Google+ Followers

torstai 4. helmikuuta 2016

Todenpuhujia ja 'todenpuhujia'En minä luota niihin
jotka tietävät oikeat vastaukset,
                 kuka tahansa pystyy siihen.
Sitä minä arvostan,
joka tietää oikeat kysymykset.


- KAI NIEMINEN -  
Elokuvasta Anna Karenina. Yle1.


Kai Nieminen ajattelee samoin kuin minä. Olen oppinut tekemään kysymyksiä vallanpitäjille itselleni epäselvistä asioista ja ilmiöistä. En myöskään pelkää kysyä asioista olipa vastassa miten korkea-arvoinen henkilö tahansa. Minä maalaisakka olen saanut ministerinkin huutamaan naama punaisena. Se oli vanhaan 'hyvään' Kekkosen aikaan... 

Melkoinen kantti pitää olla sillä, joka uskaltaa kysyä oikeita kysymyksiä. Hiljaa on hyvä olla, kun yhtäkään omaa ajatusta ei ole päässä. Harva meistä on saanut kriittiset silmät syntymässä, mutta joillakin ne ovat. Vaikka suosittuja heistä ei koskaan tulisikaan, he ovat tarpeellisia siinä, että pitävät peiliä meidän edessämme. Jotta totuus ei unohtuisi on oltava kriittinen. Muuten valhe ja muunneltu 'totuus' jää päällimmäiseksi asiaksi.

Kriittisten silmien ja ajatusten kanssa ei ole helppo elää. Aina tulee jotain vallanpitäjää tölväisseeksi. Joskus tarkoituksella, joskus ei. Totuus on sellainen ase, jota pelätään omien ja vieraiden keskuudessa. Ja totuuden puhujaa vihataan eniten. Epärehellisyys maan perii, voisimme sanoa, vaikka jotkut väittävät vielä vanhanaikaisesti päinvastaista. 

Oikeisiin kysymyksiin saa ainakin vaalitenteissä tavallisimmin väärät vastaukset. 
Kysytty asia ohitetaan kokonaan, puhutaan puuta heinää. Seuratkaa tarkoin keskustelua, mitä tentattavalta kysytään, ja mitä hän sanoo vastaukseksi. Hyvin usein hämmästyn, kun asiasta ei puhuta yhtään mitään, vaan kysymys vaietaan kuoliaaksi. Myös vaikeminen on vastaus. Poliitikon on oltava äänestäjiä miellyttävä pasianssin pelaaja, joka ei saa osoittaa todellisia tunteitaan ja ajatuksiaan julkisesti.

Asioiden kaunistelu ja selittely on hyvin suosittu juttu vaalitenteissä. En usko, että kovinkaan moni poliitikko puhuu totta aina. Nykyään on opittu ettei edes pääministerin tarvitse puhua totta. Pääasia on, että puheet saa asiat näyttämään hyvältä, olipa totuus sitten sitä tai tätä.

Ihmisten moraali on rapautunut ja löystynyt viimeisten vuosikymmenien aikana. Myöskin lait ja tuomarien moraali on murentunut samassa suhteessa. Osaltaan tästä kehityksestä voimme kiittää EU:ta, jonka lakien kanssa Suomi on joutunut synkronoimaan omat lakinsa. Vasta nyt aletaan heräillä ja ihmetellä, miten näin on päässyt käymään? Olemme kuin kissanpoikia, joiden silmät ovat alkaneet nähdä asiat ja tapahtumat ihan uudessa valossa. Siis nyt yli kaksikymmentä vuotta myöhemmin, kun liityimme EU:un.

Näin on tällä kertaa marjat ja saarnan aiheet. 

Huomenna on Runebergin päivä ja ensi pyhänä laskiaissunnuntai. Leipokaa ahkerasti torttuja ja laskiaispullia!

Mukavaa viikonloppua lukijoilleni!
                   Aili-mummo10 kommenttia:

 1. Hyvää Runebergin päivää ja laskiaissunnuntaita :)

  VastaaPoista
 2. EU:hun liittyminen oli paha virhe, joka on tullut Suomelle kalliiksi.
  Kaikesta huolimatta hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nIin meistä aika moni ajattelee, vieläkin!
   Kiitos Piipe, samoin sinulle ja Hänelle! ♥♥

   Poista
 3. Mummo,

  eikös nyt mennä parempaan suuntaan, kun on uusi puolue tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erkki-boy, kukaan ei eroa eikä ketään eroteta entisestä puolueesta; mikä siis muuttuu--?
   Etsiikö Väyrynen vähintään 5000 kannattajaa omalle ns. puolueelleen vai jatkaako 'yhden miehen puolueena'? Tuskinpa sellaista lasketaan..;) Kahteen puolueeseen ei voi kuulua yhtäaikaa, sen kieltävät Keskustan säännöt! ♥

   Poista
 4. Aili ystäväni, vahvaa elämän kokemuksen tuottamaan asiallista tekstiä .....sillä eihän tämä elämä ole pelkkää pullan tuoksua, saatikkä hyssytelyä, myötäilyä ja oman mielipiteen piilottelua!? Meillä kaikilla on mieltymykset, ajatukset ja oikeus niistä ilmaisuun....vaan suurin osa jää aina odottamaan, että jospa joku ottaisin vaikka tämänkin asian esille....koska itse en tohdi!! Jotkut tekeevätkin sen ja osaavat luontevasti ja kansankielellä siihen, sekä todistamaankin sen, että pysyy sanojensa takana.
  Tarkaan luin tekstin ja ajattelin sen sisältöä, hyvä ja kunnioitukseni, avoimmin mielin totean minä....!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maikku, olet harvinaisuus ihmisten joukossa! Hyssyttelystä olen saanut tarpeekseni, jätän sen politikoille. Ei kaikkien mieliksi kukaan voi elää, se on sula mahdottomuus. Olen huomannut myös, että joku teettäisi mieluusti 'likaisen työn' toisilla, ja kun tyyli ei kanna hedelmää, voi kiukutella päin pärstää. Totuuden onkiminen valheiden verkosta on vaativaa työtä, muistan sen Kekkosen loppuajoista, kun otin itse selvää herran dementoitumisesta. Kannattaa pitää silmät ja ajatuselimet tarkkana, jotta salattu totuus paljastuisi. Nyt ei enää sellainen salailu enää onnistuisikaan, onhan lehdistö ja tiedotusvälineet valppaina.
   Kiitos ajatuksistasi, Maikku; olen vaikuttunut! ♥♥♥

   Poista
 5. Ihan totta. Luulisi, että politikon pitäisi seistä omien ajatustensa takana rohkeasti. Jos ei aja mitään asiaa ja jatkuvasti kiertelee, kuka sellaista enää kannattaa? Runebergin tortuista en tykkää yhtään, mutta laskiaispullia voin syödä vaikka pellillisen:). Ja siitähän se on hyvä aloittaa paasto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmaan nämäkin poliitikot ajavat joitakin asioita, mutta tuskin niitä, joita me pidämme tärkeinä.

   Kiva että pidät laskiaispullista, pidän minäkin. olisihan se ihanaa syödä pellillinen kerralla noita kermaihanuuksia. Varmaan hyvä paaston aloituksessa, mitä mainioin 'paastoonlaskeutuminen'! ♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥