keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Onko mahdoton mahdollista?

Kuva lähimetsästä kello 12.45.

Arvostatteko maailman lunta?
Oletteko herännyt joen solinaan?
Mitä jos kaivaisimme sieniä hiekasta?
Tai jos pyytäisitte jotakin sumulta?
Onko tullut vastaan lapsikatras näkinkenkiä käsissään?
Vaivaako ilo?
Kuuletteko kuinka pienet sydämet hakkaavat
pimeässä metsässä!
Osaisitteko nimetä ihania ääniä
                                 joita kukaan ei kuule?
Oletteko kannatellut turhaa kämmenellä?

---------------------------------------------------------.
Olenko tätä ennen antanut teille ohjeita?

Se mikä kannattaa, on ihan ohut rima.


- ILPO TIIHONEN -

Sama teksti ja aika.

Olemme saaneet seurata viime perjantaista lähtien uutisia Pariisista ja Euroopan muistakin maista terroristien tekemän hyökkäyksen jälkeen. Iskussa kuoli ainakin 130 henkeä ja loukkaantui noin kaksisataa. Tunti sitten tulleissa uutisissa kerrottiin, että kaikkiaan seitsemän henkeä Pariisin iskun järjestäjistä on saatu kiinni, ja yksi nainen räjäytti itsensä. Yksi mies on myös ainakin ammuttu poliisien toimesta.

Tätä ennen on Pariisin iskun toteuttajia ja suunnittelijoita otettu mm. Belgiasta ja Norjasta. Suomessa oleskelevaa ei ole kai saatu kiinni, mutta uskon, että heitä on täällä enemmänkin. Saksassa pelätään terrori-iskua kovasti, samoin USA:ssa ja Englannissa. Väärään aikaan valtio leikkasi poliisien määrärahat, niitä on nyt nostettava. 

Ranska on pyytänyt apua terroristien tuomaan hätäänsä, ja totta kai eurooppalaiset valtiot varmasti sitä antavatkin. Esteen voi tehdä suomalainen lainsäädäntö, joka ei anna lupaa myöntää joukkoja terroristijahtiin. 

Venäjänkin lentokoneturma on ollut terroristien järjestämä, ehkä siksi, kun presidentti Putin päätti osallistua Syyrian sotaan.

Eri puolelta Eurooppaa etsitään kuumeisesti terroristeja, jotka saivat elämänsä tilaisuuden levitä pakolaisten mukana useimpiin Europan maihin. Asia ei tietenkään ole pakolaisten syytä, mutta Isis ja muut terroristijärjestöt saivat kuin taivaan lahjana tilaisuuden, joka tuskin tulee toistumaan. Tosi asia on, ettei pelkäämään kannata ruveta. Elämän täytyy jatkua normaalisti mahdollisuuksien mukaan.

Mahdoton taistelu se on maailman maille, toivottavasti onnistuu. Siltikin uskallan epäillä, edes USA:lta se ei ole onnistunut. Heillä on monia keinoja, mikä tekee jahdin vaikeaksi. Piiloutuminen maan alle luoliin, ja räjäytysvyöt ympärillä. He käyttävät varmasti kaikkia mahdollisia keinoja, myös kybersodankäyntiä. Hakkereita on alettu kouluttaa myös eri valtioiden taholta. Nykyajan yhteiskunta on hirveän haavoittuva, kun systeemit saadaan sekaisin pelkästään tietokoneiden avulla.

Niin julmaksi on maailma ja ihmiskunta muuttunut toinen toisilleen. Ja väitetään, että uskonto tähän on syynä. Mahdotonta uskoa. Kristityille ei jää paljonkaan keinoja taistella tälläisia oppeja vastaan, paitsi sydämen rukous. Vaikeinta lienee anteeksianto näille ihmisille, jotka tappavat lähimmäisensä.


Kuin myös.

Kävimme eilen asioilla Joensuussa. Joulukinkkukin tuli ostettua, ihan kotimaista on. Tuskin enää käymme ennen joulua siellä. Pitäisi vähän suunnitella mitä mummo tekee. Sukkia neulon enää itselle ja miehelle, ja ehkä pojalle.

Mies sai katsastettua auton ensi kerralla. Oikein hyvä.

Pian olemme jo adventissa. Jouluisia ajatuksia teille toivotan hyvät lukijani!
                                Terveisin Aili-mummo


8 kommenttia:

 1. Ei ne ole uskon asialla, jotka terrorisoivat ja tappavat toisia ihmisiä. Ne ovat tappajia ja koraanissa se on kiellettyä aivan kuten raamatussakin. Silti tapetaan puolin ja toisin.
  Jostakinhan ne saavat rahaa taisteluun ja niitä aseita. Kyllä aseteollisuus rikastuu ihmisten tappamisella.
  Kannatan itse rauhaa ja rakkautta. Niille aseteollisuuden rahoille olisi käyttöä sille, että ihmiset voisivat elää omissa maissaan rauhassa. Kaikki on pommitettu mäsäksi ja sodat vain jatkuvat Syyriassa ja sadassa muussa maassa maapallolla.

  Siitäkin huolimatta toivotan jouluisia ajatuksia sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, luehan mitä Paluumuuttajatar sanoo (että Koraani käskee tappamaan vääräuskoiset)! Luin netistä, että Isis-järjestö saa rahaa öljyvaroista. Hirveää, mitä jälkeä ovat saaneet aikaan Syyriassa! VOi olla että arabeja tulee tänne vielä miljoonia!

   Kiitos Mai! Hyviä ja jouluisia ajatuksia myös sinulle! ♥♥

   Poista
 2. Ikävä kyllä, Koraani antaa luvan tappaa vääräuskoisia. Onneksi suurin osa muslimeista ei vain niitä kohtia niin tulkitse. Mutta ei näitä ihmisiä aja eteenpäin Jumala, vaan pahuus.

  Pää siinä hajoaa, jos jää loputtomasti näitä pyörittämään. Täytyy vain toivoa parempaa tulevalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sen täytyy olla, pahalla on suuri valta meidän ihmisten keskuudessa.

   Tosi on, emme varmastikaan opi ymmärtämään sen pahuuden määrää ja mittaa! Aina voi toivoa, vaikka toivoa ei olisikaan...

   ♥♥♥

   Poista
 3. Eipä tuohon ole laljon vastauksia antaa. Taivaan Isä tietää mitä tuleman pitää. Rakkautta täytyy vain jakaa. Paholainen on päässyt liian pitkälle joka asiassa.
  Rauhallista alkavaa adventin aikaa. sinulle Aili <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanattomaksi joutuu kun maailma muuttuu murhaajien paratiisiksi. Paholainen eli Paha Itse on varmasti asialla.

   Kiitos Sylvi! Samoin sinulle ja läheisillesi! ♥♥♥

   Poista
 4. uskonsodat kiertävät kehää...aikoinaan kristityt vainosivat ja tappoivat, juutalaiset ovat käyneet pyhää sotaa, nyt arabit joista suurin osa on islami tai muslimi, jatkavat ... tulkinnat ovat aina heikompia, kuin laki. Näille Jihadisteille on taottu päähän pyhä sota lakina, joka oikeuttaa tappamaan.. he ovat julistaneet sitä jo vuosikymmeniä ja luvanneet tämän ajan..järjen käyttö on heille turhaa . Tätä kestää aikansa, valitettavasti, mutta lopulta se päättyy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen suunnitelmallinen joukkomurhaaminen tuntuu niin hirveältä asialta, ettei sitä jaksa ymmärtää. Tosin arabimaailmassa on kuohunut pitkän aikaa, jolloin ihmiset ovat yrittäneet saada muutosta ja parannuksia asioihinsa ja ihmisoikeuksiinsa, mutta ilman muuta lopputulosta kuin että murhaaminen on jatkunut. Se että sodatkin on pyhiä, ei taida olla uusi asia. Muistelen kristittyjen ristiretkiä keskiajalla. Nyt taidamme elää vielä pimeämpää aikaa kuin silloin.

   Varmaan maapallo on jo täyteen asutettu, ja ehkä ihmiskunta on ohjelmoitu tuhoamaan itse itsensä.

   ♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥