Google+ Followers

maanantai 23. tammikuuta 2017

♥ Juakko Tepole laulun aiheita ♥

Kansantaiteilija Jaakko Teppo - Hilma ja Onni. YouTube 1981.


Sorry, hyvät immeiset! Olisin halunnut tiestä laulun, van ei löytyny muita kun pienen Mari Laurilan laulu Aja hiljaa isi. Eikä ies ollu kunnonnollista kuvvoo. Van tässäpä teile ansioitunut kansantaiteilija Jaakko Teppo (s.1953-), joka on naurattanut meijät köyhän kansan melekein puolkuolijjaaks asti. Tässä kuvassa Juakko on vielä nuormies, van joitakkii vuoskymmennii myöhemmin jo eläkeukko, kun hiän sai aivoinfarktin vuonna 1995 kesken parasta luomis- ja essiintymiskauttaan. 

Tässä viime syksyn aikana, lokakuussa, ilimesty Juakko Tepon Suuri elämäkerta, toimittanut Antti Heikkinen. Miekii tilasin, sillä tunnen suurta yhteenkuuluvvuutta ja sympatijjoo tätä lahjakasta taiteilijjoo kohtaan. Aiheet näihin laululoihen on ihan oikiista elämästä suatuja. Juakola on lempeen huumorin värittämät silimälasit, joihen läpi hiän mualimmoo sihtailoo.

Jaakko Tepon tunnetuimpia kappaleita ovat ”Pamela”, ”Pilkillä”, ”Hilma ja Onni”, ”Mikko-sika Mallorcalla”, ”Työttömän veisu”, ”Ieva”, ”Rötösrock” ja ”Sammakkoprinssi”, kertoo Wikipedia. 

Ja kyllähän nyttii olis paljo laulunaiheita, van se Juakko on jo eläkkeelä. Miten lienöönnii, Juakko Teppo on mies, joka tuntoo meijjät suomalaiset. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Assiista kolomanteen: Tuohon Bernerin esitykseen männäksen. Eilisessä Karjalaisessa su 22. 1.2017, kirjutti kansanevustaja Hannu Hoskonen seuraavasti sivula B5:

"Suomen tulevaisuuden kannalta toimiva liikenneverkko on välttämättömyys, josta ei saa tinkiä. Pääministeri Juha Sipilän hallitus on lisännyt merkittävästi väyläverkon hoitoon varattuja rahoja. Tällä vaalikaudella käytetään yli 950 miljoonaa euroa hoitorästien poistoon. Ja senkin  jälkeen vasta kolmasosa urakasta on tehty."

"Ministeri Anne Bernerin  esitys valtion tieverkon yhtiöittämisestä on raju. Suomen tieverkko on rakennettu nykyiseen kuntoonsa viime vuosikymmeninä yhteisillä verovaroilla. Tieverkko on iso osa kansallisomaisuuttamme . Ja sellaisena se tulee pitää jatkossakin, suorassa valtion omistuksessa ja yhteisillä verovaroilla hoidettuna."

"On välttämätöntä, että eduskunta päättää jatkossakin väylien rakentamiseen ja hoitoon annettavista varoista.Yhteiskunnan avoimmuuden kannalta on tärkeää, että liikennepolitiikasta keskustellaan ja päätetään avoimesti eduskunnassa."

"Jos valtion tiet yhtiöitetään, päätökset tehdään suljettujen ovien takana vailla kanslaisten kontrollia. Sitä en hyväksy."

"Tieverkon ylläpitoon kerättävät rahat tulevat osittain polttoaineverotuksen kautta. Järjestelmä on  kohtuullisen oikeudenmukainen. Se joka ajaa paljon, maksaa myös enemmän veroja."

"Toki uusia teiden pidon rahoitusmalleja kannattaa harkita. On kuitenkin syytä muistaa, että tällä hetkellä vain osa autojen käytöstä kerättävistä veroista käytetään teiden rakentamiseen ja kunnostamiseen. Teiden kuntoa voidaan edelleen parantaa jo olemassa olevalla autoilun verotuksella."

"Valtio saa edelleen edullista lainaa budjettinsa katteeksi. Uusi tieyhtiö olisi lainarahaa hakiessaan varmuudella heikommassa asemassa. Joten tällä keinolla ei kustannussäästöjä tule, jos uusi yhtiö velalla teitä rakentaa."

"Ministeri Anne Bernerin esityksestä kannattaa ottaa jatkovalmisteluun autoverotus, joka on Suomessa ankaraa muihin EU-maihin verrattuna. Nopea muutos ei ole mahdollinen pelkästään autokauppaan liittyvien riskien takia, mutta eurooppalaista autoverotusta kohti on päästävä pikku hiljaa."

"Autokanta on Suomessa vanhaa, joka tarvetta uudistukseen on niin liikenneturvallisuuden kuin liikenteen päästöjenkin takia. Muutos vaatii aikaa ja huolellista suunnittelua."

"Varsinkin maaseudulla auto on välttämättömyys, joka on syytä muistaa uudistuksia suunniteltaessa."

Hannu Hoskonen
kansanedustaja (kesk.)
Ilomantsi

Miusta tämä Hoskosen esitys ja selitys asijoista on hyvä ja selekee. Paremmin en ihekkään ois osannu sannoo.

Ja vielä: miten kävi sen Jaran kansa, kun apulantatehas myötiin norjalaisile? -Heti pomppas hinnat kaksinkertaseks vähintään. Ja sitä päivee ei kukkaan tiijjä, miten iso rahan tarvis niile tulloo.  Kaikki elintärkee infra on kiireelä myötävä vaikka piävihollisele, sekä lienöö tarkotus?! Kaikki meijän piätöksenteko on luovutettava ahneele rahamualimale, mitä sitten meile ihele jiäpi?!

Toivotan lukijoille hyvvee tätä alakanutta viikkoo!
                     Aili-mummo

4 kommenttia:

 1. Kyllä minusta "Tuupovuaran yössä" mennee kaikkien yli Juakon lauluissa. Pittää vettee sen verran kottiin päin. Ja Hoskosen kirjotus on asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkein suosituin laulu taitaa olla tää Hilima ja Onni! Sekä siistit sanat:)
   Suat tok vetee ihan mitev vuan, Erkki!
   Niinpähän onnii..;D

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥