Google+ Followers

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Costa del Sol 1

Kadunvarsitaloja hotelliltamme rantaan päin.

Pienehkö kaupunki, Benalmádena, sijaitsee Espanjan Aurinkorannikolla suomalaisten hyvintunteman Fuenricolan ja Torremolinoksen välissä. Merenrannasta on loivaa nousua yli 200 metriä, mikä oli polvilleni melkoinen onni. Jaksoin ja pääsin kävelemään tuon nousun omin jaloin, ja muutamina päivinä kävelinkin aika paljon. 

Asuimme huoneistohotellissa, Ms Alay, jossa ei ollut ruokapalveluja. Söimme joko ulkona tai sitten kokonaan 'omassa kotona' huoneessamma numero 302. Kauppoja oli hotellimme ympäristössä harvinaisen paljon, sinne tulivat ostoksille myös muissa hotelleissa asuvat ihmiset. 

Hotellissamme oli ihan äskettäin tehty sisäremontti, mutta jousivuoteita ei ollut uusittu. Hotellissa on hissi ja ilmastointi. Suosittelen paikkaa muillekin.

Ilmastoinnin ollessa päällä en pystynyt ensimmäisenä yönä nukkuimaan paljoakaan, piti laittaa villapaita päälle ja kömpiä peiton alle. Mari nukkui peiton päällä jalat paljaina. Seuraavina öinä nukuimme parvekkeen ovi auki, ja ilmastointi pois päältä. En voi sietää kylmää enkä vetoa! Suonenvedot jaloissa olivat kamalia.

Tässä hotelli Alayssa pidettiin meille tervetuliaistilaisuus heti saavuttuamme.

Lähellä Puerto Marinaa (satama-aluetta) sijaitsee tämä neljän tähden hotelli Alay, joka ei ollut meidän hotellimme. Paikka näytti hienolta. Ostimme kaksi retkeä oppaaltamme. Retkiin ja Lomamatkojen oppaiden palveluihin olimme tyytyväisiä. He ovat palvelualtista väkeä...

Kun katselimme kadun varsia, tuntui siltä, ettei täällä ollut kuin hotelleja, toinen toisensa vieressä.
Rantabulevardi Puerto Marinan lähellä oli täynnä ravintoloita.

Uskoakseni hintataso oli täällä kalliimpi kuin meidän naapurustossamme, jossa kävivät syömässä myös oppaat. Olimme hotellimme sijaintiin hyvin tyytyväisiä, ei tarvinnut lähteä merta edemmäs kalaan kun halusimme tehdä erilaisia ostoksia tai käydä syömässä. Mutta hieno näköala varmaankin nostaa hintoja:)

Kuumalla ilmalla on hyvä välillä olla varjossa ja nauttia kylmää juomaa.

Rantakadun ihanuutta kuvailin Marin kanssa kävellessämme. Täällä on vielä täysi kesä syyskuun loppupäivinä. Kukat ja monet puut kukkivat! En ihmettele, että monet suomalaiset haluavat Espanjaan talvikuukausiksi.

Rantapuistossa oli myös ihmisille jumppalaitteita, joita käytettiinkin ahkerasti.
Tämä on Välimeren rantaa, jossa oli auringonottajia ja uijia.
Kukkaloistoa kävelykatoksen yllä.
Auringonpalvojia rannalla. 


Koko Espanjan Aurinkorannikko elää turismista. Hotelleja alueella on tuhatmäärin. Pidän siitä, että hinnat ovat halpoja, eikä ihmisille tyrkytetä väkisin ostoksia, kuten Turkissa; eikä tavaroista pyydetä moninkertaista hintaa, joista on tingittävä...
Nämä kuvat otin retkeltä. Vuoristokylä Mijas. Lisää seuraavassa postauksessa.
Näin karua ja kuivaa on Andalusian vuoristossa, mutta silti siellä asutaan kylissä.


Mijas on hyvinvoivan kylä, joka elää turismilla. Mijaksessa on ihan oma härkätaisteluareena, jota kävimme ihmettelemässä.

Viikkoon en seurannut uutisia enkä katsonut teeveetä. Unohdin myös ottaa mukaan matkalukemista. Luin sen sijaan ostamiani matkakirjoja, joista kirjoittelen ja saan tietoa teitä varten. Lunta oli viime viikolla satanut hieman, mutta se oli heti sulanut pois. Yöpakkasia on kuulemma ollut. Keskipäivän lämpötila on tänään vain 5 astetta.

Kiitän teitä, rakkaat lukijani, kärsivällisyydestänne ja kommenteistanne!
Oli oikein hauska palata tähän työpöydän ääreen kirjoittelemaan matkastamme.

Toivotan teille oikein hyvää viikon jatkoa!
                Aili-mummo


26 kommenttia:

 1. Kiitos tästä matkanne kuvauksesta! saammehan vielä lisääkin? Benalmadena on ensimäinen kohde manner-espanjassa jossa olen käynyt. Huonoon aikaan, niin kuumaa oli että se mäen kiipeäminen rannasta ylös oli viedä loppuun ihan, vaikka olinkin silloin vielä aikas nuori.
  Mukavaa kotimaan lokakuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, ei kannata lähteä kovin kuumaan aikaan tänne lomailemaan! Toki tulee kuvia ja tekstiä lisää, otin mielestäni paljon kuvia;)

   Lomailin aikoinaan Turkissa elokuussa, ja olin sinne läkähtyä. Olin silloin n.44 vuotta...

   Samoin sinulle ja Himmulle:)

   Poista
 2. Kiitos Aili matka kertomuksesta ja kuvista, kyllä nyt taas etelän matka kuume iski minuun.. ihania ruusuja, palmuja ja upeita rakennuksia, vanhaa ja uutta.. Toivon että loma virkisti mieltäsi pitkäksi aikaa, nyt se luonto tuppaa jo lumiräntää öisin mutta suht lämmintä on ollut silti, suonenvetoja vaan varon jo, aina villasukat jalassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Kaisumarjatta:)
   Toki mieli virkistyi, tuli taas lisää kokemusta...
   Elän vielä muistoissani Espanjassa.
   Villasukat on minullakin, mutta en halua asua kellarissa!

   Ihanaa viikkoa sinulle, Kaisumarjatta:)

   Poista
 3. Hieno reissu teillä, mukava kun pidit. Aurinkorannikolla on melkein aina nimensä mukaan aurinkoista. Tosin siskolleni, joka sielläpäin on usein ollut eripituisia jaksoja, sattui juuri tähän vuodenaikaan poikkeuksellisen viileä sadesää, olikohan pari vuotta sitten
  Oliko teillä suora lento Joensuusta?
  Jatkoa odotellen, hyvää lokakuista viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli toki suoralento, Minttuli!
   Meillä satoi vain lauantaina, kun kävimme siellä Gibralttarilla. Myös Benalamádenassa oli pilvistä ja sateista silloin...
   Kiitos, Minttuli, kuin myös sinulle:)


   Poista
 4. Yhtä reissua rikkaampana. Meilläkin pikkureissu häämöttää parin viikon päässä. Mukavahan se on, etenkin kun päästään kahdestaan miehen kanssa matkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, Mine:)
   Ihanaa että tekin pääsette yhdessä matkaan:D
   Oikein hyvää ja turvallista matkaa teille!

   Poista
 5. Minä olen viimepäivinä tehnyt "Suuren matkan Välimeren ympäri" Paul Therouxìn kirjan "Herkuleen pylväät" seurassa. Hän kuvaa niitä maita kovin karusti, toisin kuin turistioppaat. Kyllä minäkin silti mielelläni tekisin sellaisen lomamatkan, kun sinä, auringossa ja kukkien keskellä! Olemme muutaman kerran olleet, mutta mieheni ei enää oikein jaksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nummentonkija, varmaan hyvä kirja tuo lukemasi 'Herkuleen pylväät', minulle outo ja lukematon. Italia ainakin on ihana maa, ja omalla tavallaan muutkin...

   Minä matkailen ystävättäreni seurassa, mies matkailee miesystäviensä kanssa, joten joku on aina kotona. Kotieläimiä ei meillä ole.

   Huonokuntoisen matkustamiseen liittyy aina omat riskinsä ja vaivansa, vaikka pyörätuoli-ihmisiä näkee myös.

   Hyvää lokakuun jatkoa sinulle, Nummentonkija!

   Poista
 6. Kiitos näistä ihanista matkakuvista,joskus on tullut käytyä Costa del sol.Mukavaa Lokakuun alkua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritva, ole hyvä!
   Hauskaa että olet käynyt;)
   Kuin myös sinulle!

   Poista
 7. Kiitos näistä mukavasta matkakertmuksista ja kuvista Kaunilta näyttää
  ihania kukkia ,rakennuksi ja merenrantaa, ilo oli katsella ja lisääkin on luvassa Mukavaa lokakuun alkua Aili-Mummo:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irma:)
   Kauniita ja houkuttelevia ovat turistikeskukset!
   Samoin sinulle, Irma:D

   Poista
 8. Niin kaunista siellä on ollut, missä olitte.
  ja voi tota ihanaa kukkaloistoa mikä siellä on.
  Sait kesään vähän pituutta ja lämpöä lisää.
  Kiva olikin kuulla ja katsoa matkastanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, Harakka:)
   Mukavaa että pidit!

   Poista
 9. Liian kauan aikaaon mulla mennyt, kun viimeeksi kävin Espanjassa!

  Lähtisin vaikka minne, tuntuu ihan siltä....mutta kait se on tyydyttävä vain lukemaan ja suunittelemaan. Tuntuu että minä olen se ainut joka pysyy mökissään kaikki toiset vain reissaa. No, hyvä näin saanhan edes kattoo kuvia ja lukea matkoista, kiitos Aili.....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maikku, ensimmäinen kerta tämä oli minullakin:)
   Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty;D
   Ole hyvä, Maikku!

   Poista
 10. Pyrähdys lämpöiseen Välimeren rantamaisemaan tekee todella hyvää. Costa del Sol on monen suosikkipaikka ja tarjontaa siellä on jokaiseen makuun. Fuengirolassa minäkin tykkäisin muutaman talvikuukauden viettää - ehkä sitten joskus. Belmandena on jäänyt vieraammaksi. Se eteläinen lämpö kovasti houkuttaa. Ja kukkaloisto. Meillä kun kylmyys jo hiipii lähemmäksi ja lähemmäksi... Kiitos Aili matkakertomuksestasi ja kuvista. Mukava matka teillä on ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fuenricola on aivan tässä Belmadenan vieressä. Ihaninta siellä oli lämpö, joka katosi omassa maassamme.

   Olen onnellinen että pääsimme lähtemään; mukavaa todella oli:)

   Poista
 11. Ihania kukkia! Minä en ikinä kaipaa etelän lomille, mutta muut saavat niistä nauttia. Tytär oli avokkinsa ja appi&anoppikokeilaidensa kanssa juuri taas Espanjassa ja kun nuoret uhkasivat muuttaa sinne pysyvästi, T:n isä osti lomaosakkeen sieltä, jota nuoret saavat käyttää halutessaan.

  Se vaan mulla on, että Meri uhkaa, että heidät vihitään Espanjassa ja minä en mene maahan, jossa kansallisharrastus on härkien kiduttaminen kuoliaaksi. Kataloniaan voisin mennä, sillä siellä härkätaistelut on kielletty. Luin juuri kirjan, joka kertoo sekä Meksikosta että Espanjasta ja siinä kuvataan miten lapset kärsivät, kun pakotetaan jo pieniniä katsomaan eläinten kitumista areenalla. Kidutetu härät oksenteleat tuskissaan ja kuolema auringossa on pitkä ja hidas. Meri on henkeen ja vereen eläinsuojelja, joten en jaksa tajuta..., mutta onneksi hän haluaa seuraavalla kerralla lähteä mukaamme alpeille, joita rakastaa myös hulluna.

  Äitini on ollut vielä hyvin korkeassa iässä Espanjan saarilla ja on pitänyt kovasti.

  Tuo karu vuoristo kiinnostaa yhtä paljon kuin iltainen ranta...minua.

  Mutta eikö olekin ihanaa kun illalla tulee pimeä, mutta on lämmin. Siitä minäkin pidän. Ja kukista ja espanjalaisesta ruoasta, mutta sitä kokkaan itse.

  Nyt jaksat läpi lokakuun ja yli pimeän marraskuun, kun maa martona makaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että pidit postauksesta, Leena!
   Appi taitaa olla oikein kovasti mieltynyt nuoreen pariin, kun lomaosakkeita hankkii. Siellä voi oleskella vain määrätyillä viikoilla, tai vaihtaa sitten viikon toisen kanssa sopivampaan ajankohtaan.

   Toki sinä tyttäresi häihin menet, pidettiinpä ne missä tahansa! Yhden yksityisen ihmisen protesti ei paljoa merkitsen, vasta kun siihen liittyy paljon ihmisiä, on sillä asioihin vaikutusta.

   Kyllä minusta EU:n pitää lopettaa moinen eläinrääkkäys, olipa 'kansallisurheilua' tai ei.

   Kivaa että äitisi jaksaa yhä matkailla Kanarialle, lämpö on aina ihanaa, varsinkin miedossa muodossa. Päivät voivat olla suorastaan kuumia.

   Iltapimeällä on tosiaan upeaa oleskella ulkona, se on kuin paratiisissa olisi:)

   Kiitos, kyllä minä jaksan; pimeät illat ovat aika stressaavia, mutta älyteevee auttaa siinäkin asiassa!

   ♥♥♥

   Poista
 12. Voi, mitkä maisemat ja kukkaloisto!

  VastaaPoista
 13. Voi ei, miten kaunista siellä kerrassaan ♥
  On ilo kuvia katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Seija:)

   Kaunista viikkoa sinulle!

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥