maanantai 30. toukokuuta 2016

♥ Sydämellä kuulee ♥

Toukokuussa 2010 Tohmajärvellä.

Istu rakkaani,
tuon tulijuomaa
sydämeni 
kammiossa 
kiehunutta.
Päivien kaipaus, 
öitten ikävä
on sen kypsyttänyt.
Kun juot maljan
tulet lähelleni,
kun juot toisen
kuiskaat: Ikuisesti!


- EINARI VUORELA -
Musteensininen Tohmajärvi...


Monenlaista on ollut viime aikoina sydämellä. Tämä on niitä aikoja, jota voi aavistella pitkän avioliiton elettyään. Joillekin se tulee yht'äkkiä ja yllättäen. Mutta vaikka asiaan valmistautuisikin, voi elämä muuttua äkkiä toiseksi tai päättyä kokonaan. Näin kävi muutama kuukausi sitten ystäväpariskunnallemme. Ja äkkiä toista ei ollut, hän oli muuttanut 'tuonilmaisiin'.

Jouhkolan Hovin lautta Tohmiksella 2010.


Lähes kaikki puut ja pensaat ovat kukassa nyt toukokuun lopussa AD 2016. Jopa pihlajakin kukkii melkoisen runsaasti, omenapuista ja sireeneistä puhumattakaan. Tietenkin kesä voisi pidentyä meillä, täällä Itä-Suomessa se on ollut aika lyhyt ja vähäluminen, toisina kesinä lämmin, toisina kylmä. Kylmyys on ikävä asia, kasvit ja eläimet kärsivät kylmyydestä ja kasvukauden lyhyydestä. Eikä se tietenkään ilahduta meitä ihmisiä.

Viime aikoina olen tiuhaan 'juossut' Tohmiksella. Mutta ihan hyvä että meillä on vielä terveyskeskus ja lääkäreitä. Myös yksityisellä puolella olen käynyt saamassa Hyalgaanipistoksia polviini, koska Kela ei enää niitä kustanna.

Rääkkyläläisillä taitavat olla edessä kovat ajat, heidät pakkoliitettiin hallituksen toimesta Kiteeseen. Miten kauan heillä on esim. terveys- , koulutus- ja sosiaalipalvelut? Seurakuntakin liitetään Kiteen evl-seurakuntaan, eli Rääkkylä jää kappeliseurakunnaksi kuten se muutama sata vuotta sitten oli. 

Elämme vaikeita aikoja. Kaikki on valinkauhassa, isot asiat on järjestettävä uudelleen ja viisaammin kuin mitä ne ovat olleet. Onkohan meidän hallituksellamme siihen tarpeeksi tietoa ja rahkeita? Meidän maakunnallemme ei ole hallitukselta herunut myötätuntoa ja kannustusta, rautatiet halutaan kääriä kerälle eikä maanteille riitä rahaa. Koulutusta on myös heikennettävä, vaikka vasta vannottiin koulutuksen kehityksen nimeen. Mitä me teemme kouluttamattomilla ihmisillä?

Mutta mitäs näistä! Ulkona on niin kaunista ja aurinkoista kuin vain kesällä voi Suomessa olla. Toivotan kaikille lukijoilleni hyvää, lämmintä kesäkuuta!
                                Terveisin Aili-mummo

10 kommenttia:

 1. Niin, tänne emme voi tehdä pysyvää majaa. Ehkä sen vuoksi elämä tuntuukin vieläkin hienommalle. Se on ohi kiitävä hetki, johon kannattaa tarttua hetkiksi. Kunhan tajuaa, että lopulta on laskettava irti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin kuten sanoit, Mine!
   Osaisimmepa antaa elämällemme sille kuuluvan arvostuksen, ja itsellemme tiedon siitä, olemme vain tilapäisasukkaita. Tuo 'irtilasku' voi kestää kauankin, monia vuosia, ennen kuin se toteutuu elämässämme.♥♥♥

   Poista
 2. Elämä on arvokan matka, toisilla helpompi, toisilla karikkoisempi, ja yht äkkiä vaan huomaa, se päättyy nyt. Omaa hetkeään ei tietenkään ole huomaamassa mutta sen rinnallakulkijan lähdön kokee syvällä sydämessä.
  Mitä sitten tuo tulevaisuus maallemme, on onneksi arvoitus, niin täälläkin koitetaan saada raiteet rullalle, tehdään yhä vaikeammaksi lähteä liikenteeseen. Ei auta mikään, kun päätöksiä vain tehdään. Kovaa on alasajo ollut maaseudulla.
  Kuitenkin, kesäkuu on tulossa ja siitä nyt nautitaan, yöttömän yön valosta ja kaikesta kauniista. ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta 'puhut' Irma mummeli. Ikävä iskee kovaa, kun rinnallakulkija on poissa. Uskon että myös toisinpäin...

   Arvoituksia on monia, jotka ehkä ymmärrämme vasta ajan rajan tuolla puolen. Sama meno muuallakin Suomessa kuin 'täällä raukoilla rajoilla, poloisilla Pohjanmailla'.

   Toki pitää ainakin yrittää nauttia kesästä, valosta ja luonnon kauneudesta.♥♥

   Poista
 3. Näin on, nautitaan nyt kesästä ja tulevasta toukokuusta. Paljon on puhetta paikallisessa mediassa Rääkkylän liittämisestä Kiteeseen. Toivotaan, että kaikki sujuu mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli A, näin on tehtävä.
   On ollut puhetta ja porua.
   Toivoahan aina voi...;)

   ♥♥

   Poista
 4. Tulemme kerran matkamme päähän jokainen. Sen ohitse emme pääse. Surua tunnemme, kun läheisen matka päättyy.
  Maan hallitus on hakoteillä ja sitten vielä ihmetellään, etteivät pienituloiset käytä rahaa osteluun?? Jos näitä pohtii, tulee paha mieli.
  Onni yksillä, kesä kaikilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta puhut, aimarii!
   Mitä läheisempi ihminen, sitä enemmän suremme häntä.
   Ei tunnu eikä ole oikeudenmukaista, että vain pienituloisia rangaistaan! Kesästä voimme silti nauttia!
   Onnellista kesää sinulle aimarii!♥♥♥

   Poista
 5. Oi mikä Einari Vuorelan runo! Sykähytti syvältä sieluani :). Yläpuolelle olet kauniisti laittanut kuvaan oman rakkaasi, joka sinua yhä sykähyttää.
  Kun yhteen kasvaa ei muuta kaipaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runo on upea, parhaita Vuorelan tuotannossa.
   Yhteiselomme on kestänyt jo yli puoli vuosisataa, olemme kasvaneet kiinni toisiimme. Ei tosiaan kaipaa muuta!

   Ihanaa kesää sinulle Beate ja mielitietyllesi!♥♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥