Google+ Followers

tiistai 27. lokakuuta 2015

Uskomaton juttu, kaiken voi saada anteeksi

Kuva Google. Adlibris.


Kuin tunteita nostattavan pienen kirjan, Maijan tarinan, jonka ovat toimittaneet Johanna Hurtig ja Mari Leppänen. Sidotussa laitoksessa on sivuja 168, ja sen on kustantanut Kirjapaja, joka on omistautunut kristillisten kirjojen julkaisemiseen. Kirja on painettu Kariston kirjapainossa vuonna 2012, ja se herätti ilmestyttyään kovaa polemiikkiä kansalaisissamme. Kirjan ISBN on 978-952-247-249-6.

Teoksen henkilönimet on muutettu. Kirjan aiheena on lapseen kohdistuva pedofiilia, jota kaunistellusti nimitetään lapsen hyväksikäytöksi. 

Onko teistä oikein, että yhdeksänvuotias tyttölapsi raiskataan kahden aikuisen tutun miehen toimesta? Ja raiskaukset tapahtuvat vuosien mittaan kymmeniä kertoja. Niistä ei saa puhua, kyse on vanhoillislestadiolaisuudesta. Lasta syyllistetään raiskauksen tekijien toimesta, kotiväen ja vanhempien toimesta, sisarusten toimesta ja uskonlahkon toimesta. Lapsi on 'miestennielijä', hän on kaikkeen yksin syyllinen. Lapsi pelkää, mutta puolustajia ei ole. Vasta aikuisena ja avioituneena hän saa puolustajan omasta aviomiehestään. 

Kaikki tällaiset asiat annetaan tekijöille anteeksi, kun niitä pyydetään. Jos niistä sen jälkeen uhri mainitseekaan, asia muuttuu kokonaan uhrin syyllisyydeksi, ei tekijien. Niin voimakas on maallikkosaarnaajien mahti että se käy kaikkien uskovien jäsenten yhteisön ylitse, ettei laki ja oikeuskaan merkitse yhtään mitään. Näitä rauhanyhdistyksen kokouksia sanottiin hoitokokouksiksi. Siellä ihminen tuomitaan tai vapahdetaan. Tämä uskonlahko kuuluu evankelisluterilaiseen kirkkoon, Pohjois-Karjalassakin toimii rauhanyhdistys. Naiset ja lapset ovat kokonaan saarnaajien mielivallan alla, lahkoa johtavat miehet. Miehet päättävät siitä, miten suuri lapsiluku perheessäsi on. Synnyttämistä on jatkettava, vaikka uusi raskaus vaatisi henkesi. Mieshän voi ottaa uuden vaimon...

Minusta tuntui, että olen niin vihainen, etten pysty tästä aiheesta kirjoittamaan mitään. Huomasin googlatessani, että oli julkaistu hyviä kirjoituksia tästä aiheesta. Mutta lasten ja aikuistenkaan raiskausta en silti saata hyväksyä. Se on kauheimpia asioita joita tiedän! On väärin, jos syylliset jäävät rankaisematta, ja syylinen onkin raiskattu uhri!

Maijan selviytymisestä ja taistelusta itsensä ja oikeuksiensa puolesta voit lukea tästä kirjasta. Uskon että se antaa rohkaisua monelle onnettomalle ihmiselle, joka on kokenut lapsena tai aikuisena seksuaalista hyväksikäyttöä saamatta oikeutta itselleen. Maijan tarina - Tervetuloa verkoston poluille! 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Toivotan kaikille lukijoilleni hyvää lokakuun viimeistä viikkoa!
                             Aili-mummo


18 kommenttia:

 1. Huh, en tiedä, pystyisinkö itse lukemaan tuota kirjaa, kun se herättää jo esittelyssä vahvoja tunteita. Maailmassa on niin paljon käsittämättömiä ja kipeitä asioita, joita ei tule hyväksyä. Ja usein kaikista avuttomimmat ovat hyväksikäytetyimpiä. Tulee niin paha mieli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä mitään Kätilöön verrattuna, myös siinä raiskattiin, samoin tässä! Mutta postauksen meinasin jättää väliin! Hirveää, ettei raiskaajia edes syytetä, sitä en voi ymmärtää! Paha mieli tulee varmasti, on rankaa joutua raiskatuksi jo lapsena. Maailma ja MIEHET ovat hirviöitä;((

   Poista
 2. Niin paljon herkkis olen, etten ala lukemaan tätä kirjaa. Esittelysi sai jo tuntemaan suorastaan vihaa noita raakalaisia kohtaan. Lestadiolaisuudessa on mielestäni niin paljon epänormaalia, alistamista, mielivaltaa, himoja ja vaikka mitä. Taivaslaulun luin ja se taisi olla sieltä kauniimmasta päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minä tunnen vihaa noita miehiä ja muita pedofiilien rakastajia kohtaan. Nämä vanhoilliset taitavat elää vielä kivikaudella. Taivaslaulua en ole lukenut, ehkä sekin joskus...En ikinä halua(isi) vanhoillislestadiolaiseksi. Pappejakin siitä lahkosta löytyy, valitettavasti!

   Poista
 3. Todella kauhea aihe. Oulussa ilmestyy sanomalehti Kaleva ja aikoinaan, kun Kalevassa oli juttua tästä aiheesta, vanhoillislestadiolaiset peruivat Kaleva-tilauksensa ja antoivat kovaa kritiikkiä, että aiheesta ei saa puhua.
  Minusta on todella omituista, että lasten hyväksikäyttö, kyseessä oli tytön isoisä, joka käytti hyväksi useimmat lapsensa ja lapsenlapsensa, sallitaan kyseisessä hengellisessä yhteisössä. Lapsen pitää antaa anteeksi, kun koko elämä on pilattu. Yök yök ja yök. Todellakin kastraatio on toimenpide miehille, jotka pilaavat lapsiraukkojen elämän.
  Postasin nyt lokakuussa Marja Björkin romaanista Posliini ja melkein oksensin. Aihe oli vastaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiltä ihmisiltä menee puurot ja vellit sekaisin!
   Hirveää on että omien lastenkin ja lastenlasten raiskaaminen ovat liikkeessä anteeksipyynnöllä unohdettu. Ikuinen häpeä ja huonouden tunne seuraa varmasti näitä raiskattuja ihmisiä sekä tietysti pelko.
   Kastraatio tällaisille miehille olisi ihan oikein, mutta sellaista lakia ei ole vielä tehty (enkä usko että sellaista tehdäänkään).
   Ajattele, raiskatun lapsen sisko oli toisen raiskaajan vaimo, ja hän puolusti intohimoisesti miestään! Syyllinen oli se pikkusisko!!!

   Poista
 4. En voisi lukea tätä kirjaa, olen liian herkkä. Mitä petoja löytyykään ihmiskunnasta.
  Kiitos kumminkin sinulle kun toit tämän tänne. Rohkea olet♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelutti minua ottaa kirja postauksen aiheeksi. Rohkea nainen siitä raiskatusta tytöstäkin oli tullut; hatunnostoni hänelle! ♥♥

   Poista
 5. ON ERITTÄIN HYVÄ IKÄVÄT JÄRKYTTÄVÄT TEOT TULEE KULKI, VAIKKA KIRJAN KAUTTA ,TEKEMÄTTÖMÄKSI EI SAA .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin se on hyvä, että asioista puhutaan ja tieto leviää! Ilman epäilystä, nämä ovat poliisiasioita, ja ehdottomasti ilmoitettava poliisille!

   Poista
 6. Niin kamalia asioita tapahtuu, ja niistä vaietaan..Mutta hyvä, kun on tällasia kirjoja, jotka tuovat päivänvaloon rikollisia ja pahoja sellasia!
  Tällaset miehet saisi pistää siittä jostain paikasta vaikka roikkumaan hirsipuuhun, sitä mieltä olen heistä, ketkä käyttävät lapsia hyväkseen!
  Mutta sulle Aili-mummu, hyvää viikonjatkoa!
  Ja kiitos tästä postauksesta , vaikka olikin kurja aihe, mutta hyvä, kun tulee esille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Harakka!
   Toki tällaisista on hyvä saada tietoa, tuleepahan uskonlahkojen salat julki. Uskon, että lähes kaikki naiset ovat samaa mieltä kanssasi.
   Kiitos toivotuksista!
   Mukavaa loppuviikkoa ja pyhäinpäivää sinulle & co! ♥♥

   Poista
 7. Tuo on niin pöyristyttävää, etteivät sanat riitä sanomaan enkä myöskään usko voivani lukeakaan. Minusta, jos saan sanoa näin suoraan, niin munat pois ja linnaan lopuksi ikää. Käsittämätöntä, että tuota vielä puolustellaan ja suojellaan yhteisön piirissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella pöyristyttävää, että tällaisia raiskaajaheppuja vielä puolustellaan. Ei osata erottaa rikosta ja 'syntiä' toisistaan. Lahkoissa ihmiset aivopestään, valta on 100 prosenttisesti miehillä. Siksi nainen ja tyttölapsi ei ole minkään arvoinen...
   Hyvää loppuviikkoa ja viikonloppua sinulle, Villiviini & co! ♥♥

   Poista
 8. Maailmassa on niin paljon pahaa Tälläisille miehille pitäisi laittaa kovat tuomiot eikä pajata niitä. Hyvää että nämä julmat teeot tulee esille on ne niin karmeita tekoja. Minä en kyllä pystyisi lukemaan sitä kirjaa
  Kiitos tästä esttelystä hyvää että tulee esille näitä julmuksia Hyvää loppuviikkoa ja pyhäinpäivää Aili Mummo! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan niin, ja vielä uskovien keskuudessa, mikä tekee asiasta vielä kamalamman!!
   Paha olo tulee siitä, kun ajattelee kirjan tapahtumia, ja miten niin kauheita tekoja selitettiin päinvastoin, uhri itse on syyllinen. Ihan keskiaikaa tuollainen ajattelu! Nämä ovat suuria rikoksia, ei ne anteeksipyynnöllä ole selvitetty.

   Kiitos Irma, kuin myös sinulle ja läheisillesi! ♥♥

   Poista
 9. Aili, toimin nyt ystävänä nuorelle naiselle, joka koki tätä lapsena koko ajan. Tekijän piti joutua edesvastuuseen, mutta maasamme on alue, jossa on omat lait eli äijä kulkee vapaana.

  Kun kirjoitin Taivaslaulusta, melkein kuolin ja sitten se jälkipuinti.Minua loukkaa, että meidän kirkossamme, oman kirkkomme helmoissa, on tällainen lahko, jolla on omat lakinsa, jotka rikkovat maan lakeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena ystävä, tuo on totta mitä sanot! Myös minua loukkaa se, ettei noilla miehillä ole mitään vastuuta teoistaan ja rikoksistaan. Kyllä sama laki pitää olla kaikilla, kuuluivatpa lahkoihin tai ei. Luterilaiselle kirkolle on kipeä paikka, että tällaista suvaitaan. Ei täällä sivistysmaissa saa loukata räikeästi ihmisoikeuksia, ja vielä sellaisten ihmisten taholta, joiden pitäisi puolustaa niitä. Naisen asema tuollaisessa lahkossa on hirveän huono. Minä ainakin nousisin kapinaan!! Jotain järjestystä pitää saada aikaan meidän valtionkirkossamme! Sitä on vaadittava!

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥