Google+ Followers

tiistai 16. helmikuuta 2016

Päivittelenkö vai en

Onkamolaisella rannalla kesällä 2015.


PÄIVITTELEMIST POSTILAATIKOL


Mää olen 
Nii yksin!
Nii yksin!
On Kaarinan päiv
eikä kettä ol munt kortil muistanu
voi johtu siitäki et mää en ol Kaarina.

Joku sentä soit
oliksee sää Veljeni Kanamiäl
en vastanu
pelkäsin et olissin herättäny
olin nii unine ittekki.
Koko yä men postlaatikko maalamisse
kalenterist kattosin
mitä siihen kirjotta:
Sisu
vai
Ursula
Laskiaistorstai
kuu nousee
16.

Oma nimeän 
en laittanu
mitä
mun asi
muil kuulu.


- HELI LAAKSONEN -

Hieman eri paikasta. Venekin lepäilee... 

Päivittelynaiheita löytyy hyvin usein. Melkein aina kun kaksi kaveria tai ystävää kohtaa toisensa, löytyy jotakin päiviteltävää. Ellei omista asioista, niin vieraista kuitenkin. Varsinkin nyt on monia hyviä syitä miksi pitää päivitellä: ensimmäisenä haukutaan hallitus ja sen typerät toimenpiteet. Sitten vuorossa on luultavasti maahanmuuttajat. Kolmantena aiheena voi olla Syyrian sota ja naapurimaan presidentti. Ja sitten voidaan päästä paikallisiin aiheisiin, joista herkullisimpia ovat naapurit.

Vaihteen vuoksi voisimme tehdä kerrankin niin, että innostuisimme kehumaan sitä tai niitä asioita, joista voimme olla kiitollisia ja iloisia, kun asiamme ovat niin hyvin. Olemme saaneet nauttia rauhasta ja hyvästä kehityksestä 70 vuotta, ja työmme tuloksena maailmamme on parempi paikka elää. Sen ovat huomanneet muutkin, ainakin ne paljon puhutut maahanmuuttajat. 

Lieksassa he, vieraat ihmiset, järjestivät positiivisen mielenosoituksen, jossa kiittivät virkavaltaa ja lieksalaisia siitä, että he saivat asua täällä. Mielenosoituksessa oli mukana noin neljäkymmentä irakilaista miestä, ja katselijoita oli paikalla kolmisenkymmentä henkeä. Mielenosoittajat halusivat ilmoittaa paikalla oleville, ettei kaikki maahanmuuttajia kannata tuomita muutamien ihmisten pahojen tekojen tähden, kertoi eilen sanomalehti Karjalainen.

Aika hämmentyneeksi silti tunnen oloni. Maailmassa on liian monia arvaattomuustekijöitä ja sodan lietsontaa. En ole varmaankaan ainoa näin tunteva ihminen. Pitkästä aikaa kylmän sodan tuulet ovat ruvenneet puhaltamaan rajusti ja pelkotiloja tuoden. Ennen kaikkea ne ihmiset, jotka ovat lähteneet pakoon hillitöntä tappamista, näyttävät meille esimerkkiä tuntemattomasta tulevaisuudesta. 

Ei maailmasta ole hävinnyt paha minnekään, vaan aina syntyy uusia psykopaatteja kuolleiden tilalle. Vallanhimo ja ahneus on kannustimena päästä maailmanherruuteen. Pitkään kuvittelimme, että kun entiset hirmuhallitsijat ovat kuolleet, uusia ei enää tulekaan. Vaan pahasti erehdyimme. 

Olisi taas hyviä rukousaiheita iso joukko; jospa Taivaan Isälle kertoisimme?

Hyvää alkanutta viikkoa lukijoilleni!
                Aili-mummo

12 kommenttia:

 1. Pitkään piti miettiä iloisinta asiaa. Sehän se on, kun pääsin ensi kerran kunnolla latusille tänä talvena. Ja ikkunalauvalla nousivat ensimmäiset valkosipulin itoset.

  Suurin pelko löytyi helpommin: ei kai vain eräästä Trumpista tule Usan pressa. Sitten ois kaks samanlaista kahjoa suurvaltojen johtajina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Erkki, että pääsit suksille ja hiihtämään! Muistuu ihan lapsuus mieleen..;)

   Olen ihan yhtä mieltä kanssasi, ei missään tapauksessa Trumpista saa tulla USA:n presidenttiä, se on äärettömän tuhoisa tulevaisuuden näkymä!

   Hyvää viikkoa sinulle! ♥♥

   Poista
 2. Suuresti ihmetyttää nykynen tilanne,pelko epävarmuus tulevaisuudesta .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin Mirja, tuttu tunne uskoakseni monille meistä!

   ♥♥

   Poista
 3. Aili, olen itse alkanut pohtia samoja asioita. Millaisessa maailmassa meidän lapset ja lapsenlapset elävät? Luen mm. ulkopolitiikan tutkijoiden juttuja ja miten vaikea poliitikoiden on havaita merkkejä mm. Venäjän taholta, jotka voisivat olla uhka Suomen turvallisuudelle. En voi ymmärtää sitä, että venäläisille on myyty Suomesta maapalstoja hyvinkin läheltä sotilaallisesti tärkeitä maa-alueita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On oltu uskomattoman sinisilmäisiä ja luotettu liikaa vieraan valtion ihmisiin, ilmankos herra P. nauroi ja pilkkasi suomalaisia. Ja meidän pressa senkun keikisteli ja naureskeli miehelle, josta ei tiedä, mitä se keksii.

   Hitaasti mutta varmasti kasvaa järki päähän. Ei suomalaisetkaan voi ostaa Venäjältä maata, miksi sitten heidän pitää voida ostaa?

   ♥♥

   Poista
  2. Jatkan vielä, että suvaitsevaisuutta tarvitsemme mm. mamuja kohtaan. Siteeraan sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaata.."paha ei edellytä paholaismaisia poikkeusyksilöitä eikä romahtanutta yhteiskuntaa. Moitteettomat ihmiset voivat aiheuttaa äärimmäistä pahaa, jos yhteistä ihmisyyttä ei ole ja jos ajatellaan - ei se kuulu minulle. Välinpitämättömyydestä vahingoittamiseen ei ole pitkä matka."

   Poista
  3. Ihan totta mitä sanot, Beate!
   Inhimillisyys on hyve, joka meiltä usein puuttuu. Mittaamme omalla mitallamme toisten vaikeuksia, emmekä ymmärrä, mitä uhreja elämä on heiltä vaatinut. Meidän kuuluu huolehtia vain omista asioistamme, on se mittari, joka vahingoittaa toisia eniten. ♥♥

   Poista
 4. Minulla on oikein rakas kaveri, joka menee syksyllä kouluun, ja kysyin viimeksi kun puhuimme puhelimessa, että joko olet oppinut lukemaan. Vastaus tuli reippaasti, että en ole oppinut vielä lukemaan, mutta kyllä minä sitten lukiossa opin lukemaan. Nuo lapset ovat niin ihania ja osaavat iloita pienistä asioista.

  Iloisempaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipahan makeat naurut, kiitos Mai..;D
   Kiitos Mai, kuin myös sinulle! ♥♥

   Poista
 5. Emme varmaan ole ennen huomanneetkaa kuin hyvä meillä on ollut. Kiittäminen on vain jäänyt. Tällaisia me syntiset ihmiset olemme. Rukousta tarvitaan. Rukoillaan ja luotetaan Jumalaa.
  Hyvää loppuviikkoa sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin lause on totta, hyvä jää usein kokonaan huomiotta. Kiitoksen aiheita on niin paljon! Kun muut keinot loppuvat, alkaa rukouksen sarka. Kiitos olkoon Jumalalle, kaiken hyvän antajalle...

   Kiitos Sylvi, samoin sinulle ja läheisillesi! ♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥