Google+ Followers

keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Isänmaan juhlaa ja kaappareita...

Irma Örnin video: Suomi aikojen saatossa. YouTube.

SYDÄNSUVI


Päivän sylinanti kuuma.
Tuhansien tuoksuin huuma.
Vetten välke. Pilven hiven.
Hehku puun ja maan ja kiven.
Sihajavaa hiljaisuutta,
jossa salaa kypsyy uutta.
Kesä kukkii, kesä tuhlaa
rientäin kohti korjuujuhlaa.

Korkeimmillaan päivän latu.
Annoit lahjas, suven satu,
riemun täyden, vaivan täyden
kautta sydämeni käyden.
Kiitos että elin, olin,
suvi, polkujasi polin.
Anna kasvaa, kypsä olla,
kerran sirppis tuomiolla.


- LAURI POHJANPÄÄ -

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

On juhlittu viime viikkoina Suomi-nimisen valtion itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa. Tämänkin opetuskäyttöön tehdyn videon löysin netistä, kiitos sinulle Irma Öörni. Paljon muitakin videoita olisi ollut, mutta minulle historia on kovin rakas asia. Muita maamme nähtävyyksiä olemme saaneet ihailla netistä pitkinä kuvakoosteina joitakin seutukuntia kerrallaan. Suomi on kaunis maa, varsinkin kesäisin, vaikka ruma ei tietysti ole talvikaan. 

Uskon että suurin osa suomalaisista on iloinen ja onnellinen kansallisuudestaan ja kauniista isänmaastaan. Olemme paljon velkaa edesmenneille sukupolvillemme, jotka ovat taistelleet ja tehneet työtä niin paljon kuin he ovat jaksaneet, ja jättäneet jälkeensä paremman paikan, kuin mitä he ovat itse saaneet.  Meillä on täällä ankara ilmasto ja muutoinkin vaativat olosuhteet naapureihimme nähden. Luoja on suonut meille viisaita presidenttejä ja poliittisia johtajia, jotka ovat osanneet johdattaa kansamme läpi vaikeiden murrosaikojen. Sitä viisautta toivon olevan johtajillamme jatkossakin. Meillä ei ole varaa tehdä huonoja ja kevytmielisiä valintoja tulevaisuudessakaan!

Hyvin mielenkiintoinen ja opettavainen tilanne on ollut myös hallitusrintamalla, joka taitaa ratketakin ilman uutta hallitusta. Tuollaista juttua en osannut unissanikaan ennustaa. Jotkut kuvittelivat kaappaavansa kokonaisen puolueen, mutta kävikin niin, että kaapatut kaappasivat paikkansa takaisin, puolueen nimi on Uusi vaihtoehto. Perussuomalaiset on revennyt kahteen eri osaan. 20 kansanedustajaa siirtyi entisestä puolueesta Uuteen vaihtoehtoon, kuin myös kaikki PS:n ministerit sekä Maria Lohela, eduskunnan puhemies. Saammepa nähdä, miten tämä homma jatkuu. Enemmistö PS:n 37 kansanedustajasta lähti siis uuteen puolueeseen, ja PS:ään jäi vain 15 kansanedustajaa. Kaksi muuta PS:stä eronnutta kansanedustajaa ei liene liittynyt UV:n. Tämä on nyt käymistilassa ja vaihtuu milloin tahansa.

Eräässä Ylen sivuilla olleessa PS-kuvassa näkyy toistakymmentä henkilöä käsi nostettuna erääseen hyvin tunnettuun tervehdykseen. Onneksi joku / jotkut osasivat lukea tämän tervehdyksen sanoman, ja tehdä siitä omat kaukokatseiset johtopäätöksensä. 

Toivotan kaikille lukijoille aurinkoista ja lämmintä suviviikkoa!
                             ♥ Terveisin Aili-mummo ♥

4 kommenttia:

 1. Suu auki täällä seurataan politiikan käänteitä. Jussi Halla-Ahoa mustamaalataan joka tuutista, taitaa olla melko pelottava ihminen? En äänestäisi häntä, mutta kannattaisi muistaa, että moni äänesti. Eikö tämä ollut vähän demokratian vastaista toimintaa? Ja tuo käsitervehdys-juttu taisi olla vähän kaukaa haettua? Vai tietääkö joku paikalla ollut paremmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se, kun emme tiedä totuutta. Nykymaailmassa tapahtuu ihan outoja asioita. Kyllä nykymaailma on kummallinen ja pelottava. En minäkään ole koskaan äänestänyt tuota puoluetta. Laittomuutta voi olla molemmissa vaihtoehdoissa. Ken elää, hän näkee mitä tästä kehittyy!

   Poista
 2. kiitos, sinulla on kuten aina niin paljon ihania postauksia, ajatuksesi ajanhermolla. ihana seurata. voimia ja jaksamista tässä moninmutkaisessa maailmassa. oma blokini on levossa, ehkä joskus kun tulen terveemmäksi jaksan ajatella ihan sormillakin. ihanaa kesää sinulle ystävä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos rakas ystävä, Kaisu Marjatta! Olen iloinen jos vielä jaksan ilahduttaa toisia kanssablogisteja. En minäkään ole missään kunnossa, vaan yritän pitää kontaktia siksi, ettei se kokonaan katkeaisi.

   Toivotan sinulle toipumista sairauksistasi ja runsasta Jumalan siunausta. Olet ihana ihminen, lämmin ja rakastava! Hyvää elokuun alkua sinulle!♥♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥