Google+ Followers

maanantai 9. tammikuuta 2017

"Kuinka sairas ja pieni..."

Auringonnousu kaksi aamua sitten eli lauantaina.


ja oli se viikonloppu
olit jo kuuluisa
                     surullisenkin

tulit iltakoneella helsinkiin
huomionkipeys oli tehnyt kaiken
kipeäksi muutenkin

oli se noiduttu viikonloppu kun
kahdesta viinipullosta myit sielusi
seitsemän syntiäsi
ja minunkin
iltalehtiin

avauduit aukeamilla
miljoonan ihmetellä kuinka
sairas ja pieni voi
ihmismieli olla

silloin se tapahtui
ensimmäisen kerran kun kysyttiin
        tunnetko hänet

vastasin että en

enkä enää
edes valehdellut


- arno kotro -
  
Hieman oikealle edellisestä.

Monet meistä haluavat hankkiutua tunnetuiksi henkilöiksi siksi, että he haluavat hinnalla millä tahansa tulla kuuluisiksi ja 'rikkaiksi' sillä, että puhuvat oman elämänsä kipeimmät salaisuudet lehdistölle siksi, että se levittää ja vieläpä maksaa niiden julkaisemisesta. Julkkikseksi voi tulla vaikka pahaatekemällä, mutta jotain tavallisuudesta poikkeavaa sen täytyy olla. Jos on jo 'julkkis', silloin riittää jutun aiheeksi avioero, kihlaus tai avioliitto, lapsen saaminen.

Näissä tapauksissa voi usein huomata sen, miten pienisieluinen ihminen on, ainakin jos osaa lukea rivienvälit. Avioriitoja en kehoita tuomaan yleisön luettavaksi, parempi vaieta niistä. Monet ihmiset haluavat lukea muiden ihmisten vaikeuksista, ja mielessään kehuskella sillä, että 'onpa meidän elämämme hyvää' kun vertaan sitä muihin. Se saattaa joillekin nostaa kummasti itsetuntoa...

Nykyajan ihminen ei jaksa / halua nähdä vaivaa avioliittonsa eteen, on helpompi aloittaa 'puhtaalta' pöydältä ja heittää entinen puoliso kokonaan sivuun. Toki olisi osattava arvostaa puolisoaan niin paljon, että niiden hyvin asioiden takia voisi pelastaa sen, mikä pelastettavissa on. Ja ennenkaikkea lasten takia, mutta sillä voi perustella myös yhtä hyvin avioeroa.

Julkisuus on myös ikävä asia, sillä media tekee liian monet yksityiset asiat liian näkyviksi. Ja kun on tunnetuksi tullut, ei uutta tuntemattomuutta meille anneta. Olet ja pysyt siinä ruodussa, jossa olet, muualle ei ole pääsyä. Ennen kaikkea jos julkisuutta halutaan, korostan myönteisen, hyvä julkisuuden periaatetta. Kielteinen julkisuus on pelkkää rasitetta.

Viikko on lähtenyt käyntiin entiseen, arkiseen malliinsa. Pyhät ovat päättyneet näiltä osin, tervetuloa rehellinen suomalainen arkiviikko!   

Oikein antoisaa vuoden ja viikon alkua kaikille lukijoilleni toivottaa Aili-mummo! ♥♥♥

16 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun arki on palannut taas elämäämme. Hyvää alkanutta viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummo, arki on tuttua ja todellista elämää!
   Samoin sinulle, ystävä!♥♥

   Poista
 2. Upea kuva auringon noususta. Mukavaa alkanutta viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ritva, aaurinko on hyvä lavastusmestari:)
   Kuin myös sinulle!♥♥♥

   Poista
 3. Niin, viisaita ajattelet. Hyvä, turvallinen arki on elämän paras pohja. Siinä voi kohdata harmit ja ilot tasapuolisesti. Ali

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sinä osaat ajatella ja kiteyttää sanomasi viisaasti, Ali! Arkena ihmisellä pysyy jalat maassa, tasapaino löytyy helposti.♥♥

   Poista
 4. Samoin sinulle. Kiitos tekstistäsi kuin myös Kotron runosta. En olekaan aiemmin häntä lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OLe hyvä, AilaKaarina:)
   Hyvä tutustua uuteen runoilijapolveen, sehän sattui hyvin;)

   Poista
 5. Kiitos Kotron upeasta runosta.

  Julkisuus on julmaa. Nyt on joka lehden kansikuvassa Danny ja Erika. Voi voi ei voi muuta sanoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai, että pidit!
   Julkisuus leikkii ihmisten elämillä ja tunteilla. Minä pelkään tuon Erikan puolesta: toivottavasti hänelle ei tapahdu mitään pahaa!♥♥♥

   Poista
 6. ei ole ollut kovaa halua julkikseksi, onneksi. monen julkkiksen elämä on aika julmaa, media on armoton..oman elämän suojelu on parasta ihmiselle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut Kaisu Marjatta: julkisuus on armoton! Moni varmaan jättäisi tämän asian hankkimatta, jos olisi osannut kuvitella, mitä se todellisuudessa on! Yksityisyys on suojelun arvoinen asia!♥♥

   Poista
 7. Viisaita kirjoittelet, Aili.
  Hyvää vuoden jatkoa.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelma, lieneekö tuo totta?
   Kuin myös sinulle ja taatalle!♥♥♥

   Poista
 8. Julkkiksista kun on tässä aihe, niin tänään vasta luin yhdestä heng.lehdestä että Kicke paananen on kuollut vuonna 2015. hän olisi nyt 65 vuotias,kicke oli siis laulaja,hänestä ei näkynyt lööpeissä, vaikka oli tv:ssäkin pelimanni mustalais poikien kanssa aikoinaan laulamassa,voittivat syksyn sävelen aikoinaan, hän lauloi iskelmiä ja myös hengellisiä lauluja.Jotenkin hyppii silmille tuo pirkko mannola hehkutus, ja danny ja eerika.
  katri-helena on jäänyt vähemmälle nyt, muuten Bertta k-h äiti on kohta 100 vuotias, muistan hänet kun meidän naapurina asuivat Uudessa-Värtsilässä tehtaan asunnossa,ei he silloin asuneet Tohmajärvellä,eivätkä sen jälkeenkään,muuttivat Jyväskylään.Muuten onhan sieltä kuuluisa malli ja näyttelijä lähtenyt, nimittäin Anna Semeikka,nyk.Eisteden,aili varmaan tunnet?

  VastaaPoista
 9. Kiitos tiedoteestasi, Pike!
  On se Uusi-Värtsilä osa Tohmajärven kuntaa, oli silloin ja on nytkin. Myös Värtsilä on osa Tohmista nykyään. Tuota mainitsemaasi laulajaa en valitettavasti tunne. EI monikaan noin 100v. ihminen jaksa olla samaa mieltä nuorempien kanssa. Katri kävi kansalaiskoulua veljeni kanssa yhtäaikaa, ovat smana vuotena syntyneet. K-H on tehnyt merkittävän uran, hänelle voimme nostaa hattua kohteliaasti. Anna Shemeikan/ Easteden tiedän, en henk.koht. tunne häntä; Anna on Kaija ja Mikko Shemeikan tytär, kotoisin Saariosta.

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥