Google+ Followers

perjantai 18. marraskuuta 2016

♥ Hyvää Kummitusviikonloppua! ♥

Elokuvasta Oopperan kummitus. YouTube.


Jälleen viikonloppu tulossa ja joulu lähestymässä. Oikeastaan aika hyvää odotusta on siis ilmassa. Sain jo uuden ajokortin, kesti vain viikon lääkärissä käynnistä ja Trafilla asioinnista Kiteellä, kun homma on jo hoidossa.

Tämän viikon tuskailin uuden kuvakirjan kanssa, joka ei meinannut onnistua. Olivat näet Ifolorilla uudistaneet ohjelmaansa. Kuvia ja muutoksia on muistettava tallentaa mieluusti joka aukeammalla, muutoin voi käydä kuten minulle: jämähdin kiinni! Ohjelma vaati tekemään varmuuskopioita, enkä uskaltanut sulkea konetta, arvelin että sitä voisi seurata jokin isompi vahinko. Kutsuin siis miniäni, joka tietää ja osaa enemmän kuin minä. Hän sai varovasti suljettua kiertotietä ohjelman, eikä siitä kovin paljon kadonnutkaan. Kadonneet kuvat laitoin uudelleen. Ohjelmaa on muutettu paljon tekstityksen osalta, se hyppii hirmuherkästi kirjan loppuun ja taas joutuu etsimään...Entisajan tekstit asettuivat paremmin paikoilleen. Mielestäni selvä huononnus siis. Ei tosiaan tee mieli paljon kirjoitella, kun homma on harvinaisen hankalaa. Mutta kirja Kuin yhtä juhlaa on nyt painossa.

1993 keväällä kävimme Okran kanssa Lontoossa, ja samalla kävimme Her Majesty's Theatressa katsomassa Oopperan kummituksen. Teatteri sijaitsee Lontoon West Endissä. Lippuja on saatavana muutaman vuorokauden sisällä, hinta 37,20€ alkaen. Se oli hyvin vaikuttava esitys, jota en helpolla unohda. Vuodesta 1986 lähtien musikaalia on esitetty yli 11 000 kertaa. 

On tätä musikaalia esitetty m,yös Suomessa, mutta uskon, että tämä esitys ei ole puitteiltaan yhtä komea kuin Lontoossa esitettävä. Ja tietenkin YouTubesta myös löytyy ainakin tällaisia pätkiä, saattapa löytyä pitkiäkin versioita.

Ilmat ovat lämmenneet, vettä on satanut, saa nähdä, sulavatko kaikki lumet pois. Voi tulla aikamoinen rapakeli ja olla liukasta. Joten olkaa varovaisia ulkona liikkuessanne!

Toivotan hyvää viikonloppua ja onnellista oloa!
                          Terkuin Aili-mummo

14 kommenttia:

 1. Hyvää viikonloppua. Meillä sataa maahan asti. Pimeää ja sateista, marraskuun sää.
  Oopperan kummitus on ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sataa hieman lunta, ei räntää.
   Aika sekalainen keli, marraskuuta pitää meilläkin!
   Toki on, tykkään kuunnella sitä.♥♥♥

   Poista
 2. Ystäväni on myös nähnyt Oopperan kummituksen Lontoossa parikin kertaa ja hän on edelleen siitä haltioissaan.

  Ihanaa, lepoa antavaa viikonvaihdetta, Aili!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on ikimuistoinen elämys, ihana todella!
   Kiitos Piipe, samoin myös sinulle!♥♥♥

   Poista
 3. Oopperan kummitus on pelottavan ihana!
  Meillä tulee tällä hetkellä kaatamalla vettä, että ihan mustaa on ja märkää, todellakin tosi märkää ja vetistä!
  Mutta kaikesta huolimatta sulle oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti sitäkin, mutta varmasti myös kiihottavaa!
   Meillä on lämmintä lähes neljä astetta, joten lumi sulaa. Kiitos Harakka, sitä samaa myös sinulle!♥♥♥

   Poista
 4. Onpa riittänyt puuhaa. Vierivä kivi ei sammaloiju. Onnea vain ajokortin ja kirjan johdosta. Toivottaa Erkki-Boy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erkki, täytyy olla ainakin hengessä mukana. Kirja-suunnitelma lähti koneeltani torstai-iltana, ja jo eiliselle päivälle oli kirjattu, että se on valmis ja postitettu. Uskomatonta!

   ♥♥

   Poista
  2. Elämme hektistä aikaa.

   Poista
  3. Niin varmaan..;)
   Oikein hektistä sinullekin Erkki♥♥

   Poista
 5. Hienoa kun kerroit tuskailuasi Ifolorin kanssa. Kirjoitin heti sinne oman mielipiteeni. Viime kesänä taistelin kirjojen teon kanssa, ei kai sama ole taas edessä? Muutoksia muutosten vuoksi! Terveisin ali

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut asiat korjaantuvat, mutta toisille käy päinvastoin. Tuskastuttavaa on, kun H-hetki lähenee, eikä homma toimi! Olen liian 'ujo' antamaan palautetta, mutta kai se on uskallettava! Kiitos Ali♥

   Poista
 6. No niin, sain vastauksen Ifolorilta. Niin se vain on. Toivovat sinultakin kommenntteja! Laita sinne asiakspalveluun oma kiperä mielipiteesi.Me voimme kiljua sinne vain näin. terv. Ali

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, Ali. Pitää sitten laittaa...

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥