Google+ Followers

keskiviikko 7. joulukuuta 2016

♥ Siunausta ja iloa ♥

Suomalainen sielunmaisema eli metsä.


TUNNUSTELLEN


Aina lapsena minä ihmettelin
millaista olisi asua nummella.
Miten männyt humisisivat, tai
olisi aivan autio nummi,
tuuli suhisisi heinässä, kummuilla, pensaikossa
sanoinkuvaamattoman alakuloisen taivaan alla
jota harvakseen kohoavat petäjät
siellä täällä koskettavat.

Minä tunnustelen itseäni,
yritän tavoittaa sen heijastukset
metsistä, maisemista,
               lehdoista, niityiltä
turhaan.
Vain palan sieltä, toisen täältä löysin,
               kanervan, männynoksan,
pohjoisen minäni
puolukkamättään.

                 Etelään kaipasin, vehmauteen.
Länteen kaipasin, humisevalle 
nummelle
itseni luo.


- LASSI NUMMI -

"Tämä taivas, tämä maa, niillä arvoa on pysyvää..."

Runoilija Lassi Nummi on etsinyt itseään ja identiteettiään sukunimensä maisemasta, nummelta. Olen ymmärtänyt että nummi on autio, lähinnä heinää ja pensaikkoa kasvava hiekkamaa, jota voidaan käyttää esimerkiksi lampaiden laidunnukseen. Englannissa on paljon nummia, meillä on taas soita ja metsiä. Katsoin Wikipediasta, ja lähes saman kertoi myös se.

Lassi Nummi kertoo kaivanneensa itsensä luokse eli nummelle. Jokaisella meistä lienee tarve 'tuntea' ja tavata itsensä. Oppia tuntemaan se 'minä', joka olen oikeasti. Vähä vähältä opimme sen kokemuksien ja oman elämämme kautta. 

Monilla on kuitenkin tarveta salata se oikea minä, pelkäämme, että emme ole tarpeeksi kehittyneitä ja hienoja ihmisinä. Teeskentely ja valehteleminen on sellainen suojamuuri, jonka moni luo oman minänsä ympärille. Joistakin ihmisistä on vaikea saada selvää, millaisia he todella ovat. He luulevat olevansa tarpeeksi ovelia ja viisaita, jotta saisivat muut ihmiset hämättyä. Mutta kun seuraamme heidän puheitaan ja ennen muuta heidän tekojaan, tulee siinä yhteydessä heidän todellinen minuutensa julki ilmiselvästi. Epärehellinen ihminen puhuu rehellisyydestä, ikäänkuin se olisi hänen elämänsä päämäärä ja johtotähti. Hänen tarkoituksensa on käyttää muita ihmisiä oman vaurautensa lisäämiseksi.

Nykyaikana käytetään myös ystävyyssuhteet oman talouden ja varallisuuden alttarille. Suora- ja kotimyynti ovat Amerikasta käsin levinneet meidänkin koteihimme hälyttävästi. Minusta tällainen on huonoa kanssakäymistä, siinä verhotaan tarkoitusperät aivan väärään kastiin. Kun olen aukaissut suuni, ja puhunut suoraan, saan tilaisuuden pitäjiltä vihat niskaani.


Joululauluja YouTubesta, Sulo Saarits ym.


Kaikki on saatu kaupalliseksi, kuten myös joulunvietto. Sillä jos millä tehdään paljon rahaa. Tärkeintä on hiljentyminen ja joulunlapsen odotus! Siinä saamme kohdata sellaisen rauhan ja ilon, joka täyttää sydämen sopukat ääriään myöten! 

Rauhoittakaamme sydämemme joulun viettoon!
♥ Siunausta ja iloa kaikille lukijoilleni toivottaa Aili-mummo! ♥


14 kommenttia:

 1. En kyllä ymmärrä miten voi löytää sopivat kengät ja vaatteet nettikaupasta. Mutta mieheni tytär tilasi Kiinasta hääpuvun mittatilauksena ja se oli kaunis ja sopiva. Nuoret ovat todella rohkeita nettiostajia. Maailma muuttuu ja on muuttunut kovasti. Itse tilaan netin kautta matkaliput junaan tai lentokoneeseen tai hotelliin ja lomamatkat varataan netin kautta. Varaan myös kirjaston kirjat netin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netti on nopea ja melko luotettavakin ostospaikka, kunhan homman osaa tarpeeksi hyvin, ja huolehtii ostoksensa turvallisuudesta. Varmasti nuoret sen taidon oppivat nopeammin kuin me vanhat! Lippuja ja kirjoja olen minäkin enimmäkseen ostanut, vaatteita en uskalla tilata.
   Mukavaa loppuviikkoa sinulle Mai!♥♥♥

   Poista
 2. Voi Aili-mummo! Täällä toinen mummo hieman toisenlaisessa maisemassa. Mutta Luonto, tuo Luojan meille lahjaksi antama luonto on suuri lahja. Ei sitä myydä kaupassa, ei netissä. Saamme iloita siitä kaikkialla. Saamme avata suumme sen puolesta yhä uudelleen! Ali

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on todellakin suuri lahja, kuten sanoit Ali. Onneksi kaikkea ei voi ostaa kaupasta, vaan se saadaan lahjaksi. Aina vain emme tahdo muistaa lahjan arvoa, ja kiittää siitä. Luonto osaa meidät ihastuttaa tai vihastuttaa siellä missä ihminen on sen pilannut.

   Terveisin Aili-mummo♥♥

   Poista
 3. Joulu tahtoo luisua rihkaman ja melun alle.
  Ei semmoinen markkinameininki ole minunkaan mieleeni. Vietän joulun hyvin luonnon keskellä, Sis ihanaa hiljaiseloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin se on, kaikella rahastetaan!
   Sinulla on sielläpohjoisessa verraton luonto ilonasi, josta saamme kuviesi kautta mekin nauttia! Hiljaiselo on mitä parhain tapa viettää joulua tai muita juhlia..:)

   ♥♥♥

   Poista
 4. Hei Aili !Peesaan edellistä ja siteeraan Sylvi Kekkosta :"Ostaminen ja vaihtaminen on mennyt niin ihmisten veriin,että vain harva osaa iloita rakkaudesta,jollei hän voi käyttää sitä vaihtotavarana ." Nautitaan luonnosta ja puhtaasta rakkaudesta ! Voi hyvin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakkautta rahastukseen, sitä juuri käytetään jouluna. EI silti että hyväntekeminen olisi pahasta, mutta rajansa kaikella.

   Kiitos Else suuresta viisaudesta: nauttikaamme siis molemmista! Kiitos, kuin myös sinä!♥♥

   Poista
 5. Luotan siihen, että mitä vanhemmaksi tulee sitä vähemmän tavara merkitsee. Lapset ovat lahjojen perään, mutta itse en niitä kaipaa. Vaan nimenomaan sitä joulurauhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin se menee, tavarat meillä on aina keskuudessamme, mutta Joulunlapsi ei ole aina luonamme. Joulurauha sydämissämme saamme viettää parhaimman joulun.♥♥♥

   Poista
 6. Kyllä se joulu on kaupallista ja tulee olemaankin! Eipä se juuri minuun vaikuta, yli ostoja jouluun en tee. Ostaa räväytin kylläkin tänään nupullisen joulukukan ja seuraan sen kasvua päivittäin ja jännitän osaako avata sen kauniin ison kukkasen jouluksi punainen amaryllis. Nyt osaan olla jo kastelematta sitä ennen aikojaan ja annan oman rauhan sillekin.Lehellä kerrottiin, että ihmiset panevat rahaa keskimäärin 500€ jouluun ja minulla se korkeintaan 50€, olen siitä jo 6€ tähän kukkaseen pannut....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen itsehän valitsee, lähteekö mukaan joulun kaupallisuuteen. Minulla eniten 'kaupallista' joulua odottavat lapsenlapset, joille olisi hyvin iso pettymys, ettei heille raha- ja muitalahjoja annettaisi.

   Jouluamaryllis tai joku muu kukka on ostos parhaasta päästä, siihen minäkin satsaan. Ja jotakin ystävää on muistettava, se on tietty.

   Me aikuiset voimme ostaa itsellemme omat lahjamme, jos katsomme asian sen arvoiseksi.

   Sinulla Maikku, on tarkan euron budjetti, siitä ei ole varaa enää tinkiä!♥♥♥

   Poista
 7. Joulun alus aika, kaikki yltäkylläisyys tympäiseee. Mitä vanhemmaksi tulee sen tärkeämmäksi tulee ihminen, läheiset. Arvokkainta on aineeton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä, Liisa K. Olen samaa mieltä, arvokkainta ovat läheiset ihmiset ja aineettomat lahjat.
   Tulkoon sinulle mieluinen joulu: Joulurauhaa sinulle ja läheisillesi!♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥