Google+ Followers

tiistai 11. marraskuuta 2014

♥ Sydänten sulattelija ♥

Lauluyhtye Roosat esiintymässä. 'Vanhat' ja nykyiset  naislaulajat.

---
Sydämeni on sulanut.
Saakoon romanikerjäläinen lanttinsa ja kirkot homopappinsa.
Päättykööt noitavainot vihdoin.
Olkoon Pyhä Fransiscus kanssamme.


- MARJA LEENA TOUKONEN -

Roosien mieslaulajat ja osa naisista. Vas. johtaja Esko Kauppinen.

Eilen vahvistettiin  evl-seurakuntavaalien tulos, uudet kirkkovaltuutetut on valittu seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Äänestysprosentti oli hieman yli 13, kiitos kaikille äänestäneille. Suurin osa seurakuntalaisista äänestikin ennakkoon.
Laimeaa oli, saisi olla paljon vilkkaampaa näissä vaaleissa äänestäminen!

Lokakuun 25 päivä pidettiin Tohmajärven seurakuntatalossa laulukuoro Roosien juhlakonsertti, josta tämän postaukseni valokuvat olen napannut. Kuoro on toiminut jo 30v. ajan, se aloitti naiskuorona 1984 Tohmajärvellä. Tähän mennessä kuoro on kehittynyt korkeatasoiseksi, ja sen esitystä oli minulla ilo kuunnella.

Kuorossa on nykyään kolmetoista laulajaa, mutta yleisön joukosta kutsuttiin laulamaan entisiä kuorolaisia. Ohjelman pituutta en katsonut kellosta. Laulut olivat Pekka Simojoen, Jaakko Löytyn ja Lasse Heikkilän tuotantoa.

Salillinen yleisöä oli hyvin tyytyväinen kuulemaansa, kiitämme konsertista sekä toivotamme Roosille paljon onnea ja menestystä!

Kotiseurakunta Tohmajärvi kiitti kuorolaisia ja yleisöä tarjoamalla juhlakahvit! Se oli upeaa, hieno konsertti, joka ei maksanut kuulijoille mitään! 


Kirkkoherra Mikko Lappalainen (oik) keskustelemassa kuoron ensimmäisen johtajan, Päiviö Turtiaisen kanssa.


Lähteenä olen käyttänyt sanomalehti Koti-Karjalaa, ja Niina Koukun artikkelia Lauluyhtye Roosilla tunnelmallinen juhlakonserttia. Kuvat ovat omiani. Tästä linkki tuohon Koti-Karjalan juttuun.

Roosien johtajat: Vas. Esko Kauppinen, Pekka Varonen, ja Päiviö Turtiainen.


Minulla on ollut kiireitä viime viikkoina, siksi en ole ehtinyt postailemaan kuten normaalisti olen tehnyt. Yksi syy on seurakuntavaalit, jotka pidettiin isänpäivänä. Vaalien takia jouduimme pitämään suuren joukon vaalilautakunnan kokouksia, joissa olin ensimmäistä ja viimeistä kertaa mukana. Vertailin käytäntöjä yhteiskunnallisiin vaaleihin, joissa aikanaan olin noin 15 vuotta. Täytyy sanoa, että paljon lautakunnalla teetetään tyhjää työtä. Kirkko haluaa pitää erilaisia tilastoja, paljonko oli miehiä ja naisia, ja kuinka monta nuorta (miestä / naista) kävi äänestämässä; ja vielä montako vuosina 1997-98 syntynyttä kävi äänestämässä. Kyllä meitä kyykytetään, mutta vastaan tuskin voi sanoa, vaikka mieli tekisikin. Kumma kun ei kysytä äänestäjän kengännumeroa!

Toivotan onnea kaikille uusille kirkkovaltuutetuille! Tehkää työnne uskossa ja rakkaudessa. 

Oikein antoisaa viikkoa 46 kaikille lukijoille!
                        Aili-mummo

10 kommenttia:

 1. Varmasti hieno konsertti ja tunnelmallinen tilaisuus!

  Pieneksi ovat käyneet kirkollisvaalien äänestysprosentit joka puolella. Tosin meillä oli jopa nousua, äänestysprosentti 23.

  Hyvää marrasviikkoa Tohmikselle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana konsertti, en osaa muuta sanoa♥
   Meillä oli vain hieman ylöi 13 prosenttia, joten paljon olemme jäljessä teistä. Onnittelut teille, olette esimerkillisiä äänestäjiä! ♥

   Kiitos Minttuli, kuin myös sinulle! ♥♥

   Poista
 2. Varmasti tunnelmallinen ja hieno musiikkituokio.
  Olet ihan oikeassa tuon seurakuntavaalin suhteen. Luulen, että itselläni olisi palanut jo hihat (prinssipuoliso oli siellä myös vaalilautakunnassa) kun vertasin ennakkoäänestyspaikalla omia kokemuksiani kunnallis- ym, vaalien suhteen (olin vuosikymmenet äänestysalueen vaaliltk:n pj:nä ja vastuussa siitä, että kaikki menee oikein). Sellaista sähläämistä ja monimutkaista ja jäsentymätöntä toimintaa se on seurakunnan vaalissa. Mutta ehkäpä joskus kirkonkirjat on niin pitkälle viety, että saa listat äänioikeutetuista tietokoneelta. No, J meni läpi valtuustoon ja neuvostoon toiseksi ja kolmanneksi suurimmalla äänimäärällä. Uskomatonta. Ja nöyräksi tekee. Mutta työ jatkuu ja mieleistä tuntuu olevan, lähti mukaan toimintaan kun minä aikanani lopetin. Siksi aika tuttua tohinaa mulle. Joskus aikanaan totesin, että usko Jumalan olemassa olemiseen vahvistuu, sillä systeemit on niin sekalaiset, ettei kirkko muuten pystyssä pysyisi. No, kehittyy kai sielläkin vaikka vanhoista kaavoista näkyy olevan vaikeata luopua. No, tulipa taas lätistyä, sorry.
  Mukavia marraskuun päiviä sinulle Aili. ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti olet hyvin asioista perillä kauan mukana olleena!
   Jo ainakin meillä vaaliluettelon saa tietokonetulosteena, mutta kaikki tuo ylimääräinen sählinki, jonka lautakunta ja papit joutuvat tekemään, on kammottavaa ja turhanaikaista työtä. Mutta väki on niin höveliä, että se tekee mitä vain käsketään, oli järkeä tai ei.

   Onneksi olkoon, puolisosi valittiin valtuustoon suurella äänimäärällä:) Ihanaa että pitää seurakuntatyöstä ja sen luottamustoimista. Työtä kyllä riittää, ajat ovat haasteelliset.

   Pitää enemmän uskoa ja vähemmän luulla, varsinkin näissä seurakuntahommissa. Varmasti Jumalan apua niihin tarvitaan kuin myös ihmisten joka päiväiseen elämään!

   Oikein hyvää marraskuuta sinulle ja pojillesi, Anja-Regina! ♥♥

   Poista
 3. Tänne asti välittyi kaunis musiikki!
  Hyvää viikoa sulle ja seurakuntavaalit jäivät täälläkin vähäiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hienoa että välittyy...;)
   Kuin myös sinulle, Harakka! ♥♥

   Poista
 4. Meillä esikoinen pääsi ensimmäistä kertaa äänestämään. Huhuili hieman apua kopista, mutta onneksi viralliset valvojat antoivat isin auttaa:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avustaminen on sallittua, ja jopa suositeltavaa. Lähiomainenkin voi avustaa, jos tilanne on sopiva!♥

   Hyvää viikkoa sinulle Paluumuttajatar ♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥