Google+ Followers

torstai 27. joulukuuta 2012

Hyvä, lämmin, hellä...

Lahjat jaettu jouluna 2012.

"Oi jospa ihmisellä
ois joulu ainainen!"

Onneksi ei ole ainainen joulu, kuolisimme tylsyyteen!
Mutta kerran vuodessa joulu on ihana juhla, saa leikkiä sydämensä kyllyydestä ja kuvitella olevansa parempi ihminen kuin todellisuudessa...

Meidän joulumme alkoi vasta joulupäivänä kun pojan perhe tuli syömään luoksemme jouluateriaa ja tutkistelemaan lahjojaan...

Aaton vietimme kahdestaan, mies kävi viemässä vainajille kynttilät. Kertoi olleen hautausmaalla niin kovan viiman, että pois piti lähteä kiireen vilkkaa. Pakkasta oli muistaakseni päälle 20 astetta, ja Särkijärveltä puhaltava tuuli oli ollut jäätävä.

Koulun joulujuhlassa emme olleet, koulun liikunta-juhlasali on niin pieni, ettemme kehdanneet enää sinne mennä, vaikka Eve patisteli meitä tulemaan mukaan. Kaksosilla oli ensimmäinen oikea joulujuhla, jossa he saivat olla mukana. Lasten juhlat ovat aina niitä liikuttavimpia ja tunnelmallisimpia. Lapset ovat aitoja, eivät teeskentele.
Mummon joulupöytä.

Kiitos myös joulupaketista ja sähköposteista, joista sain iloita! Linn Ulmannin kirjaa Aarteemme kallis olen lukenut, ja teen siitä muutaman päivän perästä postauksen. 
Vielä kerran, kiitos Leena Lumi! 

Kovilla pakkasilla ei huvita jouluvierailuja tehdä, niiden aika on sitten, kun pakkaset ovat lauhtuneet. Oikeastaan nyt olisi sopiva keli...

Eilinen päivä oli ensimmäinen päivä, jolloin oma joululomani alkoi. Tai paremminkin joulupäivän ilta oli ensimmäinen vapaahetkeni. Kun on vanha niin on hidas tekemään työtä, olipa se kuinka mieluista tahansa. Mutta jouluohjelmaa tuli radiosta, teeveestä ja ceedeeltä ihan riittävästi. 

Sukkia ja lapasia lapsenlapsille.


Vielä viidettä päivää tätä elettävää vuotta 2012, sitten se on nähty. Voimme pelolla ja vavistuksella odotella ennustettua uutta vuotta 2013, josta kukaan poliitikko ei ole paljoa lupaillut, ehkä vain nälkää ja kärsimystä köyhimmälle osalle kansaa. Tohmajärvi sai valtiovallalta ultimaatumin liittyä Kiteeseen terveydenhoidon järjestämisessä. Tosin se pointti oli kokeiltu huonoin tuloksin, eikä sittenkään Keski-Karjalaan tule sitä vaadittua 20 000 asukkaan yhteisöä. Rääkkyläläiset älysivät lähteä ajoissa, eivätkä turhaan enää yrittäneet, kun näkivät että ei tule muuta hyvää kuin lisää rahanmenoa luvatun säästön sijasta.

Mutta nähtävästi kunta aikoo panna täytäntöön yhteistyön Attendon kanssa, ja valittaa Suomen hallituksen päätöksestä. 

Mies kolmen valtuutetun ryhmästä (KOK) johtaa kunnanvaltuustoa, ja nainen  11 jäsenen (Kesk) ryhmästä johtaa kunnanhallitusta. Nainen joka sai eniten ääniä (122 ääntä, SDP) jäi soittelemaan lehdellä. Tosi omituisia nämä nykyiset poliittiset kiemurat, en jaksa ymmärtää. Kuulin, että Keskusta ja Kokoomus liittoutuivat vaalien jälkeen, joten tulos on sen mukainen. Mutta oikeudentajuni ei kyllä tätä hyväksy!

Talviaurinko näyttäytyi pian talvipäivänseisauksen jälkeen...

Voin sanoa ettei viime vaalikauden huonosta politiikasta Keskusta oppinut mitään! Uusi vuosi ei näytä ainakaan meidän tohmajärveläisten osalta hyvältä, ei miltään kantilta katsottona! 

Mutta kaikesta huolimatta, toivotan teille lukijani, oikein hyvää tulevaa vuotta 2013!
                                                   Aili-Mummo22 kommenttia:

 1. Miten minusta sinulla on pöydässä munavoita...jossain ovat siis herkulliset piirakat. Otaksun, että seuraavan joulun vietän äidillä, joten tuota on luvassa;-)

  Ole hyvä ja kiitos sinulle! Otan mitä olet mieltä Ullmannin kirjasta.

  En ole ehtinyt mitenkään lukea, sillä jouluvalmistelut, hääpäivä samassa ja sitten nuoret saapuivat joulupäivänä...Mukavaa yhdessäoloa, joka nyt todellakin voittaa lukemisen.

  Meillä on alle -10 astetta, lunta on paljon ja uutta satelee.

  Mukavia välipäiviä sinulle, Aili-IhaNainen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena!

   Ne piirakat ovat odottamassa lämmitystä, leivoimme niitä porukaltaan jo kuukautta ennen joulua. Tytöt olivat jo kaikki omansa syöneet etukäteen..;))

   SE on totta, ettei vieraiden aikana lukemisrauhaa ole, eikä tarvitsekaan olla..:)

   Teidän on hyvä syy juhlia, on moninkertainen merkkipäivä teille kaikille!

   Meillä oli aamulla jotain miinus seitsemän astetta. Lunta ei ole satanut...

   Samoin sinulle, Leena-IhaNainen!<3333

   Poista
 2. Ihana jouluinen postaus! Raikkaita ja suloisia välipäiviä sinulle, Aili-mummo! ♥

  Ps. me on sairastettu tämä joulu... Lapsiperheissä ei kaikki mene suunnitelmien mukaan, mutta onhan tässä vielä uusivuosi tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, kiitos!<3
   Kuin myös!

   Ikävää että sairaudet iskivät juuri jouluksi, lapsiperheissä niin voi helposti käydä! Joitakin vuosia sitten poikani perheessä lapset ja isä sairastuivat vesirokkoon! Oli ikimuistoinen joulu - meilläkin, vaikka meihin se ei tarttunutkaan. Aikuisella vesirokko on vielä kamalampi kuin lapsella...;/

   Toivon hartaasti, että uusi vuosi olisi teille parempi!<3333

   Poista
 3. Näin on joulu takana taas ja vain muutama päivä tätä vanhaa vuotta enääm jäljellä Minne tää kaikki aika menee, mutta uskomattoman nopeaan on vuosi vierähtänyt lopuilleen Ennen sitä osasi toivoa uudelta vuodelta aina jotain uutta ja hyvää, nyt ei paljon ole toivoa paremmasta, päinvastoin.
  Mutta siitäkin huolimatta hyviä vuoden viimeisiä päiviä, pakkastakin vain -2°
  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mummeli!

   Aika virtaa (kenties) iäisyyteen!
   Toivomukset ovat aika pieniä, mutta sitä merkityksellisempiä: terveyttä sinulle ja läheisille, ja jotain rippuja itsellenikin...

   Oikein hyviä vuoden viimeisiä päiviä sinulle, Mummeli & ystävällesi Himmulle!<3333

   Poista
 4. Antoisaa uutta vuotta, Aili-mummo! Villaiset lahjat ovat nykyään niitä parhaita <3... harmi vain, että itse saan villaista harvoin, kun sen sijaan paketoin villaa mielelläni muille :-). Ennen vanhaan oma mummoni laittoi joka jouluksi itse kutomansa sukat pakettiin. Pidin niistä silloinkin, mutten osannut arvostaa kuten nykyään.

  Huomaan, että blogissasi tulee aina muisteltua niitä näitä! Ensi vuonna tehdään taas uusia muistoja.

  Siihen saakka, ihania päiviä <3 <3!

  VastaaPoista
 5. Hei Paula!

  Oikein hienoa ja antoisaa uutta vuotta myös sinulle!<3
  Varmaan niin oli, ettei osannut arvostaa neulelahjoja tarpeeksi lapsena. Omat lapsenlapseni toivovat aina kovasti villasukkia ja lapasia, sen olen huomannut. He kiittävät myös kauniisti saamistaan lahjoista...:))

  Olen osannut neuloa sukat ja lapaset itselleni jostain kuusivuotiaasta lähtien; tätini opetti taidon minulle noin
  nuorena.

  Minusta muisteleminen on hauskaa, ja samalla se on perinteen siirtoa uusille sukupolville!:)))

  Ihania päiviä ja vuosia myös sinulle, Paula.<3333

  VastaaPoista
 6. Hei,

  Todella kauniita lapasia ja sukkia!!!:) Niin tasaista kädenjälkeä! Kyllä lahjan saajat ovat varmasti mielissään...

  Harmittaa, että kouluaikana ei oikein kutominen maistunut ja nyt aikuisiällä on pitänyt oikein pinnistellä että oppisi kantapään ;) Viime talvena sain ilman apua sukat tehtyä!! Kyllä riemua riitti :))

  Mukavia välipäiviä Sinulle! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilja Liliace, mummolla on jo noita 'harjoituskilometrejä' takana aika paljon. Sota-ajan lapsena jouduin opettelemaan neulomisen hyvin nuorena, jo noin kuusi vuotiaana:)) Tätini, joka sokeutui kun olin 6v. neuvoi minua kädestä pitäen. Äiti ei välittänyt eikä muistaakseni neulonutkaan minulle.

   Lapsenlapset osaavat kiittää kauniisti näistä tekeleistäni, olen hyvilläni että voin neuloa heille...

   Sukissa onkin se kantapää vaikein juttu, monet eivät neulo sitä tarpeeksi pitkäksi, ja sukka valuu jalan alle. Kivaa että osaat jo neuloa sukkia itsellesi ja muille perheesi jäsenille!:))

   Kiitos; samoin sinulle ja perheellesi, Lilja Liliace!<3333

   Poista
 7. Niin kauniita lapasia ja sukkia olet tehnyt.Nykyään nuoret haluavat pitää lapasia sen olen huomannut.Oikein mukakavia välipäiviä Aili ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritva, värillisestä langasta saa ihan kivoja neuleita. Kirjavista langoista olen paljon neulonut, mutta lankojen kallistuttua arvelin että nämä ovat lähempänä taloudellista kestokykyäni..;D

   Kiitos, samoin sinulle Ritva!<3333

   Poista
 8. Sukat jalapaset ovat mieluisia lahjoj.

  Kaunis joulu Sinulla on, Aili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, toivottavasti ovat..;))
   Kiitos, Anna!<3
   Oikein hyvää ja kaunista vuoden loppua sinulle!<3333

   Poista
 9. Hei Aili, me hyppäsimme taas takaisin Istanbuliin. Ympärillä kasapäin purattavia laukkuja ja takana tyhjät kaapit. Tarttis varmaan tehdä jotain?

  VastaaPoista
 10. Hei Mine!

  Olitpa sinä kerkeä, kun jo olette Istanbulissa..;))
  Uskon ja toivon että teillä oli kotimaassa mukava ja antoisa joulu.<3

  Puuhaa sinulla riittää, kun asetutte taloksi, ja saat taas normaalin arjen toimimaan..;))

  Oikein hyviä vuoden 2012 viimeisiä päiviä sinulle & perheellesi, Mine!<3333

  VastaaPoista
 11. Kiitos samoin Aili!
  Meillä oli tavallista vilkkaampaa joulun aikaan, mutta taas on aikaa ottaa rauhallisesti ja odotella mitä tuleva tuo tullessaan.
  PS, Hieno kuva alimpana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, luin jostain blogista, että sinulla oli lapsia ja varmaan myös lapsenlapsia kylässä luonasi; uskon että aika kävi lyhyeksi..:))

   Kiitos, oli aurinkoinen kaunis hetki!<3
   Iloa ja valoa sinulle arkeesi ja juhlaasi!<3333

   Poista
 12. Kiva jouluinen postaus! Ihan ihastuin, että sielläkin lapaset ja sukat ovat mieluisia lahjapaketeissa (minä sain 31 paria sukkia ja neljät lapaset + kynsikkäät valmiiksi ja vain kaksi paria sukkia ja yhdet lapaset jäi...), nuoret niistä meilläkin tykkäävät.

  Jokaisessa kunnassa velloo nyt vaalien jälkeinen valtapeli, ne, joihin valinta osuu ns. nappipaikkoja täytettäessä, lupaavat pyhästi laittaa kunnan asiat tolalleen. Kun sen vaaan näkisimme! Neljännesvuosisadan lm-kokemuksella voin hieman kohottaa kulmakarvojani ja todeta, että soppiipa yrittää...
  Vaan tehkööt ne, jotka osaavat. En jaksa enää edes kinttuihin potkia enkä lehtiin kirjoitella.Huh.

  Tuleva vuosi näyttää monessa suhteessa vaikealta. Työttömiä tulee päivittäin lisää ja jonot leipäjakelussa kasvavat. Mihin tämä maa on menossa?
  Mutta tällainen vapaa mummeli vaan porskuttaa, kirjoittaa blogiin ja lukee kirjoja ja ulkoiluttaa koiraa ja ihmettelee maailman menoa. Ehkäpä pärjätään kuitenkin.
  Kivat sulle vuoden vaihtuessa ja mukavaa tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
 13. Hei Anja!

  Minustakin on ihanaa antaa tällaisia lahjoja, jotka on vähäisillä voimillaan itse tehnyt!<3333

  Tuosta valtapelistä en tykkää, minusta politiikankin pitäisi olla rehellistä, mutta ei se tosiaan ole...:/
  Nimiä en viitsinyt laittaa, paikalliset tietävät ne, ja muille ne eivät merkitse mitään!

  En viitsi minäkään lehtiin laitta mielipidepalstoille ilmauksiani, mutta toki blogissani voin oman mielipiteeni lausua, pidettiinpä siitä tai ei.

  Työttömyys lisääntyy päivittäin ja kuukausittain. Nytkin laivatilaus meni isolta joukolta sivu suun, ja työttömiä tulee lisää joukoittain...Voi piankin olla esissä Suomen luottoluokituksen lasku, ja velassa eläminen tulla kalliiksi...:/

  Se on hyvä, että eläke tulee tilille jokaisena kuukautena, vaikkei se meidän kohdalla suuri olekaan. Ihmettelemme tätä nykymaailman menoa omissa pienissä ympyröissämme, ja toivomme myös kanssaihmisille selviytymistä joka päiväisistä haasteista...

  "Kivat" itsellesi, Anja-Regina! Toivon mukaan vuodella 2013 jotain hyvää tuotavaa meille itse kullekin..;)

  VastaaPoista
 14. Niin kyllä tämä laiskottelu rupeaa väsyttämään.
  No pian on pyhät loppu ja alkaa ne härkäviikot.

  Oikein hyvää ja siunattua Uutta Vuotta 2013 sinulle ja rakkaallesi. ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sylvi, uskon että olet toimen ihminen..;)))

   Itselläni ei aika ole käynyt pitkäksi, ainakin netissä ja koneella voi roikkua vaikka miten kauan. Tänään pidin pojan perhettä vieraana, ja miehen veli kävi vaimoineen.

   Hyvä että pian päästään rehelliseen arkeen kiinni, se alkaa jo huomenna..:D

   Samoin sinulle ja miehellesi, Sylvi-ystävä!<3333

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥