Google+ Followers

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Jumalat

Tikkalan Särkijärveltä Kostamosta.

JUMALTEN JÄLJET


Jumalat kulkevat elämän läpi sydän tuskaa korkeammalla.
Jumalat kantavat elämää kevyesti kuin pylväs
                                                            sädehtivää holvia.
Jumalat kulkevat elämän läpi yksin, tunnistamattomina
         he seisovat katsellen ikuisin silmin hämyisää maailmaamme.
Ja missä he ovat luoneet katseen yli metsän ja järven,
siellä ovat puut ja vesi pyhiä.
Missä he ovat vaeltaneet on lohtu kulkea
sen joka kamppailee tuskan painamin rinnoin.
Missä he ovat vaeltaneet on ilo vaeltaa
sen joka etenee voitosta voittoon.
Jumalten jäljet eivät häviä maailmasta;
se että he kulkevat täällä tekee maanpiirin korkeaksi
ja ihmiselle kaiken anteeksiannettavaksi.


- EDITH SÖDERGRAN -
(suom. Pentti Saaritsa)   

Kuin myös...


Meidän maailmamme on jumalia täynnä. Monet meistä kumartavat rahan ja omaisuuden kultaista jumalaa. Heidän intohimonsa keskittyy pääasiassa suuromaisuuden hankkimiseen ja omistamiseen. Seuraavaksi eniten luulen, että ihmiset kumartavat maineen ja vallan jumalyhteyttä, niilläkin voi rikastua paljon, ja samalla pelotella muita ihmisiä ja kansoja. Narsismin jumala on nykyään myös voimakas, itserakkautta ja -ihailua riittää vaikka muille jaettavaksi.

Lähimmäisen rakkauden jumalaa me nyt tarvitsemme kipeästi, onhan maailmamme pakolaisia täynnä. Oma maamme on pahassa pulassa, mutta silti suuri osa kansastamme, haluaa maamme upottaa vielä pahempaan suohon ajaakseen omia etujaan. Kaikki mikä on painostuksella ja lakkoilemalla saatu itselle, on meidän omaamme, eikä siihen saa kukaan koskea! Sanonpa, että olemme tyhmiä, emmekö olekin?

Riistämisen ja alistamisen jumalia me palvelemme, epäitsekkyys on kaukana meistä! Epäitsekkäät ihmiset riistetään ensimmäiseksi, ja rahat viedään kiireesti piiloon veroparatiiseihin. Tämä on fakta. Upporikkaat pakenevat Portugaliin asumaan, jotkut Ruotsiin, kun se sopii heille paremmin.

Me olemme kuin jumalat, kuljemme pää pystyssä ja sivuilleen vilkuilematta. Muista ihmisistä välittämättä. Köyhät ovat huonoja ja heikkoja. Ovatko tosiaan? Me matkustamme rahan avulla taivaaseen - tai ainakin luulemme niin...
Huvimaja Kokkoniemen kärjessä.


Enpä usko, että rahalla pääsee kovinkaan pitkälle. Taivaaseen ei ainakaan. Kuolema on ainoa lahjomaton asia maanpäällä, sen kohtaamme kaikki aikanaan. 

Siksi on tärkeää osata erottaa tärkeät asiat vähemmän tärkeistä. Mammonaa ei tarvitse palvoa, sen vie aina ahneimmat meistä. Tavalla tai toisella. Jos keräämme henkisiä ja hengellisiä aarteita itsellemme, niitä meiltä ei kukaan muu vie. Sen opetti minulle kauan sitten opettajani Helly Sorsa, ja oli oikeassa. Myöhemmin hänet tunnettiin rouva Korhosena.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tervetuloa Katriina Ttk lukijakseni!

Onnellista loppuviikkoa kaikille ystävilleni!
                         Aili-mummo


16 kommenttia:

 1. Hienosti pohdit tätä jumala-teemaa. Näinhän se on, että maasta olemme tulleet ja maaksi meidän pitää jälleen tuleman ja sinne mukaan ei laiteta mitään, koska kaikki maatuu, ja kuolleet eivät tarvitse mitään mukaansa.
  Nyt tänä yltäkylläisyyden päivänä on aika auttaa hätää kärsiviä sotapakolaisia. Omat vanhempani olivat evakossa aikoinaan ja lasteni mummon koti jäi Karjalaan. Omat sotamme pitäisi muistaa ja tietää ihmisten hätä ja kurjuus, ennen kuin aletaan sotapakolaisia haukkumaan ja ajamaan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiitos sanoistasi!
   Toki meidän tulee muistaa omat ja sukumme vaiheet, mitä olemme joutuneet kokemaan. Ei ollut helppoa karjalaisillakaan, vaikka omaan maahan matkasivat ja täältä turvaa hakivat. Kyllä me voimme auttaa kovan sodan uhreja ja ottaa heidät lähimmäisiksemme. Kovia kokeneita ihmisiä ei pidä kohdella kaltoin. ♥ ♥

   Poista
 2. Niinhän se vanha sanonta puupalttoosta tuli taas mieleen hienoa pohdintaasi lukiessa. Minua ahdistaa tämän hetken itsekkyys ja vihapuheet, jotka ovat jo teoiksi muuttumassa.. Meillä täällä kumminkin on asiat vielä kohtalaisen hyvin ja pystymme auttamaan hädässä olevia..

  Kiitos runosta ja hyvää loppuviikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli!
   Monia meistä nykytapahtumat ahdistaa, outo on meistä pelottavaa...
   Vihapuheita emme tarvitse.
   Ole hyvä, Minttuli; kuin myös sinulle! ♥♥

   Poista
 3. Jotkut ovat niin köyhiä, että heillä on vain rahaa. Kuulin tuon lauseen jossakin lauseessa ja se oli hyvin sanottu. Itsekäs jää yksin. Sekin on tosi köyhää. T. Paluumuuttajatar, joka on nyt kirjoittautunut tuolla entisellä identiteetillä:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljo rahakaan ei auta hengen köyhyyteen, ja sitä esiintyy paljon!
   Tosi köyhiä ovat usein superrikkaat, kun he rakastavat kultaista jumalaansa.

   Mine on minustakin paljon parempi nimi kuin Paluumuuttajatar. Hienoa jatkoa sinulle, ja hyvää viikonloppua! ♥♥

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Samoin sinulle kauniista kuvistasi, Mirja! ♥♥

   Poista
 5. Tämmöistä riistoa on tätä nykyä. Jumalilla on töitä tilanteen korjaamisessa, niin kaaoksessa on meidän maa, mutta niin on asiat sielläkin, mistä pakolaisvirrat aloittavat matkansa.
  Kyllä köyhää nyt kyykytetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on mitä puhut, aimarii♥
   Jäljet ovat pelottavat, mihin riittää ihmisviisaus?
   Kaaosta on kaikkialla mihin katsookin!
   Odotimme arabikevättä, saimme pakolaiskesän ja syksyn! Miten selviämme niistä jää katsottavaksi. Toivottavasti kunnialla!
   Köyhän osa on aina vaikea, paratiisia ei ole!

   Hyvää syyskuista viikonloppua sinulle, aimarii! ♥♥

   Poista
 6. Sanaakaan en muuttaisi. Täysin samaa mieltä.. Vain pienenä lisänä varoen kuiskaisin, - ihmisten julmuuksien jäljet näkyvät myös, niin ihmisissä kuin luonnon tuhoamisessa. Onneksi vain Jumala on ikuinen. Ihmiskunta elää nyt verenkuuta ja se sykli kestää , kunnes romahtaa ja tulee parempi aika..Näin on ollut aina.. Niinkuin saarnaaja sanoo:-- ei ole mitään uutta auringon alla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisu Marjatta!

   Toki julmuuksia on ollut kaikkina aikoina, ja varmastikin tulee olemaan aina. Jumalalla on paljon autettavia, mutta ellei hän apuamme siunaa, ei menestystä ihmiskunnalle ole tiedossa. Ihmisellä on aina ollut liian suuret luulot itsestään. Verenkuusta en ole lukenut / kuullut, mutta hyvin verinen ja raaka on ihmisen historia. Ja viime aikojen tapahtumat näyttävät, ettei ihminen ole elämästä mitään oppinut, etenkään lähimmäisen rakkautta.

   Saarnaaja on oikeassa, kaikki on nähty jo moneen kertaan!
   Kaunista viikonloppua sinulle, Kaisu Marjatta! ♥♥

   Poista
 7. Luontoa on palvottu kaikkina aikoina, menneinä aikoina eniten! ♥♥

  VastaaPoista
 8. Enää ei ole jumalatonta ihmistä, jokaiselle on jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja jokainen tekee jostakin itsellensä 'sopivan' jumalan!
   Kiitos Ari!

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥