Google+ Followers

maanantai 17. marraskuuta 2014

Hämärän hyssyä...♥

Intialaisella kalatorilla maaliskuussa 1992.

Päivä laskeutuu mailleen hämärtyvässä illassa.
Hiipuu länteen
noustakseen idästä
tuoden terveisensä jostakin tuntemattomasta.
Mahtavalta tuntuu kielimuuri
ystävyydestä huolimatta.
Mykkä tuuli tuo koskettuksen meille.


- SAIMI SAIRANEN -
Joensuun Botanian orkideoita keväällä 2012.


Anteeksi, ystävät, etten ole voinut kommentoida teidän keskustelujanne, meni nimittäin tietsikasta näyttö rikki lauantaina. Edessä on uuden hankinta lähipäivinä. Poika kuitenkin lainasi omaa näyttöään, niin että voin lukea ja kirjoittaa jotain. 

Koneiden ja sähkön armoilla olemme me nykyihmiset. Ilman niitä emme osaa tehdä paljon muuta kuin nukkua. Aina riittää myös uuden opettelemista, kun uusia vimpaimia tulee markkinoille. Pitää osata sitä ja tätä, tai ainakin yrittää...

Minulla on ollut onni, että apua ongelmiini löytyy lähipiiristä, vaikka en mikään nörtti olekaan. Ja jotain olen opetellut ihan itse. Tietokonekursseja kansalaisopistossa opiskelin 25 vuotta sitten, mutta paljon on maailma muuttunut sen jälkeen, tietsikatkin. Silloin elettiin Tohmiksella vielä lerppuaikaa, joskin korppukoneet oli jo keksitty. Ja käyttöjärjestelmä oli Dossia, ei mitään sekavaa Mikrosoft Windows kahdeksaa.

Lapasia ja villasukkia olen neulonut lapsille joululahjoiksi. Voi olla, etteivät he enää huolikaan mummon sukkia jalkaansa, kun ne kaupan ohuet sukat ovat paljon kauniimmat ja hienommat. Ihminen on turhamainen, nainen varsinkin. Näin vanhana ja viisastuneena uskallan sanoa, että kannattaisi ajatella myös vaatteiden terveellisyyttä. Itsekään en nuorena ja huimana sitä muistanut! Niistäkin päivistä olen saanut maksaa kalliin hinnan, ja monet asiat tekisin nyt toisin!

Viikko 47 on nyt alussa. Pian tämäkin vuosi on jo mennyttä aikaa, jota voi kaiholla / kaihotta muistella. Vuoden mieluisin aika, joulu, on alkamassa; sitä odotamme innokkaiden lasten lailla.

Onnellista ja hyvää viikkoa kaikille lukijoilleni! ♥
                       Aili-mummo
 17 kommenttia:

 1. Jos ihminen näkee painajaisia yöllä, niin Windows 8 saa aikaan ne päivällä. Jouduin läppärin särkymisen takia vaihtamaan syksyllä koneeni, ja vasta nyt alan tottua tähän järjestelmään. Eniten minua ärsytti koneen käyttöönotto, että kaikesta olisi pitänyt maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiväpainajaiset ovat tulleet tavaksi, juuri tämän uuden Windowsin takia! Entinen oli XP, ja toimi hyvin, mutta siltä loppuivat päivitykset.
   Poika sanoi, että kasi on tehty kännyköitä varten, siksi sekava se on!

   Hyvää maanatai-iltaa sinulle, Ulla! ♥ ♥

   Poista
 2. Ihminen on oppivainen kuten huomasit opetellessasi uusien laitteiden käyttämistä. Itsekin olen vaihtanut tietsikkaa. Entinen kesti 10 vuotta, mutta alkoi olla niin hidas käyttää, että pakko oli ostaa uusi. Ostin omenan :) ja tässä on kaikki päinvastoin, joten opettelua minunkin elämä on aina kun istahdan tietsikan ääreen :)
  Villasukat ovat ihanat ja näen kyllä nuorison jaloissa villasukkia :) Mummojen tekemiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan Aplessakin on opettelemista, toivotaan että toimii hyvin!
   Kiva jos lapset tykkäävät rakkaudella neulotuista sukista!

   Levollista maanantai-iltaa sinulle Mai! ♥ ♥

   Poista
 3. Kunnon villasukka on kunnon villasukka. Ja rakkaudella tehdyt on ne kaikkein parhaimmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on, Paluumuuttajatar; kiitos sinulle! ♥♥

   Poista
 4. Aili Mummo, just käytiin pitkää keskustelua toisen ihmisen kanssa jolla kone ei pelitä.

  Työ takia moni tarvii ja niillä on sitten vaikka kuin monta konetta ja joku pätkii toinen hidas kolmas lopettaá yhteistyö kokonaan! Nehän ne vasta oikein lirissä silloin ovat. Kyllä mullakin vaikeuksia tulisi koska en oikein osaisi mitään itse tehdä, onneksi on niitä tuttuja jotka sitten auttaa. Olen kyllä kone kainalossa joutunut kaupaankin lähtemään.
  Ihan ystävällisiä ovat olleet ja apua saanut ja ihan pientä korjausta ei ole edes tarvinnut maksaa.

  Kutonut en ole yhtään, lankoja kyllä hiplasin kaupassa.....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maikku, varmaan meitä epäonnisia riittää;)
   Tekniikka taitaa nykyään olla elämämme pääsisältö, emme vain hallitse sitä!

   Joskus aikaisemmin minäkin huollatin koneeni vierailla, mutta nykyään löytyy jo suvusta enemmän osaamista!

   Kutominen eli meikäläisittäin neulominen on mukavaa vaihtelua elämään;)

   Oikein hyvää jatkoa sinne Suomen Ateenaan, Maikku! ♥♥

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kyllä mummoje n kutomat sukat ja lapaset ovat edelleen mieleisiä lahjoja, rakkaudella tehtyjä ♥

  Onnea uudelle koneelle kun saat sen. pian uuteen käyttöjärjestelmään tottuu, varsinkin kun on apua tarvittaessa lähellä.
  Itse pidän tästä Windowsin 8.1, sopii hyvin myös kännykän kanssa kun on sama systeemi, Jonkun verran kuvaan myös kännykkän kameralla ja on kätevää kun kuvat siirtyvä automaattisesti pilvipalvelun kautta koneen muistiin.
  No nyt pitäisi paneutua isännän uuden lelun, tabletin järjestelmään, se on Android-käyttöjärjestelmä, taas outo.. No onpa aivoille töitä, eivät pääse sammaloitumaan..

  Hyvää viikonjatkoa sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli-mummo;)

   Onneksi keskusyksikkö ei hajonnut, paloi vain näyttö. Sen ostovuotta en muista, mutta ainakin kaksi pc:tä on jo palvellut.

   Onpa outoja juttuja nuo pilvipalvelut, en ole tullut niiden kanssa tutuksi... Tabletista olen minäkin haaveillut, olisi hauska opetella!

   Hyvää viikkon jatkoa myös sinulle, Minttuli♥♥

   Poista
 7. Onnea uudelle koneelle. Villa sukat ovat ihanat kyllä nuoretkin tykkä niistä.
  Hyvää viikon jatkoa !♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma, näyttö pitää ostaa uusi!
   Samaa toivo(ta)n minäkin, Irma! ♥

   Poista
 8. Oletkin Aili-mummo seurannut tietokoneiden kehitystä alusta asti (niin minäkin), etkä vähästä hätkähdä. -- Ja varmasti tykkäävät lapsenlapset neuleistasi! Mukava on kilkutella puikkoja kaamoksen sylissä. -- Kuvasi osuvat tarkalleen sielunmaisemaani juuri nyt. Mukavaa marras-viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuden oppiminen pitää ihmisen elossa, ja antaa aivoille työtä!
   Ainmakin tähän saakka ovat tykänneet, minustakin mukavaa neuloa pimeinä päivinä ja iltoina;)

   Kiitos Marjattah; kuin myös sinulle! ♥♥

   Poista
 9. Ostin tuollaisen Orkidean (punainen) Äidilleni 80v.syntymäpäivänä 11.11 ostimme myös hänelle tukituolin, ja kokka kepin parkison taudin takia lihakset on jäykät, niin tarvitsee monenlaista tukea, että pääsee ylös. Kuvassa olevalla naisella tuskin on parkison tautia koskaan, tuosta asennosta ei
  Äitini pääsisi ylös omin avuin, tahtoa hänellä kyllä on sitäkin enempi. Olin siis Lieksassa 1½ viikkoa, laitoin postauksen kauniista Lieksan kaupungista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kultainen tytär, kun muistat vanhaa äitiäsi, ja käyt katsomassa monta kertaa vuodessa. Parkinson on minullekin tuttu sairaus, vaikka omassa perheessä sitä ei ole ollutkaan.

   Iloa päiviisi, Pike, ja hyvää marraskuun loppua sinulle & äidillesi! ♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥