Google+ Followers

lauantai 2. tammikuuta 2016

♥ Juhlittu on ja vuosikin vaihtui ♥

Vuosi vaihtuu Hongkongissa.


Vuosi vaihtui myös meidän perheessämme valoisissa merkeissä. YLE1 antoi ohjelmaa koko torstai-illan, lähetyspaikkana oli Tampere, ja sen kuuluisa Talo oli juhlien pitopaikka. Se osuus, joka oli sisällä. Myös ulkona oli ohjelmaa, ei tosiaan 'miun maun' mukaista.

Näyttämönä on koko Tellus, kun ohjelmia kootaan ja lähetetään, siis lähinnä ilotulituksen osalta. Rahaa on Kiinallakin, ja miksi ei olisi? Ovathan suomalaisten työpaikat valuneet isoon mahtavaan Kiinaan. Mutta mikä sen iloisempi yllätys kuin että ne ovat hiljalleen palailemassa takaisin, ainakin osittain.
Oliko tämä Japanissa?


Olkaamme siis toiveikkaita, varmaan niitä työpaikkoja syntyy. Pääsevät ainakin työhalukkaat työhön takaisin, ja ne jotka eivät halua, voivat jatkaa entistä menoa. Toki kaikki eivät kykenekään tekemään työtä, vaikka haluaisivatkin... 

Maatalous on lopettanut paljon työpaikkoja, kun maatilojen ovet on pantu kiinni sitä mukaa, kun työväki on eläköitynyt. Täällä päin peltoja on metsitetty melkoisesti, ja loput ovat vuokralla niillä isommilla viljelijöillä. Maitokiintiöt on romutettu, ja maitoa voi tuottaa vapaasti niin paljon kuin kukkaro kestää. Monella tilalla on kestokyky kuitenkin mennyt yli sietorajan.

Maatilojen sukupolvenvaihdoksia ei kylälämme ole tapahtunut viimeisen vuosikymmenen aikana. Ei luultavasti tulekaan. Metsätiloille ei verohuojennuksia tunnuta annettavan, heillähän luullaan olevan miljoonia kuutioita hakkaamatonta metsää. Ja metsä kasvaa muka 25-30 vuodessa uudestaan, vaikka tosiasiallinen uusiutumisikä on lähellä sataa vuotta.
Riemukaaren alla Pariisissa ei ollut kovin riemukasta.


Televiossa Yle1 kanavalla on tullut tapaninpäivänä ohjelma Saman taivaan alla: Viimeinen syksy entisestä naapuristamme, Helvi Simosesta, jota Myllyn Helviksi kutsuttiin. Tämä oli uusintalähetys, jonka nauhoitin. Helvi o.s. Kinnunen syntyi 100 vuotta sitten, lokakuussa 1915 ja kuoli syksyllä 2004. Hän oli kuollessaan 89 vuotta. Ohjelmassa luettiin Helvin miehen rintamalta lähettämiä kirjeitä, joita ihmetellen kuuntelin. Valtavan kaunista ja kunnioittavaa kieltä, jota ei uskoisi maalaismiehen edes osaavan kirjoittaa. Mies puhutteli vaimoaan 'omaksi rakkaakseen', ja uskon toki tuon. Pari oli lapseton, johtuiko ehkä siitä, että serkukset olivat menneet naimisiin.

Toimi Simonen oli Lahnalammen poikia ja nauttinut kotiopettajan opetuksesta. Janne ja Ida Simosen lapset eivät käyneet Tikkalan kansakoulua, vaan heillä oli herrasväen tapaan oma koulu. Lahnalammesta sen isännistä olen kirjoittanut useaan kertaan tässä blogissani.

Laulajalegenda Pave Maijanen esitti Ylessä (Tampere) ohjelmaa.

Pave Maijanen (s.1950) on monipuolinen lahjakas lauluntekijä sekä muusikko että laulaja ynnä paljon muuta. Hän on kirjailija Unto Kupiaisen jälkeläinen. Kupiainen oli opettajana mm. Pohjois-Karjalan Opistossa Niittylahdessa, ja kotimaisen kirjallisuuden professorina Yhteiskunnallisessa korkeakoulussa vuodesta 1950. 
Laulaja Laura Voutilaista haastattelee 'Peltsi' Peltola.

Laura Voutilainen (s. 1975) on noussut yli 20 vuoden kestäneellä urallaan kestotähdeksi  maamme lauluareenoille. Ääniala on korkea ja hän laulaa aika kovaa. Varsinaisesti Lauran ihailijoihin en kuulu, enemmän ihailen Tarja Turusta ja hänen esityksiään, olihan hän melkoisen kauan Nightwishin laulajana.

Laura Voutilainen menestyi Tanssii Tähtien kanssa kilpailussa muutamia vuosia sitten. Yleisöäänestys ratkesi kuitenkin Antti Tuiskun eduksi.

Loppushow Tampereelta oli sellainen, että mieluummin olisin jättänyt sen näkemättä. Yhä uskaliaammaksi käyvät nykyajan esiintymispuvut, jokohan ensi vuonna päästään siihen tilaan, ettei esiintyjillä ole yllään edes rihmankiertämää?!?
Yökötti - suoraan sanoen!!

Näin on ilot, surut ja kuulumiset jaettu, hyvät lukijat!

♥Toivotan kaikille Hyvää alkanutta vuotta 2016! ♥
                Terveisin Aili-mummo         

18 kommenttia:

 1. Hyvää alkanutta vuotta sinulle Aili <3
  Meille Yle järjesti yllätyksen vuodenvaihteessa, kun teräväpiirtokanavat eivät enää näy telkkarissa. Ylen neljä kanavaa siis jäi näkymättä noin 20 000 taloudelta. Pitäisi ostaa uusi tv-antenni vanhan rinnalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa se huono homma, mutta kai rahalla selviää. Meillä ei ole teräväpiirtoantennia, mutta voisi sen hankkia. Vähemmän kiva uuden vuoden yllätys Yleltä mediamaksunsa maksaneille..;/

   ♥♥

   Poista
 2. Kaikkea hyvää teille toivotan vuodelle 2016.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi; samoin sinulle ja co! ♥♥

   Poista
 3. Oikein paljon onnea ja terveyttä sulle vuodelle 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Harkka!
   Paljon onnea ja terveyttä myös sinulle & co! ♥♥

   Poista
 4. Me juhlittiin vuoden vaihtumista tuolla serkkulassa. Siellä oli vaatteita reilusti päällä, paitsi niillä, jotka kävi saunassa:D. Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt teillä on serkut ja muu suku lähellä, joten hyvä käydä siellä juhlimassa..:)
   Kiitos, samoin sinulle ja läheisillesi, Mine! ♥♥

   Poista
 5. Niin se uusi vuosi pyörähti käyntiin ja tällä kertaa päivää pidempi, kun on karkausvuosi.
  Itse en katsonut telkkaria ollenkaan, kun vuosi vaihtui ysävien luona hyvässä juttuseurassa.
  Onnea ja iloa jokaiseen päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piipe!
   Onnea ja iloa myöskin sinulle ja perheellesi!
   Hienoa että olitte hyvässä seurassa..:)

   ♥♥

   Poista
 6. Mummo,

  sitä uutta oppii, kun vanahaksi ellää. Että Pave Maijanen Unto Kupiaisen jäläkeläisiä... Ilmankos majailee kesäisin Kesälahella, jossa Kupiainenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni myös Leila Luukkainen kuuluu tähän samaan kastiin kuin Pavekin. Leilakin säveltää ja tekee lauluja ja soittaa kitaraa. Tähän tulokseen olen tullut, kun olen seurannut vuosia lehtijuttuja Kesälahdelta. Varmaan sinä Leilan tunnetkin, joten voit kysyä häneltä..:) ♥

   Poista
  2. Tottahan minä Luukkiksen, sieltä lehtiajoilta. Lähtemättömästi on jäänyt mieleen, kun pani kesätoimittajana ollessaan Kutsetin sahan pomot järjestykseen. Eivät oo sen jäläkeen laskeneet saasteita Puhoslahteen. Vielä seuraavana talavena kyselivät ääni vapisten, kuka oli se teijjän toimittaja...

   Poista
  3. Jaa-a, onpa hänessä puhtia ja pontta; hyvä että pani äijät järjestykseen...;)

   Poista
 7. Niin vuosi vaihtui meilläkin rakettien paukkuessa naapureilla. Meillä ei ole paukuteltu kuin joskus pojan ollessa pieni. Tv:stä tuli aattona tai uudenvuodenpäivänä uusintana Olavi Virran 100-vuotismuistokonsertti, jossa uudet ja vanhemmat tangokuninkaalliset esittivät Virran kappaleita. Jo sitten tykkäsin. Markus Allan, Eino Grön, Sebastian Ahlgren (sielukas tulkitsija!), ponnaripää Teemu Roivainen, naisia Maria Tyyster, Siilinjärven tyttö Heidi Pakarinen, Susanna Heikki. Tangot uppoaa minuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään ole räiskitty pitkään aikaan eikä edes kiinnosta. Teeveestä näkee yleensä paremman ilotulituksen.

   Saman konsertin mekin katsoimme, ja olin aika tyytyväinen, joskin Markus Allanin laulua ihmettelin. Laulu oli nähtävästi outo hänelle eikä esityskään ollut hänen tasoaan.

   Varsinkin konsertin alussa oli myös hitaita valsseja..:)

   ♥♥

   Poista
 8. Ei oikein säväyttänyt uudenvuoden aaton telkkaohjelmat. Vaan mikä minua hieman risoo, niin se, että paljon urheilua on siirretty maksullisille kanaville. Nythän sitä voi, kun mediamaksu menee joka tapauksessa. Mutta tulee ihan liikaa uusintoja vissiin jo sadannen kerran.
  No, olkoon ohjelmat, katson vähän telkkaria. Sinulle mukavaa jatkoa tähän jo pitkälle ehtineeseen vuoteen 2016.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama juttu, ei minuakaan!!
   En ole urheilufriikki enkä siis katso niitä ohjelmia.
   Tosi on, että uusintoja on ihan loputtomasti, mutta mediamaksu peritään silti. Voidaan uusia vaikka kuinka monta kertaa, sillä ei ole väliä!

   Minä taas katson paljon telkkaria, siksi laadukkaat englantilaissarjat ovat suosiossa.

   Kiitos aimarii; kuin myös sinulle! ♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥