Google+ Followers

maanantai 8. joulukuuta 2014

Ihanat inspiraationi

Joulun lähestyessä löytyy enkeleitä.

Sain kuin sainkin mielihyväkseni Inspiraatiohaasteen Mailta, kiitos Mai!

Haasteen alkuunpanija on jälleen kerran ollut Opuscolon Valkoinen Kirahvi, jolta viime aikoina on lähtenyt monta haastetta.

Kiitokset Kirjasähkökäyrän Maille, joka ylitsevuotavasti mainosti tätä blogiani! Häveliäisyyssyistä en toista hänen sanojaan, mutta halutessanne voitte lukea mitä Mai Kirjasähkökäyrässä kirjoittaa.

Esittelen nyt teille useita ihania blogeja. Kaikki ne eivät ole kirjablogeja, vaan muutoin kiinnostavia ja erinomaisia blogeja, joissa tykkään vierailla. Jokainen näistä mainitsemistani blogeista on valioluokkaa omalla ainutlaatuisella tavallaan!

Ensimmäiseksi useinkin luen kirja- & kirjailijablogin Pisara, jota pitää kirjailija Maaria Päivinen. Maarialla on uniikki, omaääninen blogi, jota lukevat monet sanankäytöstä ja räväkkyydestä kiinnostuneet ihmiset. Viime aikoina hämmästystä on aiheuttanut Maarian neljäs romaani, On nälkä, on jano, joka on myyty jo useampaan maahan.

Main omassa kirjablogissa Kirjasähkökäyrä vierailen lähes päivittäin. Mailla on tiuha postaus, sillä kirjan lukeminen ja postaaminen tapahtuu salamavauhtia. Mai ei keikaile oppineisuudellaan, kuten joidenkin olen huomannut tekevän. Mai on mukava ja ihmisläheinen ystävä, siitä minä tykkään.

Yksi erikoisimmista blogiystävistäni on Pitsit sekaisin, jonka samannimistä blogia luen ja kommentoin mieluusti. Pitsit sekaisin harrastaa sanamaalailua, ja kuvatkin ovat erikoisen kuvakäsiteltyjä. Tästä blogista löytyy aina hyvin syvällistä ja sielun syvyyksiin porautuvaa ajattelua. Sen aiheita voisi pohdiskella vaikka viikon kerrallaan. Toista samanveroista blogia en tähän mennessä ole löytänyt.

Paluumuuttajatar asuu nyt Kotkassa, jonne hän perheineen muutti viime keväänä Istanbulista. Luin noin kolme vuotta hänen aikaisempaa blogiaan Tuhat ja yksi tarinaa, joka kertoo vieraista maista ja kaupungeista. Myös kirjoittajan persoona ja perhe tulevat lukijalle tutuksi. Kirjoittajalla on jaettavaan paljon viisautta ja sydämen lämpöä, joista olen erityisen kiitollinen.

Opuscolo - kirjasta kirjaan, on kirjablogi. Viime aikoina Opuscolon Valkoinen Kirahvi on lähetellyt erilaisia haasteita, kuten Limerikkihaaste ja Kirsi Kunnas 90-vuotta haaste, joihin olen vastannut. Ja tämä myös on kolmas haaste, joka on tullut luokseni Main Sähkökäyrän kautta. Valkoinen Kirahvi kirjoittaa kiinnostavasti ammatti-ihmisille, luen hänen blogiaan nykyään satunnaisesti.

Minttulin kuvailuja on ihana luontoblogi, josta voi löytää muitakin hienoja aiheita. Viimeisestä blogista löytyy muunmuassa ihastuttavia kukka- ja muita koristeita. Olen lukenut mielenkiintoisista vierailuista erilaisissa paikoissa, joissa silmä lepää. Minttuli on kaunosielu, ja hänen ottamansa valokuvat ovat erinomaisia. Ihana blogi, joka hengittää lukijansa sieluun saakka. 

Plaza de mustis on nimerkki Mustiksen hallinnoima blogi. Ihastuin 3-4 vuotta sitten pitkiin asintunteviin postauksiin, joista paistoi syvällinen elämänkokemus. Ja sattuipa niin hyvin, että ammattialakin oli meillä sama eli maatalon emäntä. Viime aikoina Mustis on uudistanut blogiaan, ja kirjoitustyyli on muuttunut. Mustis on räväkkä sanankäyttäjä, jota ihailen suuresti. Esimerkinomaisesti nimeän postauksen Tauti Nimeltä Joulu luettavaksenne.

Lähes jokaisessa haasteblogissa nimetty Leena Lumi on ollut vuosia yksi hienoimpia kirjablogeja. Leenalla on runsaasti myös muita kirjoitusaiheita, kuten puutarha-, ruoka-, sisustusaiheet. Tykkään lukea muustakin kuin kirjoista. Leena kirjoittaa lennokkaasti ja ammattitaidolla, hän on joka suhteessa ilmiömäinen. Myös hänen lukijakuntansa on ilmiömäinen, jo 1 miljoona 250 000 näyttökertaa ja 720 rekisteröitynyttä lukijaa. Leenalla on myöskin ihana runoblogi, Lumikarpalo, jota olen myös seurannut.

Haasteeen voi jokainen itse tykönään miettiä, ottaako sen vastaan, siksi en nimeä ketään erikseen. Ja vastausaikaa on ainakin tämän vuoden loppuun asti.

Olisi ollut vielä joukko merkittäviä blogeja, jotka olisin halunnut mainita. Tässä tuli kuitenkin jo noin kolminkertainen joukko ihania blogeja, kuin alkuperäisessä haasteessa oli ollut.

Kirjapostai Mailta, kiitos Puumasta, oli kaunis paketti ♥

Olemme päässeet jo lähelle joulua, vain enää kaksi viikkoa. Mummonkin on suunnistettava joulua kohti, ja käärittävä hihat ylös!!

Toivotan kaikille lukijoilleni oikein hyvää joulun odotusta!
                    Terveisin Aili-mummo

18 kommenttia:

 1. Voi, miten ilahdun kauniista sanoistasi ♥ Kauniit kiitokset!

  Hyvää joulunodotusta, hihat on käärittävä tälläkin suunnalla joulun valmistelupuuhiin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Minttuli;)
   Ihanaa blogia postailet.
   Hyvää ja mukavaa viikkoa sinulle jouluvalmisteluihin! ♥♥

   Poista
 2. Kiitos kauniista haastevastauksesta. Tuo käärepaperirulla oli pakko ostaa, kun siinä oli niin veikeät eläinkuvat...olen tainnut ostaa jo useamman samaa paperia.
  Minullahan on joululahja-arvonta jälleen käynnissä, joten tervetuloa osallistumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OLe hyvä, Mai;)
   Hauskat kuvat, niistä tykkäsin kovasti!
   Kiitos Mai, ehkä osallistunkin;D
   Mukavaa joulunalusviikkoa sinulle! ♥♥

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ihan samoin ajattelen, jouluna varsinkin; silloin on paljon enkeleitä liikenteessä:)

   Poista
 4. Aili, kulta, ihanainen, kiitos paljon♥ Miten sattuikaan, huomasin tänään ennen asioille lähtöä just samat näyttökertaluvut ja otin valokuvan. Lumimies sitten 'urputti', että sen olisi saanut teknisesti jotenkin hienommin plaa, plaa, plaa, mutta ei ollut aikaa. Sanot osuvasti 'on ollut'. sillä voit olla saletti, että olen hidastamisen kultaisella tiellä. Ihailen heitä, jotka pystyvät muista riippumattomaan omatahtisuuteen, eivätkä anna intohmoisen lukuharrastuksen viedä koko elämää.

  Selvästi on nyt minulla ollut sisustusta vähemmän...enkä ole kovasti ehtinyt kokkaillakaan uusia juttuja.

  Sinä jos kuka olet omaääninen bloggaaja, jolla on mielipiteitä myös yhteiskunnallisista asioista. Ja runoja, muistoja, menneiden tapahtumia ja sitten teidän kylätoiminnan nykyaikaa. Kiinnostavaa kaikki♥

  Tämän olen jo saanutkin ja vastannut, mutta jokainen tällainen tunnustus on iso ilo: Osaan arvostaa!

  Kiitos sinulle, Aili-IhaNainen ja mukavatunnelmaista joulun odotusta♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, sinä kirjabloggaajien (lumi)kuningatar ♥
   Toki meidän tahtimme hidastuu, minulla se ei ole liian nopea ollutkaan. Eihän blogin pito saa olla koko elämä, on myös hengitettävä välillä!

   Aika aikaansa kutakin, sanoi vanha kansa. Uusi aika, uudet kujeet!

   Minun tämä blogini on oikea sekametelisoppa, tykkään vaihdella kirjoitusaiheita. Haluan että minulla on asiaa, josta kirjoitan.

   Ehkä olen levitellyt liikaakin omia mielipiteitäni, tiedän ettei maailma niihin kaadu. Yhteiskunnasta ja sen toiminnasta minulla on kokemusta, ja politiikkaa olen seurannut lähes lapsesta asti.

   Minulle on iso ilo jakaa tunnustusta niille, jotka ovat sen ansainneet...;)

   Kiitos itsellesi, Leena-IhaNainen ja oikein ihanaista adventtiaikaa sinulle♥♥♥

   Poista
 5. Kiitos sinulle Aili. Olemme saaneet jo monta vuotta sitten inspiroida toinen toistamme. Jotenkin minusta tuntuu, että Karjalassa vielä kohdataankin. Juodaan kahvit ja rupatellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Paluumuuttajatar:)
   Olen tykännyt kirjoituksistasi ja hienoista kuvistasi ihan ylettömästi. Joka kerta blogisi tuo minulle ison ilon, kiitos niistä ilonhetkistä!
   Hyvin ihanaa olisi myös tavata, ilmoittele, kun täällä milloin liikut♥

   Onnellista ja siunattua joulunaikaa sinulle ja perheellesi, Paluumuttajatar! ♥♥

   Poista
 6. Hienot blogit olit valinnut,
  Ja niin Joulu joutuu jo taas pohjiolaan ja valmistelut parhaimmillaan. Oikein hyvää tätä alusaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli:)
   Pianhan se joutuu, joulu♥
   Kuin myös sinulle & Himmulle! ♥♥

   Poista
 7. Oi, Aili, ilahduttavaa :) Kuten Leena kommentoi, täytyy minunkin sanoa, että sinä jos kuka olet omaääninen bloggaaja. Luen blogiasi aina kun ehdin - viime aikoina blogien lueskelu on jäänyt vähemmälle enkä ehdi kuin kerran, pari viikossa, mutta silloin sitten nautiskellen! Kaikkea hyvää sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi-Maaria :)

   Uniikki alallasi olet sinäkin, sinuun on ollut ihana tutustua. Ensiksi luen aina sinun blogisi.

   Toki ymmärrän, ettei sinulle jää paljon aikaa blogimaailmaan, olet urasi hektisimmässä vaiheessa.

   Onnea uusiin ympyröihin, Maaria! ♥♥

   Poista
 8. Lämmin kiitos Sinulle Aili:) Omat tarinasi ovat viehättäneet historian ja runojen vuoksi. Myös mielipiteesi, joita olet tuonut julki, ovat kiinnostaneet.

  Mietin pienen blondipääni puhki, että onkohan tyylini mennyt ihan metsään, se kun on muuttunut (tai kuten sanoit: uudistunut) ehkä huomaamatta, tykkään muutenkin vaihdella eri tyylilajeja, etten juutu mihinkään.

  Kiitoksia maatalon emännän tittelistä, en kyllä varsinaisesti ole ihan "oikeaoppinen emäntä". Olin kyllä maatalousyrittäjänä miehen rinnalla ja tein Eu-paprut, lannoitussuunnitelmat, lohkokirjanpidon etc ja olin nosto- ja istutusapuna, joskus jopa ajoin traktroriakin. Mutta varsinainen ammattini on kuitenkin terveydenhuollon alalla joten olin pelkästään "kevyt" emäntä jo senkin takia että meillä oli erikoisviljelytila, ei siis karjaa ollenkaan.

  Hyvää joulun valmistusaikaa Sinulle ja vielä kerran kiitoksia tästä tunnustuksesta. Tällä hetkellä olen hyvin väsynyt ja myös pitkään jatkunut ärhäkkä flunssa on vienyt voimat. Pitänee käydä kohta tarkemmissa tutkimuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mustis :)
   Kiva jos tarinani kiinnostavat, se on ollut tarkoituksenikin.
   Varmaan huomaat lukijamäärästä, kiinnostavatko postauksesi meitä. Minä kyllä tykkään eniten niistä pitkistä ja asiantuntemuksella ja räväkkyydellä rakennetuista jutuista.

   Ei nykyään taida enää mikään olla 'oikeaoppista' maallakaan, emännät kakkein vähiten. Olet tehnyt samoja hommia kuin minäkin varsinaisen päätyöni, karjanhoidon, ohella.

   'Kevytemäntä' on kyllä mainio arvonimi, joka naurattaa kovasti! Kunpa vain nämä viljelijäyrittäjät ottaisivatkin asiat kevyemmin;)

   Kiitos toivotuksista, Mustis!
   Toivon että paranet pian, ja voit ottaa joulun vastaan onnellisin mielin! ♥♥

   Poista
 9. Esittelit monipuolisesti sinulle inspiraatioblogeja. Useimmat niistä ovat minullekin tuttuja, joissakin piipahdan todella usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii!
   Erilaisilla blogeilla on eri lajista annettavaa...
   Onnellista adventin aikaa sinulle ♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥