Google+ Followers

maanantai 20. lokakuuta 2014

Nora Roberts: Avaimet onneenNora Robertsin romaani Avaimet onneen ilmestyi alkukielisenä (englanti) jo vuonna 2011. Hän on yhdysvaltalainen menestyskirjailija, oikealta nimeltään Eleanor Marie Robertson (s. 1950). Häneltä on ilmestynyt päälle sata teosta. Kirjailijalla on ainakin neljä salanimeä, joista Nora Roberts on yksi. Yhdysvalloissa hänen teoksiaan on myyty yli 280 miljoonaa kappaletta, ja Suomessa yli 300 000. Avaimet onneen ilmestyi suomeksi 2012, ja pokkari Gummerus Kustannukselta 2014. Pokkarissa on 350 sivua, ISBN 978-951-20-9326-7. Kääntäjän nimeä ei ole mainittu. Ostin pokkarin Suuresta Suomalaisesta Kirjakerhosta.

Varoitus: Tämä sisältää juonipaljastuksia!

Tämä kirja on kirjoitettu romanttisen viihteen ystäville.

Kirjan miespäähenkilö on Becket Montgomery, arkkitehti, joka on suunnitellut yli kaksisataavuotiaan kivirakennuksen, majatalon, kunnostamista. Se oli heidän yhteinen ponnistuksensa, kolmen veljeksen sekä heidän äitinsä. Muitakin henkilöitä projektiin liittyy.

     Majatalo piti häntä otteessaan, hän myönsi avatessaan keskeneräisen ja väliaikaisen oven huoneeseen, josta tulisi aula. Ja rakennuksella oli ote myös hänen sydämestään - ja hitto vie, hänen munistaan.Yksikään heidän aikaisemmin toteuttamistaan urakoista ei ollut saanut häntä, tai ketään muutakaan heistä, samalla tavalla koukkuun. Hän epäili, ettei mikään tulevistakaan urakoista vaikuttaisi heihin samalla tavalla.----.
     Sillä oli ote munista, hän ajatteli uudelleen kulkiessaan leveän holvikaaren alta, jonka kulmakivet olivat vielä karkeat ja esillä. Sitten hän sytytti taskulampun ja suuntasi kohti julkisivua ja yläkertaan vieviä työtikkaita.
     Paikassa oli jotakin erityistä keskellä yötä, kun naulapyssyjen, sahojen, radion ja ihmisten äänet olivat vaimenneet ja varjot olivat laskeutuneet. Jotakin, joka ei ollut aivan hiljaa ja liikkumatta. Jotakin, joka hipaisi sormillaan hänen niskaansa.
     Se oli myös jotakin sellaista, jota hän ei pystynyt vastustamaan.
     Hän valaisi toista kerrosta taskulampullaan ja pani merkille,että seinät oli tuettu oikeaoppisesti. Kuten tavallista, Owenin raportti oli pitänyt paikkansa. Ry ja hänen rakennusmiehensä olivat saaneet laitettua eristeet paikalleen tässä kerroksessa.---.
     Hän kuuli äänen heti laskuduttuaan toiseen kerrokseen. Jonkinlaista hyräilyä - hyräilijä oli selvästi nainen.Tuoksu kantautui hänen luokseen samaan aikaan kuin äänikin. Kuusaman tuoksu, joka oli makea, villi ja kesän kypsentämä.
     Hänen vatsassaan lepatti, mutta hän piti taskulampun valokeilan vakaana kulkiessaan käytävää pitkin keskeneräisiin vierashuoneisiin. Hän pudisti päätään, kun sekä ääni että tuoksu leijuivat pois.
     "Tiedän, että olet täällä". Hän puhui kuuluvalla äänellä, ja hänen sanansa palasivat kaikuna takaisin."Ja olet varmasti ollut täällä jo jonkin aikaa. Me kunnostamme talon uudelleen ja entistä ehommaksi. Se ansaitsee sen. Toivon totisesti, että pidät siitä, kun se on valmis, koska sillä tavalla asiat nyt menevät.---."

Romaanin naispäähenkilö on Clare Murphy Brewster, Iranin sodassa leskeksi jäänyt kolmen pikkupojan äiti. Clare hankki toimeentulon itselleen ja perheelleen pitämällä kirjakauppaa. Becket on hänen lukioaikainen ystävänsä. Claren tehtävä on tehdä majataloon korkeatasoinen sisustussuunnitelma, ja niissä merkeissä Becket ja Clare tapaavat usein. 

Clare ja Clint Brewster olivat olleet erottamattomia jo lukioaikanaan, ja heti lukion jälkeen he olivat jo avioituneet. Becket oli ollut silmittömän ihastunut Clareen samaan aikaan, mutta tyttö ei ollut suonut pojalle ihastumisen tunteita.

Clarella on vielä yksi ihailija, joka ahdistelee ihailunsa kohdetta. Sekä luonnollisesti muutamia erittäin hyviä ystäviä, joilla romaanissa on oma tärkeä roolinsa.

Näistä aineksista kirjailija Nora Roberts on keittänyt maukkaan sopan, joka maistuu meille romantiikan nälkäisille naisihmisille. Avaimet onneen on romaanin nimenä minusta lapsekas, ja kuuluu Hertta- ja Harlekiinisarjojen maailmaan. Kirja ei ole yhtä huono kuin nimensä. Minä ainakin tykkäsin siitä - nimestä huolimatta!

Ja parasta kaikesta: romaani on nopealukuinen. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Toivotan kaikille lukijoilleni oikein hyvää alkanutta viikkoa!
Meille maa muuttui eilen valkoiseksi, ja tänään saimme lisää lunta.
                         Aili-mummo

     
     

6 kommenttia:

 1. Joskus on kiva lukea ns. pääntyhjennysromaaneja. Ei tarvitse pähkäillä ylimääräisiä juonenkäänteitä eikä tankata vaikeaa tekstiä. Tälaisillakin kirjoilla on siis oma tarkoituksensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, vai sellaista 'luokitusta' tällaista käytetään, oikein hyvä;)
   Arviosi pitää hyvin paikkansa! ♥

   ♥♥

   Poista
 2. Olen minäkin lukenut lukuisia Robertsin kirjoja, romantiikka kuuluu elämään. Toisinaan on ihana lukea, kun päähenkilöt rakastuvat ja pussailevat.
  Roberts on todella suosittu kirjailija oikea bestseller-kirjailija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhastakin tuntuu hyvältä lukea näitä 'unelmahöttöjä', joita ei pitkään aikaan ole avannut. Romantiikka on ihanaa, ainakin teoriassa;)

   Sitä hän todella on, bestseller-kirjailija♥

   Poista
 3. Täälläkin satoi tänään ensimmäiset hiutaleet, mutta ei niistä mikään maassa pysynyt. Viileää on silti ja koitamme saada kotiin sopivan lämmön. Tuntuu, että helposti on joko liikaa tai liian vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siellä aika lämmintä, meillä on tänäänkin jo miinus 10 astetta pakkasta. Lämmön pitäminen jossain tietyssä asteluvussa teettää töitä, ja jos tulisijoja lämmitetään, ei se kovin tasaisena pysykään. Kun on viileää, sitten lämmitetään (meillä joka toinen päivä). Lisälämpönä on sähkö.

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥