Google+ Followers

torstai 23. maaliskuuta 2017

Oikea - vai sittenkin vasen...

Apteekkimuseon sisustus on n. vuosisataa ennen kuluvaa vuosisataa.

Luin ihmeekseni netistä, että olen loukannut oikean jalkani nilkasta. Se oli siellä monessa kohtaa ja usean lääkärin toteamana. Ihan pieni ristiriita tässä kyllä on, sillä minun mielestäni se on vasen jalka, joka loukkaantui...;) Noin voi siis mielipiteet vaihdella. Kumpaa meistä vakuutusyhtiö oikein uskoo?


Pillerinpyörityslaudat, joilla pillerit valmistettiin.
Entisaikaan ei apteekissa myyty kauneusaineita eikä kosmetiikkaa. Lääkkeetkin tehtiin paikanpäällä apteekkarin ja farmaseuttien toimesta. Niinpä luullakseni lääkkeiden hintakin oli varsin kohtuullinen käyttäjän kukkarolle.


Tohmajärven Nymanin talon apteekkimuseo on talon oikeassa päässä.


Eilen sain Riitalta lymfahierontaa katkenneeseen jalkaani, sillä jalka on ollut nilkasta kovasti turvoksissa. Huomenna on luvassa lisää, ja sitten ei hierontaa yli viikon aikaan. Kipeytymistäkin on esiintynyt, mutta sille asialle en voi mitään muuta kuin syödä särkylääkkeitä. Millekään lenkille ei tee mieli lähteä, suurin lenkki on uunin ympäri pesuhuoneen kautta.

Pulloissa säilytettiin tarveaineita ennen lääkkeen valmistusta.

Onneksi minulla on vielä mies, joka pystyy liikkumaan. Eilen hän ajoi Tohmiksella, kauppa- ja muilla asioilla. Parhaillaan hän on liikuntaryhmässä Tikkalan koululla, jossa hän on tänä talvena harvakseltaan käynyt. Hänelläkin on ollut omat vaivansa, joiden takia ei ole voinut osallistua. 

Kiitos, ystävät, henkisestä tuesta ja muusta muistamisesta. On hyvä tietää, että teidän kaltaisianne hyviä ihmisiä on olemassa. 

Oikein antoisaa ja mukavaa viikonloppua kaikille lukijoilleni ja kavereilleni!
                                Terveisin Aili-mummo

10 kommenttia:

 1. Toivottavasti kipu alkaa antamaan periksi ja vähitellen häipyy pois, kauan se varmaan vie aikaa, mutta toivossa on hyvä elää. kaikkea hyvää sinule ja voimia kuntoutukeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairaalassa ollessani minulla oli tuskin nimeksikään kipuja, sillä minä söin särkylääkkeitä. Nyt kotona syön niitä tarvittaessa, eli vasta sitten kun jo särkee. On pitänyt laistaa mm. tietokoneen ääressä istumista sen takia, kun jalka turpoaa ja sitä pakottaa. Kiitos Irma toivotuksista, voimia kyllä tarvitaan!♥♥♥

   Poista
 2. Onpa hieno tuo Tohmajärven apteekkimuseo, enn ole siellä koskaan käynytkään. Toivottavasti kipu hellittää ja pääset nauttimaan keväästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mainio minustakin!
   Talo on museo myös asunnon osalta, jossa herrasväki Nyman on on sukuineen on elänyt.

   Poista
 3. Museokuvissa on oma viehätyksensä. Niillä on kerrottavaa.
  Sinun jallesi toivon hyvää kuntoutumista ja sinulle reipasta mieltä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii, niissä on usein menneen ajan patina ja viehätysvoima. Pidän niistä..;)
   Ihanaa talven jatkoa sinulle ja co sinne pohjoiseen!♥♥♥

   Poista
 4. Mukavaa keväistä viikonloppua ja parempia vointeja :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä olis selvittää, kumpi jalka on, ennen kuin paranee. Sitten sitä ei ennää muista. Mulla katkes toinen jalaka ennen kouluikää, eikä oo aavistustakaan, kumpi se ois ollut.

  VastaaPoista
 6. Niin, voi tulla vaikka mitä muistisairauksia, se on paha se. Voisi olla siitä röntgenkuvasta apua siihen ongelmaan..;) Jopa sinulla on mennyt hyvin, ei voi muuta kuin kadehtia:D

  ♥♥

  VastaaPoista

Kiitos komentistasi! ♥