Google+ Followers

maanantai 1. joulukuuta 2014

Anna Amnellin romaani Pako TallinnaanOstin Suuresta Suomalaisesta Kirjakerhosta Anna Amnellin historiallisen nuorten seikkailuromaanin Pako Tallinnaan, 136 sivua, Lasten Keskus 2006. Kansi ja kuvitus on Matti Amnellin. Painopaikka Saarijärven Offset. ISBN 951-627-595-8. Kirja on jatkoa romaanille Kyynärän mittainen tyttö, josta sarja alkaa. Sarjaan kuuluu vielä yksi uusi kirja, Lucia ja Luka (2013), josta postaan myös.

Kuuselan kartanon pienikasvuinen Lucia-tytär elää 1500-luvun puolivälissä. Hänen pituutensa oli jotain 60-80 senttiä nykymitoissa. Lucialla on ikää jo kolmetoista vuotta, ja hänen oppinut isänsä on opettanut lapsensa lukemaan; Lucia on hyvä myös piirtämään ja jäljentämään kirjoja. Lisäksi neitokainen soittaa kauniisti luuttua. Lucialla on pitkä ja runsas punainen, kihara tukka.

Lucia halusi matkustaa Helsinkiin erään kauppiaan tyttären seuraksi. Ja sieltä alkoi sitten seikkailu, joka vie lukijan mennessään. 

Romaanin kieli on kaunista ja vivahteikasta, josta erityisesti pidin. Uskon, että lapset myös tykkäävät romaanin kielestä, ja oppivat uusia sanoja. Matti Amnellin piirrokset ilahduttavat kirjan monilla sivuilla lukijaa.

Helsinki oli 1500-luvulla pahainen kalastajakylä, jossa oli paljon kulkutauteja. Helsingin varakas kauppias kuolee, ja kauppiaan tytär, Margareetta, on äitipuolen toimesta joutumassa rikkaan ulkomaalaisen kauppiaan vaimoksi. Tytöt lähtevät pakoon Tallinnaan erään pojan seurassa.

Pidin lukemastani romaanista. Aion lahjoittaa nämä nuorten romaanit lapsenlapsilleni. Uskon että hekin pitävät näistä kirjoista. Kiitos sinulle, Anna, oli ilo lukea Luciasta, ja siitä, millaista oli elää 1500-luvulla pienikasvuisena ihmisenä!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Toivotan kaikille lukijoilleni oikein hyvää adventin aikaa ja joulukuuta!
                              Aili-mummo

7 kommenttia:

 1. Aili, kiitos kommentistasi. Hämmästyn sitä, että kirjoja Kyynärän mittainen tyttö ja Pako Tallinnaan on vieläkin saatavissa Suuresta Suomalaisesta kirjakerhosta. Luulin, että kustantajani on makuloinut ne, kun se ei enää julkaise nuortenkirjoja. Niin ei kuitenkaan ole käynyt.

  Kiitos kirja-arvostelusta. Olin ajatellut, että Lucia on noin 80 cm pitkä eli Preussin kyynärän pituinen. Kyynärän pituushan vaihteli jopa paikkakunnittain. Viime aikoina on taas saatu lukea hyvin lyhytkasvuisista henkilöistä, jotka toimivat monilla elämänaloilla.
  Kiitos Sinulle vielä kerran.
  Hyvää joulun odotusta.
  http://amnellinlucia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, ole hyvä:)

   On niitä vielä myynnissä myös Ad Libriksessä myös Kirjakerhon lisäksi; myös Kyynärän mittaista tyttöä myydään. Pitääpä tilata!

   Ihastuttavia kirjoja. Myös Auroora kirjan olen hankkinut...
   Hyvää adventin aikaa sinulle ♥♥

   Poista
 2. Tämä on just minun kirjani.... historian havinaa ja sitten sitä erilaisuutta, erityisyyttä...
  Kiitos kirjavinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kaikki Lucia-kirjat ovat esillä blogissa, kun sain tietää että niitä vielä saa. Kiitos Aili!
   http://amnellinlucia.blogspot.fi/

   Poista
  2. Ole hyvä Mai;)
   Anna Amnell on hieno nuorisokirjailija!
   __________
   Mainiota Anna, ilo sinullekin, nyt voi ostaa kirjojasi kahdestakin nettikaupasta:)

   ♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥