maanantai 2. toukokuuta 2016

♥ Oi ihana toukokuu! ♥

Särkijärvi kesällä 2010.

On tie jota ei kukaan ole kulkenut
     ennen sinua.
Ehkä se on sinun.
Jos löydät sen, se on sinun.
Sitä ei ole mutta se syntyy kun
   sinä kuljet sitä.
Kun  katsot ympärillesi se on poissa.
Kukaan ei tiedä miten olet päässyt tähän, kaikkein
   vähiten sinä itse.


- CLAES ANDERSSON -
(suom. Pentti Saaritsa)

Jokaisen meistä on tallattava omat polkunsa. Jokainen tie on siis yksilöllinen, se kiemurtelee tallaajansa tapaan. Joillakin ehkä suorempaan, mutta meillä taiteilijaluonteilla tie voi olla hyvinkin sykkyräinen ilmestys, kun ihmisellä on taipumusta hypähdellä kiinnostuksensa ja mielialojensa mukaan. 

Myönnän että olen joskus aika äkisti ottanut uuden suunnan, kun entinen linja ei ole minua miellyttänyt. Enkä tahtoisi olla ihminen, jonka sanat ja teot tiedetään ennen kuin olen ne ääneen lausunut.

Kiinnostuksen kohteita minulla on ollut aika paljon, niin paljon, että olen hajottanut itseäni vähän sinne ja tänne. Kauan kiinnosti politiikka, ja tein työtä tällä ruohonjuuritasolla, nekin vuosikymmenet kasvattivat minua ja antoivat lisätietoa runsain mitoin elämästä, ihmisistä ja maailmasta. Joo, sain niistä hopeisen ansiomerkin, ja älysin lopettaa. Minun kaltaiselleni ihmiselle, joka puhuu suoraan, ei ole menestystä maailmassa. Siinä oli paljon tyhjäkäyntiä, mutta ehkä hyödyllistä sekin. Poliitikkoluonteet ovat toisenlaisia, ja sellainen en halua olla.

Se mikä elämässä on eniten kiinnostanut, on uuden oppiminen. Ja sitä on riittänyt.
Niin kauan on järjestötyö tai vaikka mikä kiinnostavaa, kun uusia asioita riittää opittaviksi kasapäin. Tein sukuseuratyötä kahdessa yhdistyksessä, ja sain toisesta kultaisen ansiomerkin. En ole sitä ansainnut, mutta tein minkä osasin. Uusia osaajia ei ilmaantunut Juvosten sukuseuraan, ja siksi yhdistys lakkautettiin. Paperit löytyy JoMasta.

Tieasioissa puuhastelin laskujeni mukaan 30 vuotta, ja Viesimo-tie rakennettiin Suomen pisimpänä yksityistienä, yli 13 kilometriä. Siitä olen ylpeä, kun naapurikyläläiset eivät valituksistaan huolimatta onnistuneet kaatamaan hanketta. Tie toteutettiin 1984-86 työllisyystyönä. Vuoden tai parin jälkeen se luovutettiin valtiolle hoidettavaksi. Olin tuolloin sen tiekunnan puheenjohtaja. Ja myös Koirivaara-Haukilampi yt:n hoitokunnan puheenjohtaja. Se kunnostettiin vuosina 2000-2002. Toimin hoitokunnan sihteerinä ja rahastonhoitajana. Näistä sain 'vain' kunniakirjan.

Menneinä aikoina kylällämme on ollut useita kotiseutuhenkisiä ihmisiä, jotka vaivojaan säästämättä ovat uhranneet aikaansa ja työtään paikkakunnan hyväksi. Heitä on toiminut useissa järjestöissä ja politiikan tasolla ajamassa asioita. Heitä minä toivon jatkamaan yhä enemmän. Vähäisin niistä ei ole kyläyhdistys, jolla on meriittejä paljon. Yhteistyö on voimaa, joka näkyy kauas!

Ihana kesä on melkein nurkan takana. Kolme tuntia sitten lämmintä oli lähes 18 +astetta mittarissa. 

Vappu oli yksi elämäni kauneimmista ja lämpimämmistä! 

Aurinkoista ja lämmintä toukokuun ensimmäistä viikkoa lukijoilleni!
                           Terveisin Aili-mummo14 kommenttia:

 1. Vappu ei ole ihmeellinen juhla, mutta itselleni se on omassa elämässäni merkityksellinen. Valitsin tienhaarassa toisen suunnan ja olen sillä tiellä yhä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin sinulle Vappu on hyvin merkityksellinen juhlapäivä. Näitä tienhaarapäiviä pitäisi juhlia enemmän..:)
   Kiitos Ulla: hyvää jatkoa sillä tiellä!♥♥

   Poista
 2. Vierivä kivi ei sammaloidu. Ihanaa, että olet jaksanut kantaa vastuuta ja oppia uutta. Työhuoneeni seinällä lukee: Jokaisen on soudettava omilla airoillaan. Mutta ei se pahaksi ole auttaa kaveria isoimmissa aalloissa. Kukaan meistä ei pärjää yksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se todella on, kukaan ei jaksa yksin. Vaan jos elämme toinen toistamme tukien, elämästä voi syntyä jotakin ihanaa! Olen kiitollinen siitä, mitä olen saanut, mutta toivottavasti olen maksanut velkani takaisin! Ihanaa viikkoa sinulle Mine!♥♥

   Poista
 3. Kiitos paljon kiinnostavasta kirjoituksestasi ! Olet ollut monessa mukana ja se kyllä välittyy "kirkastettuina " ajatuksina,kun kynään tartut.Toivon sinulle Aili oikein Hyvää alkukesää ja terveyttä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Else!
   Elämänkoulu on hyvä ja ankara opettaja. Kiitos toivotuksistasi! Samoin sinulle: hyvää alkukesää ja terveyttä!♥♥

   Poista
 4. Kiitos kivasta postauksesta. Toukokuu on toivoa täynnä :)

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen postaus.
  Näin me tallataan omia polkuja joita Taivaan Isä ohjaa, jos meillä on aikaa kuunnella. Välillä vaikeitakin polkuja, mutta kun turva on Jumalassa niin jaksamme.
  Taivaan Isä siunaamaa kevättä ja kesää sinne teille. ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi ystävä!
   Varmasti sitä ohjausta on, vaikka aina emme sitä huomaa!
   Apua me tarvitsemme joka päivä, mutta erityisesti, kun vaikeudet ja raskas suru tulevat elämäämme!
   Kiitos, sitä samaa toivon sinulle ja läheisillesi.♥ ♥

   Poista
 6. Monessa olet ollut mukana, niissä karttunut paljon tietoa ja taitoa jota sinulla on. Hyvää jatkoa nykyisten toimiesi kanssa.♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma, elämän tuomaa kokemusta ja tietoa on vaikea ylittää! Kiitos, kuin myös sinulle.♥♥

   Poista
 7. Elämässä ehtii paljon, jos haluaa. Sinulla on varmasti hyviä tavoitteita sekä ennen että edelleen. Jotkut asiat toteutuvat vain sisulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavoitteita on ollut, ja oppimisen mukana ne kasvavat. Nykyään keskityn selviytymiseen, voimat ei enää muuhun riitä! Onneksi sisua on annettu minulle paljon, ehkä liikaakin! Hyvää helatorstaita sinulle Marja-Leena!♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥