Google+ Followers

torstai 16. toukokuuta 2013

Cecelia Ahern: Suoraan sydämestäLuin iltalukemisenani tämän Cecelia Ahernin romaanin Suoraan sydämestä. Gummerus Kustannus. Juva 2010, 491 sivua, pokkari. Alkuteos Thanks for the Memories (2008). Suomentanut Kyllikki Ukkonen ja Fröbelin Palikat. ISBN 978-951-20-8183-7.  Kirjailija on hyvin tuottelias, laskin Wikipedian sivuilta, että häneltä on ilmestynyt jo yhdeksän romaania. Voi olla, että hänen uraansa on vauhdittanut se, että hänen isänsä oli entinen Irlannin pääministeri, Bertie Ahern.

Niin tai näin, harva hieman yli kolmekymppinen kirjailija on päässyt näin hyvään vauhtiin omalla urallaan. Romaaninsa CA on omistanut molemmille isovanhemmilleen kiittäen muistoista.

Kirja kertoo Irlannista ja irlantilaisista Joyce Conwaysta ja hänen isästään. Toinen osapuoli on amerikkalainen professori, Justin Hitchcock, joka on tullut luennoimaan taiteesta. Justin H. on jo eronnut vaimostaan ja Joyce C. on menettänyt odottamansa lapsen. Hänenkin avioliittonsa on lopussa. Kirjassa sattuu monenmoisia tapahtumia, jotka sitovat tulevaa pariskuntaa yhteen, ensimmäinen näistä on professorin verenluovutus, joka pelastaa lääkärimme Joyce Conwayn hengen. Tai ainakin kirjassa näin väitetään.

Joyce saa kummia tuntemuksia ja tietoja verensiirron jälkeen, osaa mm. italiaa, tuntee ja 'tietää' asioita, joista hänellä ei ole mitään kokemusta tai opintoja.

Minusta romaani oli aika sekava ja liian pitkä, vaikkakin viihdyttävä. Kevyttä kesälukemista siis nuorille tai nuorehkoille ihmisille.

Tämän tulevan parin pitäisi kohdata monissa eri tilaisuuksissa, mutta aina sattuu jotakin, etteivät he kohtaa ennen kuin vasta viimeisillä sivuilla. Vaikka he ovat toisensa nähneet ja sillä tavoin 'tuntevatkin' toisensa.

Minua haittasi sekin, että Joycen isä käytti tyttärestään kuolleen vaimonsa nimeä, se oli eksyttävää. 

Netistä löytyy kirja-arvioita romaanista. Tässä Katan arvio romaanista.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Toivotan kaikille lukijoilleni oikein antoisaa loppuviikkoa!
                      Aili-Mummo

6 kommenttia:

 1. Ahern on kyllä hurja kirjoittaja vauhdiltaan. Hivenen on tunne että välillä taso hänen kirjoissaan kärsii tuosta tahdista. Ahernin Yllätysvieras-kirja oli kyllä todella hyvä. Sitä voin suositella lämpimästi. Aurinkoista loppuviikkoa! :)

  VastaaPoista
 2. Pihi nainen, kiitos suosituksesta!
  Vauhti on ollut tosiaan kova, ei ihme, jos laatu kärsii...
  Aurinkoista loppuviikkoa myös sinulle.<33333

  VastaaPoista
 3. Minä sain lahjaksi monta pokkaria. Tuntuu ihan kummalliselle suorastaan, että on monta kirjaa, josta valita:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, sehän on hyvä että sait..:)
   Ja vielä valita!
   Oikein hyvää viikonloppua sinulle.<33333

   Poista
 4. Sinä olet ahkera lukija.
  Minulla ei tahdo aika riittää lukemisee.
  Kiireesti luin viimeksi blogiystävän Sussin kirjan, kun piti päästä muuta tekemään.
  Mukavaa viikonloppua sinne teille1 ♥ ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sylvi, sinä olet niin toimelias, aikasi ei riitä - ymmärrän sen! Minulla nuo yölukemiset tahtovat kestää viikkokausia..;)
   Kiitos, samoin sinulle ja perheellesi, Sylvi.<33333

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥