keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Sir Trevorin kanssa Karibialla II.

Jatkuu...

Havanna, Kuuban pääkaupunki. Asukkaita 2,2 miljoonaa.  


Matkailu on hauskaa ja kiintoisaa, saamme tutustua erilaisiin kulttuureihin, maisemiin ja ihmisiin. Se on todella antoisaa. Mutta ei tämä sohvasurffailukaan yhtään hassumpaa ole, helppoa ja hauskaa eikä maksa paljon mitään, kun laitteet on hankittu. 

Sir Trevorista postasin jo yli vuosi sitten, joilloin hän oli Välimeren maisemissa muun muassa Onassiksen Christiina laivalla. Tämäkin oli Yle1:n ohjelmia, katsoin sen useampaan kertaan, koska nauhoitin sen.

Havannaa tämäkin.

Fidel Castro sai Kuuban kehityksen katkaistuksi ainakin 50 vuodeksi, koska USA julisti maan kauppasaartoon, se lopetettiin vasta nyt muutama kuukausi sitten. Niin hirmuinen oli amerikkalaisten kommunismin pelko, ettei heitä suvaittu edes maahan vierailulle, pelättiin, että kommunismi tarttuu kuin joku vaarallinen tauti. 

Varmasti kuubalaiset ovat kärsineet siitä, kun tuontitavaroita ei ole ollut saatavilla. Ehkäpä Havanna-sikarit on osalle ihmisiä korvannut sen puutteen..;) Uusia autojakaan ei ole tuotu maahan, autokanta on ikiaikaista museokalustoa. On täytynyt tehdä paljon remonttia, koska taksitkin ovat yhtä vanhoja, mutta ne ovat hienossa kunnossa.
 
Karnevaaliesiintyjä.
Paikallista väriä.
Sir Tervor McDonald irroittelee!
Muuan naisesiintyjä karnevaalissa.
Poikaporukka marssilla...


On mielenkiintoista nähdä miten Kuuban ja Havannan kehitys jatkuu. Ainakin on oletettava, että turistivirrat tulevat kiihtymään, kun amerikkalaiset oppivat matkustamaan 'kiellettyyn maahan'. 

Nuo karnevaalit ovat myös näkemisenarvoisia! Jokaisella kansalla on oma tapansa huvitella! Ja latinoilla on rytmi veressä!

Kadut tulvivat esiintyjistä ja katsojista.

Eilen kävimme asioilla Tohmiksella, ja viivyimme iltaan asti. Anteeksi, jos kommentit ovat viivästyneet! Kesäaikaan voi myös postaukset harventua. Vaan saamme sitten nähdä, miten on. Koko päivää en jaksa työskennellä ulkona...

Tänään on ilma kaunis ja lämmin, jo yli 19,4 astetta! On jo kesä oikeasti tulossa: hip-hei, hurraa!!!

Onnellista loppuviikkoa kaikille lukijoilleni!
                        Aili-mummo              


8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista onkin seurata Kuuban kehittymistä nyt kun olot toivon mukaan paranevat tavallisilla kuubalaisillakin. Käynyt en ole siellä päin, mutta tuo kansainvälinen politiikka on kiinnostanut nuoresta lähtien. jostain syystä... Kauniita saaria Karibialla on paljon ja elintasokuilut suuria, esimerkkinä Haiti.

  Kaunis ja lämmin kevätpäivä vaihtui myrskyksi, vettä sataa. mutta kevätiloa siitä huolimatta sinulle Aili!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, todella kiinnostavaa seurata, miten Kuuba, Haiti ja muut saaret kehittyvät! Nämä saaret ovat myös seismisesti hyvin aktiivisia, ja maanjäristyksiä sattuu aika usein. Toivokaamme että nämä vähävaraiset maat pääsevät pinnalle, ja kansan elintaso kohoaisi!

   Vai satoi siellä eilen, meillä oli jo lähes kesä, noin 20 astetta lämmintä ja tuuletonta säätä. Tänään on pilvistä, tuntuu siltä, että koivut ovat jo hiirenkorvalla;)

   Kiitos Minttuli; kevätiloa myös sinulle! ♥♥

   Poista
 2. Kuuba on minulla näkemättä, kuvittelin, että sielä kävisin.....mutta kiirettä olisi pidettävä jos haluaisin sen todellisen Kuuban viellä nähdä!?
  Näkemättä jää, koska en oikein tykkää pitkistä lentomatkoista ja suurista aikaeroista.....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmassa on paljon maita, joihin haluaisi tutustua, mutta sille ei voi mitään, että ikää on jo niin paljon, ettei uskalla edes suunnitella pitkiä matkoja!

   Kiitos Maikku, vastaava tilanne on minullakin...
   Hyvää loppuviikkoa sinulle; myös ihanaa kevättä Maikku! ♥♥

   Poista
 3. Mielenkiintoinen postaus! Kuuba on Suomesta katsottuna niin kaukana, joten nojatuolimatkoja voi tehdä edullisesti.

  Meilläkin oli eilen yhtä paljon lämmintä ja tuuli tuntui lempeän lämpimältä. Tänään sadealue taitaa pyyhkiä kylämme yli; ainakin nyt aamusta on todella harmaata.
  Mukavaa viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa että pidit Piipe;))
   Pakko tyytyä nojatuolimatkoihin, kun muu ei enää onnistu. Vaan silti matkoista voi nauttia noin virtuaalisesti! ♥

   Kevät tulee Suomeen suurella tohinalla, aivan pian on hiirenkorvat puhjenneet, ja voimme nauttia kevään riemuista! Lämpöä on siis sielläkin yhtä paljon, kuin meillä Pohjois-Karjalassa. Harmaata on, mutta onneksi ei sada!

   Kiitos Piipe; kuin myös sinulle! ♥♥

   Poista
 4. Nojatuolimatkalainen minäkin. En edes halua lähteä minnekään päin reissuilemaan, siis lentokoneella.
  Kuuba sinänsä on mielenkiintoinen maa ja saa nähdä, miten maa muuttuu, kun lauttayhteys USA:n kanssa taas alkaa.
  Hyvää äitienpäivä viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii..;)
   Huomasin hieman myöhässä, että olit kommentoinut.
   Sorry, että vastaukseni viipyi..:)
   Kiitos, samoin sinulle♥♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥