annettu murretta huastoo, van tietysti myö niin tehtiin...

  Tuo on totta, jotta ehokkaan ehtiminen on nykyjään vaikeeta, ja joskus puoluvveennii. Van kunnallisvualiloissa se puoluve on miusta toissijanen assii..;)

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥