Google+ Followers

maanantai 27. heinäkuuta 2015

♠ Tohmiksen museot ja teatteri ♠

Mari-emäntä rappusillaan.

PESÄ

Jos pieni lintu
olisin,
niin rakentaisin 
pesän,
ja onnellisin
unelmin
me viettäisimme 
kesän.

Kun vilja tähkis
suvikuin
ja hämärtäisi 
tiellä,
me valvoisimme 
uneksuin
yöt ihmeelliset
siellä.


- EINARI VUORELA -

Etsin näkymää Särkijärvelle, mutta ranta on tukossa puustosta.


Viimeiset mohikaanit vierailivat eilen iltapäivällä Tohmiksen teatterissa. Vaikka näytelmä on hauska ja hyvin esitetty, ei katsojista tunkua ollut, kumma kyllä.
Teatteripostausta en aio tehdä eikä minulla kuviakaan ole, mutta sen sanon, että kannattaa kyllä käydä katsomassa tohmajärveläisten tämän vuotinen esitys! Neljätoista näyttelijää ohjaajansa ohella on siellä esiintymässä. Monella esiintyjällä on kolmoisrooli; Mikko Sairanen näyttää olevan myös Markku Pölösen näytelmässä Joensuussa mukana. Elokuussa on Mikolla vientiä!

Tohmajärvellä on kuuluvuus taattu eikä ihmiset kastu! Ympäristökin on mielenkiintoinen, voi käydä samalla myös Nymanin talolla, ulkomuseoalueella (2x) ja renkituvassa vilkuilemassa Katri Helenan näyttelyä. Näistä tein viime kesänä neljä postausta, nuo edellä olevat linkit.

Kokkoniemen kärkeen on ilmestynyt huvimaja.

Tohmajärvi on kesällä kauneimmillaan, ja historian havinaa riittää. Entisaikaan tohmis ei ollut mikään tuppukylä, täällä asui 1700-1800 luvuilla 'Karjalan kuningas' Gabriel Wallenius, josta rovastimme Mikko Lappalainen kirjoitti muhevan hauskan postauksen keväällä. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mieheni on tänään naapurivaltiossa 'yksityisvierailulla'. Saa nähdä, miten nopeasti hän joutuu sieltä kotiin. 

Viime viikko kului tosi nopeasti. Seurustelin jälkikasvun kanssa useana päivänä, mummosta oli tosi ihanaa! Metsämansikka-aika on runsaimmillaan. Pakastemarjat on minulta vielä hankkimatta, varmaan nekin on syytä lähiaikoina löytää. 

Myllyteatterissa esitetään Nauravaa kylää, jonka näin ensi kerran kauan sitten Jakokosken teatterissa. Tuskin olen sen jälkeen siellä käynytkään. Kovin kauas en halua enää lähteä kuten ennen tein.

Mukavaa että taas on lämmintä eikä tänään sada, paitsi aamulla. Auringonpaiste on saanut lämpötilan nousemaan 22,4 asteeseen, mikä erinomaisen siedettävä olotila heinäkuussa. Onneksi emme elä Etelä-Euroopan kuumuudessa, missä on yli 30 +asteen lämpötiloja.

Osaa maapallosta kärsii suuresta kuivuudesta, toisin paikoin sataa ihan liikaa, kuten meillä. Kaliforniassa aiotaan tehdä merivedestä käyttövettä samoin kuin Siinailla Sharm el-Sheikissä. Kunhan lainsäätäjät pitäisivät huolen siitä, ettei kukaan meidän vettämme varasta omiin tarkoituksiinsa. Varmaan vedenkäyttöä tulee maapallolla rajoittaa, mikä mielestäni tarkoittaa myös syntyvyyden rajoittamista. Ja siihen on keinot olemassa, ja pakon edessä niitä keinoja voidaan käyttää. 

On menossa heinäkuun viimeinen viikko. Elokuu on jo kallellaan syksyyn päin, ja sinne emme vielä halua...

Kaikille lukijoilleni onnellista kesäaikaa!
                         Aili-mummo


12 kommenttia:

 1. Aili, harmi, etten muista oliko Mari siinä Hesarin jutussa. Minä pahvi en huomannut sitä sinulle leikata ja lähettää!

  Minä en voisi asua maassa, jossa veden käyttöä rajoitetaan. Kun Jael oli meillä ensimmäisen kerran, hän ihmetteli, kun en huomauttanut mitään suihkussa olon aikarajoitusta. Tietäähän hän Suomen systeemit, mutta oli vain väsynyt tms. Olen niin iloinen, kun on satanut, että en sanotuksi saa. Kuumat kuivat kesät uuvuttivat minut niin lopuun, että olin jo ehdottamassa koko puutarhasta luopumista. Mun seinällä on nyt tunnari, josta nautin. Tässä sullekin, ole hyvä:

  "Some people feel the rain. Other just get wet." - Bob Marley -

  ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että Mari eli Marjatta olisi ollut siinä jutussa, hän varmaan olisi maininnut siitä minulle.
   Hankalaa se veden käytön rajoitus varmaan on! Mutta jos vesi on 'kortilla' elämä on aika köyhää. Sen huomaa viimeistään silloin, kun hanasta ei tulekaan vettä.

   Sade on tehnyt viljelijöille paljon vahinkoa, rahalliset menetykset ovat suuria! Osasta peltoja ei saa satoa, koska kylvöt jäävät tekemättä!

   Kiitos tunnarista, Leena-IhaNainen♥♥♥

   Poista
 2. Kesäteatterit ovat maaseudun kultaa, talvella on sitten sillä rintamalla paljon hiljaisempaa. Olisi kyllä hienoa kun joka kerta esityksissä olisi täysi katsomo.
  Oikein hyvää kuun vaihdetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi kuluu nopeasti näytelmää harjoiteltaessa, ja kesä melkein yhdessä vilauksessa, kun näytelmää esitetään koko keskikesä. Minusta näytelmä vaatii kohtuutonta panostusta ainakin ajan käytön suhteen. Toki täydet katsomot olisi hyvin suotavia, vaan harvemmin niitä on!

   Kiitos Irma, kuin myös sinulle ja Himmulle! ♥♥

   Poista
 3. Mukavaa kun olit tälläkertaa valinnut Einari Vuorelan runon. Minäkin olen aina niistä kovasti pitänyt!
  Kiitos hienosta postauksesta taas kerran.
  Tosi on että maailma on nopeasti ylikansittunut. Ihmisten elämä on kurjistunut ja kaikkialla soditaan yhä enemmän.
  Jossain paistaa liikaa aurinko. Onneksi meillä on vettä liikaa!
  Ei kannata kaikesta valittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että pidät Vuorelan runoista!
   Mukavaa että 'noteeraat' postaukseni, kiitos että luet niitä!
   Maailman tila näyttää yhä sekavammalta; se on pelottavaa ja hämmentävää. Meillä on harvoin liikaa aurinkoa, vesivarantomme ovat hyvät. Niistä ei kannata valittaa, vaikka viljelijä kärsii myös liiasta vedestä.

   Hyvää viikkoa sinulle, Sulo! ♥♥

   Poista
 4. Onnellista kesäaikaa sinulle Aili täältä saaren rauhasta :)

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Valitettavasti ei ole saari, vaan pitkä niemi. On kiinni manteressa! ♥♥

   Poista
 6. Luin juuri kirjan, joka käsitteli tuota veden säännöstelyä. Järkyttävää! Kirja oli oikein hyvä, Emmi Itärannan esikoinen: Teemestarin kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi sitten kai minunkin lukea Teemestarin kirja. Jos on uutuus, se maksaa paljon. Lainannut en ole, se on hankalaa. Tai ehkä tabletilla voisin lainata!

   Hyvää viikonloppua sinulle Irene! ♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥