Google+ Followers

tiistai 3. syyskuuta 2013

Rosvokapitalismia

Pihlajat punastelivat kuin kaino morsian...


Kesän pitkä häntä
kokoaa lämpimän itseensä
ennen kuin kiertyy itsensä ympärille
asettuu makuulle
silmät viiruina unta odotellen

Helle väsähti lopulta
raahautui maan reunalle
putosi

ja heinäkuinen myrsky kaatoi metsän
löi ladon puutikuiksi
makaa veneen alla hengästyneenä
itkee vanhuuttaan

Hevoset näykkivät keltaista ruohoa
loimet selässään
kokoontuivat yhteen keskelle peltoa
katsoivat pääskysparvien muodostelmia
Siperian hanhia, koskeloita


- MARJA LEENA TOUKONEN -

Historiaa Nuppolassa.

Koivut ovat muuttuneet keltaisiksi, pian saamme haravoida niiden värikkäitä lehtiä. Mutta noin komeita pihlajia kuin kuvassa, täällä ei vielä ole. Ehkä saamme tänä syksynä paremman ruskan kuin viime vuonna. Silloin satoi liikaa eikä kaunista ruskaa tullut. Tähän mennessä yöpakkasia ei meillä vielä ole ollut.

Historiaa kirjoitetaan kaiken aikaa. Toteutui se, jota ennustettiin: Steven Elop ajoi Nokian alas, jotta Microsoft voi ostaa sen halvalla. Nyt Elop siirtyy takaisin Microrosoftin palkkalistoille, ehkäpä peräti toimitusjohtajaksi. Ja yllätys yllätys, heti lähti Nokian osake nousuun. Muutamassa tunnissa nousu oli 45 prosenttia!

Tarkemmin sanottuna: matkapuhelinvalmistus ja myynti siirtyy Microsoftille 5,44 miljardin kauppahinnalla. On luvattu, että suunnittelutyö jatkuu yhä Suomessa. Saamme sitten nähdä, toteutuuko lupaus.

Arto Luukkanen kirjoittaa Nokiasta ja Elopista tänään.

Myös Arhi Kuittisella on asiaan sanottavaa!

Suuresta johtajasta, Jorma Ollilasta, ei erikoisen hyvää kerrottavaa. Mutta tulihan miehestä kertaheitolla superrikas. Rahat on siirretty veroparatiisiin eivätkä ne rikastuta Suomen valtiota ja sen veronmaksajia!


Talo näkyy mummolaan kun puuta karistavat lehtensä.

Koko eilisen päivän satoi, olipa hyvä asia sienille. Sieniä on ollut vaikea saada, sillä eivät ne liian kuivassa kasva. Siivosin eilen kuitenkin miesväen keräämät haaparouskut ja tatit. Siitä syystä jäi eilen postaus tekemättä.

Tähän kesään voimme olla monelta osin tyytyväisiä. Marjoja on saatu melkein ylenpalttisesti, kesä on ollut lämmin ja kaunis. 

Nyt odotamme sydän syrjällään suurta kuntauudistusta, joka tuskin tulee tämän hallituksen aikana. Sote-uudistuskin on kiven takana. Ehkä kuitenkin viisaat ja enemmän tietävät ihmiset saavat hallituksen suureen intoiluun jotain tolkkua. Muuten näyttää sekin 'uudistus' ajavan kiville kovaa vauhtia. 

Suomen hallitus älysi kutsua koolle viiime viikon lopulla viisaat yhteen pohtimaan valtion nykyistä velkatilannetta, miten voimme selvitä tästä lamasta ja velkakierteestä pois. Hyville neuvoille on kysyntää, mutta työllistäjiä ei kuitenkaan katsottu tarpeelliseksi hankkia neuvon pitoon mukaan.   

Tuntuu siltä, että vauhti sen kun kiihtyy. Olemme jo vauhtisokeita koko kansakunta ja etenkin sen päättäjät.

Mies ja tatti...

Eiköhän olisi aika valtion ruveta leikkaamaan suuripalkkaisten palkkoja ja eläkkeitä. Ainakin jos aiotaan saada säästöjä menoihin. Joku tolkku pitäisi rahankäytössä olla, niin ettei toisille mätettäisi urakassa miljoonia ja toisille vain tyhjää kättä. Kuten nyt aiotaan leikata kotihoidontukea, joka koskettaa erityisesti lapsiperheitä. Tosin heikoilta on helpompi leikata kuin vahvoilta ja äveriäiltä ihmisiltä, jotka kyllä osaavat puolustaa oikeuksiaan. 

Nyt elämme rosvokapilasmin parasta kulta-aikaa. Joillekin riittää yhä lisää annettavaa, mutta pieniltä ja avuttomilta pitää ottaa pois sekin vähä, joka niillä on.

Toivoitan Karoliinan tervetulleeksi lukijakseni!

Kaikille lukijoilleni toivotan oikein hyvää viikon jatkoa!
                         Aili-mummo

16 kommenttia:

 1. Ajan politiikkaa tulee luettua lehdistä ja kunneltua telkasta, me rahvas nähdään vain osa valtaa pitävien prosessista. Olen kyllä samaa mieltä kanssasi, ylisuuret palkkiot täytyy poistaa, muuten ei jää duunarille miträän jaettavaa.. huoh.. seurataan tilannetta, tämmöistä se on aina ollut ammoisista ajoista, mielummin kuitenkin näin, kuin mielettömät sisällissodat.Politiikka on jatkuvaa sovittelua, ja kun demokratiassa äänet ratkaisee, niin lopulta syy on osin duunareidenkin, miksi äänestävät kapitalismia, hallitus on tosin sateenkaari, tulokset tulevat kovalla väännöllä tai junnaavat paikallaan

  VastaaPoista
 2. Hieno mielipide, Kaisu Marjatta!

  Emme toki kaikkea tiedä, mutta eivät taida tietää ne 'viisaatkaan', jotka meille lakeja laativat. Vahvat aina pitävät oman puolensa. Sisällisota tästä enää puuttuukin;/

  Parempi on tietysti sovitella, kuin pakottaa typeriin ja vaikeisiin päätöksiin. Kompromissit eivät kuitenkaan ole aina se paras tapa hoitaa ongelmia. Katainen vielä 'johtaa' tätä nykyistä hallitusta, saa nähdä, miten kauan? Uskon ettei seuraavien vaalien jälkeen ainakaan enää johda...

  Sateenkaari on liiton merkki, ja kaunis se onkin:)  VastaaPoista
 3. Hyvä runo tuossa ensin, tuli ihan kissa mieleen siitä.
  Komea sieni, vähän eilen itsekin niitä katsastelin, ei paljoa vielä näkynyt, kanttarelleja ei lainkaan tutuilla paikoilla.
  Aili Mummo on ajan hermolla, itse en kauheasti juurikaan mieti poliitiikkojen tekoja, sen päätin jo aikaa sitten.
  Tuossa kyllä olen takuulla samaa mieltä noista leikkauksista ja pistää väliin niin vihaksi, mutta minkäs teet :(
  Hyvää viikkoa sinulle myös ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijastiina, Marja Leena Toukosella on hyviä ja puhuttelevia runoja. Piakkoin häneltä ilmestyy toinen runokirja.

   Sieni on iso, mutta en muista, oliko se kovinkaan hyvä, tuskin;/

   Minun on seurattava politiikkaa ja sitä, mihin olemme menossa, ja sekin, missä nyt olemme. Teen analyysia näistä samoin kuin poliitikoista.

   Aina voi ilmaista mielipiteensä. Minä teen niin. Vaaleissa voi vaikuttaa, vaikka ei itse olisikaan poliitikko. Sympatiani ovat pienen ihmisen puolella:)
   Kuin myös sinulle♥

   Poista
 4. Kiitos Aili ja myös sinulle hyvä päiviä.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sylvi, ole hyvä:)
   Kuin myös sinulle, Sylvi-ystävä!

   Poista
 5. Rikas ei anna paljostaan vaan köyhä antaa vähästään, vai mitenkä se sananlasku meni. Politiikkaa tulee seurattua jonkin verran ja mistä taas 'leikataan', ketkä joutuvat kärsimään. Katotaanpa miten käypi, saadaanko se keskitetty palkkaratkaisu.
  Jos suurkuntauudistus toteutuu, niin syrjäseudut näivettyvät entisestään tai sitten venäläiset ostavat täältä viimeiset maapläntit ja rantapaikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beate, noin sanotaan, se on ihan totta!
   Keskitetty palkkaratkaisu olisi tervetullut asia...

   Juuri niin tulee käymään. Syrjäseudut kuihtuvat vähän kerrallaan, ja venäläiset ostavat maat ja kiinteistöt;/
   Suurfirma UPM-Kymmene Oyj, myy jo metsiään ja rantojaan pois. Ja niitä on paljon!

   Poista
 6. Ihanat hepat! Ja hieno, kantaa ottava postaus, sitä oli ilo lukea. Itsekin pyörittelin eilen päässäni noita samoja ajatuksia. Ja kiitos myös runon lainaamisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marmustoi!
   Sinulla on niin upeita runoja, etten voi olla lainaamatta!♥

   Poista
 7. Nokian puhelinten myyntiä minäkin tässä luin suu ammollaan. Että tervemenoa alehintaan ja pomo vaihtoon saman tien. Elop tuli, teki alehintaan, meni ja vei mennessään. No, eipä tarvi enää nuorisolle jankuttaa, että pitää suosia Suomalaista. Nyt saavat puolestani ostaa mitä haluavat.

  Mutta muuten, täytyy vain luottaa tulevaan ja pistää jalkaa toisen eteen matkalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, on se ollut meillekin ihmettelyn aihe, mutta juuri tuota Elop tuli valmistelemaan. Varmisti sen, ettei ostos tule Microsoftille liian kalliiksi.

   Saa nähdä, ostetaanko enää meillekään enää Nokian puhelimia. Tuskin...

   Juuri näin se on tehtävä: päättäväisesti eteenpäin!

   Poista
 8. Hyvä kirjoitus aili-mummo, kuhan eivät vie minulta eläkettä, sitä aikaa tulisesti odotan että pääsen nauttimaan eläkepäiviäni, juuri ja juuri vuonna 2017 aikovat uudistaa eläkettä,se on se vuosi kun minä pääsen ansaitulle eläkkeelle vihdoinkin, työtä olen tehnyt 16 vuotiaasta lähtien lähes taukoamatta.Nokia puhelin näyttää minulla vielä olevan,kannatan nokiaa, kun yks pääpaikoista on 60km.päässä ja serkkuni vaimo siellä töissä.Ennen sitä tuhlattiin, nyt sit maksamme velkaa veroilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepita, toivottavasti pääset v. 2017 sovitusti eläkkeelle, eivät he enää varmaan voi sinun eläkettäsi myöhentää!

   Varmasti olet työtäsi tehnyt monta vuosikymmentä, näistä nuorista ihmisistä tekeekö työtä monikaan, ei ainakaan 16 vuotiaana.

   Ihan hyvä juttu, minullakin on Nokia puhelin. Sanoivat että varaosia saa n. 3v.

   Poista
 9. Rosvokapitalismi on vallalla. Ahneus on voimissaan. se on tätä aikaa. Päättäjät haluaa eläkeikää nostettavan, meillä alkaa olla paljon nuoria, jotka eivät ole koskaan töitä tehneet.
  Raha menee rahan luo, Elop nettosi kolmen vuoden duunista 19 miljoonaa. Melko hyvä liksa, toivottavsti nukkuu yönsä hyvin.
  Vauhtisokeita tässä maassa onm päättäjät, meidän teinihallitus, joka puuhastelee uudistuksia uudistusten vuoksi.
  Hyvästi kirjoitit.
  Metsässä on hyvä, luonto ei ryöstä meitä, ellei ihminen sitä, jota se kyllä valitettavasti tekee. Sieniä en ole löytänyt, marjoja kylläkin. Kalaakin on tullut.

  VastaaPoista
 10. Kiitos, aimarii:)

  Ennen edes hävettiin liian näkyvää ahneutta, mutta nyt se on nostettu kunniaan. Ei osata edes hävetä, ollaan röyhkeitä kuin ison talon siat.

  Kyllä ahneet nukkuvat hyvin, siitä ei kannata huolta kantaa. Huolta on kannettava tavallisten ihmisten ja pienituloisten selviytymisestä, sillä heiltä vain leikataan, leikataan ja leikataan ilman surua ja murhetta.

  Teinihallituksen päätöksiä ja touhuja minäkin olen kovasti ihmetellyt, näin käy, kun ei ole paljon mistään kokemusta. Uskotaan, että me ollaan niitä Suomen viisaita, joille kuuluu muiden kohtalosta päättäminen;/ Vauhti sen kun yhä kiihtyy!

  Olen samaa mieltä kanssasi, ettei luonto ryöstä meitä, vaan ihminen se on, joka ryöstää luontoa. Ymmärrän oikein hyvin sen, että viihdyt luonnossa ja rakastat sitä intohimoisesti, aimarii.♥

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥