Google+ Followers

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

♥ Ihania muistoja ♥

Lumi & marjat!

LUMISADE


Äiti, mitä mä tekisin
                                    täällä
    kun paljon en ehdi,
                suurta en jaksa
ja pikkupuuha on turhaa.
     Teen enkelini lumeen, vain kuvan
ja senkin lämpö murhaa.
      Ja kuin jalkapuolen kelkka
           tämä edistys, yksi jalas

ja kuitenkin, kieli pitkällä
    odottelen
       kun taivas sataa alas


- ILPO TIIHONEN -
      
Nuppola kuvattuna eilen 300 metrin päästä.


Eilen satoi taivas alas ja toissapäivänä. Maisemat kaunistuivat, sopisi ottaa vaikka joulukorttikuvia! Seuraava isompi etappi onkin sitten joulu, jota jo valmistelemme, ainakin neuleiden muodossa. Joulu sopii meille lapsenmielisille romantikoille oikein hyvin...

Seurakunnissa valmistaudutaan seurakuntavaaleihin. Meitä vaalilautakuntien jäseniä koulutetaan tulevaa ennakkoäänestystä varten. Vielä tämänkin ruljanssin joudun läpikäymään, kunnes pääsen vuoden päättyessä 'eläkkeelle'. Poliittisista vaaleista pääsin jo eroon kauan sitten, nyt enää katselen teeveestä vaalilaskentojen etenemistä...

Nyt sopivat Tohmajärven evl-seurakunnan ehdokkaat kaikki yhdelle ja samalle listalle. Nuoria ehdokkaita en huomannut olevan, vaikka jo 16v. saavat äänestää. On oltava täysi-ikäinen (18v) päästäkseen ehdokkaaksi. Seurakuntamme ilmoittelee Koti-Karjalassa, sillä oma lehti, UutisAlasin, ei enää ilmesty.


Kuvakirja vanhasta jutusta!


Tein kuvakirjan seitsemän vuotta sitten tehdystä matkasta. Kansikuvana on yllä oleva Margitin saarelta otettu kuva. Resoluutio ei riittänyt siihen, että samasta kuvasta olisi saanut koko kannen, siksi takakannessa on toinen kuva soivasta suihkulähteestä.

Sanottava on, että Budapest on ihana kaupunki. Siellä on toinen toistaan upeampia rakennuksia. Pikku-Pariisi on Budapestin lempinimi, ja mieluusti yhdyn tähän mielipiteeseen. Yhden kirjan lahjoitan ystävälleni Marille.

Olen pahoillani siitä, etten kovin paljoa ole matkustellut. Niin mieluusti olisin nähnyt maailmaa, kun vielä paremmin kykenin. Matkakuvaukset maapallon eri maista ovatkin yksi mieluisimpia harrastuksiani. Silläkin tavoin ihminen voi matkustaa, eikä se paljoa maksa! Minusta matkarahoilleen saa hyvin vastinetta mielenvireyden ja hyvän olon tuntemuksina. Ja ihanina muistoina!

Lämmin kiitos okralaisille ja Helenalle, joka järjesti monet pitkätkin matkat vaivojaan säästämättä! Ennen matkaa hän piti kansalaisopistossa luentoja kyseisestä matkakohteesta, jotta olisimme hyvin valmistautuneita tulevaan matkaan. Matkan jälkeen kokoonnuimme katselemaan toistemme kuvia, ja tilasimme itsellemme niitä. Helena oli paitsi kirjastotoimenjohtaja myös kansalaisopistonrehtori, joten hänellä oli mahdollisuus pitää kursseja. 

Ja jälleen on keskiviikko vierähtänyt iltaa kohti!

Toivotan kaikille lukijoilleni oikein hyvää viikon jatkoa!
                       Aili-mummo

6 kommenttia:

 1. Budabest on vielä käymättä minulla ja miehelläni. Maailmassa on niin monta ihmeellistä ja ihanaa matkakohdetta. Mielelläni matkustan sellaiseen paikkaan, missä on paljon kukkia ja puutarhoja sekä kauniita maisemia. Me ei oikein jakseta ottaa aurinkoa ja löhöillä altaan reunalla, vaan vuokraamme auton ja tutkimme omin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi on, että kohteita on ihan liikaa;)
   En minäkään jaksa löhöillä, mutta yhtenä päivänä kävimme tuolla paikallisessa terveyskylpylässä: oli sekin elämys;))


   Poista
 2. Oi miten lumi valaisee maisemaa, Nuo marjat lumen verhossa kivan näköisiä. Meillä ei vielä ole lunta näkynyt.
  Pitäisikin jostain reisusta teettää kuvakirja, olen ollut siinä suhteessa laiska. Vain silloin, kun tytär toisen kerran väitteli teetin hänelle kirjan ihan vauvasta siihen edelliseen väittelyyn asti.

  Ihanaa syksyä sinne teille! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeita oivalluksia lumesta ja valosta;)
   Itä-Suomessa sataa lunta heti kohta Pohjois-Suomen jälkeen.
   Kuvakirjat ovat mainioita ja helppoja tehdä. Sinä osaat käsitellä myös kuvia, joten kirjan teko on ihan helppo ja hauska juttu: suosittelen!

   Hieno muisto tuo kuvakirja tyttärellesi, hän on varmasti ollut onnellinen♥

   Miniä on tehnyt kuvakirjan lapsista joka vuosi, ihana perinne...:)

   Kiitos mummeli, samoin sinulle ja Himmulle! ♥ ♥

   Poista
 3. enkeleitä ei tule tehtyä tarpeeksi usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkelinteko voi olla vaikeaa vanhemmiten, kun ei pääse itse maasta ylös (huonot polvet eli nivelrikko).

   Hyvää viikkoa sinulle & Co! ♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥