Google+ Followers

perjantai 23. helmikuuta 2018

Karsikonperältä Maiju Lassilaan

Nightwish - Bye bye Beautiful. YouTube.


Tykkylymi talvella 2012. Pihakuusemme.

Talviset tuiskut tuntureilla,
tummuva taivas,
tähtien tuikkeet
tuttuja taivaltajalle.
Tuulen tuiverrus tukassa
tapaillen tanssia,
tarjoten tarinoita
tuskin tyhjiltä tuntuvia.
Tiettömät tiet,
tarpoen tuskaiset taipaleet,
toisinaan taakkana tarpeetonta.
Tunnelman tupaan
tuo tuohuksen tohina,
tulenliekkien taika.

- AINO RIIHIAHO -


Tämä on blogistystäväni aimariin runo hänen kokoelmastaan Kutsun muistot luokseni. Tämä kuuluu Mediapinnan julkaisemaan Suomi 100 sarjaan, jonka tilasin kahden muun runokirjan mukana AdLibrikseltä. 

Aimarii kirjoittaa blogia KuvaKirjeitä Karsikonperältä. Hän asuu Lapissa, ja lähettää blogissaan mahtavia kuvia. Niitä kelpaa kyllä katsoa ja ihastella.

Minua alkoi kiukuttaa kaikenkarvaiset sotkut Suuressa Suomalaisessa kirjakerhossa. Tilasin paljon kirjoja, mutta ne olivat jo pari-kolme vuotta 'vanhoja' teoksia eli ei ihan juuri ilmestyneitä. Suuri ilohaiheeni oli Sirpa Kähkönen viimeisiltä vuosilta. 'Ihmisenmakuista' historiaa Kuopiosta ja hiukan napurimaastakin.

En ole enää uskaltanut edes haaveilla uuden runokirjan teosta, vaikka runoja kyllä on. Tosin rima on tainnut nousta aika korkealle, kun olen viimeiset 10 vuotta seurustellut enimmäkseen korkeamman runouden parissa. Lisäksi voimat ovat vähissä enkä kehtaa pyytää apua. 

Nyt tuli minulle ihan yllätyksenä tämä Maiju Lassilan / Algot Untolan (Tietäväisen) runoteos, johon minua pyydettiin ainakin kahden henkilön toimesta. Suurin kompastuskivi lienee raha, sillä mesenaatteja me tarvitsemme, että teoksemme ilmestyy. Linkki on siis mesenaatti.me/runoteos

Myös me, teoksen tekijät, olemme mesenaatteja. Toivomme apua myös teiltä liikeväki ja muut yhteisöt, kuin myös kuntamme luottamushenkilöt ja muut toimeenpanevat tahot. Teos ilmestyy marraskuun 28. päivä AD 2018 eli Maiju Lassilan 150v. syntymäpäivänä.

Uskon ja toivon, että hankkeemme onnistuu hienosti. Myös apurahoja ja muuta tukea ja kannustusta me tarvitsemme. Kerrankin on menossa hanke, jolla saa näkyvyyttä ja kuuluvuutta tämän ohjelman kautta. Joukossamme on eri ammattialojen osaajia, jotka pystyvät (melkein) mihin tahansa.

Joten näissä merkeissä on kulunut tämäkin viikko.

Oikein hyvää tulevaa viikonvaihdetta teille kaikille lukijoilleni.
                              ♥ Terveisin Aili-mummo ♥

6 kommenttia:

 1. Uskalla ihmeessä, jos siltä tuntuu. Ja apuakin on hyvä oppia pyytämään. Hyvää viikonloppua meiltä lomalaisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisusta Paluumuuttajatar!
   Kuin myös sinulle ja läheisillesi.♥♥♥

   Poista
 2. Aimariin runot ja kuvat ovat kyllä todella kauniita. Mullakin on tuo kirja ja sitä olenkin lukenut aika paljonkin.
  Mutta tottakai sinä voit apua pyytää, ei kaikkia tarvitse yksin, omin avuin tehdä.
  Hieno juttu muuten tuo kirja onkin sitten, onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ovat mahtavia ja upeita, kuvat sekä runot!
   Voimat on vähissä, en ole pitänyt näitä tärkeinä asioina. Elämä vaatii veronsa..;)

   Ei kannata vielä onnitella Harakka, mutta toivossa on hyvä elää!

   Onnellista Kalevalanpäivää sinulle, Harakka!♥♥♥

   Poista
 3. Älä ihmeessä jätä uuden runokirjan tekoa unelmien asteelle! Sinä olet minun mielestäni jo konkari runouden tiellä, minullakin yksi runokirjasi. Apua on saatavilla, pyydä rohkeasti vaan ja toteuta jälleen yksi unelmistasi. Toivotan myös onnea kovasti runoteos-hankkeellenne.
  Sitten vielä iso kiitos, miten olet huomioinut minun runokirjaseni! Olen niin yllättynyt ja otettu huomiostasi. Jos sinäkin koet julkaisukynnyksen kasvaneen omalla kohdalalsi, niin minulle tuo kynnys oli vuoren korkuinen, mutta rohkaistuin.
  Minun pitää korjata kuitenkin, etten asu Lapissa, vaan siinä Lapin porstuassa!! Iso-Syöte on minun kotitunturini tai -vaarani, kuten kait on oikeammin. Toki ihan Lappiin on "lyhyt" matka ja hyvin usein siellä käynkin. Lähinnä tykkään vaeltaa Itäkairassa. Vaan kyllä nämä minun kotimaisemani ovat hyvin vaaramaisemia, aavoja soita ja pikku lampia, kesä on juurikin niin lyhyt, kuin Lapin kesä ja vaarojen takia vuoden lyhimmät päivät ovat kuin kaamosta, sillä aurinko ei jaksa nousta vaarojen yläpuolelle. Myös porot ovat maisemassa ja turistit, mutta myös syvä hiljaisuus ja rauha on niin liki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kannustuksestasi, aimarii!

   Toki ystäviini haluan tutustua. Olen hyvilläni siitä että ilahduit tästä huomiosta sinun runoihisi.

   Anteeksi kun kerroin väärin käsityksiäni Lapista. Siis 'Lapin porstuassa', se on minulle sama asia kuin Lappi. Hieno paikka asua ja lomailla. Olen käynyt Lapissa vain kaksi kertaa elämäni aikana. Nyt olen siinä kunnossa, etten haaveile enää matkustamisesta.
   Uskon että viihdyt siinä maisemassa, jossa asut. Toivotan sinulle hyvää Kalevalanpäivää siellä porojen (ja turistien) parissa!♥♥♥

   Poista

Kiitos komentistasi! ♥