Google+ Followers

tiistai 21. heinäkuuta 2015

♥ Rikkaita ja rakkaita ♥

Paluumuuttajatar (vas.) ja Aili-mummo...

Lauantaina meillä oli ilo käydä kesäteatterissa Värtsilässä. Näytös alkoi iltapäivällä kello 16.00, johon mieheni varasi liput. Vasta nyt voin tehdä postauksen tapahtumasta, sillä eilen en saanut kuvia millään blogiini. Vasta illalla tajusin, että olisinhan voinut postata jutun toiseen blogiini, Voi niitä aikoja.

Mutta vika on nyt korjattu, tein kuviensiirrosta vikailmoituksen selvällä suomella. Kyllä ne Googlessa osaavat...

Samalla kun olimme teatterista väliajalla, näin 'sattumalta' tutun oloisen persoonan, Paluumuuttajattaren, joka oli perheineen tullut lyhyelle vierailulle Värtsilään. Hän katsoi minua silmiin ja minä häntä, ja tunsimme kumpikin olevamme tuttuja, vaikka emme olleet koskaan 'livenä' nähneetkään...
 
Paluumuuttajattaren aviomies on kotoisin Värtsilästä, ja siksi he pistäytyvät silloin tällöin myös miehen synnyinsijoilla. Miehen äitikin oli myös mukana, ja ensimmäiseksi työkseen ja kysäisi minun ikäni. Sitten hän totesi, että olemme samana vuotena syntyneitä, sota-ajan lapsia!

Hääpari juuri vihittyinä ja onnellisina!


Laskin että Värtsilän ryhmällä tämä oli kuudestoista näytelmä alkaen vuodesta 1998. Uskoisin, että jokaisen näytelmän olemme käyneet katsomassa, ja olleet näkemäämme tyytyväisiä. Tämän näytelmän, Rikkautta rakkautta riittämiin, on kirjoittanut Marita Kärkkäinen (s.1957-). Näytelmässä on yhdeksän roolihenkilöä, kuiskaaja sekä ohjaaja Veijo Tikka. Myös ohjaajalla oli pieni rooli näytelmässä, portieri Kämänen. Pääosassa olivat Dahlin sisarukset, naispääosaa Elsi Dahlia esitti Eira Varonen; Anneli Hurskainen esitti Regina Dahlia ja Amanda Dahlia esitti Anne Lindfors; Hubertus Huikuria esitti Kuisma Lipponen, ulosottomies Anderssonia esitti Paavo Hämäläinen. Rouva Dilliä esitti Irja Hovi; Ketku-Ketosta esitti Kalle Lintunen ja pormestaria Raimo Tiittanen. Kuiskaajana toimi entiseen tapaan Anneli Kunnas; ääniä ja valoja hoiteli Veli-Matti Timoskainen ja Kati Heikkinen.

Näytelmä oli hyvin kesäisen kepeää katsottavaa. Käykeehän kahtomassa! 
Skoolataan nuoren parin onneksi!


Perjantaina alkaneet Värtsiläpäivät jatkuivat vielä sunnuntaina. Jumalanpalvelus pidettiin Värtsilän kirkossa seitsemän alkuperältään värtsiläläisen papin osallistuessa toimitukseen. Illalla oli kirkossa vielä konsertti, jossa Ninni Poijärvi soitti yhdessä miehensä ja tyttärensä kanssa. 

Osa ehti karata loppukumarruksista...

He ovat kaikki kuin yhtä perhettä, voisin sanoa värtsiläläisistä. Ehkä myös siksi, että omat juureni, isoisäni Simo Kontkasen puolelta johtavat Värtsilän Pykälävaaraan. Tosin hänen aikanaan Värtsilä taisi kuulua Tohmajärveen, kuten se nytkin kuuluu, mutta silti. Ukkini veli, Juho Kontkanen, lepää jälkipolviensa kanssa Värtsilän hautausmaalla. 

Näin se kesä on lopultakin tainnut alkaa meille suomalaisille! Koko muu Eurooppa on hikoillut kuumuudessa, mutta meille pohjoismaalaisille ei paljoa hiki ole noussut pintaan. Vasta ensi lauantaina Jaakko heittää kylmän tai kuuman kiven järveen!
Mutta jostain olin kuulevinani, että elokuussa Suomessa on lämmintä!

Tervetuloa Harry Kalenius lukijaksi blogiini!

Kaunista viikon jatkoa kaikille lukijoilleni!
                        Aili-mummo


15 kommenttia:

 1. Mukavaa kesäteatteri näytelmää.
  Täälläkin on niin kylmää ja sataa tänään.
  Jospa se Jaakko heittääkin kuuman kiven niin saadaan lämmintä
  Kiitos samoin sinne teille Aili, kaunista viikonjatloa ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli hauska näytelmä;)
   Toivottavasti Jaska heittää sen kuuman kiven meille, sää on ollut tänä kesänä varsin kalsea.
   Kuin myös sinulle Sylvi, kaunista ja lämmintä viikkoa ♥ ♥

   Poista
 2. Teillä olikin mukava kesäteatteri näytös. Satui olemaan viellä kaunis aurinkoinen päivä kuvista päätellen..Olihan kiva että tunnistitte toiseenne
  palumuuttajattaren kanssa vaikka ette ole liveenä koskaan tavaneet
  Kiitos hyvistä kuvista ja esittelystä Hyvää tistai iltaa Aili Mummo ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella hienoa tavata blogiystäväni.
   Hyvistä kuvista on paljon hyötyä tunnistamisessa!
   Ole hyvä Irma; hyvää loppuviikkoa sinulle & co! ♥♥

   Poista
 3. Tohmajärvi, siis en nyt puhu Värtsilästä, oli Helsingin Sanomissa kovasti isossa jutussa iahn viikon sisällä, taisi olla viikonlopulla: Tohmajärvi on Suomen kulttuuriintoisin kunta väkilukuun suhteutettuna. Siinä oli vaikka mitä pitäjän ihmisiä ja odotin vähän, että sinuakin olisi siinä näkynyt. Juttu oli siis hyvin positiivinen.

  Minäkin uskon, että elokuuusa on lämmintä!

  Mukavaa viikonjatkoa sinulle, Aili-IhaNainen ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värtsilä kuuluu nykyisin Tohmajärveen, liittyminen tapahtui 10 vuotta sitten. 1920 Värtsilä erotettiin Tohmajärven kunnasta, ja siitä tuli itsenäinen, eli se oli oma kuntansa 85 vuoden ajan.

   Leena, minä olen jo 'menneen talven lumia'. En pyri esille enkä ole juuri esiintynytkään. Osaltaan asiaan on vaikuttanut Keski-Karjalan musiikkiopisto, jota hallinnoi Tohmajärvi. Kunta on ollut yleensä kulttuurimyönteinen, mutta nykyään raha vaikuttaa kaikkeen...

   Odotamme siis molemmat lämmintä elokuuta;))

   Kiitos Leena-IhaNainen, kuin myös sinulle♥♥♥

   Poista
  2. Menneen talven lumia ei ole sun, eikä mun kohdalla vielä nähtykään, minulla vain vähän lunta;)

   Siis: Kulttuuri-intoisin. Heti kun liityin yhdyssanayhdistykseen aloin kirjoittaa yhdyssanatKIN väärin...

   Oi, suvi on on suloinen kasveille, mutta lämmin elokuu ehkä mahdollistaisi uimisenkin.

   ♥♥♥

   Poista
 4. Joka kesä on käyty kesäteatterissa ja nyt Samppalinnassa menee Onnen päivät, musiikkikomedia. Viime vuonna oli Matista ja Teposta tehty musiikki-iloittelu. Teatterinäytelmät tuovat mukavaa vaihtelua arkeen ja kesään. Kerran katsoin Oulussa näytelmän, kun taivaalta tuli vettä kuin... ja näyttelijät vain jatkoivat :)
  Oikein kivaa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin pidät kesäteattereista, hienoa!
   Siellä etelässä tarjontaa on varmasti paljon;)
   Musiikkinäytelmät ovat hyvin suosittuja nykyään, meillä niitä on harvemmin. Joensuun teatterissa oli muutama vuosi sitten musiikkinäytelmä Katri Helenasta!

   Meillä on Tohmiksella hyvät katetut näyttämöt & katsomot, äänentoistolaitteet ja selkänojalliset istuimet. Näihin on kunta ja Tohmajärven Teatteriyhdistys panostanut paljon.

   Kiitos Mai; kuin myös sinulle & co! ♥♥

   Poista
 5. Aili, Sinulla on hauska kesäinen asu.
  http://blogisisko.blogspot.fi/2015/07/green-colour-of-life.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! ♥
   Ihana postaus, luin ja kommentoin!
   Kannattaa katsella kaikki hienot kuvasi..:)
   Hyvää viikkoa sinulle! ♥♥

   Poista
 6. Eikö tämä blogimaailma olekin ihmeellinen: tulee yllättäen uusia tuttuja jakenties ystäviäkin. Minä treffasin yhden blogistin kesäkuussa ja 2,5 tunnin juttelun jälkeen tuntui, kuin olisimme aina tunteneet toisemme.

  Kivaa keskiviikkopäivää Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeellistä tosiaan, kun vuosia postailee ja vaihtaa mielipiteitä, kyllä siinä aika hyvin tutustuu toiseen, ja oppii myös arvostamaan tätä. Paluumuuttajatar on kuin läheinen ystävä, jonka elämää seuraa tuntien suurta iloa perheen menestyksestä.

   Emme tarvinneet siihen edes sitä kahta ja puolta tuntia, tapaamisemme kesti puoli tuntia.

   Kiitos toivotuksista Piipe; hyvää viikonloppua sinulle! ♥♥

   Poista
 7. Kyllä koira koiran tuntee ja bloggari bloggarin:D. Sen verran korjaan, että mies on kyllä ihan kotkalaisia, mutta hänen äitinsä eli anoppini on Värtsilän tyttöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että oikaisit, vain äiti on värtsiläläisiä! Mutta juuret johtavat aina jonnekin...

   Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi, Paluumuuttajatar! ♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥