torstai 23. huhtikuuta 2015

♥ Kaipuun sininen kukka ♥

Lastenlastemme äiti harrastaa orkideoja...

VOIN KAIVATA


Voin kaivata sinua, tiedätkö sen?
Kuin kaari on ruumiini hämärissä,
se on kireä, kuuma, on näännyksissä
ja sentään, jos tulisit, tiedän sen,
vain kiveä kättesi alla oisin:
kovaa, kuollutta, jäykkää ja ynseää,
ja jos pirstoisit minut - ja pirstovan soisin!
siruiks iskisit, siru jokainen
yhä kiveä on ja kiveksi jää!

Ja puhua voin, voin puhua sulle:
jään viereesi sanoja vilkkaita virkkain,
ja jos kuuntelet, vaieta äkkiä voin
ja hymyillen nähdä, kun tavoitat suotta
minun sanaini mieltä kuin parvia sirkkain:
oi, kaikki ne käsistäs hyppivät pois,
haroit vaikka tai mietit tuhannen vuotta!
Ja katsoa voin sua, silmin kirkkain,
ja jos huomaat sen, minä katson pois,
kuin sinua ollenkaan ei ois.

Voin kaivata. Kaivata, kaivata voin.


- AILA MERILUOTO -

Tämä nyt ei ole edustavimmillaan...


Me kaipaamme, kuka ketäkin ja mitäkin. Kaipaaminen on romanttista ja kaunista. Nuoruutta me ikäihmiset kaipaamme ehkä eniten, ihmistä, kauneutta, rakkautta ja romantiikkaa. Jotkut ehkä rikkauttakin, jos ovat rahaan kiintyneitä tai muuten rahapulassa. Ja tietysti onnea omassa elämässä: että ihminen tuntisi itsensä hyväksytyksi ja onnelliseksi. Joillekin merkitsee kuuluisuus tärkeää elämänaluetta, mutta asialla on varjopuoli eli 'kuuluisuuden kirous'. Tuntematon et enää voi olla, vaan kaikki tuntevat sinut. Kuulut kadehdittuihin ja parjattuihin ihmisiin, kuten nykyajan poliitikot.

Nuorison kaipaukset lienevät toisenlaisia, niihin en tässä yhteydessä ota kantaa.

Eräänä päivänä huomaamme, että elämämme on jo lipumassa ohitsemme. Se miten tyytyväisiä olemme elettyyn elämäämme, riippuu paljon itsestämme, tietysti myös lähimmäisistämme.  Olemmeko tehneet parhamme tavoitteidemme eteen, vai säästelimmekö voimiamme tulevaisuuteen? Joillakin on niin säästäväisyys verissä, että he säästävät ennen kaikkea itseään ja omia voimiaan. Mutta vaatimuksia riittää kasapäin muille jaettavaksi, kiitosta tuskin koskaan!
Taisi olla syksyä kun kuvasin tämän!


Yleensä ihminen kaipaa sellaista mitä hänellä ei ole. Tai on joskus ollut, vaan ei enää.
Mutta jokainen elämämme aika on meille korvaamaton, sekin vaikea, surullinen, ikävä ja masentava ajanjakso, jonka vietimme läheisemme poismenon jälkeen. Kova kokemus kypsyttää meitä ihmisinä, tunnemme itsemme syvemmin ja paremmin, ja toivottavasti myös muut lähimmäisemme. 

Ei elämä ole aina räntäsadetta kuten tänään, välillä loistaa myös aurinko kirkkaalta taivaalta. Jokaisella meistä on myös ilonaiheita, niistä voimme nauttia ja saada onnea elämäämme ja toisten elämään. Hyviä päiviä on enemmän kuin masentavia ja pahoja, uskokaamme niin!

Toivotan Gingerellan tervetulleeksi lukijakseni blogiini!
♥ Onnellista viikonloppua kaikille lukijoilleni! ♥
                     Aili-mummo

22 kommenttia:

 1. Oih, ihan suosikirunoni Ailalta <3

  Aili, kiitollisuus ja kiitos eivät ole maailman palkka...

  Räntäsateesta, jota täälläkin nyt on, tuli mieleeni Edithin runon Ei mitään loppu: "Meidän on rakastettava elämän pitkiä tunteja, jotka ovat sairautta täynnä, / ja ahtaita ikävän vuosia / niinkuin niitä lyhyitä hetkiä, joina erämaa kukkii." (suom. Uuno Kailas)

  Hyvää loppuviikkoa Aili-IhaNainen♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aila Meriluoto on minunkin suosikkini tai yksi niistä;)
   Tuttu säe, olen sitä opetellut jo vuodesta 1992 lähtien eli poikani kuolemasta...Kovia ja rakastettuja molemmat, Aila M. ja Edith Södergran!

   Kiitos, kuin myös sinulle Leena-IhaNainen♥♥♥

   Poista
 2. ihana runo,, ja niin totta, elämässä kaivataan rakkautta, läheisyyttä, onnea ja toimeentuloa,, unelmissa kaivataan suurempiakin , uneksia saakin joskus yllättäen joku unelma täyttyy.. orgideat ovat ihastuttavia aina..itsekkin aion hankkia lisää..nyt ei kuki minun valkoinen ehkä kesällä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaisumarjatta, että pidit;))
   Unelmia pitää aina olla, se pitää ihmisen toiveikkaana ja onnellisena!
   Niin todella, unelma voi täyttyä, ja mikä riemu se onkaan!
   Ihania ovat nämä tropiikin kukkaset. Joillakin ne kukkivat runsaina, mutta en uskalla edes aloittaa! Uskon että sinun orkideasi kukkii hienosti! ♥♥♥

   Poista
 3. Kiitos niin runosta kuin ajatuksia elämästä. Iltaruskon aikaa kun itse elelee tuo elämän katoavaisuus vain on jo niin lähellä. Mutta niinkauan kuin täällä on, on elämä ihanaa. Ainakin useimmin.
  Oikein hyvää viikonloppua!♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli, sitäpä juuri, elämästä pitää nauttia mahdollisimman paljon;)) Sinä sen taidon osaat, voit olla meille muille esimerkkinä! Kuin myös sinulle & Himmulle! ♥♥♥

   Poista
 4. Ihana runo. Orgideat ovat kyllä kauniita itse en ole niitä saanut menestymää. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ritva;)
   Ihania ovat minustakin; kuin myös sinulle ja puolisollesi! ♥♥

   Poista
 5. Hieno postaus sinulta jälleen. Jännä, että elämän haaveet eivät jää vaikka ikää karttuu. Aina on mieli uutta oppimaan. Ja niinkuin kirjoitit, syvimmät murheet kasvattavat ja antavat elämälle perspektiiviä, vaikka sitä ei synkimpinä hetkinä jaksa huomata.
  Tänään paistaa aurinko, lintujen kevätkonsertti on parhaimmillaan, vain satakieli ja kirjosiepot puuttuu. Nautitaan keväästä ja aukeavista kukkasista. ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että pidit, Anja!
   Tuo on minusta ihan totta, mutta ihmisen on otettava elämän opetus vastaan, ei katkeroiduttava! Kärsimyksestä löytyy kultajyvä, se voi nostaa esiin ihmisestä sen paremman puolen, mutta joskus myös pahemman.

   Kevät on ihana juuri siksi, että musiikkia riittää aamuvarhaisesta iltaan, pesänrakentajat ovat saapuneet...Nauttikaamme nyt keväästä ja kukkasista, kuten sanoit, Anja-Regina! ♥♥♥

   Poista
 6. Hyvä postaus. Kauniita orgiideoita, ihana runo ja ajatuksia elämästä
  Elämässä kaivataan rakkautta ja lähimmäisen huomioom ottamista.
  Kevät antaa meille voimia kun katselee ympärillee miten luonto herää uuteen kukoistukseeen Kiitos Aili Mummo postauksesta Aurinkoista viikonloppua !♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma..:)
   Tosi on, että elämässä kaivataan / tarvitaan rakkautta ja lähimmäisen huomioonottamista. Ihmisellä on kaipuu kauneuteen ja onneen sisäsyntyisenä ominaisuutena.

   Keväässä on ihaninta luonnon herääminen eloon talven jälkeen, ja kaikki se kauneus ja valo, jota luonto heijastaa ja synnyttää!

   Ole hyvä Irma; samoin sinulle ja läheisillesi! ♥♥

   Poista
 7. Kaipuu on ihan kaunista, ellei jää sen vangiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paluumuuttajatar, tuota en tullut edes ajatelleeksi! Varm,aan niinkin voi käydä eikä se liene hyvä asia!

   ♥♥

   Poista
 8. Kiitos kauniista ajatuksista ja sanoista.

  Onnellista viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 9. Kaipaan isääni ja äitiäni ja kaipaan mahdollisuutta edes käydä heidän haudallaan (välimatka yli 600km). Viime vuonna pääsin käymään 3 kertaa ja joka kerta siistin haudan ja koristelin uusin kukkasin. Jotkut unohtavat läheistensä haudat ja surullisena katselen hautakiviä ja jopa epäsiistejä hautoja. Ulkomailla käymme katsomassa kirkkoja ja hautausmaita. Vaikka tilaa on todella vähän, haudat ovat koristeltuja, vainajan kuva voi olla esillä ja haudalla on runsaasti kukkia. Suomalaiset ovat yksinäistä kansaa ja se yksinäisyys näkyy myös kuoleman jälkeen. Joulu on poikkeus ja hautausmaat loistavat kynttilämerestä ja seuraavana päivänä kynttiläjätteestä. Ikävän näköistä.

  Mutta ihanaa viikonloppua ja nautitaan keväästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa pitkä matka vanhempiesi haudalle!
   Hienoa että käyt niinkin monta kertaa pitkän matkan päästä, rakastat heitä ja heidän muistoaan paljon!

   Paljonhan hautausmailla olisi siistimistä, seurakunnillakin varat ovat nykyään vähissä näiden puitikkojen hoitamiseksi. Ainakin meillä seurakunta tekee parhaansa, mutta omaisten työtä tarvitaan silti paljon.

   Ihmiset vierailevat aina hautausmailla olivatpa he käymässä missä tahansa. Yksinäisten hautoja tuskin kukaan hoitaa, joku voi hoitaa muutaman vuoden, mutta kun hoitaja on lopettanut, kukaan ei enää istuta kukkia eikä siivoa hautoja. Siivouksessa tarvitaan talkootyötä.

   Kiitos Mai; samoin sinulle! ♥♥

   Poista
  2. Samalla vierailen muidenkin sukulaisten haudoilla ja laitan kuntoon. Isovanhempien haudalla ei juuri kukaan enää käy, äitini huolehti siitä.

   Poista
  3. Ihan järkevä ratkaisu hoitaa muitakin sukuhautoja.
   Niin äkkiä ihminen unohtuu. Olen hoitanut myös isovanhempieni hautoja.

   ♥♥

   Poista
 10. Elämä on iso kaipaus: Siihen mitä ei enää ole, siihen mitä voisi olla, siihen hetkeen mikä meni ohi, siihen mikä ei ole vielä tullut. Näin minulla usein. Hienosti kirjoitit, kävin vasta nyt täällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi Mustis!
   On hyvä kohdata saman kohtalon kokeneita, silloin ehkä ymmärtää toistakin paremmin!

   Toivotan sinulle onnellista ja aurinkoista kesää, Mustis! ♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥