Google+ Followers

maanantai 24. elokuuta 2015

Sofin KyyhkysetOstin SSKK:n kirja-alesta tämän Sofi Oksasen paljon puhutun ja kehutun(kin) teoksen, Kun kyyhkyset katosivat. Menossa on neljäs sidottu painos Liken kustantamana, painopaikka Otavan kirjapainossa Keuruulla vuonna 2013. Kirjassa on 366 sivua. ISBN 978-952-01-0989-9.

A mitäpä sanoisin?

Luin yölukemisena kirjaa kuusi viikkoa, muutaman sivun kerrallaan. Ei ollutkaan helppolukuinen teos kuten Puhdistus. Vaikea sanoa muuta, kuin että olisi luettava vielä ainakin kerran uudestaan. Jotenkin nyt ei vain huvita.

Kirjasarja on suunniteltu neliosaiseksi, joista tämä on kolmas. Tänä syksynä ilmestyy vielä sarjan neljäs teos. 

Romaani kertoo sodasta, ja Viron miehittäjistä ja virolaisista yksilötasolla vuodesta 1941 lähtien vuoteen 1965. Lukunautinto tämä kirja tuskin on, mutta elokuvia ja julkaisusopimuksia siitä tehty kymmenittäin.

Kielellisesti tämä ei ole puhdistuksen veroinen menestys. Se kirja toi Sofi Oksaselle Finlandia-palkinnon. Stalinin lehmätkin on minulla yhä lukematta.

Jotta ette täysin pettyisi postaukseeni, laitan linkkejä muiden postauksiin:

http://lukupiiri1.blogspot.fi/2013/09/sofi-oksanen-kun-kyyhkyset-katosivat.html

http://keskustelu.suomi24.fi/t/10937165/sofi-oksanen-kun-kyyhkyset-katosivat

http://www.tuglas.fi/index.php?id=1572

http://joklaaja.blogspot.fi/2015/04/sofi-oksanen-kun-kyyhkyset-katosivat.html

Aika uskomattomia ovat nykyajan romaanit. Sofi Oksanen ei kuitenkaan ole langennut siivottomaan ja irstaaseen kieleen, joka tuntuu olevan nykyihmisten suosiossa. Ne minä jätän mieluusti lukematta. Aivoituksia romaanin rakenteesta riittää, mutta kirjailijan olisi joskus hyvä uhrata muutama ajatus sille, mitä lukija pitää kirjailijan kielestä. Jos ei pidä, myynti voi pysähtyä. Mutta silti Sofi Oksanen on painosten kuningatar!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Toivotan hyvää elokuun viimeistä viikkoa lukijoilleni!
                              Aili-mummo

10 kommenttia:

 1. Tämä kirja vaatii uudelleen lukemista ja sulattelemista, henkilöt ovat jotenkin hajallaan. Mutta kyllä minä tästä kirjasta pidin, kun tuli tenkapå, palasin muutaman sivun takaisin ja taas jatkoin lukemista. Puhdistus on omaa luokkaansa, mutta yhtä uskottava on tämänkin kirjan tarina. Vastaavia tarinoita ovat virolaiset ystävämme kertoneet omakohtaisesti kokemistaan asioista. Onneksi kaikki on nyt toisin sielläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä minustakin tuntui, kirja on vaikea sisäistää yhdellä hataralla lukemisella. Toki tarinat ovat hyvinkin uskottavia, sitä en ollenkaan epäile. Hyvä että virolaiset pääsivät pois ikeestä. Puhdistus oli rankkaa luettavaa, ja loistava kirja! Yhdyn mielipiteeseesi Anja Regina! ♥♥

   Poista
  2. Olen jotenkin lukossa Sofin suhteen. Kaikki ovat olleet niin heinotunteisia, että eivät ole ihmetelleet. Itse kyllä ihmettelen, sillä ihailen Sofin rohkeutta sanoa asiat suoraan ja kuten Sofi, olen isosti Viron puolella. Valvoin mökillä koko yön kun Viro lauloi itsensä vapaaksi. En ole koskaan ollut edes Tallinnassa, mutta Viro on aina ollut minussa. En tiedä, mikä kynnys minulla tässä on, vai onko se kammotusta koskea valtaisan mediakohun saattelemiin kirjoihin. Ei, ei se ole sitäkään...se on uni, jota en ole vielä nähnyt loppuun.

   Kiitos tästä <3

   Poista
  3. Minä olen kyllä ihmetellyt sitä, miksi et ole postannut Sofin kirjoista. Sinulla on joku mystinen yhteys virolaisiin ja Viroon. Miksi et ole edes siellä käynyt? Ehkä se on mennyt elämäsi virolaisena, kuka tietää? Kunhan näet sen unesi loppuun, ehkä sitten..?

   Poista
 2. Tämä ei sytyttänyt minuakaan. Kyllähän siinä oli ihan mielenkiintoinen juonikuvio narsistisesta miehestä, joka lähti jokaisen yhteisön jäseneksi. Kirjan kansikuva kuvaa hienosti miehen useita roolihahmoja. Uskon, että kirjasta saa vaikka mitä näytelmiä, elokuvan ym. kunhan vain pääosan esittäjä osaa olla tarpeeksi kelmi.
  Puhdistus on huippukirja ja elokuva oli todella hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai, samanlaiset tunnot sinullakin.
   Narsistilla oli suuret haaveet, hän tahtoi olla loistava kirjailija.
   Kyllä varmaan kirjasta on moneksi, ja siitä on tullut suosittu kansainvälisesti Kiinaa ja Japania myöten.

   Niin todella on; elokuvan olen katsonut kahdesti! ♥♥

   Poista
 3. Minäkään en oikein saanut tähän otetta, tuntui jotensakin sekavalta. Ehkä tämä pitää jossain vaiheessa lukea uudestaan, mutta vielä ei ole se aika. Kieli kyllä on hienoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos VIlliviini, ihan samat ajatukset minullakin...
   Niin varmaan pitää, mutta reilu väliaika on jätettävä!
   Hyvää elokuun viimeistä viikkoa sinulle ja co! ♥♥

   Poista
 4. Kuuntelin Sofia Göteborgissa kun hän kerotoi tästä kirjasta, hän tekee kovasti töitä-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että pääsit häntä näkemään ja kuunlemaan livenä..;)
   Uskon kyllä että tekee. Helpolla hän ei näistä romaaneistaan selviä! ♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥