Google+ Followers

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Kuin kultaa olisi maahan satanut...

Omenapuun väriloistoa.

Koivut pukeutuivat kultaisiin 
vaatteisiin, melkein täydellistä
mutta pihlajoilla ei tänä syksynä ole
koreaa punapukua yllään

mihinkä se unohtui
kuka sen varasti

joku rosvo vie lehdetkin puista
maa on keltaisenaan
kuin kultaa olisi maahan satanut
taivaasta

maa on se tärkein kun 
meitä ei enää ole
maasta maaksi maahan maassa
siinä elämän kiertokulku
kaikessa hauraudessaan 

maasta me olemme tulleet,
maahan me menemme
tullaksemme uudestaan.


- AILI NUPPONEN -

Jokunen kaneliomena enää...

Anteeksi hyvät ystävät, että kirjoittamaan en ole ehtinyt! Piti tehdä Nuppolasta kuvakirjaa, siitä oli Ifolorilla kova tarjous. Kovin hitaaksi olen muuttunut, sille en voi mitään...

Nämä kuvat ovat viime syksyltä. Kuvissa meidän muistomme säilyy parhaiten tai käsitöissä - ja lapsissamme. Täällä alkaa lapsilla syyslomaviikko huomenna. Tällä kertaa keskellä viikkoa, millaista en muista ennen olleen! Lapsilla ja vanhuksilla yksi vuosi on pitkä aika, sen kuluessa ehtii tapahtua vaikka mitä. Lapset kasvavat ja vanhat vanhenevat, monilta menee muisti ja terveys.

Terveys on enää kaukainen muisto. Muistin menetystä pelkään eniten. Monet ikätoverini ovat jo olleet kauan hoitokodeissa, ja useat ovat mullan alla. Luokkakaverini Seija on soittanut taivaallista harppua jo kauan. Syöpä kulutti hänen voimansa liian nuorena. Hänellä oli kympin lauluääni, kaunis ja hento sointi äänessään.

Musiikki on suurimpia Luojan lahjoista. Toisille se annetaan, toisilta jää kehitys kesken, kuten itseltänikin. Sitä on tyhjä nyt enää murehtia enkä ole sitä murehtinutkaan. Paljon muuta on ollut sen tilalla, toisen lajin rikkautta, jota olen saanut kehitellä itsekseni. Musiikki avartaa ihmisen sielua. Musiikin kautta ihmiset ymmärtävät toisiaan paljon paremmin. Tällaisia kykyjä tarvitaan, jotta ihmiset voisivat elää rauhassa ja onnellisina maailmassa.

Sodanlietsojia en kaipaa enkä tarvitse. Valitettavasti heitäkin on ihan liian paljon. Juuri nyt maailma elää veitsenterällä, olemme hirveän lähellä sotaa ja tuhoa. Siksi ihmiset pakenevat tänne maan ääriin; täälläkään emme ole turvassa tuholta. Apua voimme pyytää kuitenkin Taivaan Isältä. 

Presidenttimme Sauli Niinistö on ollut aloitteellinen rauhan ja levottomuuksien suhteen. Hän yrittää tehdä parhaansa ettei meille tulisi sotaa ja vainoa. Viimeksi hän on ollut Turkissa puolustamassa rauhan asiaa; maan kansalaisilta puuttuvat ihmisoikeudet. Ja tietysti myös pakolaisten tulva huolettaa häntä kuten meitä muitakin.

Syyrian sota voi räjähtää käsiin, kun Venäjä sekaantui siihen puolustamaan al-Assadia. Ja yhtenä osapuolena on tietysti Nato Yhdysvaltojen avustamana.
Näitä puita on kaadettu. Kuva syksyltä 2014.


Mies lämmittää tuvan uunia, puut räiskähtelevät iloisesti. Puulla on käyttöä meillä kun talvi on tulossa. Vielä ei täällä ole satanut lunta kuten Lapissa. Eilen oli ulkona lämmintä peräti yhdeksän astetta iltapäivällä.Tällä hetkellä lämpöä on 7,1 astetta, mutta kolmen tunnin kuluttua voi olla jo eilisissä lukemissa.

Viimeisiä syystöitä lopetellaan. Lomaviikolla on juhlittava kahden lapsen synttäreitä.
Onneksi päivät ovat kasaantuneet nippuihin, joten viiden lapsen synttärit voi juhlia kahdella kertaa. Siitä mummokin tykkää...

Oikein hyvää syyslomaviikkoa kaikille lukijoilleni!
                           Aili-mummo6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä, värien takia syksy on hienoa aikaa. Mutta se kestää vain lyhyen aikaa...♥♥

   Poista
 2. Meillä ehti pihlajatkin näyttää väriloistonsa ja suuren marjamääränsä.
  Minua on aina lohduttanut tuo ajatus, että maasta sinä olet tullut ja maaksi sinun pitää jälleen tuleman, mutta toisaalta olisihan se hassua, jos vauvoja putkahtelisi maasta, kun tuota lausetta tarkkaan ajattelee :) Syyspohdintoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei pihlajissa ollut edes marjoja!
   Niin, hassua jos vauvat putkahtelisivat maasta..;)
   Eläimetkin synnyttävät itse vauvansa!

   Hyvää ja kaunista viikkoa sinulle, Mai! ♥♥

   Poista
 3. Minunkin teki mieli tarttua ifolorin tarjoukseen, mutta en vaan kerennyt. Harmi. Kuvia olisi moneenkin kirjaan, mutta pojan rippikuvakin on vielä laittamatta….

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin kiireesi, Mine!
   Kesäaikaan en malta istua koneen ääressä useita päiviä, enkä näköjään syksylläkään. Ehkäpä ehdit sitten talvella istua ja rauhoittua! Hyvää viikonloppua sinulle ja perheellesi, Mine! ♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥