Google+ Followers

perjantai 16. helmikuuta 2018

Elämään heränneet runoilijat & Maiju Lassila

Runoryhmä ja joukon ohjaaja Miia Seppänen (oik).


Kerrankin Tohmajärvellä on kirjailija Maiju Lassilan (Algot Untola, ym ym, s.1868-1918) 150-vuotisjuhlavuosi otettu vakavasti. Samalla 2018 on kulunut 100 vuotta Maiju Lassilan traagisesta kuolemasta. Tapauksen kunniaksi on projektin vetäjäksi palkattu tohtori Miia Seppänen, joka on avustajiensa kanssa perustanut runoryhmän Elämään heränneet runoilijat ry:n, jonka jäseneksi minäkin liityin. 

Runoryhmässä on kahdeksan runoilijaa: Martin Staffan (Tahvanainen), Tero Lepola, Riitta Hakulinen, Minna Rautiainen, Erkki Lintunen, Aili Nupponen ja Saimi Sairanen (edesmennyt) sekä Lassi Hyvärinen. Mervi Venäläisellä on myös tärkeä tehtävä ryhmämme ohjauksessa ja sen esiintymisissä. Mukana on myös muita erityisasiantuntijoita, jotka ovat tärkeitä hankkeen toteutuksessa.

Kuvassa olimme Aseman vanhalla koululla projektimme aloituskampanjassa lauantaina 10.02.2018. Paikalla oli Tohmajärvi-seuran lisäksi muita asiasta kiinnostuneita, ja koulun sali oli täysi. Ohjelmaa esittivät Mervi Venäläisen johdolla Teemu Jaatinen, Mervi V. sekä paikalliset runoilijat ja projektin johtaja Miia Seppänen. Musiikkia esittivät Vesa Honkanen ja Simo Kolehmainen.

Kun klikkaatte alla olevaa kuvaa, se suurenee, ja voitte lukea Venäjän Karjalan lehdessä olevan tekstin ja kuvat. Juttu on Riitta Hakulisen käsialaa. Oikeassa nurkassa on ensi kesänä nähtävän Maiju Lassilan henkilöä esittävän Markku Hämäläisen hahmo. Lassilaa ei tohmajärveläiset olekaan esittäneet pitkään aikaan.

Riitta Hakulisen juttu Karjalan Sanomissa. Riitta 4:s vasemmalta. (Klik!)

Algot Untola / Maiju Lassila sai kokea myrskyiset vaiheet jokseenkin lyhyen elämänsä aikana. Yhdessä tehtävä runoteos on kunnnianosoitus paikkakuntamme suurelle pojalle.

Hankimme tällä moniaistisella runoteoksella rahoitusta projektillemme, sillä teoksesta aiheutuu monenlaisia kustannuksia. Apuraha-anomuksia on lähetetty jo monia, mutta vielä ei tähän mennessä ole saatu yhtään apurahaa tähän noin 30 000 euroa maksavaan projektiin. Kirjaa sekä erilaisia vaihtoehtoja voitte tilata linkistä http://mesenaatti.me/runoteos, josta löydätte vaihtoehdot, ja valita niistä mieluisimman. Mikäli kävisi niin kehnosti, että projekti ei toteudu, rahat palautetaan tilillenne. Näin on sovittu työryhmän ja maksunvälittäjän kesken.

Ja osallistua voi myös rahalla ilman vastiketta, jopa viidellä eurolla!

Selvää on, että ryhmämme käy kuumana.

Runoteokseen tulevat runot on jo kirjoitettu. Meillä on FB:ssa sivusto http://www.facebook.com/elamaanherannyt/ 
josta voitte lukea ja seurata tilannetta. Mielestäni tohmajärveläisten ja keskikarjalaisten on syytä terhistäytyä ja sponsoroida tätä teoshanketta, jollaista ei koskaan ennen ole nähty. Sanomalehti Koti-Karjala on lahjoittanut ryhmälle ilmaista mainostilaa lehdessä, mistä isot kiitokset ryhmän puolesta!

Runoteoksen julkistustilaisuus on Maiju Lassilan alias Algot Untolan syntymäpäivänä 28.11.2018.

Toivon että osallistutte kampanjaamme! 

Toivotan lukijoilleni oikein antoisaa ja hyvää viikonvaihdetta!
                         ♥ Terveisin Aili-mummo ♥

Ps. Tiedän että tässä kirjoituksessa on monia puutteita, mutta asia on hyvin mutkikas. Pyydän siis lukemaan tarkkaan annetut lehtileikkeet ja muut tiedotteet. Tilaukset ja lahjoitukset sekä tiedotus www.mesenaatti.me/runoteos/
                                             Tv. Aili-mummo


4 kommenttia:

 1. Hienoa Elämään Heränneet! Intoa ja iloa projektiinne, elämä on yleensä mutkikasta, miksei sitten kirjoittaminen sitä olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suomalainen, intoa kyllä on ja sitä pitää ollakin. Tuokin on totta: elämä on mutkikasta, kuten sanoit. Ja tietenkin kirjoittamionen..;)

   Poista
 2. Upeata ja mielenkiintoista projektia olette suunnittelemassa - toivottavasti rahoitus onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaikea kirjasta!
   Suunnittelu ja toteutus menee rintarinnan, ja tähän mennessä aika hyvin on sujunut. Paitsi sitä apurahaa...♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥