Google+ Followers

maanantai 14. elokuuta 2017

♥ Tähtikallio, tähtitorni ja tuulivoimala ♥

Jakokosken tähtitorni.

Kun vierailimme eilen  12.8. -17 Jakokosken tähtikalliolla, ei paikallinen tähtitorni ollut auki. Seulaset ry pitää silloin tällöin talvisaikaan, kun on pimeää, näytöksiä ihmisille. Jakokoskella on ollut osaavia ihmisiä, jotka ovat panostaneet kotikyläänsä voimavaroja, ja saaneet EU:lta Lieder-rahoitusta tähän ja moniin muihin projekteihin. Vuoteen 2013 mennessä Jakokoskella on ollut yhteensä 21 Lieder-hanketta, joista yksi on ollut Tähtikallion tuulivoimalahanke. Se on  nyt sikäli rauhoitettu, että valituksen takia valmista tuulivoimalaa ei voi käyttää siihen asti, kunnes voimalan vaikutukset lähiympäristöön on tutkittu.

Ravintola Tähtikallio lähellä tähtitornia.


Kylä on ollut yksituumainen ja yhteen hiileen puhaltava jo useamman vuosikymmenen ajan. Vireille erilaisia kohteita panee Jakokosken kyläyhdistys, ja yhdistyksen yksi voimamiehistä on ollut kotiseutuneuvos Pentti Seutu, jolla on kokemusta ja näkemystä kylän kehittämisasioista. Hänen kaltaisiaan henkilöitä meidän kylissämme tulisi olla paljon enemmän.

Ravintolakaan ei ollut auki käydessämme. On varmaan niin, se on auki vain tilauksien mukaan. Erilaisia juhlia on siellä hyvä järjestää. Tarjoilut voi tehdä itse tai teettää ne tilauksen mukaan.

Näkymä Mönnin sillalta. Kuvassa Pielisjoki, joka virtaa Joensuun kaupungin halki Pyhäselkään.
Jakokoskelta löytyy myös museokanava, minkä läheisyydessä toimii paikallinen Kanava-teatteri. Sielläkin kävimme menneinä vuosikymmeninä Humu-Antin häistä alkaen melko kauan, mutta nyt kun menoja on pitänyt karsia, emme enää ole sinne tuppautuneet. Paikkahan oli lähes aina loppuunmyyty. 

Kiitos serkkuni Aino kaikesta kestityksestä, opastuksesta ja ystävällisyydestä. Luonasi oli ihana käydä. Hyvää jatkoa sinulle ja viihtymistä opintojesi parissa!

Toivotan kaikille ystävilleni hyvää elokuisen viikon alkua!
                               ♥ Terveisin Aili-mummo ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos komentistasi! ♥